Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 21/2001
ze dne 31. května 2001

Zprávy z města a okolí

Zájemci o Tatru se musejí vyjádřit do měsíce

Byty po OSBD budou mít nové nájemníky do měsíce

Voda na koupališti o minulém víkendu lidi příliš nelákala

Energetické centrum funguje půl druhého roku

Město pomáhá řešit vzniklou situaci ve vztahu mezi obyvateli na ulici Horní

Čím silnější jistič, tím vyšší budou platby

V připravovaných změnách tarifů se mnozí lidé prozatím nevyznají

Tatra začíná svým zákazníkům rozesílat nový klientský časopis

OSBD vloni vydělalo zhruba dva miliony

Kopretina bude mít bezbariérový přístup

Dnes je opět přímý přenos z jednání zastupitelstva města

Mistrovství ČR v muškaření letos hostila řeka Lubina

Stíny


    [Top]    


Zájemci o Tatru se musejí vyjádřit do měsíce

K o p ř i v n i c e (dam) - Devětadvacátý červen byl společností Odien Restructuring Services stanoven jako nejzazší termín pro doručení závazných nabídek potencionálních kupců automobilky Tatra. Podle sdělení tiskové mluvčí Odienu Alice Undusové jsou stále ve hře čtyři kupci, jejichž jména poradenská společnost neustále úzkostlivě tají, běžně se však spekuluje minimálně o jménech firem SDC International a společnosti Béring. „Kromě těchto dvou, jejichž jména známe, se v Tatře pohyboval ještě třetí investor, jehož identita je nám zatím skryta,“ prozradila mluvčí Tatra, a. s., Věra Breiová.

Poté, co se námluvy Tatry staly záležitostí čtyř společností, bylo jejich zástupcům umožněno provést hloubkovou kontrolu přímo v podniku. Této možnosti využily výše jmenované společnosti včetně jednoho anonymního investora, čtvrtý zájemce v prvním kole do Kopřivnice nedorazil. Druhé kolo hloubkových kontrol startuje tento týden.

„Samozřejmě nemůžeme nikoho do návštěvy v Tatře nutit, ale podle informací, které mám, by v příštím kole měli přímo na místě potřebná data získávat zástupci všech čtyř zájemců,“ uvedla Undusová s tím, že kupci budou potřebovat jisté údaje k sestavení svých nabídek. Ty by měly kromě ceny, kterou budou partneři ochotni zaplatit za 91,61 procent akcií, obsahovat také návrh refinancování čtyřsetmilionového úvěru Konsolidační banky, podnikatelský plán a návrh investic pro první rok.

Kdy bude konečně kupec Tatry znám a podnik definitivně přejde do rukou nového vlastníka, zatím není nikdo schopen říci. „My chceme nabídky analyzovat do jednoho týdne po termínu jejich doručení, následně je včetně příslušné analýzy postoupíme vlastníkovi, kterým je Konsolidační banka, a ta bude zřejmě ještě vyžadovat schválení prodeje vládou,“ řekla Undusová s tím, že zatím vše nasvědčuje tomu, že všechno by mělo proběhnout v co nejkratší možné době.

V rychlé jednání doufají také v Tatře. „Věříme, že naléhavost prodeje bude brána v potaz. Konjunktura automobilového průmyslu probíhala vloni, letos je to již horší a každý den, kdy Tatra nezná svého nového vlastníka, je špatný,“ uvedla tisková mluvčí automobilky Věra Breiová. Podle generálního ředitele Tatry Petra A. Urbana musí dojít ke změně vlastníka společnosti nejpozději letos, Tatra prý totiž musí velmi vážně uvažovat o investicích a technickém vývoji.


