Sport

Kam za sportem

Koupaliště: otevřeno po - ne 8.30 - 20.30 hodin

Házená: pá 25. 8. od 17 hod. a so 26. 8. od 9 hod. turnaj ’O pohár Tatry’. Systémem každý s každým se utkají Kopřivnice, Ostrava, Zlín a Třeboň

FC Kopřivnice: muži (okr. přebor): so 26. 8. v 16.30 hod. FC Kopřivnice - Skotnice, so 2. 9. v 16.30 hod. Kopřivnice - Nová Horka; dorost A (župní soutěž): so 2. 9. ve 14.15 hod. Kopřivnice - Jablunkov, dorost B (okr. přebor sk. A): so 2. 9. v 10 hod. Kopřivnice - Lubina; žáci st. + ml. (župní přebor): so 26. 8.v 9 a v 10.45 hod. Kopřivnice - Vítkovice - Svinov; benjamínci (okr. přebor): pá 1. 9. v 17 hod. Kopřivnice - Studénka

Pohár starosty SDH Kopřivnice: so 2. 9. na koupališti u letního stadionu VI. ročník soutěže hasičských družstev, zahájení v 9 hodin

Minigolf: otevřen po - pá 14 - 18 hod., so a ne 10 - 18 hod.


Výsledky

Lichnov 24 hodin: kategorie registrovaní: 1. T. Bohatý, J. Hájovský 882,963 km; 2. J. Martiňák, P. Bartík 873,464 km; 3. R. Ručka, M. Sušila 872,734 km; kategorie neregistrovaní do 65 let: 1. Š. Rožek, M. Demko 852,798 km; 2. L. Nejneš, P. Krchňák 852,796; 3. F. Rek, K. Polášek 852,788; kategorie neregistrovaní nad 65 let: 1. J. Javorka, C. Gandžala 883,041 km; 2. P. Dědic, K. Stárek 852,793 km; 3. V. Pasečný, J. Havrlant 852,790 km; ženy: 1. K. Kolářová, M. Studená 775,964 km; 2. P. Grigorescu, E. Raušerová 736,646 km; vozíčkáři: 1. R. Krupa, R. Lanča 267,718 km; vítězové dětského závodu: hoši 10 - 12 let: Jan Dědic (Jeseník); hoši 13 - 15 let: Jan Kontúr (Frenštát p. R.); dívky 10 - 12 let: Lucie Žáčková (Frenštát p. R.); dívky 13 - 15 let: Petra Kociánová (Veřovice)


Lichnov 24 hodin kořistí amatérů

L i c h n o v (jk) - Až za hranice, do sousedního Slovenska, putovala dvě cenná prvenství z XV. ročníku cyklistického závodu dvojic ’Lichnov 24 hodin’. Slováci vyfoukli Čechům vavříny hned ve dvou kategoriích. Amatéři Jozef Javorka a Cyril Gandžala sváděli až do posledního okruhu boj s profesionální dvojicí obhájců vítězství Bohata - Hájovský. Do cíle přijelo s mírným náskokem překvapivě slovenské duo a radovalo se jak z absolutního primátu, tak z vítězství s puncem rekordu (883,041 km) v kategorii neregistrovaných se součtem věku nad 65 let. Kategorie do 65 let se rovněž stala kořistí Slováků, a to Štefana Rožka s Martinem Demlem. Loňskou absenci žen vynahradil pořadatelům nový rekord (775,964 km) vítězné dvojice Kolářová - Studená. Své maximum z loňska překonalo i duo vozíčkářů - Radim Lanča - Radomír Krupa (267,718 km).

Na trať u nás ojedinělého maratonu se v pátek 11. srpna vydalo 28 dvojic, což je téměř polovina loňské rekordní účasti. „Své udělala kolize se závody v Bohumíně a Jeseníkách. Mnozí možná chtějí vyzkoušet něco nového,“ odhaduje příčiny menšího zájmu než v uplynulých letech ředitel závodu Miroslav Matúš. „Počasí přitom bylo ideální, nefoukalo, ani v noci nebyla nijak velká zima,“ dodává. Až na menší počet účastníků se však nic nezměnilo. Necelých deset kilometrů dlouhý okruh zůstal, stejně jako stany cyklistů před lichnovským kostelem a také špalíry fandů podél čerstvě dodělané silnice byly velké jako jindy. Závěr akce patřil už poosmé dětskému závodu. Alespoň tady se mohli pořadatelé pochlubit rekordní účastí (36 dětí).


Pro nás žádný strop ani limity neexistují

Dvojice tělesně postižených cyklistů
Radim Lanča a Radomír Krupa projíždí cílem
po té, co překonali svůj vlastní rekord
a za 24 hodin najeli zhruba 260 kilometrů.

