Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Do Kopřivnice se o víkendu opět sjedou modeláři

K o p ř i v n i c e (dam) - Nejen ze všech koutů republiky, ale také celá řada zahraničních modelářů se sjede o víkendu do Kopřivnice, aby se tady již popáté zúčastnili jedné z největších akcí svého druhu u nás, a to Beskyd Model Kit Show 2001.

„Na začátku jsme museli tvrdě bojovat o to, aby si nás všimli, aby nás modeláři začali brát vážně a začali do Kopřivnice jezdit. Dnes už ten problém nemáme. Všichni, kdo se tomuto koníčku na jisté úrovni věnují, vedou Kit Show v patrnosti a se svou účastí počítají a těší se na ni,“ tvrdí člen početného organizačního týmu Jan Štědrý. Počet modelářů, který letos do Kopřivnice dorazí, si však ani on netroufl odhadnout, jen malá část z nich se totiž hlásí předem, ale zcela jistě prý budou zastoupeny všechny kategorie modelů. Celá akce odstartuje v sobotu v devět hodin ráno, kdy by měla veřejnost kromě samotné soutěžní výstavy přilákat i pestrým doprovodným programem. Letošní Beskyd Model Kit Show bude navíc pro návštěvníky levnější než předešlý ročník. K populárnímu kroku, jakým je zlevnění vstupného, jistě pořadatelé přistoupili poté, co vloni mnohým potencionálním návštěvníkům připadalo příliš vysoké.

Modeláři se i letos utkají v několika soutěžích. Kromě soutěží o Moravský knipl a Moravský šrapnel, bude opět probíhat také Sálová soutěž, která se neřídí tak přísnými regulemi, a chybět nebude ani divácké hlasování. Pro laiky bude však určitě nejatraktivnější Cena Valašského království. Tu každoročně uděluje někdo z honorace Valašského království a vítěze pasuje na rytíře. Letos stejně jako vloni se tohoto úkolu zhostí sám král Bolek Polívka. „Účast Bolka Polívky je vždycky do poslední chvíle nejistá, ale přesto, jak má nabitý program, by měl do Kopřivnice dorazit,“ řekl Štědrý s tím, že začátek programu by měl být okolo jedné hodiny v sobotu odpoledne. Přesto, že Cena Valašského království bude udělována již během prvního dne soutěže, na ostatní výsledky pak bude nutné počkat až do neděle.

Součástí Kit Show bude již tradičně výstava vojenské techniky v prostoru zelného trhu, ukázky rádiem řízených modelů, možnost vyhlídkových letů vrtulníkem nebo nepřetržité promítání dokumentárních filmů s vojenskou a leteckou tematikou v sále kina Puls.


    [Top]    


Starostové regionu se radili na půdě okresního úřadu

N o v ý   J i čí n  (hod) - Porada starostů okresu Nový Jičín se konala ve čtvrtek 26. dubna v Novém Jičíně. Vedoucí finančního referátu okresního úřadu Jan Tokar hovořil k rozpočtovým opatřením, o poskytování dotací, o konkrétní působnosti okresního úřadu vůči obcím a o auditech.

Přednosta okresního úřadu Josef Svoboda seznámil na schůzce přítomné starosty s problémem kontaktních míst, kterých je v okrese devět. S městy probíhala jednání a v Kopřivnici došlo k dohodě v poslední době, město a okres si vymění dva domy mezi sebou - dům dětí a mládeže a dům pro matku a dítě v tísni Salus. Sídlo kopřivnického kontaktního místa by se mělo přestěhovat až po úpravách bývalého sídla domu dětí a mládeže na ulici Sokolovské. „Kdy k přestěhování dojde a jak to bude s finanční účastní města, je stále ještě v jednání,“ komentoval jednání, která se vedou s okresem, kopřivnický starosta Jiří Tichánek.

Dále se hovořilo o výkonu státní správy a připravenosti radnic, o připravovaných nových právních předpisech v oblasti požární ochrany, o požárních řádech obcích, které mají být řešeny obecní závaznou vyhláškou s návazností na prováděcí předpisy, které ale ještě nebyly vydány. Rovněž zde byly vzpomenuty dotace pro hasičské sbory. Novojičínský starosta Pavel Wessely vystoupil k dopravní obslužnosti a způsobu jejího proplácení.


