Sport

Kam za sportem

Koupaliště: otevřeno po - ne 8.30 - 20.30 hodin

Fotbal: FC Kopřivnice: muži (okr. přebor): so 2. 9. v 16.30 hod. Kopřivnice - Nová Horka; dorost A (župní soutěž): so 2. 9. ve 14.15 hod. Kopřivnice - Jablunkov, dorost B (okr. přebor sk. A): so 2. 9. v 10 hod. Kopřivnice - Lubina; žáci st. + ml. (župní přebor): so 9. 9. v 9 a 10.45 hod. Kopřivnice - Rožnov p. R.; benjamínci (okr. přebor): 1. 9. v 17 hod. Kopřivnice - Studénka; FC Vlčovice - Mniší: dospělí (slezská župa, I. A tř., sk. B): ne 10. 9. v 16.30 hod. Vlčovice - Příbor; žáci (okr. přebor N. J.): ne 10. 9. ve 14 hod. Vlčovice - Příbor; FC Štramberk: muži (krajská soutěž I. B tř.): so 9. 9. v 16.30 hod. Štramberk - Petřvald

Futsal: so 2. 9. v 10.30 hodin - hala SOU Kopřivnice Megas Frenštát - Bohemians Praha (I. Isoline liga); v 19.00 hodin - hala ZŠ E. Zátopka CC Jistebník - Prostor Ostrava (I. Isoline liga)

Házená: so 2. 9. od 8 hodin - hala ZŠ E. Zátopka: Gala Cup 2000 (6. ročník turnaje v házené juniorů do 19 let); ne 3. 9. od 8 hodin - hala ZŠ E. Zátopka: O pohár zastupitelstva města Kopřivnice (9. ročník turnaje v házené mladšího dorostu)

Atletika: so 2. 9. První ročník Běhu oborou (Mniší). Trať 10 km. Prezentace od 9.00 do 9.50 hod. před Kulturním domem v Mniší. Start v 10.00 hodin tamtéž

Tenis: TK Kopřivnice a PVOS Tatra Kopřivnice pořádá ve dnech 8. - 10. září turnaj v tenise pro neregistrované hráče ve dvouhrách i čtyřhrách. Prezentace v pá 8. 9. 14.30 - 15 hod. Začátek v 15 hodin. Inf. na tenisových kurtech. Tel: 81 34 72

KČT Kopřivnice: so 2. 9. XVII. roč. turistické akce Lašskem & Valašskem, start: 7 - 9 hod. u Katolického domu Kopřivnice, cíl: chata Červený kámen, pěší turistika: 12, 25, a 35 km


Výsledky

Fotbal: starší žáci: FC Kopřivnice - Vítkovice Svinov 5:1; branky: Hanzelka 3, König a Melčák po 1

Házená: Mez. turnaj dorostu v Zubří: KH Kopř. - Hranice 19:22; KH - HC Karviná 19:30; KH - P. Bystrica 26:21; KH Warszawa 13:20. V turnaji zvítězila Karviná, Kopřivnice skončila ze sedmi družstev šestá


Ženský celek bude muset sázet na bojovnost

Š t r a m b e r k (jk) - Ženský fotbalový tým Štramberka stojí na prahu nové sezony. Jaká asi bude? Po zklamání, které přinesly jarní zápasy a konečná pátá příčka v I. MSFL, by družstvo určitě rádo potvrdilo svou bývalou výkonnost, nebude to však mít lehké. Změna trenéra, přetrvávající absence zkušených hráček, které odešly na mateřskou dovolenou, tréninkové manko mnohých dalších a nevyhranost mladých nadějí příliš optimistickou vizi nevytvářejí.

Tým se začal oficiálně připravovat na novou sezonu 31. července, vzhledem k problémům s dovolenou či pracovním vytížením však nebyla účast hráček nijak slavná. Během srpna, kdy tým po Ivo Sochovi převzal bývalý hráč štramberského A mužstva Jaroslav Žerdík, se ale přece jen absence snížila. I tak se ovšem herní taktika, která byla kromě všeobecné fyzické přípravy a práce s míčem součástí tréninku, nacvičovala problematicky. Co se týče přípravných zápasů, má za sebou družstvo jen tréninková utkání s žáky.

