Sport

Výsledky

Fotbal: benjamínci: FC Kopřivnice - TJ V. Studénka 7:0 (1:0); branky: V. Pala 3, Havran 2, Štěpán a Špaček po 1; Baník Havířov - FC Kopřivnice mladší žáci 3:0; starší žáci 2:5, branky: Melčák 3, Jiříček 1, Knedlík 1; FC Krnov - FC Kopřivnice mladší žáci 5:0; starší žáci 0:0

Házená: KH Tatra Kopřivnice - Zabrze 25:22 (13:10) - přípravný zápas A mužstva


Kam za sportem

Bazén: znovu otevřen - čt 7. 9. 18 - 21, pá 8. 9. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 9. 9. 12 - 21, ne 10. 9. 9 - 19, po 11. 9. zavřeno, út 12. 9. 15 - 17, 18.30 - 21, st 13. 9. 18 - 21, čt 14. 9. 18 - 21, pá 15. 9. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 16. 9. 12 - 21, ne 17. 9. 9 - 19 hodin, tel. 81 32 54

Sauna: provoz v září: čt (ženy) 15 - 21, pá (muži) 15 - 21, so (společná) 15 - 21 hodin

Bruslení veřejnosti: ne 10. 9. 14 - 15.30 hod.

Fotbal: FC Kopřivnice: muži (okr. přebor): so 16. 9. v 16 hod. Kopřivnice - Jakubčovice; dorost A (župní soutěž): so 16. 9. ve 13.45 hod. Kopřivnice - Jakubčovice, dorost B (okr. přebor sk. A): so 16. 9. v 10 hod. Kopřivnice - Trojanovice I.; žáci st. + ml. (župní přebor): so 9. 9. v 9 a 10.45 hod. Kopřivnice - Rožnov p. R., so 23. 9. v 9 a 10.45 hod. Kopřivnice - VP F-M A; benjamínci (okr. přebor): út 12. 9. v 17 hod. Kopřivnice - Bílovec A, pá 15. 9. v 17 hod. Kopřivnice - Jakubčovice; FC Vlčovice-Mniší: dospělí (sl. župa, I. A tř., sk. B): ne 10. 9. v 16.30 hod. Vlčovice - Příbor, ne 24. 9. v 16 hod. Vlčovice - Vendryně; žáci (okr. přebor N. J.): ne 10. 9. ve 14 hod. Vlčovice - Příbor, st 13. 9. v 10 hod. Vlčovice - Žilina, ne 24. 9. ve 13.30 hod. Vlčovice - Trojanovice-Bystré; FC Štramberk: muži (krajská soutěž I. B tř.): so 9. 9. v 16.30 hod. Štramberk - Petřvald, so 23. 9. v 16 hod. Štramberk - Tísek,

Futsal: so 9. 9. v 10.30 hod. - hala SOU Kopřivnice: Megas Frenštát p. R. - Vysoké Mýto (3. kolo I. Isoline ligy); v 19 hod. - hala při ZŠ E. Zátopka: CC Jistebník - Bakov n. J. (3. kolo I. Isoline ligy)

Malá kopaná: so 9. 9. první turnaj 3. ligy (8 - 19 hodin); ne 10. 9. druhý turnaj 1. ligy (8 - 15 hodin)

Tenis: TK Kopřivnice a PVOS Tatra Kopřivnice pořádá ve dnech 8. - 10. září turnaj v tenise pro neregistrované hráče ve dvouhrách i čtyřhrách. Prezentace - pá 8. 9. 14.30 - 15 hod. Začátek v 15 hod. Inf. na tenisových kurtech, tel. 81 34 72


Fotbalisté Kopřivnice poprvé v sezoně zvítězili

FC Kopřivnice - SK Statek Nová Horka 4:0 (3:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Až páté mistrovské utkání okresního přeboru přineslo kopřivnickému fotbalovému A mužstvu premiérové vítězství. Na domácím trávníku porazilo v sobotu 2. září Novou Horku nejen naprosto přesvědčivým skóre, ale i jasnou herní převahou.