    [Top]    


Stará škola nyní slouží jako penzion a knihovna

Š t r a m b e r k (dam) - Ačkoliv nápis na nově zrekonstruované budově v rohu štramberského náměstí by tomu nasvědčoval, tak do ní nyní ani v budoucnosti žádné děti s aktovkami na zádech chodit nebudou. Objekt bývalé školy má totiž od konce minulého týdne, kdy byl oficiálně otevřen, sloužit především turistům. Zhruba šestimilionovou investicí se totiž proměnil v penzion Zars s ubytovací kapacitou téměř čtyř desítek lidí, který by měl být určen především pro rekreaci rodin s dětmi.

Kromě devíti pokojů s dvěma až pěti lůžky a potřebného zázemí, včetně kuchyně umožňující stravování hostů, je možné v přízemí budovy najít také modernizovanou městskou knihovnu včetně doposud chybějícího internetového pracoviště.

K stávajícímu využití objektu Štramberk došel po řadě peripetií.

„Škola je volná od února 1998, kdy se její žáci přestěhovali do nově přistavěného křídla základní školy u parku. Od té doby jsme pro opuštěnou starou školu na náměstí intenzivně hledali nové využití,“ řekl starosta Jan Socha. Podle jeho slov bylo mnoho názorů, jak s budovou naložit, mnohé z nich vzešly dokonce z průzkumu, který radnice mezi občany provedla. Uvažovalo se o pronájmu nejrůznějším uměleckým školám, nebo dokonce přestěhování radnice do uvolněného objektu, vše ale nakonec ztroskotalo. „Nakonec se objevili příborští podnikatelé, kteří hledali vhodný objekt pro rekreační středisko, a tato forma využití se radním i zastupitelům zamlouvala,“ zavzpomínal štramberský starosta na víc jak rok stará jednání orgánů města.

Jelikož městu se podařilo na projekt vybudování penzionu získat dva a půl milionu ze státní kasy jako dotaci pro rozvoj cestovního ruchu, museli Štramberští jednat poměrně rychle.

„Během dvou měsíců musela být hotová veškerá dokumentace a bylo nutné, abychom měli pohromadě i všechna potřebná povolení. Na konci srpna začaly stavební úpravy a do konce roku byla stavba zkolaudována. Během prvních měsíců roku pak probíhalo zařizování interiéru,“ prohlásil Jan Socha.

Provozovatelem nového ubytovacího zařízení, které by se podle Sochových slov mělo řadit k levnějším, se stala příborská cestovní kancelář Zars, které město objekt pronajalo na pět let s možností dalšího prodloužení. Milion korun, který nájemce měl městu za smluvené období zaplatit, však nepůjde přímo do pokladny města. „Dohodli jsme se, že firma místo zaplacení nájemného na své náklady provede venkovní úpravy areálu. To znamená, že na zahradě penzionu by mělo ještě letos vzniknout venkovní posezení, dětský koutek, kuželkářská dráha, krb, hřiště, pingpongový stůl a další zařízení v celkové hodnotě již zmíněného milionu korun,“ uzavřel starosta Socha.


    [Top]    


Odpoledne s kadeřnicí mělo úspěch

Odpoledne s kadeřnicí,
pořádané městskou knihovnou
v klubu Kamarád, přilákalo
minulý týden řadu dívek.

Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Několik desítek děvčat zhruba ve věku šesti až patnácti let využilo minulé úterý možnosti, kterou jim nabídla městská knihovna, a v klubu Kamarád se zúčastnily odpoledne s kadeřnicí nazvaného ’Copatou, copatou, tu já mám nejradši’. Přestože akce tohoto druhu mají tradici a knihovna již uskutečnila tři, letošní se setkala zatím s největším ohlasem.

Přítomné dívky si mohly nejen poslechnout krátkou přednášku o vlasech a jejich úpravách, ale některé z nich si dokonce mohly vyzkoušet, co obnáší práce kadeřnice, když v improvizované soutěži za asistence skutečných kadeřnic česaly své kamarádky. „Na těchto akcích vždy spolupracujeme s místním detašovaným pracovištěm Středního učiliště Odry,“ prozradila pracovnice knihovny Ludmila Karlíková s tím, že úpravu vlasů předvádějí vždy posluchačky prvního ročníku učiliště spolu se svou mistrovou.