„Stavět se bude, bohužel, na hráčkách, které za sebou nemají letní přípravu, ale hovoří pro ně zkušenosti. Tréninkový výpadek bude však při výsledcích bezesporu hrát dominantní roli. Tým se budeme snažit doplnit mladými děvčaty, která sehrála několik utkání již na jaře,“ přibližuje kádr vedoucí družstva Ladislav Slanina. Za výrazné talenty považuje Štrbákovou, Závodnou, Janošcovou, Šimíčkovou a Tománkovou. Ze zkušených se bude celek moci opírat o Kolářovou, Müllerovou, Konečnou, Jurasovou, Šuštiakovou, Menšíkovou a Kvasničkovou.

A jak vysoko štramberský tým míří? „Na jaře jsme v podobném složení nebodovali, na podzim už snad nějaký ten bodík uhrajeme. Po změně systému sehrajeme 9 utkání na podzim, zbývající 3 utkání základní části na jaře a potom buď baráž o I. ligu, kam postupují vždy první tři celky ze severní i jižní Moravy, nebo utkání o 4. - 7. místo. Zahrajeme si každopádně více, neboť v obou nadstavbových částech soutěže se týmy utkají dvakrát každý s každým. Cílem je postup do skupiny, která bude hrát baráž,“ věří v úspěšnost Slanina. Doufá přitom, že mladé hráčky vnesou do hry bojovnost a na ní bude moci družstvo stavět. „Jen s bojovností ovšem nic nezmůžeme,“ dodává rozpačitě.

Štramberk vstoupí do mistrovských utkání již tuto neděli, tedy 3. září. Hostit jej bude favorizovaný Frýdek-Místek.


Hokejoví dorostenci nehodlají v I. lize zametat

K o p ř i v n i c e (jk) - Jako bomba zapůsobil na jaře postup hokejového dorostu Kopřivnice do I. ligy. Mužstvo, u něhož se před sezonou váhalo, zda jej vůbec pro slabost daného ročníku přihlásit do oblastní soutěže, si po vítězství v soutěži vyšláplo v baráži na Znojemské Orly. „Nikdo tomu nevěřil, o to větší pak byla euforie. Znojmo bylo v jižní oblasti suverénem, s námi nikdo nepočítal,“ říká Pavel Mikšovský, který spolu s Danielem Opačitým družstvo převzal v prosinci po trenéru Horváthovi a po posílení jej dovedl k uvedenému úspěchu.

Oproti uplynulé sezoně doznal současný kádr výrazných změn. Zůstal pouze základ, tedy pět, šest hráčů, doplněn byl hráči z Vítkovic a domácími, kteří dosud byli na hostování v Novém Jičíně. Největší posilou je podle Mikšovského brankář Urbánek (Vítkovice). „Bude obrovským přínosem, ale počítám, že se tu dlouho neohřeje a sáhne po něm buď naše áčko nebo někdo jiný.“ Přípravu na ligovou soutěž zahájil mančaft 3. května. Fyzičku, která byla stěžejní náplní tréninků, nabírali hráči až do konce června, po individuální červencové přípravě se pak znovu sešli 7. srpna, ovšem už na ledě. „Na letní tréninky chodilo 10 domácích hráčů, posily se ohlásily až na speciální přípravu. Přístup všech byl, až na výjimky, které si ovšem časem daly také říci, zodpovědný,“ líčí Mikšovský a dodává, že jeho svěřenci mají za sebou zatím přátelské utkání s Přerovem, které prohráli 3:4, turnaj v Šumperku (Opava - HC 0:0, HC - Přerov 1:0, Šumperk - HC 3:0) a utkání s N. Jičínem (cenné vítězství 4:0).

Do mistrovských zápasů mužstvo vstoupí 24. září. I přesto, že je nováčkem, nehodlá za jedenácti soupeři zametat. „Rozdíl v soutěžích bude obrovský. Ve hře, myšlení hráčů i agresivitě Podle přípravy je reálný střed tabulky a snad i její horní část,“ věří svým svěřencům Mikšovský a dodává, že plusem jak v přípravě, tak v sezoně je bezvadná spolupráce realizačního týmu s vedením klubu, konkrétně s viceprezidenty Chalupou a Hrubým.