Kopřivnice konečně nastoupila se slibovanou posilou. Na postu středního útočníka se představil Jan Kuchař, kterého Kopřivnice získala na hostování z Lubiny. Jeho zkušenosti i rozvaha se na nejlepším výkonu sezony domácích podepsaly výraznou měrou. Na rozdíl od dosavadní střelecké impotence si Kopřivničtí tentokrát vytvořili šancí nespočet. Jako první mířil do černého Ferst, vedení pak dvojnásobně pojistil Kuchař a ještě ve druhé půli si připsal branku Machciník. Pro prezidenta klubu to byl stý gól kariéry, za nějž svým spoluhráčům po utkání velmi rád naservíroval již dopředu avizovanou pozornost.

„Ještě pořád to není ono, ale zkušenost Kuchaře byla dnes opravdu znát. Vypracovali jsme si hodně vyložených šancí, výkon však musíme potvrdit proti silnějšímu soupeři,“ vyjádřil se k utkání trenér celku Robert Kvita.

Sestava Kopřivnice: Polomský - Petráš (46. Růža), Bezděk, Ferst, Šmelko - Šenkeřík, Maslák, Kubiš (60. Duhoň) - Řezníček, Kuchař, Sváček (46. Machciník).

Branky: 15. Ferst, 30. a 40. Kuchař, 78. Machciník


Pětibrankový příděl pro Vlčovice-Mniší

Vidče - FC Vlčovice-Mniší 5:1 (0:0)

V i d č e (jk) - Ani ve čtvrtém kole I. A třídy Vlčovice své chudé tříbodové konto neztučnily. V sobotu 2. září totiž podlehly hrozivým skóre Vidčím a jsou zatím předposlední.

V první půli to přitom byli hosté, kdo diktoval tempo hry, své vyložené šance však nedokázali proměnit. „Byli jsme jednoznačně lepší a přesto, že nás před soupeřem mnozí varovali, vypadalo to slibně,“ vyzdvihl výkon mužstva v první půli trenér Milan Svoboda. Stačila však chvilková nekoncentrovanost a následoval zvrat. Dvě branky v úvodu druhého poločasu mužstvo položily.

„Kluci se začali hádat a soupeř našich až neskutečných chyb maximálně využil,“ poznamenal k dalšímu vývoji utkání Svoboda. Za porážkami vidí především příliš úzký kádr a nesehranost mužstva.

Sestava Vlčovic: Špaček - Kabát, Pítr, Paciorek, Fojtík - Harabiš (30. M. Juřena), M. Strnka, Rek, Julinek - Halamíček, Hrnčárek. Branka: 68. M. Strnka


Fotbalový dorost stále neporažen

FC Kopřivnice - Jablunkov 2:1 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Ani ve čtvrtém kole župního přeboru nenašel kopřivnický fotbalový dorost přemožitele. V sobotu 4. září si na domácím trávníku poradil s vynikajícím mužstvem Jablunkova.

Soupeř předvedl výborný výkon ve všech řadách a potvrdil tak své třetí místo v tabulce. V poločase vedl 1:0, Kopřivnice však bojovným výkonem, podpořeným i velkou dávkou štěstí, nakonec nejen srovnala, ale v závěru utkání vstřelila zásluhou Bartoše vítěznou branku. „Bylo to oboustranně líbivé utkání. Hoši se přesvědčili, že v soutěži jsou i velmi kvalitní soupeři,“ poznamenal k utkání trenér Vilém Navrátil ml.

Sestava: Polomský - Horák, Huške, Bartoš (85. Svoboda), Tomek - Navrátil, Kubiš, Kalich (46. Hanus), Pláček - Macek (90. Čeladník), Hykel. Branky: Hykel a Bartoš


Šanci pustili deset minut před koncem

TJ Sokol Kateřinice - TJ Kotouč Štramberk 1:1 (0:0)

K a t e ř i n i c e (jk) - Po domácím vítězství nad Brušperkem si v neděli 3. září dojel Štramberk pro bod do Kateřinic. Během čtyř mistrovských utkání I. B třídy jich tak posbíral celkem sedm a figuruje v soutěži na sedmé příčce.