    [Top]    


Stíny

Dne 23. dubna bylo dvaadvacetiletému muži z Kopřivnice sděleno obvinění z trestného činu krádeže, které se dopustil tím, že 31. března odcizil odstavené jízdní kolo zn. Olpran v hodnotě pěti tisíc korun. Pachatel jízdní kolo prodal a peníze použil pro vlastní potřebu.

Dne 23. dubna bylo na služebně městské policie přijato telefonické oznámení, že v jednom z domů na ulici Alšově je v pátém patře na domovní chodbě silně cítit plyn. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka městské policie, která zjistila, z kterého bytu plyn vychází, a dále bylo zjištěno od sousedů, že majitel bytu je zřejmě doma. Protože vznikla důvodná obava, že je ohrožen život nebo zdraví osoby a hrozí větší škoda na majetku, byli přivoláni hasiči, kteří byt otevřeli. Hlídka městské policie spolu s hasiči a za přítomnosti nezúčastněné osoby vstoupili do bytu, kde byl uzavřen nezapálený hořák na plynovém sporáku a probuzen majitel bytu. Strážníci se přesvědčili, že dotyčný je v pořádku, a on sám lékařskou pomoc odmítl.

Dne 24. dubna byl z volně odloženého batohu v jedné z šestých tříd kopřivnické základní školy odcizen mobilní telefon značky Alcatel v hodnotě 4 995 korun. Následující den byl jako důvodně podezřelý pachatel zjištěn čtrnáctiletý mladík z Kopřivnice. Telefon byl zajištěn.


    [Top]    


Nezaměstnanost se drží již delší dobu na stejné úrovni

K o p ř i v n i c e (dam) - Velmi stabilní se zatím stále jeví situace v nezaměstnanosti na Kopřivnicku. Zdejší pobočka úřadu práce již několik měsíců eviduje nezaměstnanost pohybující se těsně nad úrovní deseti procent.

Na konci minulého roku bylo v evidenci uchazečů o zaměstnání kopřivnického Úřadu práce zapsáno 1 602 lidé, po čtvrt roce na konci měsíce března to bylo o čtrnáct uchazečů více, což představuje nárůst o pouhé jedno promile a míra nezaměstnanosti v Kopřivnici a okolí dosahovala na konci prvního kvartálu 10,44 procenta.

Vývoj na trhu práce je i nadále pozitivní, přesně před týdnem bylo v evidenci úřadu práce patnáct set devadesát dva lidí, což představuje nezaměstnanost ve výši 10,28 procenta. Úředníci zdejší pobočky pracovního úřadu přitom předpokládají, že nezaměstnanost se bude, i když pouze mírně, dále snižovat.

„Už nyní se nám začíná projevovat odliv lidí z evidence na sezonní práce,“ řekl vedoucí kopřivnické pobočky Úřadu práce Zdeněk Petr. Podle jeho slov začínají města, obce a některé organizace v okolí přijímat lidi na veřejně prospěšné práce, patrná je prý také větší aktivita ve stavebnictví. „Stavební firmy začínají hledat poměrně dost lidí, a to jak z odborných profesí, tak méně kvalifikovanou sílu na pomocné práce,“ uvedl Petr s tím, že velký zájem je o zedníky, tesaře a instalatéry.

Největším problémem místního úřadu práce zůstává poměrně velký podíl dlouhodobě nezaměstnatelných. Ti tvoří třiačtyřicet procent z celkového počtu evidovaných.


    [Top]    


Zájezdy ze soutěže jsou rozděleny

K o p ř i v n i c e (ili) - Po dobu pěti týdnů probíhala čtenářská soutěž ve spolupráci s cestovní kanceláří Mirtour se zaměřením na zeměpisné znalosti, historii a cestování. Soutěž, přestože byla oproti předcházejícím poněkud náročnější s ohledem na výši cen, překvapila zájmem veřejnosti. Jak se s námi v dopise podělila o své postřehy jedna ze čtenářek, byla soutěží nadšena.