    [Top]    


Byty po OSBD budou mít nové nájemníky do měsíce

K o p ř i v n i c e (dam) - Pět bytů a čtyři garážová stání, které ještě donedávna sloužily administrativě Oblastního stavebního a bytového družstva bude mít nejpozději na začátku prázdnin nové nájemníky. Do dnešního dne byli obesláni všichni zájemci o byty a garáže, které OSBD opustilo poté, co dokončilo rekonstrukci svého nového sídla na ulici Kpt. Jaroše. Z těch, kteří budou ochotni splnit podmínky stanovené představenstvem družstva, pak budou vybíráni noví uživatelé jednoho dvoupokojového, tří třípokojových a jednoho čtyřpokojového bytu, stejně jako čtyř garáží na sídlišti Sever. Pokud by se sešlo více zájemců o jeden byt ochotných splnit finanční podmínky, bude rozhodovat délka členství v družstvu. Přestože konkrétní částky, které budou muset družstevníci složit, předseda OSBD Jiří Rýdel neuvedl, mělo by jít o průměrnou částku, za kterou se byty v Kopřivnici běžně prodávají. „Nemohli jsme si dovolit nasadit ceny třeba jako v Příboře, kde se každý byt prodává o několik desítek tisíc dráž než tady,“ řekl Rýdl s tím, že byty, které družstvo opustilo, nepotřebovaly žádnou rekonstrukci.


    [Top]    


Voda na koupališti o minulém víkendu lidi příliš nelákala

Kopřivnické koupaliště otevřelo o minulém víkendu své brány prvním návštěvníkům.
Ti většinou užívali slunce a tobogánu, sedmnáctistupňová voda
ke koupání příliš nelákala.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Pouze sto osmdesát korun skončilo za minulý víkend v kase kopřivnického koupaliště. Jeho služeb využily za první dva dny provozu asi dvě desítky lidí.

Sobotní i nedělní počasí lákalo k pobytu u vody, většina lidí, kteří na koupaliště dorazili, však dávala přednost slunění. Šestnáct a půl stupně teplá voda v hlubším bazénu a o jeden stupínek teplejší v sousedním totiž k vodním radovánkám zatím příliš nelákala.

„O víkendu byl zájem malý. Teď se ještě zhoršilo počasí, takže je těžké odhadovat, jak se to vyvine,“ řekl v pondělí ředitel kopřivnické Správy sportovišť Milan Gilar.
 
 
 


    [Top]    


Energetické centrum funguje půl druhého roku

K o p ř i v n i c e (ili) - Regionální energetické centrum po dohodě s městským úřadem zajišťuje už osmnáct měsíců činnost Městského energetického centra v Domě podnikatelů v Kopřivnici. Během své činnosti poskytlo poradenské centrum přes sto dvacet konzultací, které byly pro zájemce značným přínosem.

Celorepublikové hodnocení ukazuje značně rostoucí zájem o využití obnovitelných zdrojů energie, a to nejen pro jejich stále větší ekonomický přínos, ale i pro jejich dotační podporu státu. Ke známým a dlouhodobě využívaným solárním kolektorům, větrným a vodním elektrárnám patří i novější typy, jako jsou například tepelná čerpadla. Ve světě se používají již šedesát let, v Evropě zhruba čtyřicet, ale u nás si teprve s obtížemi razí cestu, většinou z důvodu nedostatečné informovanosti.

Princip tepelných čerpadel spočívá v nakumulování sluneční energie v zemi, vodě nebo vzduchu a v jejím odebrání, kdykoliv je zapotřebí. „Pokud si uvědomíme, že Slunce odebranou energii stále doplňuje, stává se pro nás neomezeným zdrojem energie. Tepelná čerpadla pro nás sice v budoucnu nebudou jediným a hlavním zdrojem tepla, ale nerozpakuji se tvrdit, že budou v našem podnebném pásmu určitě významným zdrojem tepla pro třetí tisíciletí,“ netajil se nad významem tepelných čerpadel Jan Matula, poradce energetického centra.

Tepelné čerpadlo je zařízení, které umí odebrat teplo z okolního prostředí i při mínusových teplotách a ohřát z něj topné médium na 55 až 60 stupňů Celsia. Jeho princip připomíná činnost chladničky: chladnička odnímá teplo z obsahu v ní uloženého a předává jej pomocí výměníku do vnějšího prostředí. Základem tepelného čerpadla je uzavřený chladicí okruh, ve kterém cirkuluje chladicí médium. Sestava okruhu je principiálně stejná, jednotlivé druhy čerpadel se liší pouze použitými komponenty, které jsou základem účinnosti čerpadla.

