Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 36/2002
ze dne 17. října 2002

Zprávy z města a okolí

Přesun pravomocí zvýší nároky na kvalifikovanost úředníků

Termín zasedání bezpečnostní rady závisí na výsledku voleb

Poslední jednání zastupitelů před volbami za týden

Slibem započala práce volebních komisí

Je dost bytů pro mladé rodiny

Odstartovalo vzdělávání seniorů v KDK

Stíny

Dopravní zatíženost je prý velká, proto se budou hledat vhodná řešení

Výstavba patrových garáží a parkovišť uvolní silnice

Přetíženost se sníží budováním obchvatů

V centru by mohly přibýt další kruhové křižovatky

Politici by prý rádi rozšířili sledování města kamerami

Prevenci zločinu se bude město věnovat i nadále

Městská policie by měla být více vidět v ulicích, tvrdí kandidáti


    [Top]    


Přesun pravomocí zvýší nároky na kvalifikovanost úředníků

K o p ř i v n i c e (hod) - S reformou veřejné správy přicházejí i nové povinnosti pro úředníky. Ti si budou nuceni osvojit navíc asi sto šestnáct zákonů, které souvisejí s převodem kompetencí z okresního úřadu. Na některých odborech to bude více, na jiných méně, podle kompetencí.

„Naši úředníci jsou na tuto novou činnost podle mého názoru dobře vyzbrojeni, protože každý, kdo dosud vykonával v přenesené působnosti státní správu, musel absolvovat zkoušky z tzv. zvláštní odborné způsobilosti ve státní správě. Kromě správního řádu, který je procesním předpisem pro obecní úřady, musí vždy vykonat zkoušky z těch zákonů, které používají při své činnosti. Tato školení musí udělat v určité lhůtě od doby, kdy jsou na místo přijati, a to bez ohledu na to, jakého vzdělání dosáhli. Například já jsem absolvovala zvláštní odbornou způsobilost na úseku živnostenského podnikání přesto, že jako právník jsem musela na vysoké škole dělat zkoušky ze správního a obchodního práva, které s tím souvisí. To se ale neuznává a zkoušky se musejí dělat znovu.

Kromě zvláštní odborné způsobilosti, kterou naši úředníci mají, budou nuceni se i nadále vzdělávat, a to na základě zákona o úřednících územních samosprávných celků, který nabude účinnosti 1. ledna. Tento zákon je někdy zaměňován se zákonem o státní službě, který se týká pouze úředníků, kteří vykonávají čistě státní správu a nejsou zaměstnanci obce. Pro obce a kraje tedy platí zmiňovaný zákon. Je sice pravda, že jako by tento zákon přinesl úředníkům částečně nějaké výhody, ale ty nejsou tak velké, jak se z původních návrhů zdálo. Výhody vyplývající z tohoto zákona lze spatřovat pouze v tom, že úředník, který bude pracovat deset a více let na obecním úřadě, bude mít nárok ještě na další odstupné, které je rozlišeno podle délky odpracované doby,“ komentovala způsobilost úředníků kopřivnické radnice Pavla Jurková, vedoucí kanceláře tajemníka.

Nový zákon přinese čtyři druhy vzdělávání, z nichž tři budou muset absolvovat všichni úředníci, čtvrtý druh pouze tzv. vedoucí zaměstnanci - v Kopřivnici tajemník jako vedoucí úřadu, vedoucí odborů a oddělení. Prvním druhem vzdělávání je tzv. vstupní vzdělávání, které musí absolvovat každý nový zaměstnanec a je zaměřeno na seznámení se se základními normami, jako je např. zákon o obcích. Druhý stupeň vzdělávání je průběžné vzdělávání, které musí úředník absolvovat po celou dobu svého pracovního poměru s obcí a obnáší prohlubování vzdělání v té oblasti, ve které pracuje, jazykovou vybavenost, počítače apod. Třetí druh vzdělávání je již zmiňovaná zvláštní odborná způsobilost, kterou i nadále budou muset všichni úředníci absolvovat. Poslední druh je vzdělání vedoucích zaměstnanců a je zaměřeno na řízení kolektivu lidí a na přehled o činnostech, které vykonávají jejich podřízení.