Ve vyrovnaném střetnutí měly obě strany několik šancí, ale tím, kdo se těšil z vedení, byli hosté. Po zahrání standardní situace přeloboval z voleje vše, co mu v cestě stálo, Jurák, a poslal tak svůj tým do vedení. Dlouho se zdálo, že Štramberk minimální náskok udrží, deset minut před závěrečným hvizdem mu však domácí udělali čáru přes rozpočet.

„Zkušené mužstvo by už vedení určitě nepustilo. Byl to hloupý gól, navíc ve chvíli, kdy jsme na hřišti kralovali,“ byl ztrátou vítězství trochu zklamán trenér Pustějovský, dodal však, že před utkáním by remízu bral.

Sestava: Komačka - Chalupa, Schwarz, Kvasnička, Sýkora - Adámek, Kvita, Chovaneček, Hykel (59. Kučera) - Macháček, Jurák. Branka: 62. Jurák


Osmá i devátá třída bude v lize žáků spíše průměrná

Letošní osmáci to nebudou mít v žákovské lize
vůbec jednoduché. Na snímku z minulé sezony
ještě coby sedmáci, bojují s Přerovem.
Foto: Milan Bureš

K o p ř i v n i c e (jk) - Osmá a devátá hokejová třída má za sebou jako vůbec první z mančaftů kopřivnického HC úvodní mistrovské utkání. V sobotu 2. září si tato družstva přivezla z Havířova, který patří mezi absolutní špičku žákovské ligy, dvě vysoké porážky, 1:11 (8. třída) a 1:12 (9. třída). Nijak vydařený vstup do soutěže částečně potvrdil tak trochu chmurné prognózy trenéra Radima Kaluži. „Ostravská skupina ligy, v níž je devět mužstev, čítá na rozdíl od té druhé, v níž například figuruje Vsetín, výrazně lepší týmy. S celky, se kterými jsme loni převážně sbírali body, se tak v základní části soutěže vůbec nepotkáme. Vidím to tedy spíše na spodní část tabulky,“ nehýří optimismem trenér.

Kaluža převzal 1. května trenérské žezlo po dvojici Imrich - Kašpárek, letní přípravu tedy mužstvo zahájilo pod vedením jeho asistentů Milana Mrhálka a Petra Milicha. „Ve fyzické přípravě, která probíhala až do konce školního roku, měli hoši co dohánět. Jsou to tak trochu opomíjené ročníky, hlavně tedy devítka. Je na nich znát, že se jim v minulosti nevěnovalo tolik času a energie, kolik by bylo třeba. To se může projevit i v dalších letech,“ míní Kaluža. K nejšikovnějším z uvedených ročníků podle něj patří osmáci Bureš, Slovák a Opačitý a z deváťáků, kteří zároveň budou vypomáhat i dorostu, Veřmiřovský a Zatloukal.

Letní dril si hoši odbyli na letním stadioně, koupališti i v okolních kopcích. Na led vyjeli, stejně jako všechny další třídy, 7. srpna a rovněž shodně s ostatními absolvovali týdenní intenzivní přípravu formou příměstského tábora. „Trénovali jsme dvoufázově s tím, že jedna fáze byla ještě věnována suché přípravě, druhá pak probíhala na ledě. Účast byla téměř stoprocentní,“ pochválil kluky Kaluža a dodal, že nemůže při této příležitosti opomenout vstřícnost vedoucí školní jídelny při ZŠ - náměstí, paní Pavlínové.


Renata Kvitová ve finále ligy čtvrtá

O s t r a v a (jk) - Kopřivnická běžkyně Renata Kvitová, startující v atletické extralize v dresu Jablonce nad Nisou, doběhla ve finálovém kole extraligy jako čtvrtá v závodě žen na 3 000 m.

