Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Radní schvalovali příspěvky na činnost

K o p ř i v n i c e (hod) - Dotace poskytované z rozpočtu města, z odboru školství, kultury a sportu určené na činnost občanských sdružení na letošní rok schvalovala rada města minulý týden během své schůze. „Dotace se rozdělovaly na hlavu podle počtu členů do devatenácti let věku, a to nejen pro subjekty sportovní, ale i kulturní. Také se rozdělovaly finanční částky na podporu již tradičních akcí. Rada po projednání doporučila zastupitelům schválit uzavření smluv s jednotlivými subjekty,“ doplnil místostarosta Zdeněk Krajčír, do jehož kompetencí patří sport ve městě.

Rada města také schvalovala příspěvky z fondu rozvoje a rezerv, a to Základní škole dr. Milady Horákové na ceny pro soutěžící ve sportovní soutěži ’Kopřivnická laťka’ a Mariánu Kálnovi na propagaci a realizaci publikace k výstavě obrazů pana Martiniho v Katolickém domě v Kopřivnici, která se uskuteční v měsíci květnu.


    [Top]    


Hladina hluku z dopravy překročena

K o p ř i v n i c e (ili) - Na podzim minulého roku probíhalo v Kopřivnici měření hluku způsobeného dopravou současně s aktualizovaným sčítáním průjezdu vozidel. Kompletní měření hluku zajistila prostřednictvím Okresní hygienické stanice Karviná společnost Ekotoxa Opava. Zmíněná společnost stejně jako Okresní hygienická stanice Karviná nejsou akreditovány k hodnocení výsledků , ale pouze k měření a zpracování protokolu. Vypracováním oficiálního závěru byl pověřen Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě.

Hluk byl měřen na stejných stanovištích jako sčítání vozidel, tedy na kruhovém objezdu a křižovatce ulic Záhumenní a Husovy. Hodnocení bylo zaměřeno zejména na křižovatku ulic Záhumenní a Husovy, kde jsou v blízkosti komunikace situovány rodinné domky, na které lze hodnocení aplikovat. Což je zároveň důvod, proč nedošlo k hodnocení hluku u kruhového objezdu.

Naměřené hodinové ekvivalenty hladiny hluku v denní době se pohybovaly v rozmezí 61,8 až 67,0 decibelů (dále jen dB(A)) s průměrnou hodnotou ve sledovaném období 65,9 dB(A). Podle Nařízení vlády č. 502 ze dne 27. listopadu 2000 byla stanovena nejvyšší přípustná hodnota hluku ve venkovním prostoru pro denní dobu na základě základní hladiny hluku 50 dB a korekce pro způsob využití území, tj. stavby pro bydlení, +5 dB, korekce na okolí hlavních komunikací +5 dB a denní dobu 0 dB. Nejvyšší přípustná hodnota je 60 dB(A). Tolik oficiální nařízení, z kterého vyplývá, že porovnáním naměřených hodnot hluku je zřejmé, že během dne dochází v uvedené lokalitě ve venkovním prostoru k překračování nejvyšších hodnot hladin hluku z dopravy.


    [Top]    


Loupežím na Fojtství by mělo zamezit lepší zabezpečení

Zbraně, které zmizely vloni v červnu
z Fojtství, jsou zpět. Nyní by také
měly být ve větším bezpečí.
Bezpečnostní systém muzea byl posílen.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Vykrást Fojtství by mělo být o poznání problematičtější. Po sérii loupeží z minulého roku, kdy v rozmezí jen několika měsíců navštívili lapkové expozici hned třikrát, byl bezpečnostní systém muzea zdokonalen. „Po každé loupeži jsme se snažili místnost, ze které byly předměty odcizeny, lépe zabezpečit. Paradoxně k dalším krádežím vždy došlo v jiných prostorách a navíc vzhledem k omezeným finančním možnostem zřejmě zabezpečení nikdy nebylo uděláno dokonale,“ řekla Lenka Hodslavská, ředitelka Regionálního muzea provozujícího obě kopřivnická muzea. Dnes už je podle jejích slov situace jiná. Sbírky na Fojtství hlídá vyšší počet čidel využívajících dokonalejší technologii.