„Další věc je v kvalitě a úrovni úředníků. Tuto věc upravuje zákon přijímáním nových zaměstnanců. Noví pracovníci jsou přijímáni na základě veřejné výzvy (řadoví úředníci) a výběrového řízení (vedoucí oddělení a odborů). Výběrová řízení i veřejné výzvy jsou vyvěšovány na úřední desce, musí se o nich sepisovat zápis a veřejnost musí být s těmito výsledky seznámena. To vše je pro větší zprůhlednění veřejné správy.

V našich poměrech to není nic nového, protože na vedoucí odboru se v minulosti dělala většinou výběrová řízení a také na některé jiné funkce. Jen tam, kde byl opravdu nedostatek uchazečů o nějakou konkrétní funkci, se výběrové řízení nekonalo. Také na funkce, na které přicházeli praktikanti nebo obdobné osoby na práci z úřadu práce, neproběhlo výběrové řízení,“ dodala ke kvalifikacím pracovníků kopřivnické radnice Pavla Jurková.


    [Top]    


Termín zasedání bezpečnostní rady závisí na výsledku voleb

K o p ř i v n i c e (hod) - Členové bezpečnostní rady města se sešli ke své pravidelné schůzce v pondělí 7. října. Petr Mareček, pracovník kopřivnické radnice, který má na starosti civilní obranu, informoval členy bezpečnostní rady o vládním návrhu koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2006, s výhledem až do roku 2015. „Zevrubně jsem kolegy informoval o tom, co tato koncepce obsahuje a kterým směrem se bude vyvíjet. Seznámil jsem bezpečnostní radu se stavem úkrytového fondu ve městě a informoval jsem je také o změnách v krizovém štábu města,“ sdělil Petr Mareček.

Pro bezpečnost města v nečekaných krizových situacích je důležité, aby všichni členové bezpečnostní rady věděli, co mají dělat. Z důvodu konání komunálních voleb bylo nutné domluvit další termín schůzky rady. Ten je odvislý od výsledku voleb, protože tři členové bezpečnostní rady jsou uvolnění funkcionáři města - starosta a oba místostarostové. Pokud alespoň jeden z nich bude opět zvolen na uvolněné místo, další zasedání rady se může uskutečnit až v lednu. V případě zvolení úplně nových uvolněných členů rady města, bude nutné, aby se bezpečnostní rada sešla ve velmi krátké době po ustavujícím zastupitelstvu města. Bezpečnostní rada města má osm členů, kromě tří uvolněných členů rady, to jsou - pracovník města mající na starosti civilní obranu, tajemník, zástupce Záchranného hasičského sboru Moravskoslezského kraje, velitel místního oddělení Policie ČR a velitel místní organizace sboru dobrovolných hasičů.


    [Top]    


Poslední jednání zastupitelů před volbami za týden

K o p ř i v n i c e (hod) - Za týden ve čtvrtek 24. října se sejdou naposledy v tomto funkčním období zastupitelé města, a to v netradičním čase ve třináct hodin v anexu městského úřadu.

Zastupitelé budou jako první bod programu projednávat modernizaci tepelného systému města - uzavření závazkových vztahů. Dále se bude schvalovat prodej pěti bytových domů jejich nájemníkům a poskytnutí účelových dotací na opravu společných částí domu.

Na programu samozřejmě nebude chybět schvalování rozpočtových opatření a obecně závazné vyhlášky města o komunálním odpadu.


    [Top]    


Slibem započala práce volebních komisí

Minulý týden ve čtvrtek se sešli
členové okrskových volebních komisí.
Ti složili předepsaný slib
a stvrdili jej svým podpisem.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Celkem sto šedesát jedna lidí mělo pracovat v listopadových komunálních volbách ve volebních komisích. Tolika lidem poslala Jana Sopuchová, pracovnice kopřivnické radnice, která má na starosti volby, pozvánku na čtvrtek 10. října na patnáctou hodinu do velkého sálu kulturního domu, kde svým podpisem měli složit slib. Několik členů volebních komisí se omluvilo a někteří svou práci v komisích vzdali. Podle slov Jany Sopuchové v žádné komisi neklesne jejich počet pod stanovený limit šesti osob. Starosta Jiří Tichánek ve svém krátkém projevu vyslovil poděkování lidem za to, že se na tuto náročnou práci dali. Po tomto aktu jednotlivé volební komise, kterých bude rovných dvacet, losovaly ze svých členů předsedy a místopředsedy. Zvolení představitelé volebních komisí spolu se zapisovatelkami se zúčastní ve čtvrtek 24. října školení, jež provedou pracovníci okresního úřadu a statistiky, aby je upozornili na záludnosti, které mohou během sčítání hlasovacích lístků nastat.
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Je dost bytů pro mladé rodiny?

