Kopřivnické noviny č. 38/2000 ze dne 26. října 2000

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


Čtenářský servis

Kulturní servis

KINO PULS

Čt 26., pá 27. října v 17.30 hodin, so 28., ne 29. října ve 20 hodin a po 30. října v 17.30 a 20 hodin akční thriller USA, SRN Mission: Impossible 2. Do 12 let nevhodný

Čt 26., pá 27. října ve 20 hodin a so 28., ne 29. října v 17.30 hodin thriller USA, VB a SRN Million Dolar Hotel. Je to příběh jednoho špinavého hotelu v centru Los Angeles a jeho obyvatel. Celý příběh vypráví nevinný mladík Tom a nebude v něm chybět napětí a samozřejmě skvělá hudba skupiny U2. Do 12 let nevhodný

Út 31. října ve 20 hodin film Švédska a Dánska Láska je láska. Neobvykle otevřený komorní film, jehož ústředním tématem je vztah dvou lesbicky orientovaných mladičkých děvčat. Do 15 let nepřístupný (Filmový klub)

Čt 2. - po 6. listopadu v 17.30 hodin akční westernová komedie USA Tenkrát na Východě. Čínská princezna je unesena a císař musí zaplatit vysoké výkupné. Má to ale háček: vyjednavačem nemá být nikdo jiný než slavný Jackie Chan, který na Divokém západě ve zběsilém rytmu akční komedie rozbalí své nepřekonatelné umění

Čt 2. - ne 5. listopadu ve 20 hodin drama USA Dokonalá bouře. Vypluli na klidný rybolov a netušili, že se zanedlouho ocitnou uprostřed běsnícího pekla. Autentické drama rybářské lodi Andrea Gail, na kterou zaútočil divoký přírodní živel zvaný Dokonalá bouře. George Clooney a Mark Wahlberg v hl. rolích strhujícího boje o holý život. Do 12 let nevhodný

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Čt 26. října v 18 hodin Přednáška o geopatogenních zónách - přednáší Josef Ulehla

Čt 26. října v 19.30 hodin Tennessee Williams: Skleněný zvěřinec, Agentura Talent C. P. Nejúspěšnější autorova hra - velmi sdělná a emotivní, je sondou do napjatých vztahů mezi plachou dcerou (P. Špalková) a panovačnou matkou (V. Galatíková), (platí divad. předplatné)

Pá 27. října v 16.30 hodin Slavnostní koncert Lašského žesťového kvintetu v rámci oslav k příležitosti vyhlášení samostatnosti ČSR (kino Puls)

Pá 27. října v 19.15 hodin Slavnostní večer kopřivnických škol v rámci oslav k příležitosti vyhlášení samostatnosti ČSR (velký sál KDK)

St 1. listopadu v 18.30 hodin beseda s diaprojekcí Cyklotoulky Honzy Vlasáka po Kyrgyzstánu, Kazachstánu, Bajkalu (kino Puls)

So 4. listopadu v 15 hodin Přednáška známého biotronika Tomáše Pfeiffera (hudební sál)

NORA CAFÉ

Pá 27. října ve 21 hodin Power Music Dance Club - Milana ’105 kg’ Krajčího

So 28. října ve 21 hodin Tiger Music - Oldies party, D. J. Tiger

KINO ŠTRAMBERK

Ne 29. října v 17 a 19.30 hodin romantický film Druhá šance. Hlavní role: B. Willis a M. Pfeiffer

KINO ÚSMĚV PŘÍBOR

Pá 27. října ve 20 hodin repríza generačního filmu USA Human Traffic. Do 15 let nepřístupný

Po 30. října v 18 a 20 hodin film USA Happy Texas. Do 15 let nepřístupný

St 1. listopadu v 18 a 20 hodin akční thriller USA Mission: Impossible 2. Do 12 let nepřístupný

Pá 3. listopadu v 18 a 20 hodin komedie USA Agent v sukni. Do 12 let nepřístupný

Po 6. listopadu v 17 a 20 hodin erotický thriller USA Spalující touha - Eyes Wide Shut. Do 15 let nepřístupný

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 26. - ne 29. října v 18 hodin americký film Můj soused zabiják