„Konečně se už nemusím spoléhat jen na štěstí při losování či stírání čísel, dokonce ani na svou paměť, ale mohu hledat, přemýšlet, porovnávat a kombinovat,“ uvedla v dopise soutěžící, která se při vyhledávání správných odpovědí nespoléhala pouze na jeden zdroj, a tak našla hned několik správných odpovědí.

Právě pod dojmem někdy nejednoznačných odpovědí jsme nakonec u otázky č. 7 týkající se internace Napoleona uznali za správnou odpověď jak ostrov Elba, tak ostrov sv. Heleny.

Ze čtyřiadvaceti soutěžících odpovědělo pouze osm správně. Z nich byli vylosováni tito výherci: jednodenní zájezd do Prahy na muzikál Johanka z Arku v hodnotě 950 korun vyhrála Růžena Vinklerová, Kopřivnice 1235, o druhé a třetí místo se dělí Libor Tymeš, Kopřivnice 1184, a Eva Pilátová, Lidická 1039, kteří absolvují jednodenní zájezd do Safari parku ve Dvoře Králové v hodnotě 440 korun.

Všem blahopřejeme a zároveň upozorňujeme, že výhercům nevzniká nárok na finanční kompenzaci za nevyzvednutý zájezd. S občanským průkazem se ve vlastním zájmu co nejdříve dostavte do cestovní kanceláře Mirtour na ulici Obránců míru k dohodnutí termínu zájezdů.


    [Top]    


Školáci z malotřídek soutěžili ve zpěvu

L u b i n a (ili) - Pěvecká soutěž malotřídních škol Lubinský zpěváček se uskutečnila koncem dubna v Základní škole v Lubině. Kromě pořádající školy se soutěže ve zpěvu a hře na flétnu zúčastnili žáci z Frenštátu, Mniší, Mošnova, Rybí, Trnávky, Závišic a Ženklavy. Vystoupení jednasedmdesáti soutěžících se úspěšně zvládlo jen díky spolupráci zástupců místní komise, mateřské školy a Českého svazu žen. Soutěžilo se v kategoriích zpěv jednotlivců, dua, tria a hře na flétnu dětí, které nejsou organizovány v ZUŠ.

Z místních dětí se na medailových místech ve zpěvu umístily K. Bortlová, P. Horáková, ve hře na flétnu byli úspěšní N. Chromečková, J. Štěpán, M. Štefková, D. Jiřík, D. Plandorová, P. Baďura, Š. Hlupíková pak bodovala v obou kategoriích. Pamětními medailemi a keramickými zpěváčky byli odměněni všichni soutěžící.


    [Top]    


Nosorožec Fatu vysloužil své ZOO ze Dvora Králové cenu

Malý nosorožec tuponosý severní
jménem Fatu vynesl své domovské ZOO
ve Dvoře Králové prestižní ocenění
Odchovek roku, který chovatelé převzali
minulý týden ve Štramberku.

Foto: Archiv

Š t r a m b e r k (dam) - Pracovníci desíti ze čtrnácti tuzemských zoologických zahrad se minulý týden sjeli do Štramberka, aby tam vybrali ze svého středu ty nejlepší a udělili tituly v soutěžích Odchovek roku a Expozice roku. Titul Expozice roku si letos vysloužila ZOO Olomouc za svůj nový pavilon netopýrů, v kategorii generálních rekonstrukcí pak porotu nejvíce zaujal pavilon a výběhy žiraf ZOO Dvůr Králové. Tatáž zahrada si odvezla také titul Odchovek roku, v kategorii savců si jej vysloužil jejich nosorožec tuponosý severní. „Je to nejohroženější nosorožec a možná jeden z nejohroženějších druhů vůbec. Ve volné přírodě žije posledních pětadvacet kusů a v zajetí je chováno pouze jedenáct těchto zvířat,“ prozradila vedoucí sedmičlenného kolektivu chovatelů královodvorské zahrady Daniela Hofmanová. Populace žijící ve východočeské ZOO je navíc nejpočetnější na světě, pět samic a tři samci nosorožce navíc tvoří jedinou chovnou skupinu na planetě.

V kategoriích ptáků zabodovali ostravští ornitologové za úspěšný odchov ara rudobřichého a v poslední kategorii určené ostatním živočichům si prvenství odvezl chameleon Jacksonův z Brna.