Před časem se muzeu podařilo získat zpět dvě staré pušky z osmnáctého a devatenáctého století. Tyto zbraně zmizely při posledním vloupání do muzea vloni v červenci a policisté je zajistili u nejmenovaného litovelského starožitníka. Pušky, jejichž hodnota byla znalcem oceněna na sto šedesát tisíc korun, zatím leží v depozitáři a o jejich opětovném vystavení není doposud rozhodnuto. Dřevěné hodiny z devatenáctého století a především kolekci kopřivnické majoliky však na Fojtství stále postrádají. „Podle policistů šlo zřejmě o různé pachatele a už objevení pušek je něčím neobvyklým, velká část zcizených historických předmětů se totiž již nikdy nenajde,“ uzavřela Hodslavská.


    [Top]    


Za týden budou zastupitelé jednat o dotacích

K o p ř i v n i c e (hod) - Příští týden ve čtvrtek 24. dubna se sejdou ke svému jednání zastupitelé města v anexu ve čtrnáct hodin.

Na programu zasedání je mimo jiné schválení poskytnutí účelových dotací na opravu společných částí domu. Dále budou zastupitelé schvalovat finanční příspěvky na granty, dotace kopřivnickým klubům a sdružením na jejich činnost v letošním roce. Během zasedání se bude také jednat o členství města Kopřivnice v Honebním společenstvu a o odstoupení firmy Derutex od kupní smlouvy. V rámci programu budou zastupitelé schvalovat názvy nových ulic v Kopřivnici.


    [Top]    


Strážníci kontrolovali majitele psů

K o p ř i v n i c e (hod) - Již v minulém čísle jsme upozorňovali na kontroly strážníků ohledně dodržování vyhlášky města č. 4/2001 o držení a pohybu psů na území města Kopřivnice. Tento víkend strážníci kontrolovali zejména sídliště Sever a okolí starého hřbitova. Svou činnost zaměřili zejména na držení psa na vodítku nebo s náhubkem, na odklízení exkrementů a povinnost majitele přihlásit psa. Z celkového počtu pětatřiceti kontrolovaných bylo uloženo deset blokových pokut.


    [Top]    


Komunikace s radnicí přes internet má být snazší

K o p ř i v n i c e (dam) - Přestože možnosti komunikovat s kopřivnickou radnicí elektronicky existují, občané se zatím do vyřizovaní některých svých záležitostí prostřednictvím internetu příliš nehrnou. Místní radnice byla například jednou z prvních, která se zařídila na příjem pošty s elektronickým podpisem.

„Elektronický podpis jsme na radnici zavedli bezprostředně poté, co vstoupil v platnost příslušný zákon. Doposud nám ale nepřišel ani jediný elektronickým podpisem opatřený dokument. Přestože je to již víc jak rok,“ řekl vedoucí odboru Informačního a datového centra radnice Radek Harabiš. Tomu, že se možnost zasílání elektronicky podepsaných dokumentů nevyužívá, se odpovědní úředníci ale příliš nediví, elektronický podpis od pověřené certifikační agentury totiž člověka vyjde na sedm set korun ročně, a pokud by jej měl využít jen v několika málo případech, jeho pořízení se mu jistě nevyplatí.

Základní komunikace s radnicí je však možná i bez elektronického podpisu. S e-maily, opatřenými jménem a adresou autora, adresovanými na podatelnu městského úřadu (posta@koprivnice.cz) nebo přímo starostovi (starosta@koprivnice.cz) je nakládáno jako s dokumenty v papírové podobě.

Elektronickou cestou bohužel stále není možné zahájit nejrůznější správní řízení. V mnoha případech tomu brání legislativa. „Pokud bude občan chtít například stavební povolení, musí stejně předložit originály nejrůznějších posudků, proto není možné tyto věci zatím vyřizovat prostřednictvím internetu,“ uvedl Harabiš.