Místnímu tenisu se podařilo přilákat dorosteneckou elitu

V září na děti nečeká jen základní škola.
Cestu si mohou najít i do tradiční tenisové školy,
která zahajuje výuku v polovině měsíce.
Šanci na přijetí mají i předškoláci.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Po tři dny (21. - 23. srpna) sváděla na tenisových kurtech v Kopřivnici boje kategorie staršího dorostu. Pořádajícímu klubu se podařilo na turnaj sezvat opravdovou kvalitu, a klání se tak pyšnilo zařazením do kategorie 7. Domácím borcům se v dané konkurenci příliš velké šance nedávaly, což se i potvrdilo. V singlu se z místního kvarteta dostal nejdále Ranoš, který vybojoval osmifinále, tam ovšem hladce podlehl Závěšickému. V deblu se podařilo Machovi s Bolkem uhrát čtvrtfinále, v souboji o postup mezi poslední čtyři dvojice bylo ale duo Telnar, Štverka lepší.

Výsledky turnaje: semifinále dvouhry: Telnar - Kazík 6/3, 3/6, 6/0; Závěšický - Bauernöpl 6/2, 7/6 (4); finále dvouhry: Závěšický - Telnar 6/3, 1/6, 6/4; výsledky kopřivnických tenistů: Ranoš (Kopř.) - Sikora 6/1, 6/0 (2. kolo); Závěšický - Ranoš 6/2, 6/3 (osmifinále); Dědek - Pospěch (Kopř.) 6/4, 6/1 (1. kolo); Mach (Kopř.) - Přibyl 6/2, 6/1 (1. kolo); Štverka - Mach 6/3, 6/4 (2. kolo); Ondrašík (Kopř.) - Dohnal 6/3, 3/6, 6/0 (1. kolo); Subota - Ondrašík 6/4, 6/1 (2. kolo); semifinále čtyřhry: Kazík, Závěšický - Telnar, Štverka 1/6, 6/2, 6/2; Staněk, Urbanec - Pindur, Bauernöpl 6/2, 6/1; finále čtyřhry: Kazík, Závěšický - Staněk, Urbanec 6/2, 6/2; výsledky kopřivnických tenistů: Kučera, Subota - Martínek, Ranoš 7/6 (5), 7/5 (osmifinále); Lasák, Galuszka - Ondrašík, Pospěch 7/5 (1. kolo), 6/1; Závěšický, Kazík - Ondrašík, Pospěch 6/0, 6/4 (osmifinále); Mach, Bolek - Sukeník, Váňa 6/2, 6/1 (osmifinále); Telnar, Štverka - Mach, Bolek 6/4, 6/4 (čtvrtfinále)


Jogínskou cestou k tělesné i duševní rovnováze

K o p ř i v n i c e (jk) - V době, kdy se stále více potvrzuje celostní přístup k člověku, prožívá svou renesanci i prastará věda jógy. Jóga nás vede ke schopnosti ovlivňovat tělesnou a duševní rovnováhu. S pomocí jednoduchých postupů dokáže zharmonizovat lidský organismus. Začneme cvičit, abychom se zbavili bolesti v zádech, a s překvapením zjistíme, že po několika měsících cvičení se nám upravilo i zažívání, mnohem lépe spíme, snadněji se koncentrujeme na práci a potkáváme více sympatických lidí.

Tajemství účinnosti jógy spočívá v respektování psychosomatické provázanosti mechanismů těla (spojitost fyzické a duševní stránky). Správný postup cvičení znovuharmonizuje funkce pohybového aparátu (regenerace kloubů, upravení svalových disbalancí, zpevnění svalového korzetu páteře). Technika řízeného pohybu působí ještě hlouběji. Upravuje rytmus činnosti vnitřních orgánů, snižuje i klidové (podvědomé) svalové napětí a tím zpětně ovlivňuje psychiku. Posiluje se dynamická rovnováha nervové soustavy a tím i schopnost odolávat stresu. To vše dohromady se mimo jiné projeví zvýšením sebedůvěry a tvořivost. Z hlediska zdraví pak celkovým posílením imunity.