    [Top]    


Ornitologové opět vyrážejí poslouchat ptačí zpěv v lese

K o p ř i v n i c e (hod) - V neděli 6. května se ve čtyři hodiny ráno sejdou zájemci, kteří chtějí určovat ptáky podle zpěvu, u hlavního vchodu do Základní školy Emila Zátopka, odkud se společně přesunou na Bílou horu, kde budou pozorovat ptáky, a to za každého počasí.

Sekce ochrany ptáků České společnosti ornitologické okresu Nový Jičín pořádá určování ptáků podle zpěvu již pošesté v historii. Účastníkům je doporučováno vhodné oblečení, dalekohled a další nezbytnosti.

Bližší informace získáte u Jana Košťála, Pod Zahradami 1299, nebo na telefonním čísle 0737/81 23 39.


    [Top]    


Místní školy na Den Země povětšinou nezapomněly

K o p ř i v n i c e (ili) - Letos sice Den Země připadl na neděli, ale učitelé i žáci si jej většinou připomněli během předcházejícího pátku. Nepříjemné počasí některým školám zamíchalo původními plány, ale akce nakonec proběhla všude s výjimkou Zvláštní školy a ZŠ 17. listopadu, kde si přesunuli termín na pondělí 30. května.

ZŠ dr. Milady Horákové uspořádalo dvě kola sběru papíru, a jak řekl její ředitel Lumír Pospěch, nechal vše na dobrovolnosti jednotlivým třídám. Žáci malotřídní školy v Lubině si vyslechli mykologickou přednášku Jaromíra Durčeka spojenou s promítáním a praktickými ukázkami. V Mniší se ekologická témata promítla do slovních úloh, slohového cvičení a vše vyvrcholilo výtvarnou soutěží. „Děti si přichystaly různé projekty jako např. život v půdě, co nám dává strom, ochutnávka čajů, výstava keřů a bylin, zdobení stromu života, prodej zdravého mlsání, výstava knih o přírodě a videoprojekce,“ přiblížila Den Země na Alšově škole učitelka Hyklová. Na ZŠ Emila Zátopka připravila třída učitelky Jeřábkové program formou kvizu pro ostatní spolužáky, který byl obohacen přednáškou o výskytu bobrů. Na náměstí některé starší ročníky absolvovaly poznávací vycházky, jiné branný závod a ostatní si uspořádaly akce ke Dni Země ve třídách. Žáci ZŠ sv. Zdislavy si mimo závodů a soutěží vyráběli postavy z odpadového materiálu a pod.


    [Top]    


Zplodiny z PVC jsou větší jed než kurare

K o p ř i v n i c e - Jistě žádnému z nás se nelíbí, když vidíme černý kouř stoupající z továrního komína. Je mezi námi ale hodně těch, kteří se snaží těmto komínům konkurovat. Ptáte se jak?

Při spalování některých látek v kamnech či na ohništi mohou vznikat látky nebezpečnější, než jsou např. bojové plyny. Pro názornost: PVC nemá toxické vlastnosti, ale jeho spálením doma v kotli vzniknou látky, které jsou několikrát jedovatější než známý jed kurare. Tyto jedy se z komína dostávají do ovzduší, usazují se na půdě a jiných površích, dostávají se do rostlin. My tyto jedy můžeme vdechnout, sníst a při soustavném spalování těchto látek se vystavujeme jejich dlouhodobým negativním účinkům.

Při takovém spalování může navíc vznikat mnohem více nebezpečných škodlivin než v průměrné spalovně - hlavní příčiny jsou dvě: teploty, při nichž hoření probíhá, jsou nízké a palivo je nedokonale okysličováno. Výsledkem je nedokonalé hoření. Spalujete-li v kamnech odpad, uniká z vašeho komínu čpavek, fenoly, kyanidy, dehet … Tyto látky nepříjemně zapáchají, dráždí sliznice horních cest dýchacích, vedou k bolestem hlavy či působí jako nervový jed. Polyaromatické uhlovodíky obsažené v dehtu jsou dokonce prvními látkami, u nichž byl prokázán rakovinotvorný účinek. Velmi nebezpečnými produkty spalování jsou dioxiny. Evropské emisní limity stanovené u dioxinů pro spalovny jsou právě v domácích topeništích často překračovány. Přitom například tetrachlorodibenzodioxin (TCDD) patří mezi nejsilnější syntetické jedy.