I přesto se však kopřivnická radnice snaží možnosti komunikace přes internetovou síť rozšiřovat. „V současné době připravujeme zveřejnění některých úředních formulářů na internetových stránkách,“ slíbil Harabiš. Do poloviny roku by si tak lidé mohli na internetových stránkách www.koprivnice.cz stáhnout příslušný formulář, vytisknout jej a následně podat na úřadě. Tento postup však nebude možné aplikovat na všechny úřední úkony. Například žádost o vydání občanského průkazu či pasu lidé budou muset každopádně vždy vyplnit do oficiálních tiskopisů, scanovací zařízení ministerstva vnitra by totiž na domácí tiskárně vytištěnou žádost nebylo schopno zpracovat. „Ani tento způsob není konečný. Ideální by bylo, kdyby mohl občan přímo na internetu on-line vyplnit formulář a stiskem jednoho tlačítka jej odeslat. To je ale zatím, bohužel, hudba budoucnosti,“ povzdechl si Harabiš.


    [Top]    


Auta smetla chodce

K o p ř i v n i c e (dam) - Nejméně šest měsíců se bude z následků dopravní nehody léčit devatenáctiletá žena, která se ve čtvrtek 10. dubna večer nešťastnou náhodou připletla k dopravní nehodě nedaleko krytého bazénu. Viníken nehody je řidička ze Štramberka, která ve svém voze značky Daewoo nedala přednost Škodě Octavii, jež jela směrem od koupaliště. „Při střetu vozidel byla octavia odhozena vpravo mimo vozovku na vyvýšený chodník, kde se střetla s chodkyní, a následně se vozidlo zastavilo o plechovou skříň katodové ochrany plynového potrubí,“ popsal nehodu policejní mluvčí Pavel Kovařík. Žena, kterou auto smetlo z chodníku, utrpěla těžká zranění, zlomeninu stehenní kosti, a je hospitalizována v novojičínské nemocnici. Řidičce daewoo bude sděleno obvinění z trestného činu ublížení na zdraví.


    [Top]    


Stíny

Dne 8. dubna neznámý pachatel spáchal trestný čin podvodu na ulici Máchově v Kopřivnici v sídle společnosti Foto Morava, kde osobně převzal fotozakázku v hodnotě 5 232 korun s tím, že si zajde do svého motorového vozidla pro peníze. Zpět do provozovny se však nevrátil a zakázku neuhradil.

Trestného činu zanedbání povinné výživy se dopustil dvaatřicetiletý muž, který v době od října 2002 do 4. dubna letošního roku neplnil vyživovací povinnost na své dvě nezletilé děti, která mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně. K rukám oprávněné dluží na výživném částku patnáct tisíc korun.

V noci ze dne 10. - 11. dubna neznámý pachatel na ulici Husově násilím vnikl do uzamčené přípravny zahradnictví Slumeko, s. r. o., kde nalezeným krumpáčem rozbil vstupní dveře do kanceláře, vypáčil zásuvku digitální pokladny, ze které odcizil hotovost ve výši pěti set korun a dále ze zazděného kovového trezoru dalších 11 773 korun. Na zařízení vznikla škoda ve výši 4 500 korun.

V době od 10. - 11. dubna neznámý pachatel v Kopřivnici v místní části Lubina u brány číslo 6 vnikl do uzamčeného motor. vozidla zn. Seat, kde odcizil autorádio, reproduktory a autobaterii v celkové hodnotě 7 300 korun.

Dne 11. dubna v nočních hodinách hlídka městské policie přistihla podnapilého osmadvacetiletého muže z Kopřivnice, který převrátil několik popelnic a bouchal do výkladních skříní na ulici Obránců míru. Za výše uvedené jednání byla přestupci navržena bloková pokuta. Protože však neměl žádný průkaz totožnosti a o své osobě uvedl nesprávné informace, byl předveden na Obvodní oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti.


    [Top]    


Na krajském úřadě rozdělovali na granty skoro třináct milionů

O s t r a v a (hod) - Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje rozhodlo na svém 15. zasedání dne 27. března o poskytnutí dotací z rozpočtu na realizaci projektů v následujících oblastech, a to v kultuře, podpoře aktivit příslušníků národnostních menšin a v tělovýchovné činnosti, využití volného času dětí a mládeže na školách.