Ihned jako druhá se nabízí otázka, zda mohou zástupci města nějak pomoci mladým rodinám s dětmi.

Na první otázku odpovídám, že bytů pro mladé rodiny je málo. Mnoho mladých lidí po založení rodiny musí bydlet společně s rodiči ,nebo v malém bytě. A při narození dítěte, ať prvního nebo dalšího, stává se pro rodinu situace velmi těžká.

Na druhou otázku odpovídám ano, město může pomoci. Podle územního plánu je dost lokalit, kde je možnost postavit nájemní byty právě pro takové rodiny.

Jsem přesvědčen, že taková investice do výstavby nájemních bytů pro mladé rodiny se vyplatí. Jinak nám budou mladí lidé odcházet do jiných měst, a to není dobře pro žádné město. Mladým rodinám je nutné pomoci a nemůže se tento problém nechat stranou. Nejen já, ale i mí kolegové z ODS jsme připraveni tento problém řešit.

Petr Chromečka, zastupitel za ODS


    [Top]    


Odstartovalo vzdělávání seniorů v KDK

K o p ř i v n i c e (ili) - První říjnovou středu se rozběhl vzdělávací program pro seniory pod názvem Akademie třetího věku organizovaný příspěvkovou organizací Kulturního domu Kopřivnice.

„Byli jsme sami překvapeni zájmem, přihlásilo se třiadvacet seniorů a mám zprávy, že se hlásí další, přestože už jim úvodní dvouhodinovka prvního semestru utekla,“ uvedl ředitel Vladan Jílek. Zastoupení mužů a žen je téměř stejné. Studium I. semestru se týká světového automobilového průmyslu jako jednoho z prostředku podnikání.


    [Top]    


Stíny

Hlídka městské policie řešila jednoho nájemníka panelového domu na ulici Karla Čapka, který tento měsíc započal stavební úpravy svého bytu. Veškerá povolení ke stavebním úpravám si dotyčný vyřídil, zapomněl však, že stavební suť ukládá na chodník. Za neoprávněný zábor veřejného prostranství se bude zodpovídat přestupkové komisi městského úřadu.

Dne 12. října řešili strážníci městské policie pokousání 23leté paní z Kopřivnice psem, který byl uvázaný u jedné z prodejen potravin na středu města. Po zjištění majitelky psa dotyčná předložila očkovací průkaz, uhradila vzniklou škodu na roztrhaném oblečení a za porušení vyhlášky města jí byla uložena bloková pokuta.

Neznámý pachatel ve Štramberku na parkovišti u hotelu Gong vytrhl zámek pravých předních dveří osobního vozidla zn. Škoda Octavia, vnikl dovnitř a odcizil autorádio zn. Sony, pánskou peněženku hnědé barvy s finanční hotovostí 13 500 korun a dvě platební karty, vše v hodnotě devatenáct tisíc korun.


    [Top]    


Dopravní zatíženost je prý velká, proto se budou hledat vhodná řešení

K o p ř i v n i c e (hod) - Většinou se všechny strany shodují v tom, že doprava je jednou z oblastí, které nebyla věnována patřičná pozornost. Také dopravní zatíženost ve městě je velmi vysoká. „Dopravu považuji za jeden z problémových bodů v Kopřivnici, zejména z toho důvodu, že celá doprava je vedena uvnitř města a neexistuje žádný obchvat, který by zejména nákladní dopravu odklonil mimo město,“ sdělil Josef Pavelka z KSČM.

„Problémem města je dopravní zátěž, která narůstá. Bude nutné dělat emisní a hlukové studie a přijímat, pokud to bude nutné, opatření na snížení dopravní zatíženosti města. Je zde jedno eventuální opatření, které by mohlo pomoci centru města. Pokud by se rozvíjela cementárna Štramberk, budeme trvat na protihlukových opatřeních,“ dodala k dopravě Marie Pešlová ze strany Naděje.