Finále nejvyšší české atletické soutěže se v neděli 3. září vůbec poprvé konalo jako jednorázové mistrovství ČR družstev. Systém Evropského poháru dovolil šesti klubům, které se do ostravského klání probojovaly, postavit v každé disciplíně jen jediného závodníka.

Kvitová dosáhla ve vůbec poslední disciplíně programu spíše průměrného času - 10:08,79. Pro vítězství a čas 9:27,73 si sólo doběhla domácí Peterková.


Hasiči Trojanovic vytvořili nový rekord

M n i š í - Poslední srpnovou sobotu uspořádali hasiči z Mniší 5. ročník pohárové soutěže ’O putovní pohár starosty Sdružení dobrovolných hasičů Mniší’. Soutěže se zúčastnilo 21 družstev, z toho tři družstva žen. O napínavý průběh se postaralo družstvo domácích, které si drželo dlouho vedení před borci z Trojanovic, Ostravy, Pustkovce (mistři ČR) a Staré Vsi. Dramatický závěr patřil hasičům z Trojanovic, kteří navíc vytvořili nový rekord soutěže.

Výsledky: muži 1. Trojanovice 18,3 s; 2. Pustkovec 18,79 s; Mniší 19,29 s; ženy 1. Vlčovice 25,88 s; 2. Bordovice 31,48 s; Tichá 37,69 s

Jiří Kabuďa


Kiss lize dominoval Fishbone

N o v ý J i č í n (jk) - Až poslední srpnový víkend se rozhodlo o vítězi celoletní beachvolejbalové Kiss ligy neregistrovaných hráčů. Třetí turnaj s názvem Potraviny Lacina Cup a finále se na rozdíl od předchozích uskutečnily na pískovém hřišti novojičínského koupaliště.

Nejsehranějším týmem, který si po zásluze odvezl do Ostravy pomyslné vavříny, se stal Fishbone. Ten nedal svým jedenácti soupeřům šanci vyniknout ani v jednom ze tří v rámci ligy odehraných turnajů a své ambice pak potvrdil i ve finálovém GS Mobil Play-off.

Konečné výsledky Kiss ligy: 1. Fishbone Ostrava (Radka Nováková, Bohdana Nováková, Michal Kopeček, Tomáš Olša); 2. Medvědi (Ostrava, Karviná - Martin Bouška, Míša Koupilová, Karin Skybová, Pavel Zvolánek); 3. Šulibrci (Lichnov, Kopřivnice - Radka Švrčková, Katka Rárová, Tomáš Rak, Jiří Kania); 4. Jumpers, 5. - 6. Predators a Druhý dech. (Ligy se účastnilo celkem 12 družstev).

Nejlepší hráč Kiss ligy: Jiří Kania - Šulibrci; hráčka: Zuzana Černochová (Druhý dech); tipující divák: Adam Palacký.


Příští týden devětatřicetkrát na vrchol Červeného kamene

K o p ř i v n i c e (ili) - To, co původně vypadalo jako recesní akce pro hrstku nadšenců, kdy vítězem byl každý, kdo devětatřicetkrát vystoupal na Červený kámen, se časem změnilo ve sportovní podnik, v němž svou roli hrají i výstupové časy.

Dva roky trvalo, než se prvním odvážlivcům podařilo překonat převýšení Mt. Everestu, tedy 8 848 metrů. Současný traťový rekord v sólolezcích 15:45 hodin z minulého roku patrně nebude hned tak brzy překonán, ale při této akci platí víc než v čemkoli jiném, že vítězem je každý, kdo se akce zúčastní.

Vždyť, kdo si jednou zkusil vyjít po sjezdovce na Červený kámen, mi dá jistě za pravdu.


Jistebník vyprovodil i bez hlavního trenéra ostravský Baník s nulou

CC Jistebník - FK Baník Ostrava 5:0 (2:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Jistebnické Fialky naskočily do kolotoče I. Isoline ligy futsalu výtečně. V prvním utkání, hraném v sobotu 2. září na palubovce kopřivnické haly E. Zátopka, zdolaly naprosto jednoznačným rozdílem ostravský Baník (dříve Prostor DZ Ostrava).