„A právě zde se údaje značně různí. Zatímco běžně používané kotle mají účinnost 70 - 95 procent, tepelná čerpadla mají oproti dodané energii účinnost 250 - 520 % a udává ji tak zvaný topný faktor,“ uvedl Matula. Topný faktor udává poměr mezi energií dodanou do čerpadla z elektrické sítě (placenou energií) a energií dodanou čerpadlem do otopného systému. Při topném faktoru, který při vhodně zvoleném systému u běžných rodinných domků dosahuje hodnoty cca 3,6, dodá tepelné čerpadlo 3,6 kWh a přitom spotřebuje pouze 1 kWh. Čerpadlo ’vysálo’ ze zdroje a předalo topení 2,6 kWh bezplatné energie. Při zachování tepelné pohody v objektu a při stejné spotřebě teplé vody klesne spotřeba nakupované energie v tomto případě o 73 %. Tím se stává elektrická energie použitá pro vytápění tepelným čerpadlem v dnešní době nejlevnější energií pro vytápění a ohřev.

Další podrobnosti o tepelných čerpadlech přineseme v příštím čísle. Zájemci se mohou obrátit na bezplatnou energetickou poradnu každou středu v době od 14 do 16 hodin, nebo na tel. číslo 89 36 72.


    [Top]    


Město pomáhá řešit vzniklou situaci ve vztahu mezi obyvateli na ulici Horní

K o p ř i v n i c e (hod) - Již dlouhou dobu jsou na radnici zaznamenávány spory mezi spoluobčany na ulici Horní. Na jedné straně jsou majitelé rodinných domků, kteří si stěžují na nájemníky obecních bytů, které zde vznikly po zrušení ubytovny pro vietnamské pracovníky. Tito nájemníci žijí, dalo by se říct, trochu jiným životním stylem, jsou hlučnější a jejich děti jsou živější.

„Ze sociálního hlediska bych řekl, že soužití nájemníků obecních bytů na ulici Horní a obyvatel v rodinných domcích je dlouholetým problémem. Město vytvořilo pracovní skupinu, která hledala alespoň dílčí řešení, aby se situace v této lokalitě nějakým způsobem zklidnila. Samozřejmě, budou tam probíhat častější kontroly ze strany města, pracovnic sociálního odboru.

Dále zde chceme vytvořit v jednom z těchto domů pobočku či oddělení pracoviště klubu Kamarád, který by tam vytvořil programy. K tomu je vlastně klub Kamarád určen. Do tohoto projektu by měly být začleněny děti ze slabších sociálních vrstev. Chceme zde také vybudovat jednoduché dětské hřiště z komponentů, které někde stárnou, chátrají a nevyužívají se,“ komentoval místostarosta Zdeněk Krajčír záměr radnice.

„Obyvatelům nájemních bytů bylo na schůzce uloženo, že musí nejen celý objekt udržovat v čistotě a v dobrém stavu, ale také musí dbát na dobré vztahy mezi místními nájemníky s okolními spoluobčany. To bude také kontrolováno a hlídáno. Jednali jsme jak s nájemníky obecních bytů, tak i s majiteli rodinných domků. Ve třech z těchto obecních domů se přihlásili lidé, kteří budou komunikovat s městem. Je to návrh ze strany města, náš vstřícný krok a teď bude záležet na nich, jestli to pochopí.

Budeme dál jednat s oběma stranami a pomáhat hledat řešení. Naši zaměstnanci budou celou tuto situaci monitorovat, a pokud dojde k jakémukoliv porušení našich dohod, tak se celá věc přesune do jiné roviny,“ uzavřel komentář k problematickému soužití na ulici Horní Zdeněk Krajčír.


    [Top]    


Čím silnější jistič, tím vyšší budou platby

K o p ř i v n i c e (ili) - Změny tarifů, které postihnou od 1. července maloodběratele, se podle Energetického regulačního úřadu dotknou stálého měsíčního poplatku neboli paušálu, který bude odstupňován podle síly jističe. Čím silnější jistič se bude používat, tím větší bude poplatek z důvodu vyšších nároků, které jistič klade na elektrifikační soustavu.

Další novinka spočívá ve zvýšeném počtu tarifů. Jedná se například o zavedení dvoutarifových sazeb s programovým řízením s dobou platnosti nízkého tarifu po dobu 8, 16 a 20 hodin nebo dvoutarifové sazby ve víkendovém režimu.

S podrobnými informacemi se můžete blíže seznámit v akciové společnosti Severomoravská energetika na telefonním čísle 78 95 03.