„Nejsem spokojen s průjezdností v místních částech. Lidé si stěžují, že se po některých cestách jezdí příliš rychle, přestože nejsou v dobrém stavu a navíc jsou úzké. Do programu si dáváme zabezpečení chodníků v místních částech, aby se lidé cítili bezpečněji,“ řekl Jaroslav Šula, předseda KDU-ČSL v Kopřivnici.

„S bezpečností souvisí stav cest, chodníků, přechodů pro chodce, které jsou řešeny průběžně. Součástí našeho programu je vybudovat v Kopřivnici dětské dopravní hřiště,“ nastínil plány ČSSD Jiří Tichánek.

„Chtěli bychom nainstalovat foťáky, které by fotily neukázněné řidiče, a fotografie s datem, časem a rychlostí by Policie ČR posílala spolu se složenkami za pokutu neukázněným řidičům,“ nastínil možnost řešení nepřiměřené rychlosti řidičů Alois Havel z Unie svobody.

Sdružení nezávislých považuje za potřebné provést analýzu možností zavedení pravidelné veřejné dopravy návrhem tras, četnosti, ale hlavně možností financování. Na základě analýzy by chtěli vyhlásit tendr na dopravce. I Alžběta Marinová navrhuje řešení dopravy ve vybudování hromadné dopravy, lidé by ji podle ní více využívali a nemuseli by používat tolik svá auta.


    [Top]    


Výstavba patrových garáží a parkovišť uvolní silnice

K o p ř i v n i c e (hod) - Kopřivnice má jeden velký problém, a to parkoviště. Lidé bydlící v Kopřivnici mají problém zaparkovat svá auta. Všechny kandidující strany chtějí vybudovat parkoviště po celém městě, poblíž domů, aby lidé měli k autům co nejblíž, třeba i na úkor zeleně.

„Pro sídliště Sever je nutné udělat nějaké centrální, ať už podzemní či povrchové parkoviště, ale muselo by být bezpečné, aby lidé neměli strach tam to auto dát. Zde bych viděl jakousi možnost města nabídnout pozemek podnikatelům, aby to fungovalo jako placená služba,“ řekl návrh KDU-ČSL Jaroslav Šula.

ODS chce stavět nadzemní garáže. Chtěli bychom postavit dvě tři podlaží. Je to nákladné, ale může tam být člověk u vjezdu a bude vybírat poplatky za parkování. Tím se uvolní komunikace ve městě,“ sdělil Petr Chromečka.

„Rozhodně bych nebránil výstavbě garáží, protože to uvolní cesty, kde lidé parkují. V prvé řadě, ať je spokojen místní občan, a když bude spokojen on, tak bude spokojen i návštěvník. Bylo škoda, že město v minulosti nechalo dopustit zrušení části parkoviště před hotelem,“ řekl Alois Havel z Unie svobody.


    [Top]    


Přetíženost se sníží budováním obchvatů

K o p ř i v n i c e (hod) - Podle slov Marie Pešlové by rekonstrukce komunikací měla být průběžná. Hlavní podpora se bude věnovat rekonstrukci ulice Štramberské, kterou slibují všechny kandidující strany. Pod touto ulicí je vedena infrastruktura, která je rovněž v havarijním stavu.

Petr Chromečka z ODS řekl, že „...nechceme slibovat nemožné, ale v programu máme zajistit projektovou dokumentaci k rekonstrukci. Pokud by se podařila rekonstrukce ze získaných dotací, bylo by to dobré.“ Naopak Jaroslav Šula z KDU-ČSL řekl: „V tomto volebním období se musí začít s rekonstrukcí Štramberské ulice.“

O ulehčení dopravní situace se budou snažit některé strany tím, že by chtěly vybudovat obchvat kolem sídliště Sever. „Ten úzce souvisí s obchvatem Příbora a narovnání cesty až k průmyslové zóně a dál směrem na Frenštát. V budoucnosti by se měl vybudovat koridor pro převoz vápence od Kotouče kolem Rybí přímo na Libhošť,“ řekl lídr ČSSD.