Utkání bylo přesto velice vyrovnanou záležitostí, rozhodujícím okamžikem byla až třetí branka do ostravské sítě. V úplném závěru zápasu už Jistebník jen jistil výsledek dvěma brankami z desetimetrových kopů bez zdi. Střeleckou mušku měl ten den neomylnou Martin Blaheta a odměnou mu byl parádní hattrick. „Měl jsem trochu obavy ze soupeřovy sestavy, rozhodně vzbuzovala respekt, přesto jsem věřil, že uděláme výsledek,“ přiznal po utkání Rostislav Brož, jenž prozatím zaskakuje v roli kouče za nemocného Petra Hudce. Později i přes vítězství přiznal, že mužstvo tohoto muže hodně postrádalo. „Herní projev by určitě byl mnohem lepší.“ Ve druhé půli mu na lavičce vypomáhal Korený, toho by však Brož raději viděl na palubovce coby oporu družstva. „Věřím, že i přes současné zdravotní problémy ještě hrát bude,“ doufá Brož.

Družstvo je podle něj na soutěž dobře připraveno. „Turnaj v Prievidzi, který jsme sehráli těsně před vstupem do mistrovské soutěže, to potvrdil. Navíc jsme dnes hráli s nulou a to by mělo naše sebevědomí ještě pozvednout,“ dodal Brož.

Sestava Jistebníku: P. Krayzel - Buček, Komár, Brož, Blaheta - R. Krayzel, Richtár, Hladík, Fejerčák - Eckelsberger, Bayer. Branky: 4., 13., a 38. Blaheta, 15. Brož, 39. Bayer


Vstup Megasu vyšel, v Brně ale ztratil

Megas Frenštát p. Radhoštěm - Bohemians Praha 4:1 (2:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Náramně se v sobotu 2. září vydařil vstup do I. Isoline ligy futsalu nováčkovi soutěže z Frenštátu. V domácím prostředí kopřivnické haly SOU jasně porazil pražský tým Bohemians, a připsal si tak premiérové prvoligové body.

V oboustranně nervózním střetnutí si Megas již od počátku dokázal vytvořit respekt řadou šancí, do černého mířil však až v deváté minutě Maruchnič. Slunéčko sice vzápětí vyrovnal, nicméně Megas byl důraznější, lepší ve hře jeden na jednoho a měl ve svém středu více výrazných individualit než soupeř a z toho vytěžil další tři branky. Ještě dvakrát si přitom radost vychutnal autor prvního gólu.

„Věděl jsem, že to bude těžké, a abych se přiznal, ve vítězství jsem příliš nevěřil,“ podotkl po utkání trenér mužstva Radomír Vávra. Branky: 9., 14. a 25. Maruchnič, 32. Kovařík - 12. Slunéčko

Helas Brno - Megas Frenštát p. Radhoštěm 6:4 (1:1)

P o h o ř e l i c e (luk) - Ke svému druhému utkání v I. Isoline lize futsalu nastoupil Megas hned v neděli 3. září. Soupeřem mu v Pohořelicích u Brna byl semifinalista minulé sezony, Helas Brno.

Ve střetnutí, které bylo po celou dobu svého trvání velmi vyrovnanou záležitostí, nedokázali hráči Megasu proměnit spoustu vyložených gólových šancí a podlehli brněnskému favoritovi 6:4. Střelecky se tentokrát zaskvěl René Kovařík, který vsítil po přihrávkách Oldřicha Malého tři góly.

V sobotu 9. září bude Megas dopoledne hostit finalistu loňské ligové soutěže, Vysoké Mýto, Jistebník pak večer přivítá samotného mistra z Bakova nad Jizerou.