Jóga v denním životě Kopřivnice začíná od 4. září opět s pravidelnými kurzy cvičení. V tomto období jsme připraveni začlenit do kurzů i nové zájemce. Přijďte si vybrat z aktuální nabídky. Nejlepší je osobní konzultace s cvičitelem před začátkem kurzu nebo bližší informace získáte na telefonním čísle 81 12 15.


Mezinárodní turnaj pod vysokou sítí

K o p ř i v n i c e (jk) - Již pošesté zaplnili antukové kurty v Kopřivnici účastníci volejbalového Mezinárodního turnaje mužů a žen. I přesto, že úroveň hry byla spíše oblastní, dostál turnaj svému honosnému názvu. Dlouhou cestu na sever Moravy totiž vážili volejbalisté z německého Markgröningenu, s nímž klub udržuje přátelské styky, a přijelo i polské smíšené družstvo z Rybniku. Souboje pod vysokou sítí svedlo v úmorném sobotním vedru (19. 8.), lákajícím spíše k vodním radovánkám, celkem dvacet družstev. Hostitelé se zachovali džentlmensky. Vítězství si ponechali jen ve hře smíšených družstev, triumfy v kategoriích mužů i žen si odvezli hosté. Je ovšem třeba podotknout, že kopřivnický ligový tým mužů fungoval jen coby pořadatelské komando.

Výsledky: ženy (4 družstva): 1. Ostrava, 2. Kopřivnice, 3. Bílovec; muži (12): 1. Štramberk, 2. Fryčovice, 3. Hlučín; smíšená družstva (4): 1. Ámos Kopřivnice, 2. Markgröningen, 3. Český Těšín


Klub malé kopané bere pod svá křídla i žákovskou ligu

K o p ř i v n i c e (jk) - Od nové sezony, která se rozběhne v září, bude Klub malé kopané v Kopřivnici zaštiťovat nejen ligové soutěže dospělých, ale i dětí. Liga mladších a starších žáků sice ve městě funguje už od roku 1996, dosud však byla organizována pouze soukromou osobou.

„Mám čím dál méně času, takže mi zájem Klubu malé kopané o převzetí soutěže přišel vhod. Podmínkou z mé strany byla řádná starost o chod soutěže,“ říká Luboslav Kapsa, který ligu žactva dosud zajišťoval a dodal, že doufá v dodržení úmluvy.

Klub si tak na svá bedra naložil další zátěž, kterou bude muset prostřednictvím sponzorů finančně podporovat. Jeho tah ovšem rozhodně není krátkozraký, jelikož primárním kritériem města při přidělování dotací klubům pro příští rok bude práce s mládeží.

O bezproblémové fungování soutěže, která začne 12. září, by se měl starat bývalý prezident kopřivnického fotbalového klubu Robert Dostál. Zájem dětí bude podle něj dostatečný s tím, že konkurence dalších sportů by jej neměla ovlivnit. Hrát se bude přes týden, jelikož víkendy patří ligám dospělých.

„Budeme se snažit přizpůsobit soutěž tak, aby nekolidovala s tréninky ve fotbale. Počítáme tak s dvanácti družstvy v každé kategorii, ani většímu počtu bychom se ale nebránili,“ věří v zájem kluků Dostál. Nejlepší týmy se automaticky kvalifikují na celomoravský turnaj a z toho je potom šance probojovat se i na turnaj celostátní. „Tento systém máme potvrzený z vyšších míst,“ doplnil Dostál.

Startu ligy však bude předcházet ještě turnaj kopřivnických základních škol. Ten je naplánován na 7. září a pro děti by měl být mimo jiné i jednou z příležitostí k sestavení družstev.


Házenkáři okusili chuť turnajového vítězství

K o p ř i v n i c e (jk) - Chuť lahodného moku z vítězného poháru okusilo v sobotu 26. srpna kopřivnické házenkářské mužstvo. Trofej tradičního turnaje ’O pohár Tatry, a. s.’, který již po devětatřicáté pořádal Klub házené Kopřivnice, tak po dlouhých šesti letech zůstala doma.