V rámci schváleného rozpočtu kraje pro rok 2003 je pro udělení dotací v oblasti kultury přidělena částka čtyř a půl milionu korun. Celkem bylo podáno 281 projektů, z toho 106 bylo vyřazeno pro formální nedostatky a dalších 111 nedoporučila komise. Dotace byla nakonec udělena 64 projektům. Na oblast na podporu aktivit příslušníků národnostních menšin žijících v kraji byla v rozpočtu vyčleněna částka sedmi set tisíc korun, o kterou se ucházelo celkem 55 projektů, z nichž jeden neodpovídal. Dotaci nakonec získalo jen dvaadvacet projektů, protože komise jich třiatřicet nedoporučila. Do poslední oblasti tělovýchovné činnosti, využití volného času dětí a mládeže a prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na školách a ve školských zařízeních se přihlásilo 593 projektů, z nichž sto devadesát jedna bylo vyřazeno pro formální nedostatky. Komise po projednání nedoporučila 270 přihlášek a 132 projektů získalo dotace, které jsou ve výši tří milionů na tělovýchovnou činnost, ve stejné výši je určena částka na využití volného času dětí a mládeže a jeden a půl milionů korun na prevenci sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na školách a ve školských zařízeních.

Mezi šťastné patří Kabelové televize Kopřivnice, jež peníze získala na filmovou přehlídku Kafka, Občanské sdružení při Dětském centru Kopřivnice na VII. ročník Motýlku, Ludvík Moravia, s. r. o., na divadelní přehlídku Kopřiva a taneční soutěž Tatra, město Kopřivnice na letošní akci Běh rodným krajem Emila Zátopka a ZŠ Emila Zátopka na projekt Bolest šikanování.


    [Top]    


Hořel byt v prvním patře

K o p ř i v n i c e (hod) - Ve středu 9. dubna v prvním patře domu na ulici Obránců míru hořelo. Podle sdělení Soni Bradáčové, tiskové mluvčí Severomoravské Policie ČR, byl příčinou požáru zkrat na elektroinstalaci lednice. Požár se rozšířil na další zařízení kuchyně a došlo k silnému zakouření a znečištění sazemi dalších místností bytu. Požár naštěstí zpozoroval a uhasil majitel bytu. Muž byl i s manželkou a dvěma dětmi převezen na pozorování do nemocnice z důvodu nadýchání zplodinami. Hmotná škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun.


    [Top]    


Pachatel odcizil peníze

P ř í b o r (hod) - Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel. Ve čtvrtek kolem poledne vešel neuzamčenou brankou k rodinnému domku v Příboře, kde překonal zámek vstupních dveří a vnikl dovnitř. Byt prohledal. „Pachatel nezapomněl ani na úložný prostor lůžek v dětském pokoji, kde z volně odložené tašky odcizil finanční hotovost ve výši dva a půl milionu korun. Podle dostupných informací se jednalo o soukromé finance,“ uvedla Soňa Bradáčová, tisková mluvčí Severomoravské Policie ČR.


    [Top]    


Výměny ‘řidičáků’ do konce roku 2005

K o p ř i v n i c e (hod) - Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, jenž vstoupil v platnost 1. 1. 2001, musí držitelé řidičských průkazů vydaných v období 1. 7. 1964 - 31. 12. 2000 provést jejich výměnu, a to do konce roku 2005, jinak pozbývají platnost. K 1. lednu pozbyly platnosti řidičské průkazy vydané do 30. června 1964. K výměně řidičského průkazu je nutné, aby si občan přinesl jednu fotografii, občanský průkaz a stávající řidičský průkaz. Pracovnice odboru dopravy a silničního hospodářství, který sídlí v budově na ulici Štefánikově naproti Kauflandu, provedou výměnu řidičského průkazu na počkání. Výměna je ze zákona zdarma. Za nový řidičák se platí 50, za rozšíření 20, za změnu příjmení nebo bydliště 10, za profesní 200 a za mezinárodní 50 korun.