Sestava Megasu: Palla (Horák) - Šablatura, Kovařík, Žídek, Špaček - Freisler, Maruchnič, Malý, Pokorný. Branky: 18. Malý, 29. a 2x 39. Kovařík


Kopřivnický dorost dvakrát třetí

K o p ř i v n i c e (jk) - V šestém ročníku turnaje v házené staršího dorostu Gala Cup, který pořádal v sobotu 2. září KH Tatra Kopřivnice, skončil domácí celek na třetí příčce.

Na palubovce haly při ZŠ E. Zátopka se sešly čtyři týmy, Ostrava, ač účast přislíbila, nakonec nedorazila. Velmi vyrovnaný byl souboj o první příčku mezi Karvinou a Zubří. O vítězství Karviné nakonec rozhodlo jen lepší celkové skóre, neboť vzájemný zápas skončil remízou. Kopřivnice porazila jasným rozdílem Brno, jen těsně podlehla Zubří a naopak vcelku suverénně ji porazila Karviná.

Výsledky Gala Cupu 2000: Kopřivnice - Brno 31:22 (15:10); Kopřivnice - Zubří 17:19 (9:7); Kopřivnice - Karviná 24:34 (11:17); Brno - Karviná 14:30 (8:17); Brno - Zubří 18:34 (8:14); Zubří - Karviná 22:22 (12:15). Nejlepší hráč: J. Szimanski (Karviná); nejlepší střelec: J. Minarčík (Brno); nejlepší brankář: T. Randus (Zubří)

Rovněž třetí příčka patřila mladšímu dorostu kopřivnického klubu házené, a to v 9. ročníku turnaje ’O pohár zastupitelstva města Kopřivnice’, který se konal v neděli 3. září. Suverénem bylo Zubří, které turnajem prošlo bez ztráty bodu. Kopřivnice si poradila s Brnem a Hranicemi, na druhou stranu nejtěžší porážku utrpěla v souboji s pozdějším vítězem.

Výsledky: Ostrava - Zubří 13:21 (4:13); Ostrava - Kopřivnice 10:9 (4:3); Hranice - Brno 18:18 (8:7); Hranice - Kopřivnice 15:19 (6:11); Brno - Zubří 10:22 (7:13); Ostrava - Hranice 25:20 (15:8); Ostrava - Brno 19:18 (10:9); Hranice - Zubří 17:26 (7:13); Kopřivnice - Brno 17:16 (7:8); Kopřivnice - Zubří 7:18 (3:11). Celkové pořadí: 1. HC Zubří 8 b. (87:47); 2. SKH Ostrava 6 b. (67:69); 3. KH Kopřivnice 4 b. (52:59); 4. Brno Královo Pole 1 b. (62:76); 5. Cement Hranice 1 b. (71:88). Nejlepší hráč: M. Vacula (Zubří); střelec: M. Hrabec (Ostrava); brankář: J. Matuška (Brno)


Trenér Bartoň věří v průnik do elitní šestky

K o p ř i v n i c e - Své účinkování v I. české lize zahájí házenkáři Kopřivnice v sobotu 9. září na palubovce Zlína. S jakou vizí mužstvo do soutěže vstupuje, naznačil v následujícím rozhovoru trenér celku Miroslav Bartoň.

Kdo by měl tvořit kostru mužstva?

Opírat se budeme o zkušenou trojici hráčů - Krčmář, Hrnčárek, Brus, které bude sekundovat střední generace - Prepsl, Šustala, Veselý a Farkaš. Pevně věří, že zkušené harcovníky nejen vhodně doplní, ale časem i nahradí mladí odchovanci (Hanzelka, Gřes).

Mezi zmíněnými hráči nefiguruje jméno Martina Dořičáka. Jak je to s jeho působením v klubu?

Zatím se nedohodl s vedením na podmínkách. Na sezonu je ale dobře připraven a byl bych rád, kdyby ze svých požadavků slevil a tuto sezonu odehrál u nás.

Jak je mužstvo na novou sezonu připraveno?

Oproti předchozím letům, kdy forma v úvodu sezony nebyla stoprocentní, jsem trochu pozměnil tréninkový plán a myslím, že v rámci možností jsme přichystáni dobře. Skutečnou připravenost však odhalí až první mistrák ve Zlíně.