„Pokud to řeknu laicky, každý má nějakou sazbu, která bude překlopena od adekvátního tarifu. Podle naší kampaně, kterou jsme si dělali, máme zmapováno, jaké jističe jsou na odběrných místech. Pokud odběratel nesouhlasí s hodnotou jističe, třeba v případě, že ho má nadsazený, stačí se domluvit s elektrofirmou nebo revizními techniky a nechat si ho vyměnit za nižší,“ uvedla pracovnice Severomoravské energetiky, a. s. Přestože je jistič majetkem odběratele, je zapečetěn plombami Severomoravské energetiky. „V tom případě stačí den před výměnou chystanou skutečnost ohlásit, že porušuje plomby z důvodu změny hodnoty jističe. Ale to se týká pouze případů, kdy se mění silnější jistič za slabší. V opačném případě je nutno zvolit jiný postup, do kterého budou zainteresováni příslušní odborníci,“ upozornila na některá úskalí pracovnice SME.

Jak dále uvedla, u jističů v bytovkách a panelových domech nebude zapotřebí ve většině případů žádných změn, protože jističe nejsou nadsazené a poplatky za ně budou automaticky převedeny do adekvátní sazby. Výměny se budou týkat zpravidla těch domácností, které mají elektrické topení, které už neužívají například z důvodů plynofikace, nebo přešli na jiné médium. V těchto domácnostech je předpoklad, že je jistič nadsazený a bude ve vlastním zájmu uživatele, aby neplatil zbytečně za sílu jističe, kterou už nevyužívá. Pokud se občan k výměně rozhodne, bude muset počítat přibližně s pěti sty korunami za nový jistič a čtyřikrát tolik - tedy 2 000 korun - může zaplatit za jeho výměnu. Při volbě nových tarifů je třeba postupovat se zvýšenou obezřetností, protože sazbu lze měnit pouze jednou ročně. Každá sazba je totiž připravena na základě ročního charakteru odběru.

V obecních bytech v Kopřivnici je velikost jističů dána dobou výstavby bytů. „V prvotní výstavbě byly vždy instalovány patnáctiampérové jističe před elektroměrem, který je na schodišti, v tak zvané JOZ skříni,“ přiblížil současnou situaci s bytovými jističi majitel Rekazu Josef Zíma. „Postupně, jak si lidé dovybavovali domácnosti automatickými pračkami, musely se měnit i jističe, kde je na tuto skutečnost poukázáno již v návodu. U novější výstavby, kde se s instalací automatických praček počítalo, se instalovaly 25ampérové jističe přímo,“ uvedl Zíma.

Současné vybavení domácnosti ať už zmíněnými pračkami, elektrickými a mikrovlnnými troubami, fritézami a dalšími spotřebiči se bez 25ampérového jističe neobejde.


    [Top]    


V připravovaných změnách tarifů se mnozí lidé prozatím nevyznají

K o p ř i v n i c e (ili) - V souvislosti se změnou tarifů maloodběratelů při platbách za elektrickou energii byla občanům položena otázka, zda-li a do jaké míry se vyznají v připravovaných změnách, které se na nás chystají od 1. července.

Blanka Ž. (29 let, mateřská dovolená) - Změna tarifů? Tak o tom nic nevím.

Karel V. (32 let, pracovník počítačového centra) - V tisku jsem zaznamenal ujištění, že v průměru k žádnému zdražení vlastně nedojde. Ale k těm průměrům jsem velmi skeptický. Když jeden sní celé kuře a druhý nic, tak v průměru spořádal každý polovinu. Proto si všechno pořádně pozjišťuji.

Jana J. (36 let, profesorka) - Myslím, že pro nás bude výhodná změna tarifu na chatě, kde jsme pouze přes víkend a v létě týden, maximálně čtrnáct dní. Doma asi zůstane všechno při starém, ale ještě si pozveme odborníka.

Josef P. (54 let, technik) - Na to, že za měsíc změny v platbách budou uvedeny do života, tak informační kampaň není na odpovídající úrovni. Ještě jsem neměl čas si všechno prostudovat, ale obecně mezi lidmi panuje chaos.

Bedřich F. (64 let, důchodce) - Pokud se ceny odvíjí od jističů, tak v tom nevidím žádný problém. To si může každý ověřit sám.