Věcí, které do vašeho kotle nepatří, je mnoho. Pokud doma přiložíte kousek plastu, dřevotřísku, překližku, gumu nebo umělá textilní vlákna, vězte, že to, co poté vychází z vašeho komína, není jen tak obyčejný kouř. Protože máte možnost třídit, není třeba otravovat kouřem život sobě, svým dětem či sousedům. Nepřipravíte tak vaše bližní či sebe o zdraví a navíc ulevíte přírodě.

Markéta Kvitová, odbor ŽP


    [Top]    


Svoz nebezpečného komunálního odpadu

Oznamujeme všem občanům zapojeným do systému nakládání s odpady na území města Kopřivnice a místních částí, že sběr nebezpečných složek komunálního odpadu se uskuteční ve dnech:

V pátek dne 11. května: Vlčovice, plocha za kulturním domem 15 - 16.30 hod., Mniší, točna autobusů 16.40 - 18 hodin.

V sobotu dne 12. května: Lubina, plocha za kulturním domem 8 - 9 hod., na rozcestí ’U váhy’ 9.15 - 10.15 hod., Kopřivnice, Na Luhách u lahůd. Holubová 10.30 - 11.30hodin.

V pátek dne 18. května: Kopřivnice, Na Vápenkách, u Palárny 15 - 15.30 hod., parkoviště na ulici Alšova 15.40 - 16.40 hod, ul. Pabla Nerudy 16.50 - 17.50 hodin.

V sobotu dne 19. května: Kopřivnice, ul. Tyršova u kontejnerů 8 - 8.45 hod., náměstí T. G. M. 9 - 9.55 hod., parkoviště u Alberta 10 - 10.30 hod., parkoviště u haly házené 10.40 - 11.30 hodin.

V sobotu dne 26. května: Kopřivnice, ul. ke Koryčce u výměníku 8 - 9 hod., ul. Pod Zahradami 9.10 - 10 hod., ul. Francouzská (č. p. 1206) 10.10 - 11 hodin.

Nebezpečné odpady budou na jednotlivých místech (zastávkách) a v určeném časovém intervalu odebírány, tříděny a ukládány do mobilní sběrny - označeného autobusu firmy Slumeko, s. r. o., Kopřivnice.

Do mobilní sběrny bude možno odevzdat po předložení občanského průkazu ke zneškodnění či opětovnému využití tyto druhy nebezpečných odpadů:

  • motorové a převodové oleje, mazací tuky, olejové filtry
  • olověné akumulátory, monočlánky
  • plechovky se zbytky barev, lepidel, pryskyřic
  • zářivky a výbojky
  • pesticidy, herbicidy
  • léky s prošlou lhůtou
  • staré televizory, rádia a jiné elektrospotřebiče
  • vyřazené chladničky a mrazničky

Občané, věříme, že využijete této svozové akce a svůj odpad předáte k odbornému zneškodnění. Sběr se týká pouze občanů mající zaplacený paušální poplatek za zneškodnění odpadů - obyvatelé nájemních domů a rodinných domků. Sběr není určen podnikatelům, při jejichž činnostech mohou tyto odpady vznikat. Ti mohou využít pevného sběrného místa na dotřiďovací lince za úplatu.

Jiří Sopuch, vedoucí odpadového hospodářství, Slumeko, s. r. o.


    [Top]    


Městští strážníci skládali podle zákona zkoušky

K o p ř i v n i c e (hod) - Strážníci kopřivnické městské policie v letošním roce prošli školením a závěrečnými zkouškami tak, jak jim ukládá zákon 247/2000 Sb. O zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel vybavených výstražným majákem modré barvy. Podle tohoto zákona musí řidiči, kteří jezdí s vozidly s právem přednostní jízdy, absolvovat každoroční přezkoušení. „Strážníci absolvovali školení v rozsahu šestnácti hodin zakončené zkouškou, podobnou jako u získávání řidičského oprávnění. Všichni strážníci dosáhli stanoveného počtu bodů, takže jsou nadále oprávněni řídit služební vozidla,“ řekl ke zkouškám velitel městské policie Jan Müller.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.