Nakolik budete postrádat Sklenáka a Machačíka, kteří odešli?

Herní projev bude jiný. Budeme se opírat o zkušenost a rozvahu v postupném útoku. Zřejmě bude chybět jejich dravost, ale věřím, že další je dokáží nahradit.

Mluvil jste o postupném útoku. Co rychlé protiútoky, které vám loni příliš nevycházely?

Rychlý přechod do útoku, to je spojitá nádoba s výkony brankářů. Ti, myslím, v přípravě udělali další krůček k lepšímu, nicméně jejich výkony jsou zatím pořád velmi nevyrovnané.

Jaká hra vám bude vyhovovat?

Nejvíce nám sedí obrana 1-2-3, ze které se budeme snažit přecházet do rychlých protiútoků. V postupném útoku se budeme spoléhat na nacvičené kombinace. Velký důraz jsme v přípravě kladli na přesné zakončování vyložených šancí.

Na kolik se mužstva dotkne odchod asistenta a maséra Libora Rašky?

Působil tady pět let a byl to právě on, kdo mě tak nějak přiměl k působení u kopřivnického mužstva. Pro mě je to rána pod pás, ovšem každý jsme nahraditelný. Situace se v tuto chvíli vyřešila převzetím funkce asistenta vedoucím mužstva Zdeňkem Kovalákem. Coby masér s námi na mistrovská utkání bude jezdit pan Jiří Gřes.

Jak je na tom mužstvo po zdravotní stránce?

Desetidenní pauzu po turnaji v Třeboni si vyžádal otok kolene u Jiřího Krčmáře, v tuto chvíli se s angínou potýká Zbyněk Veselý, výron v kotníku si na minulém tréninku přivodil Radim Šustala. Jsou to ale drobné šrámy, takže 9. září, doufám, nastoupíme v plné síle.

Jakým soupeřem bude Zlín?

Je to ambiciózní celek mladých hráčů, který se musíme pokusit dostat co nejdříve pod tlak. Když půjdeme do vedení hned od začátku, měli bychom zápas zvládnout.

Přikládáte velkou důležitost vstupu do soutěže?

I když má mužstvo, myslím, větší sebedůvěru než na počátku minulého ročníku, určitě by pomohlo, kdyby se nám podařilo ve Zlíně neprohrát.

Dokážete odhadnout šance mužstva v nově zformované soutěži?

Cílem je být po základní části v první šestce, která bude hrát o postup do baráže o IHL. Pevně věřím, že se nám tam, byť možná s odřenýma ušima, podaří probojovat.

Jana Kapounová


Agro odstoupilo z kopřivnické 1. ligy

O víkendu byla zahájena ’půlsezona’
kopřivnické ligy v malé kopané.

Foto: David Machá
ček

K o p ř i v n i c e (kmk) - Po loňském odstoupení Radegastu 84 vyvstal otazník nad dalším úspěšným týmem - VS. OIL. Agro Kopřivnice, který se z kopřivnické ligové soutěže v malé kopané pro ’Podzim 2000’ odhlásil. Vedoucí družstva Radek Rohan přitom neví, zda dá dohromady kádr pro příští sezonu.

A tak si 11 mužstev 1. ligy rozdělovalo v sobotu 2. září první body bez čtyřnásobného mistra ligy. Nejlépe si vedl loni až desátý Elán, který v duelu s Křenem Frenštát předvedl nejlepší utkání hracího dne. Frenštátský tým potrápil i kopřivnický Tr. Devills. Vedl už 3:0, na plácek však nastoupil Tomáš Kudělka, zmobilizoval hru Ďáblů a ti s jeho přičiněním nakonec dospěli k tříbodovému zisku. V minulé sezoně výtečný R.U.M., bez Agra prakticky favorit soutěže, tentokrát neexceloval a musel se spokojit s třemi body získanými porážkou Squadry. Tabulku vede Elán, druhá jsou s dvoubodovou ztrátou Jelita.