Miroslava B. (42 let, zdravotní sestra) - Očekávala bych iniciativnější přístup z bytového družstva, že nám každému řeknou, jestli náš jistič je odpovídající. Určitě by to byl rychlý a spolehlivý postup, který by spoustě lidem usnadnil práci.


    [Top]    


Tatra začíná svým zákazníkům rozesílat nový klientský časopis

K o p ř i v n i c e (dam) - Zhruba dvacetistránkovým celobarevným klientským časopisem v těchto dnech Tatra poprvé oslovuje své zákazníky. Podle tiskové mluvčí automobilky je podobná tiskovina u většiny velkých firem samozřejmostí, a proto k této formě propagace přistoupila také Tatra.

„Naši zákazníci se z časopisu dozvědí, že se ve firmě neustále něco děje. Každý časopis bude mít jedno nosné téma, tentokrát jsou to tatry na Sibiři. Kromě toho se v časopise dají najít informace o našich sponzorských aktivitách, zprávy z vývoje a výroby, sportovní aktivity a také něco z historie,“ prozradila mluvčí Tatry Věra Breiová.

Časopis bude kromě české verze vytištěn také v ruštině a angličtině. „Jsme firma, která má svá největší odbytiště za hranicemi. Rusko patří k největším trhům a angličtině porozumí ve zbytku světa,“ zdůvodnila toto rozhodnutí Breiová.

Velkým klientům bude časopis rozesílat sama Tatra, k menším zákazníkům se časopis dostane prostřednictvím dealerů. Prozatím bude tiskovina vydávána dvakrát ročně a druhé číslo by se mělo objevit zhruba v listopadu. „Nechci nic předjímat, ale pokud se ukáže, že časopis bude mít úspěch a bude o něj zájem, je možné, že bude v dalších letech vycházet častěji,“ uzavřela tisková mluvčí Tatry.


    [Top]    


OSBD vloni vydělalo zhruba dva miliony

K o p ř i v n i c e (dam) - Se zhruba dvoumilionovým čistým ziskem skončilo loňské hospodaření OSBD. Snížení zisku řádově o šest set tisíc korun vysvětluje předseda Oblastního bytového družstva snížením úrokových sazeb. „Právě úroky z úložek tvoří většinu zisku družstva, a ten se s jejich postupným snižováním logicky taky zmenšuje,“ řekl Rýdel, ale podotknul, že družstvo je i přesto ziskové každoročně. Přesné a podrobné hospodářské výsledky OSBD budou všem hospodářům a delegátům družstva k dispozici v připravované ročence a informováni o nich budou rovněž na shromáždění delegátů.


    [Top]    


Kopretina bude mít bezbariérový přístup

V l č o v i c e (ili) - V těchto dnech se naplno rozbíhá druhá etapa stavebních úprav v Ústavu sociální péče s denním pobytem - Centra pro zdravotně postižené občany ve Vlčovicích, který si svěřenci pojmenovali krátce Kopretina. Jejím úkolem je zpřístupnit do budoucna zařízení i lidem, kteří jsou trvale upoutáni na vozík.

„Bezbariérový přístup do budovy, zahrady a pohyb v přízemí bude po dokončení II. etapy samozřejmostí,“ přiblížil stavební úpravy Zdeněk Šerý, pracovník odboru majetkové správy, „bohužel finanční možnosti nám v současné době neumožní takto pohybově postiženým lidem zpřístupnit i první patro, které by muselo být řešeno výtahovou plošinou.“

Vyřešit bezbariérový přístup do všech prostorů v přízemí sto pět let starého objektu nebylo až tak jednoduché, protože všechny podlahy byly o nestejné úrovni. Stavební úpravy si v II. etapě vyžádají finanční prostředky zhruba za sto padesát tisíc korun.

„Už při první etapě přestavby, která byla ukončena v únoru tohoto roku, se s přítomností vozíčkářů počítalo, a proto byla zbudována koupelna a sociální zařízení v požadovaných rozměrech. Stejně tak byla tehdy zbudována vnitřní nájezdová rampa, aby v interiéru neprobíhaly už žádné stavební práce,“ uvedl Zdeněk Šerý.