    [Top]    


Radní schvalovali názvy nových ulic ve městě

K o p ř i v n i c e (hod) - Jedním z bodů programu schůze rady města bylo pojmenování ulic, které vznikají ve městě v souvislosti s výstavbou rodinných domků. Tentokrát se řešily tři lokality, a tou první z nich je ulice s největší zástavbou u křižovatky ulic Husovy a Záhumenní. „Pracovnice rozvoje města oslovila majitele rodinných domů dotazníky, ve kterých byly čtyři názvy ulic s bodovým hodnocením. Větší část obyvatel byla pro název ulice Zahradní. Bohužel, ve městě je už pojmenována ulice Pod Zahradami, proto rada doporučila zastupitelům návrh, který jako druhý získal nejvíce bodů, a to Květinová. Další ulice, která vznikla s výstavbou domků, je od první asi o dvě stě metrů dál směrem ke Štramberku. Z dotazovaných čtyř majitelů přišla pouze jedna odpověď, ve které nebyl upřednostněn žádný z námi navržených názvů. Po diskuzi se navrhl název ulice podle jejího tvaru - Lomená. U poslední, třetí lokality naproti Mateřské školce na ulici Záhumenní se rada přiklonila k tomu, že se nebude pojmenováním zabývat, neboť tam jsou postaveny dva domy,“ sdělil místostarosta Milan Bureš.


    [Top]    


EU přispívá na vzdělávací kurzy pro dospělé

K o p ř i v n i c e (red) - Vybudovat v našem kraji vzdělávací centrum pro podnikatele je cílem projektu financovaného z prostředků Evropské unie a českého státního rozpočtu. Moravskoslezské centrum obecného vzdělávání drobných, malých a středních podnikatelů v následujících čtyřech měsících uspořádá celkem dvacet vzdělávacích kurzů na témata, která podle tvůrců projektu podnikatele nejvíce zajímají. Kurz s názvem Jak začít podnikat se uskuteční 29. dubna ve Štramberku. Další kurzy budou probíhat v různých městech Moravskoslezského kraje až do července. Realizátorem projektu je Euro Service Group, s. r. o., Frýdek-Místek. Bližší informace se zájemci mohou dozvědět na telefonu 558 628 880 nebo na internetových stránkách projektu www.eurosg.com/msvc. Zúčastnit se mohou osoby samostatně výdělečně činné, začínající podnikatelé, malí a střední podnikatelé či jejich zaměstnanci. Další kurzy se budou věnovat např. problematice dopadu vstupu do EU pro malé a střední podnikatele, personálního řízení nebo využití informačních technologií v podnikání.


    [Top]    


Příborští zastupitelé se zatím neshodli na programu rozvoje

P ř í b o r (dam) - Sousednímu Příboru stále ještě schází Program rozvoje města. Dokument, který hovoří o prioritách radnice v jednotlivých oblastech na další čtyři roky, přitom měli zastupitelé schvalovat již na své březnové schůzi.

„To, že plán nakonec nebyl schválen, nebylo překvapením. Ještě před jeho projednáváním jsme dostali kritický dopis do rady, na pracovním setkání před zastupitelstvem již bylo zřejmé, že se nenajde dostatek hlasů pro schválení programu v předložené podobě,“ řekl příborský místostarosta Bedřich Turek. Nejvíce nespokojeni s předloženým zněním rozvojového programu byli podle Turkových slov zastupitelé KSČM a nezávislí. „Jejich návrhy na to, aby k jednotlivým úkolům byl doplněn i časový plán a konkretizovány finanční objemy, jsou sice dobré, ale podle mého názoru by měl být Program rozvoje města poněkud obecnější, neboť dopředu nevíme, jak bude vypadat rozpočet měst v dalších letech, či jestli nám plány nezkříží neočekávaná havárie nebo přírodní katastrofy,“ nechal se slyšet Turek. Podrobnosti podle něj řeší koncepce jednotlivých oblastí života ve městě, které radnice rovněž připravuje.