O tom, že se vítězství stane právě kořistí domácích, se rozhodlo až v posledním utkání turnaje Kopřivnice - Zlín. Kdyby Tatra nevyhrála, skončila poslední, vítězství o 7 branek jí však nakonec vyneslo na stupínek nejvyšší. V turnaji druhou Třeboň přitom odsunulo na stříbrnou příčku jen o gól horší skóre. „I když vlastně ještě o nic nejde, jsem rád, že jsme tento turnaj dokázali po dlouhé době vyhrát. Je to i určitá satisfakce pro podnik Tatra, který finančně podporuje nejen tuto akci, ale klub vůbec,“ měl z vítězství svých svěřenců radost trenér Miroslav Bartoň.

Již páteční vstup do turnaje proti Třeboni se Kopřivnici vyvedl a vítězství o tři branky bylo slibné. „Ti, co nastoupili, měli dost fyzických sil, zápas se zvládl i po taktické stránce. Už v tomto utkání se ale projevila slabá činnost krajních spojek při střelbě ze střední i delší vzdálenosti,“ zhodnotil první utkání Bartoň.

Druhý, sobotní dopolední, duel s Ostravou, Tatře nevyšel. Proti její solidní obraně působil domácí útok hodně nemohoucně. Na porážce se mimo jiné podepsaly i tři neproměněné sedmičky a zahozené brejky.

První půle závěrečného zápasu se Zlínem byla hodně ustaraná. „V šatně jsme si řekli, že nejde o vítězství, ale o pocit ze hry. Hráči pak našli společnou notu a dokázali soupeře přejet o sedm branek,“ pochválil mužstvo Bartoň. V závěrečném utkání se vytáhl gólman Holeček, ale i výkon Čapky označil trenér za stejně solidní. „Jen Kličuk se po dlouhé pauze ještě hledá.“

Výsledky: Ostrava - Zlín 20:20 (8:10); Kopř. - Třeboň 21:18 (15:11); Třeboň - Zlín 27:20 (13:11), Kopř. - Ostrava 14:18 (5:7); Třeboň - Ostrava 21:20 (9:14); Kopř. - Zlín 21:14 (9:9); pořadí v turnaji: 1. KH Tatra Kopř. 4 b. (56:50); 2. Jiskra Třeboň 4 b. (66:61); 3. SKH Ostrava 3 b. (58:55); 4. Zlín 1 b. (54:68); nejlepší hráč: Petr Brus (Kopř.); brankář: Petr Štolcar (Ostrava); střelec: Tomáš Soucha (Třeboň)


Skotnice si i přes antifotbal odvezla z Kopřivnice bod

Kopřivnický Petr Maslák v souboji
s hráčem Skotnice. Přes veškerou snahu
a chabý výkon hostů Kopřivničané uhráli
na domácí půdě pouze bod.
Foto: David Macháček

FC Kopřivnice - Skotnice 1:1 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Jen bod si na domácím trávníku vykopali fotbalisté Kopřivnice nad Skotnicí. Ve čtvrtém kole okresního přeboru, hraném v sobotu 26. srpna, měli sice herní převahu, vlastní neschopností v útoku si však sami zavřeli cestu k vítězství.

„Tak odevzdaný soupeř jako byl tento, k nám zase dlouho nepřijede. Na rozdíl od nás hrál prakticky bez zálohy, prostě antifotbal. My na druhou stranu bojujeme s vlastní střeleckou nemohoucností,“ vyjádřil se k utkání trenér Kopřivnice Robert Kvita.

Hosté, ač téměř po celé utkání zcela zatlačeni na svou obrannou půli, dokázali vytěžit z minima maximum. Ve 20. minutě ztrestali rychlým protiútokem s přesným zakončením chybu kopřivnické obrany a ujali se vedení. Domácí sice v 60. minutě zásluhou Sváčka srovnali, více už ale nevykouzlili. K lepšímu výsledku by jim zřejmě nepomohlo ani dodržení regulérní hrací doby rozhodčím, který utkání zkrátil bezmála o pět minut.