Přestože ještě žádný pohybově postižený občan nemá podanou přihlášku do Ústavu sociální péče ve Vlčovicích, bude pro něj vše připravené: venkovní rampa pro vjezd do objektu, chodník ze zámkové dlažby, dvoukřídlé vstupní dveře budou vyměněny za jednokřídlé s otevíráním ve výši vozíčkáře a také sociální místnost bude opatřena úchyty a madly, které usnadní postiženému pohyb.

Stavební změny by neměly trvat déle než jeden měsíc, ale protože se jedná většinou o venkovní úpravy, bude samozřejmě vše záviset na přízni počasí.


    [Top]    


Dnes je opět přímý přenos z jednání zastupitelstva města

K o p ř i v n i c e (hod) - Dnes ve čtvrtek 31. května od 16.30 hodin bude přenášet přímým přenosem kabelová televize v pořadí již patnácté zasedání zastupitelstva města z anexu.

Na programu je roční hospodaření včetně závěrečného účtu města za rok 2000, rozpočtová opatření k rozpočtu města na letošní rok a další finanční záležitosti. Jednat se bude také o zřízení organizačních složek města, dodatcích zřizovacích listin příspěvkových organizací města. Schvalovat se bude uzavření roční smlouvy provozovateli KDK firmě Ludvík Moravia včetně příspěvku. Na jednání nebudou samozřejmě chybět majetkoprávní záležitosti města a bod různé. Co se během něho bude projednávat, je otázkou.


    [Top]    


Mistrovství ČR v muškaření letos hostila řeka Lubina

P ř í b o r (hod) - Od pátku 25. do neděle 27. května se uskutečnilo mistrovství ČR v muškaření na řece Lubině, kterou obhospodařuje Místní organizace ČRS Příbor. Pro příborskou organizaci bylo pořádání mistrovství poctou, protože to se na území severomoravského kraje konalo poprvé v historii.

Mistrovství se zúčastnilo všech sedm krajských družstev a jedno z Prahy. O tituly a poháry mezi sebou soutěžilo dvaatřicet mužů a čtyři ženy. Během závodů se celkem ulovilo 1 789 ryb o celkové délce 342 metry. Podle pravidel soutěže všechny ryby byly loveny na háčky bez protihrotů, a proto mohly být bez poškození vráceny zpět do vod.

V kategorii družstev mužů zvítězil Moravský rybařský svaz z Brna, v jednotlivcích pak L. Pazderník z Jihočeského ústředního svazu, v ženách obsadila první místo I. Kuchaříková z Východočeského kraje.


    [Top]    


Stíny

Dne 23. května po dvanácté hodině vešli tři neznámí muži, pachatelé, v Kopřivnici do prodejny oděvů Quelle, dva zabavili prodavačku v zadní části prodejny a další z pachatelů využil situace a z peněženky, která byla odložena pod prodejním pultem, odcizil hotovost ve výši 6 000 Kč. Pachatelé poté z prodejny odešli. Věc je šetřena jako trestný čin krádeže.

Dne 23. května v podvečerních hodinách pachatelé M. M. a D. N. v Kopřivnici Lubině na parkovišti pod Větřkovickou přehradou vnikli po vyháčkování dveří do zaparkovaného osobního automobilu zn. Š 120. Na místě činu byli zadrženi policisty Policie ČR. Věc je šetřena pro trestný čin pokusu krádeže.

V době od 16. do 23. května neznámý pachatel odcizil v Kopřivnici na ulici Panské 5 kusů hliníkových patek sloupu pouličního osvětlení v celkové hodnotě 15 000 Kč. Věc je šetřena pro trestný čin krádeže.

Dne 23. května strážníci městské policie opět řešili krádež zboží v jednom z velkých nákupních středisek v Kopřivnici. V tomto případě se však jednalo o nezletilé osoby, proto tito byli předáni rodičům, s kterými bylo protiprávní jednání projednáno.

Dne 25. května přijala stálá služba městské policie oznámení, že v jednom z bytů na ulici Dukelské se ozývá volání o pomoc. Na místě strážníci zjistili, že se jedná o občana, o kterého se stará pečovatelská služba. Nikdo z rodinných příslušníků ani ošetřovatelka neměli klíče od bytu, proto byli přivoláni hasiči, kteří společně s městskou policií byt zpřístupnili. K dotyčnému byl následně přivolán lékař.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.