Výsledky 1. ligy (sobota 2. září): R.U.M. - Viagra 1:4; R.U.M. - FC Squadra 3:1; Viagra Team - FC Squadra 0:0; FC Olivet - FC Jelita 0:3; SD - Dalas ’54’ 3:3; FC Olivet - Dalas ’54’ 6:0; SD - FC Jelita 2:2; FC Olivet - SD 3:1; Dalas ’54’ - FC Jelita 1:5; FC Trappes Devills - Everton Závišice 1:1; Elán Kopřivnice - Křen Frenštát 3:0; FC Trappes Devills - Křen Frenštát 4:3; Elán Kopřivnice - Everton Závišice 1:0; FC Trappes Devills - Elán Kopřivnice 2:5; Křen Frenštát - Everton Závišice 6:2; nej. střelec: Oldřich Jaroš (FC Jelita) 6


TC - 90 nezářilo, do čela Bum Šankar

K o p ř i v n i c e (kmk) - Největším překvapením druhé ligy, která byla rozehrána v neděli 3. září, je poslední příčka loňského vítěze TC - 90. To v úvodním turnaji nezískalo ani jediný bod. I zde odstoupil jeden tým, a to Rolling Beers, jenž po smrti svého vedoucího zatím neví, jak dál.

Svou výkonnost z minulého ročníku potvrdil Bum Šankar, jenž nepoznal hořkost porážky a s tříbodovým náskokem na druhou Lubinu vede tabulku.

Výsledky 2. ligy (neděle 3. září): Ruda Pivrnec - TC-90 4:1; Real - Bum Šankar 1:3; Ruda Pivrnec - Bum Šankar 0:6; Real - TC-90 1:0; TC-90 - Bum Šankar 3:7; Real - Ruda Pivrnec 2:5; FC Lubina - FC Citrus Bordovice 1:3; Perun Kopřivnice - Tango Kopřivnice 2:3; FC Lubina - Tango Kopřivnice 5:1; Perun Kopřivnice - FC Citrus Bordovice 2:0; FC Lubina - Perun Kopřivnice 8:0; Tango Kopřivnice - FC Citrus Bordovice 0:1; T. B. - FC Baník Štramberk 3:5; FC Inter - FC Baník Štramberk 4:1; T. B. - FC Inter 1:1.

Nejlepší střelci: Tomáš Kahánek (FC Lubina) a Jindřich Velhuda (Bum Šankar) po 5 brankách

Tabulka 1. ligy malé kopané

1.

Elán Kopřivnice

3

3

0

0

9:2

9

2.

C Jelita

3

2

1

0

10:3

7

3.

C Olivet Štramberk

3

2

0

1

9:4

6

4.

iagra Team

2

1

1

0

4:1

4

5.

C Trappes Devills

3

1

1

1

7:9

4

6.

Křen Frenštát

3

1

0

2

9:9

3

7.

R.U.M.

2

1

0

1

4:5

3

8.

SD

3

0

2

1

6:8

2

9.

FC Squadra

2

0

1

1

1:3

1

10.

Everton Závišice

3

0

1

2

3:8

1

11.

Dalas ’54’

3

0

1

2

4:14

1

Tabulka 2. ligy KMK

1.

Bum Šankar

3

3

0

0

16:4

9

2.

FC Lubina

3

2

0

1

14:4

6

3.

FC Citrus Bordovice

3

2

0

1

4:3

6

4.

Ruda Pivrnec

3

2

0

1

9:9

6

5.

FC Inter

2

1

1

0

5:2

4

6.

FC Baník Štramberk

2

1

0

1

6:7

3

7.

Tango Kopřivnice

3

1

0

2

4:8

3

8.

Real

3

1

0

2

4:11

3

9.

Perun Kopřivnice

3

1

0

2

4:11

3

10.

T.B.

2

0

1

1

4:6

1

11.

TC - 90

3

0

0

3

4:12

0

 


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:40