„Určité zlepšení je patrné, pořád to ale není ono. Posily jsou stále v jednání. Já osobně mám rozjednané tři hráče. Minimálně jednoho musíme získat,“ stýská si po posilách kouč. Sestava Kopř.: Slezák - Růža, Bezděk, Šmelko, Ferst - Šenkeřík, Maslák, Kubiš - Dražkovič (55. Machciník), Řezníček, Sváček (75. Duhoň). Branky: 60. Sváček - 20. Břečka


Fotbalový dorost na výbornou

TJ Vítkov - FC Kopřivnice 1:6 (1:2)

V í t k o v (jk) - Nadmíru spokojen může se svými svěřenci být trenér kopřivnického dorostu Vilém Navrátil. V župním přeboru, kam mužstvo letos postoupilo, zatím neztratili jediný bod. V pořadí třetí vítězství, okořeněné vysokým počtem branek, vybojovali v neděli 27. srpna ve Vítkově a s devíti body vedou tabulku soutěže.

První poločas utkání byl vcelku vyrovnaný. Podíl na tom možná měl i nerovný terén, na nějž si Kopřivnice musela zvykat. Ve druhé půli předvedli hosté kombinační fotbal a jasně soupeře převálcovali. Kromě šesti krásných branek, si připsali na konto i dvě nastřelená břevna. „Hráli jsme výborný fotbal a s výkony všech hráčů jsem opravdu spokojen,“ nebývale nešetřil chválou Navrátil.

Sestava Kopřivnice: Polomský - Horák (70. Čeladník), Huške, Bartoš, Tomek - Navrátil, Kubiš, Kalich, Pláček - Macek (80. Svoboda), Hykel (80. Nenutil). Branky: Macek 3, Čeladník, Pláček, Bartoš


Vlčovice nestačily na Vigantice

FC Vlčovice-Mniší - Vigantice 1:2 (1:2)

V l č o v i c e (jk) - I po třetím kole kolotoče I. A třídy zůstávají na kontě Vlčovic tři body z úvodního zápasu se Zubří. Nedělní duel proti Viganticím totiž vyzněl vítězně pro hosty.

Po půlhodině hry od šestnáctky k šestnáctce to bylo 1:1 na šance, tu první spálili hosté z brejku, druhou pak domácí Halamíček. Branka do domácí sítě padla ve 33. minutě, kdy po trestuhodné chybě stopera pohodlně skóroval Bolcek. O osm minut později Vigantice domácí obranu vyšachovali křížným centrem a následnou dorážkou autora první branky zvýšili na 2:0. Vlčáci se sice hned ve 43. minutě dostali do hry Hrnčárkovou trefou z voleje, ve druhé půli si už ale nedokázali vypracovat zhola nic a Vigantice, které hrály s větším přehledem a vytvořily si více šancí, vítězství uhájily. „Byli lepší a vyhráli zaslouženě. My jsme jim to hrubými chybami usnadnili,“ přiznal po utkání trenér domácích Milan Svoboda.

Vlčovice: Koňařík - Kabát, Pítr, Paciorek, Havlík - Harabiš (75. Fojtík), M. Strnka, Hrnčárek, M. Juřena (70. Kahánek) - R. Juřena, Halamíček (85. Špaček).


Štramberk těsně zdolal Brušperk

TJ Kotouč Štramberk - Brušperk 4:3 (2:1)

Š t r a m b e r k (jk) - Z vyrovnaného utkání s loni ještě I. A třídu hrajícím Brušperkem dokázal domácí Štramberk v sobotu 26. srpna vytěžit cenné tři body. Hosté prakticky po celé utkání dotahovali náskok domácích, kteří vedli postupně 1:0, 2:1, 3:1, 3:2 a 4:2. Ozdobou utkání byl hattrick štramberského Juráka.

Sestava Štramberka: Komačka - Dostál, Schwarz, Kvasnička, Sýkora - Adámek, Kvita, Hykel - Balhárek (89. Socha), Jurák (75. Kučera), Macháček (82. Feix). Branky: Jurák 3, Hykel


Megas touží po prvoligové play-off

K o p ř i v n i c e (jk) - Tak rychlý vzestup vzhůru jako let Megasu Frenštát futsalovými soutěžemi je nevídaný. Mužstvo, které ještě v soutěžním ročníku 1997/98 figurovalo v okresní soutěži, se po triumfu v minulém ročníku II. ligy vyšplhalo až mezi absolutní špičku. Od září jej čeká měření sil s elitou v I. Isoline lize.