Čt 26. - ne 29. října ve 20 hodin americká krvavá satira Americké psycho. Do 15 let nepřístupný

Po 30. října - st 1. listopadu v 18 a 20 hodin film USA 28 dní

KLUB GALÉRKA, Masarykovo nám. 20, NJ

Pá 27. října ve 20 hodin Volný styl - volné seskupení nej muzikantů z ČR

So 28. října v 18 hodin Total balalayka show - videoprojekce (kavárna U Knihotoče)


Dopisy čtenářů

Š t r a m b e r k - Je málo měst, která se mohou pochlubit organizovaným životem svých seniorů tak jako Štramberk. Už plných 30 let se štramberští důchodci scházejí ve svých prostorách, ale i na zájezdech či jiných akcích.

O založení klubu důchodců se zasloužili mj. Č. Socha, J. Mikušek, F. Kutáč, R. Jurák, J. Davidová, H. Sochová, M. Palacká, M. Hanzlíková, J. Raška, M. Hykel, M. Svobodová... Dnes už nežijí, ale ve vzpomínkách přežívají nezapomenutelné chvíle nespočetných zájezdů, výstav, plesů či příležitostných oslav, ale i brigád, jejichž výtěžek pomáhal důchodcům zvelebovat svůj klub i pořádat nové akce. Nikdo už dnes nespočítá vajíčka usmažená při společných setkáních v přírodě, nikdo nevymaže z paměti chvíle společných posezení a výletů!

Za třicet let se kolektiv rozrostl - z původních dvaceti se přiblížil ke stovce. V předsednické funkci se postupně vystřídali J. Staryszáková, B. Najvarová, O. Riedel, za jehož vedení se klub přestěhoval do zrekonstruovaného domku na Horní Baště, v které ženy v nových prostorách začaly pravidelně cvičit a navíc za vydatné pomoci Gusty Rýdla a dalších rozšířili prostory klubu o další budovu. Předsednictví předal J. Hanzelkové, následoval J. Stanislav až po současného V. Baara.

Není možné vyjmenovat všechny ostatní členy výboru - pokladníky, jednatele, revizory účtů, kronikáře, ale i ty, kteří se starali o kuchyň, pohoštění a úklid. Nemůžu se nezmínit o ’bavičích’, kteří obětavě zpříjemňovali a zpříjemňují volné chvíle důchodců hudbou, zpěvem a jinými ’srandami’.

Díky všem jmenovaným i nejmenovaným a také štramberské radnici za někdy větší, někdy menší pochopení pro své seniory, kterých je ve Štramberku třicet procent.

Třicet let - je na co vzpomínat, ale je třeba hledět dopředu - i stáří může být aktivní.

Vladimír Baar

Moravští učitelé zpívali v obci Mniší

V neděli 15. října se uskutečnil v obci Mniší koncert Pěveckého sdružení moravských učitelů (PSMU) za řízení sbormistra Jana Rozehnala (sbormistr Filharmonického sboru v Bratislavě).

V sále kulturního domu byly zazpívány skladby Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Josefa Bohuslava Foerstera, Pavla Křížkovského a Leoše Janáčka.

V závěrečné části koncertu zazněly úpravy lidových písní, v nichž zazpíval sóla dr. J. Novák. Pořad koncertu uváděl člen Pěveckého sdružení moravských učitelů Mgr. Karel Vavřík.

Před poslední skladbou bylo vysloveno poděkování Františku Mertovi, předsedovi Osvětové besedy v Mniší, hlavnímu organizátorovi akce a také Aloisi Hrnčárkovi, uměleckému vedoucímu Městského dechového orchestru v Kopřivnici, který se taky na uskutečnění koncertu podílel.

Po skončení koncertu při společném posezení s organizátory obdrželi členové Pěveckého sdružení moravských učitelů pohlednici obce Mniší, která byla vydána k 700. výročí založení obce.

Členové Pěveckého sdružení moravských učitelů děkují za milé přijetí, vnímavé a pozorné posluchače koncertu. Rádi opět do obce Mniší přijedou.

Jiří Ptáček, člen PSMU


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:41