KDU-ČSL sází na obchvat Příbora, protože kamiony by z Nového Jičína jezdily přes Příbor a nezatěžovaly by dopravu přes Kopřivnici.

Sdružení nezávislých si klade jako hlavní úkol dopravní napojení města na silnici vyšší třídy, rekonstrukci I/58 a chtějí iniciovat spolupráci mezi městy a krajským úřadem.

Zkrátit cestu na Sever se chtějí pokusit vybudováním silnice od ulice Československé armády kolem házenkářského hřiště. Podle slov Aloise Havla z Unie svobody by to nejvíce pomohlo křižovatkám u městského úřadu a u hokejky, které už tak jsou velmi přetížené.


    [Top]    


V centru by mohly přibýt další kruhové křižovatky

Kruhový objezd u radnice zřejmě nebude
poslední ve městě. Politici téměř všech stran
uvažují o stavbách dalších dvou.
Ilustrační foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Na čem se představitelé a lídři shodli, bylo to, že se podařilo vybudovat kruhovou křižovatku u městského úřadu. Situace v plynulosti dopravy se tím podstatně zrychlila a téměř všechny strany chtějí pokračovat ve výstavbě dalších.

První z nich by chtěli vybudovat u hokejky, tedy na spojnici ulic Francouzské a Obránců míru. Tato křižovatka má podporu strany Naděje, komunistů, unionistů i sociálních demokratů. KSČM, Unie svobody i ČSSD se shodují na potřebnosti vyřešení další křižovatky formou ‘kruháče’, a to u zimního stadionu. „Vznik kruhového objezdu by vyřešil i problém napojení ulice Boženy Němcové, která je v současné době slepá a kde se jezdí po chodníku,“ dodal lídr ČSSD Jiří Tichánek. Strana Naděje by chtěla vybudovat ve spolupráci se Štramberkem kruhovou křižovatku na Palárně.


    [Top]    


Politici by prý rádi rozšířili sledování města kamerami

K o p ř i v n i c e (dam) - Možná z více než ze stávajících čtyř míst budou po volbách sledovat dění ve městě bezpečnostní kamery. Řada kandidujících politiků se totiž nechala slyšet, že budou podporovat rozšíření stávajícího kamerového systému.

„Kamerový systém se osvědčil a je nutné jej rozšiřovat dál. Samozřejmě nemůže být kamera na každé ulici, ale jsou ještě lokality, kterým to prospěje,“ tvrdí Petr Chromečka z ODS. Velmi podobné názory zastávají také kandidáti ostatních stran. Jejich názory se většinou liší snad jen v tom, kde by kamery měly být umístěny. Například Jaroslav Šula z KDU-ČSL by kamery rád viděl v místech, kde je větší pohyb lidí ve večerních a nočních hodinách. Kandidát Unie svobody Alois Havel pro změnu preferuje oblast sídliště Sever. Marie Pešlová ze strany Naděje by zase šla raději cestou zkvalitnění monitoringu na stávajících místech.

„Víme o jistých hluchých místech, kde se trestná činnost vyskytuje častěji, a ne všude na těchto místech kamery jsou. Myslím, že tři čtyři takové kamery by mohly tuto situaci řešit,“ nechal se slyšet Jiří Tichánek z ČSSD.

Velmi podobný je také pohled místních komunistů. Přestože nepopírá význam kamer, domnívá se Alžběta Marinová ze Strany za životní jistoty: „...že lepší, než instalovat další kamery, by bylo více strážníků v ulicích.“


    [Top]    


Prevenci zločinu se bude město věnovat i nadále

K o p ř i v n i c e (dam) - Práci minulých zastupitelstev v oblasti prevence kriminality si kandidáti blížících se voleb chválí. Preventivní boj proti kriminalitě prý dostane zelenou i od nich.