Kádr mužstva, jenž se připravuje pod vedením Radomíra Vávry, zůstal oproti loňsku takřka nezměněn. Tahouni, tedy řich Malý, Radim Špaček a Petr Freisler zůstali. Posilami jsou Tomáš Pokorný (loni I. třída - Tsunami Příbor) a Tomáš Kudělka (loni OP - Lavina), jehož hostování bylo změněno v přestup. Naopak výkonnostní propad přiměl k rezignaci Poláška a přednost velkému fotbalu dal Babinec. „Mrzí mě jen, že nám nevyšel přestup Michala Bučka, který jsme s ním měli nadějně rozjednaný,“ lituje odmítnutí nabídky reprezentační oporou a hvězdou Jistebníku Vávra.

V přípravě kouč vsadil na kondiční trénink hráčů ve fotbalových týmech, prostor při společných trénincích dvakrát v týdnu tedy dostávala hlavně herní příprava. Tým má za sebou jen jediné přípravné utkání, a to s HI-TECem Bílovec, jejž převálcoval 11:3. „Mám trochu výčitky, že trénink neměl větší frekvenci, jsme ale natolik sehraní, že by to na výkonnost mužstva nemělo mít vliv,“ míní Vávra. Ještě těsně před startem soutěže si celek odskočil na soustředění do slovenského Čalova, místo pořádné zabíračky jej zde však čekalo jen ladění formy a regenerace v termálním koupališti.

A jaké jsou ambice nováčka? „Propad zpět by byl ’katastrofou’ a zklamán bych byl i tehdy, když by nám uniklo play-off. Věřím, že pokud to půjde bez zranění, máme tak na šestou až osmou příčku,“ klade mužstvu za cíl trenér, jenž je zároveň i prezidentem klubu. Obavy má hlavně ze vstupu do soutěže, který může hodně ovlivnit psychiku hráčů. Na úvod, tedy v sobotu 2. září, bude Megas hostit pražskou Bohemku. Hned v neděli pak jede do Brna. „Bohemians nepatří k favoritům, doufám tedy, že zápas nepodceníme. Vyhovovat nám budou spíše kvalitnější soupeři,“ dodává Vávra.

Megas bude svá domácí utkání hrávat převážně v sobotu od 10.30 hodin v hale SOUs Kopřivnice. Pro bouřlivou atmosféru při zápasech hodlá klub udělat maximum. „Na domácí utkání budou pro fanoušky z okolních obcí pořádány zájezdy, navíc pro ně chystáme permanentky, na něž mohou při losování vyhrát atraktivní ceny,“ neopomenul uvést vedoucí družstva Luboslav Kapsa.


Jistebník věří v ligový triumf i obhajobu poháru

J i s t e b n í k (jk) - Už první zářijový víkend vyběhne jistebnický futsalový celek na palubovku kopřivnické haly při ZŠ E. Zátopka, aby zahájil další sezonu svého působení v celostátní lize. V sobotu 2. září bude od 19 hodin hostit ostravský Prostor.

Na suveréna základní části minulého ligového ročníku zbyla v play-off bitvě jen třetí příčka. Na palčivosti semifinálového vyřazení od Bakova sice částečně ubral pohárový triumf, je však pochopitelné, že mužstvo chce ještě více. „Chceme vyhrát ligu a obhájit vítězství v poháru. Vzhledem k dosavadním výsledkům si ani menší cíle klást nemůžeme,“ tvrdí prezident klubu Vít Šrámek. „Už jen vzhledem ke změně systému Českého poháru, který se bude hrát vyřazovacím způsobem, to ovšem bude hodně těžké,“ dodává. Jistebník by, v případě obhajoby vítězství v poháru, byl prvním mužstvem, kterému se to podařilo.

Klub si věří oprávněně. Mužstvo má za sebou letní přípravu, okořeněnou tvrdým čtyřfázovým drilem na soustředění v Brumově a i nadále disponuje vyrovnaným kádrem, který doznal jen minimálních změn. „Mínusem je odchod Standy Polzera, a to zpátky do Mikesky, která mu u nás ukončila hostování. Naopak příjemný je přestup Tomáše Hladíka z téhož klubu. Jedná se o zkušeného hráče, který je v širším reprezentačním výběru. Navíc se na soustředění zkoušeli tři mladí hráči, kteří by do budoucna mohli být přínosem,“ podrobněji rozebral změny v kádru Šrámek.