Zastupitelé se tedy nakonec shodli na ustavení pracovní skupiny, ve které zasednou vždy dva zástupci každé volební strany, a ta Program rozvoje města dopracuje do té podoby, aby byl schválen nejpozději do začátku letních prázdnin.


    [Top]    


V Příboře fungují hned čtyři kluby důchodců

M i k r o r e g i o n (ili) - V minulé části informací z mikroregionu jsme se zaměřili na starost obcí o seniory. Dnes pro úplnost přinášíme zprávy z Příbora a Štramberka.

Město Příbor se může pochlubit komplexem tří budov domů s pečovatelskou službou, kde našlo útočiště sedmdesát seniorů a zdravotně postižených občanů. K dispozici jsou obyvatelům bytové jednotky o velikosti 0 + 1, 1 + 1 a 1 + 2. Středisko, na které příborská radnice přispívá ročně více než půlmilionovou částkou, spravuje desátým rokem Diakonie Českobratrské církve evangelické. V rámci střediska funguje ošetřovatelská a donášková služby, masáže, pedikúra apod. „Také občané důchodového věku mohou využít k odebírání obědů školní jídelnu na ulici Komenského, kde mají vyhrazen svůj prostor, aby nebyli rušeni školáky, případně jim můžeme zajistit donášku obědů domů,“ uvedla vedoucí sociálního odboru a bytových záležitostí Lenka Filipcová.

V Příboře fungují hned čtyři kluby důchodců - městský, v Hájově, vojenský a tatrovácký, jejichž aktivity by vydaly na samostatný článek - zájezdy, kulturní setkání, vaječiny patří díky svým podnikavým předsedům k pravidelným záležitostem. Městský úřad kluby důchodců dotuje ročně částkou třiceti tisíc korun.

Jako jedno z mála měst má Příbor na svém území domov důchodců. Před dvěma lety byla rekonstrukcí zvýšena kapacita zařízení na šedesát míst, navíc byla zřízena jednotka pro mentálně postižené občany a občany trvale upoutané na lůžko. O umístění do tohoto zařízení však rozhoduje krajský úřad.

Komise pro občanské záležitosti pořádá každoročně setkání sedmdesátníků, která se těší značné oblibě, a její členové pravidelně navštěvují jubilanty. Od voleb byla nově zřízena sociální komise, od které si radnice slibuje přínos nových podnětů a zlepšení spolupráce mezi městem a občany.

Štramberk má pro své důchodce k dispozici čtyřiadvacet bytů v domě s pečovatelskou službou na Bařinách, na jejichž provoz přispívá kopřivnické Charitě. Klub seniorů patří podle slov pracovnice štramberské radnice Kateřiny Sochové k velmi aktivním, jeho členové jsou však na označení důchodci zvlášť citliví. Senioři se mimo své aktivity zapojují do kulturních městských spolků a ve městě patří k nejaktivnějším čtenářům.


    [Top]    


Za týden pojedou první branci k odvodům do Frýdku-Místku

M i k r o r e g i o n (hod) - Příští týden ve čtvrtek půjdou v letošním roce poprvé mladí muži z mikroregionu Kopřivnicka k odvodům do Frýdku-Místku. Odvody pro brance z kopřivnického regionu byly stanoveny v termínu od 24. dubna do 13. května, neboť k odvodní komisi se jich musí dostavit celkem tři sta šedesát sedm.

Do Frýdku-Místku se jezdí proto, že k 31. prosinci byla zrušena Okresní vojenská správa v Novém Jičíně a kopřivnický region spadá pod Územní vojenskou správu Frýdek-Místek.

Kopřivnická radnice zajistila svozový autobus, který bude brance k odvodům svážet. „Každý mladý muž dostal poštou informace o tom, kde má stanoveno místo, odkud bude vypraven hromadný autobus, který je odveze k odvodům. Domů se musí branci dostat už sami. Následně mají možnost požádat radnici v místě svého trvalého bydliště o proplacení zpáteční jízdenky,“ sdělil Dušan Bartošák, pracovník kopřivnické radnice, jenž má na starosti odvody branců pro celý správní obvod Kopřivnice.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.