„Možnosti získávat dotace na tuto činnost jsou čím dál horší. Radnice je však musí podporovat i nadále,“ tvrdí kandidátka Naděje Marie Pešlová. Podobně to vidí také ČSSD. „Snižovat kriminalitu mládeže musí být jedním ze stěžejních úkolů každého vedení města, a pokud na to nebudou peníze od státu, budeme si muset víc ukrojit z rozpočtu města,“ říká její předseda Jiří Tichánek. Unie svobody chce prevencí zločinnosti předcházet především oceněním lidí, kteří vedou mládež ke sportu nebo k jiným zájmovým činnostem, a jejich cílem je rozšířit volnočasové aktivity pro středoškolskou a učňovskou mládež. Jaroslav Šula z KDU-ČSL se přiklání k variantě udržet aktivity, které byly díky dotacím nastartovány, ale do nových projektů už se nepouštět. ODS se zase domnívá, že stále je možné získat z různých dotací a grantů slušné množství financí pro podporu prevence kriminality. Nezávislí hodlají rovněž podporovat preventivní programy, jejichž součástí má být antidrogová prevence či seznamování dětí a mládeže s dopravními předpisy.


    [Top]    


Městská policie by měla být více vidět v ulicích, tvrdí kandidáti

Městští strážníci denně dohlížejí
na přechodech na bezpečnost školáků.
Komunální kandidáti slibují zachovat
podporu policie a zasadit se o její rozvoj.
Ilustrační foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Deset let existence Městské policie v Kopřivnici prý potvrdilo její opodstatněnost a přínos k pocitu bezpečnosti mezi jejími občany, shodují se politici kandidující letos do zastupitelstva města. Všichni bez jediné výjimky přitom deklarují nejen zájem městskou policii zachovat, ale také její práci zkvalitňovat.

Podle komunistů městská policie nefunguje špatně. „Její další rozrůstání či zlepšování vybavenosti strážníků je otázka finančních možností města. Rozhodně by to ale bylo přínosem,“ myslí si kandidát KSČM Josef Pavelka.

Lídr kandidátky strany Naděje Marie Pešlová chce zachovat práci místní policie na dobré úrovni. „Hodně si slibujeme od zvýšení pravomocí strážníků a budeme se snažit co možná nejlépe podporovat spolupráci městské policie s Policií ČR,“ řekla Pešlová.

Razantní zvýšení pravomocí strážníků chtějí tlakem na zákonodárce prosadit také unionisté. „Myslím, že by neměl být téměř žádný rozdíl v pravomocích městské a státní policie. Spousta občanů se dnes strážníkům jen směje, protože proti nim nemohou téměř nic udělat,“ tvrdí Alois Havel z kandidátní listiny US. Podle unionistů by samozřejmě pravomoci strážníků platili jen na území Kopřivnice. Rádi by také viděli v ulicích častěji hlídky se psy a rozšířili počet strážníků minimálně o dva. Také Alžběta Marinová ze Strany za životní jistoty volá po zpřísnění legislativy. „Dokud nebudou moci strážníci citelně trestat viníka hned na místě, tak se bezpečnost v ulicích zvyšovat nebude,“ myslí si.

Předseda kopřivnické KDU-ČSL Jaroslav Šula tvrdí, že jeho straně záleží na tom, aby občané strážníkům důvěřovali. „Každý strážník by měl mít na starosti vlastní část města. Lidé ho tam budou znát a budou ochotni se na něj se svými problémy obracet,“ míní Šula. Počet kopřivnických strážníků podle něj kopíruje celorepublikový trend, kdy na tisíc obyvatel radnice zaměstnává jednoho.

Přiblížit městskou policii občanům a víc ji vidět v ulicích zase chce místní ODS. „Strážníci musejí být akceschopní. Jejich současný počet by mohl stačit, ale nebráníme se tomu, aby jich bylo pětadvacet, to si ale vyžádá navíc nemalou částku z rozpočtu,“ tvrdí Petr Chromečka a dodává, že strážníky je třeba především lépe motivovat k tomu, aby svou práci v ulicích odvedli kvalitně.

Současný počet policistů nepřipadá vysoký ani sociálním demokratům. Je to prý však přesně to, co rozpočet unese. „Pokud by měli být strážníci skutečně všude, vyžadovalo by to zhruba zdvojnásobit jejich počet,“ řekl lídr ČSSD Jiří Tichánek s tím, že místní policisté pracují velmi dobře a jsou také solidně vybaveni.

Podporu městské policii slibují také nezávislí, kteří hodlají řídit její činnost do vytipovaných problémových oblastí města.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.