Jedinou opravdu negativní, ovšem o to více neradostnou skutečností, je vážné onemocnění trenéra Petra Hudce. „Stále je v nemocnici a jediné, co nyní dokáži říci, je, že se na začátku sezony budeme muset obejít bez něj. Těžko říci, co by bylo, kdyby se už do funkce nevrátil vůbec, nicméně všichni doufáme v jeho brzké uzdravení a návrat,“ odhalil relativní slabinu Fialek Šrámek, zároveň však nepřipustil, že by tento fakt mohl ovlivnit výkonnost týmu. „Mužstvo je rozjeté. Myslím, že dočasná absence pana Hudce by se na jeho výkonech podepsat neměla,“ míní Šrámek.

Prozatím se mančaft připravuje pod vedením Radka Koreného, který ze zdravotních důvodů víceméně skončil s aktivní činností. Jeho působení v roli kouče ještě ovšem není definitivní, neboť dosud je trenérem druholigového HI-TECu Bílovec. Záleží na dohodě s tímto klubem. Korenému asistuje Rostislav Brož.

S průběhem přípravy panuje, i přes výše zmíněný fakt, spokojenost. V přátelských utkáních rozdrtil Jistebník Javorinu Nové Mesto nad Váhom 11:3 a porazil i Dubnicu nad Váhom 3:2. Vrcholem přípravy byla obhajoba vítězství na turnaji v Prievidzi, kde se prezentovalo na dvacet týmů. Ve finále zde Jistebník přehrál věčného rivala Mikesku Ostrava 3:2.

Rozpis podzimních utkání Megasu Frenštát

1.

Megas - Bohemians Praha

so

2. 9.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

2.

Brno - Megas

ne

3. 9.

10.30 hod.

Pohořelice u Brna

3.

Megas - Vysoké Mýto

so

9. 9.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

4.

Prostor Ostrava - Megas

15. 9.

19.30 hod.

SH ISŠD Ostrava

5.

Megas - Havířov

so

30. 9.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

6.

Bakov n. J. - Megas

so

7. 10.

20.00 hod.

SH AŠ Ml. Boleslav

7.

Megas - Pardubice

so

14. 10.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

8.

Havlíčkův Brod - Megas

ne

5. 11.

14.00 hod.

SH Jiskra H. Brod

9.

Megas - Liberec

so

11. 11.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

10.

Jistebník - Megas

so

18. 11.

19.00 hod.

hala E. Zátopka Kopř.

11.

Megas - Mikeska Ostrava

so

25. 11.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

12.

Gilotina Choceň - Megas

so

2. 12.

19.30 hod.

SH Choceň

13.

Megas - Viktorie Žižkov

so

16. 12.

10.30 hod.

hala SOU Kopřivnice

 

Rozpis podzimních utkání CC Jistebník

1.

Jistebník - Prostor Ostrava

so

2. 9.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

2.

Havířov - Jistebník

út

5. 9.

19.30 hod.

SH Slavie Havířov

3.

Jistebník - Bakov n. J.

so

9. 9.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

4.

Pardubice - Jistebník

so

16. 9.

20.00 hod.

SH Heřm.

5.

Jistebník - Havlíčkův Brod

so

30. 9.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

6.

Liberec - Jistebník

ne

8. 10.

14.00 hod.

SH Dukla

7.

Jistebník - Viktorie Žižkov

so

14. 10.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

8.

Jistebník - Mikeska Ostrava

so

4. 11.

19.00 hod

SH E. Zátopka Kopř.

9.

Gil. Choceň - Jistebník

so

11. 11.

19.30 hod.

SH Choceň

10.

Jistebník - Megas

so

18. 11.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

11.

Bohemians Praha - Jistebník

so

25. 11.

18.00 hod.

SH ZP Praha

12.

Jistebník - Brno

so

2. 12.

19.00 hod.

SH E. Zátopka Kopř.

13.

Vysoké Mýto - Jistebník

so

16. 12.

19.30 hod.

SH Vysoké Mýto


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 07.01.2005 08:12