Foto: David Machá
ček

L i c h n o v (jk) - Lichnovský maraton dvojic už není jen výsadou cyklistů. V loňském roce tuto jedinečnou čtyřiadvacetihodinovku obohatili vůbec poprvé svou účastí vozíčkáři, letos se dvojice Radim Lanča a Radomír Krupa postavila na start závodu znovu. Zvládli jej více než fantasticky, překonali totiž stávající rekord přesně o sto procent.

„Jaký je to pocit dokončit tak náročný závod? Pro mě dvojnásob krásný. Zaprvé jsme zvládli dvojnásobek toho, co minulý rok, a za druhé na kole mé výroby a mé konstrukce. Loni jsme ujeli 13, letos 26 kol, tedy 260 km,“ říká po chvilce odpočinku a pózování pro fotografa Radim Lanča.

Oproti loňsku diametrálně vylepšili kolo. Mechanické vozíky bez speciálního zatížení nahradil stroj s osazením horského kola, přesně trojtalířem a sedmikolečkem. „Loni nás museli do kopce tahat motorkou, letos jsme záporným převodem ty obtížné kopce zvládali. Kolo nám jednoznačně dopomohlo k lepšímu výkonu. Bylo to sice namáhavější, ale ne už tak náročné na doprovod. Ruční pohon je hodně omezený, člověk do toho nejde celým tělem tak, jako když se na kole třeba zvedne ze sedla, ale když se hodně šlapalo, dalo se z kopce dosáhnout rychlosti i 45 km v hodině,“ chválí kolo, které se dodělávalo ještě v den startu závodu, pětadvacetiletý muž. „V pátek ráno jsme to dodělali a provedli testovací jízdu. Spadl jsem, tak jsem tomu moc nevěřil. Ještě první tři jízdy jsme museli ladit drobnosti, odpadla třeba brzdička, pak už to ale šlo,“ dodává. Cyklistiku tato dvojice víceméně teprve rozjíždí, intenzivně se ovšem věnuje dalším sportům. Oba borci v rámci klubu vozíčkářů Frýdek-Místek hrají basketbal, plavou, posilují i lyžují, a to jak na sjezdových, tak na vodních lyžích. Radek je mimochodem duchovním otcem vodní lyže u nás. „Spojili jsme zkušenosti a poznatky a rozjeli vodní lyžování na Těrlické přehradě. Lyžujeme tam druhým rokem, lyže i laminátová konstrukce plováku je mým dílem,“ dodává pyšně Radim.

Ale ještě zpět do Lichnova. Příští rok prý padne hranice 300 km. „ Kolo, na kterém jsme jeli, bylo jen silným prototypem, který jsme museli zkusit. Chybami se člověk učí, příští rok to bude ještě mnohem lepší. Strop nemáme, pro nás žádné limity neexistují.“


Millenium Friendship Ride

K o p ř i v n i c e (jk) - S Kopřivnicí spřátelené anglické město Congleton uskutečnilo koncem června dlouho plánovanou ’Jízdu přátelství’, jíž oslavilo příchod nového milénia.

Do programu svého čtrnáctidenního putování přitom Angličané zahrnuli i návštěvu nizozemského Oosterhautu a francouzského Trappes. Co víc, na pozvání tamního cyklistického klubu se k ‘Millenium Friendship Ride’ na několik dní připojila i osmičlenná skupinka cykloturistického oddílu ASK Tatra Kopřivnice.

Při první etapě Kopřivnice - Trappes ovšem ještě kola odpočívala v mikrobuse. Cyklistické putování následovalo až v dalších dnech, kdy se česká výprava setkala jak s Angličany, tak Francouzi. Mimo jiné společně absolvovali 57 km dlouhou družební jízdu v okolí Trappes, při níž, stejně jako v dalších dnech, věnovali pozornost i místním památkám.

Celá akce se nesla ve znamení přátelských rozhovorů, výměny informací i zkušeností všech zúčastněných stran a stále zdůrazňovaných myšlenek Evropské unie. Francouzská strana přitom vyslovila přání, aby se čeští cyklisté v září zúčastnili oslav a závodů při příležitosti 25. výročí založení tamního klubu. Čeští zástupci naopak pozvali Francouze i Angličany k účasti v závodě Lichnov 24 hodin.


Kissligáči se modlí za počasí

K o p ř i v n i c e (jk) - Snad alespoň finále beachvolejbalové Kiss ligy neregistrovaných družstev, které by mělo vypuknout poslední prázdninový víkend, nebudou muset pořadatelé kvůli dešti skrečovat.

Závěrečný turnaj ligy s názvem ’Potraviny Lacina Cup’ by se měl rozběhnout v sobotu 26. srpna od 10 hodin v areálu novojičínského bazénu. Finále turnaje i finále celé ligy ’GS Mobil Play OFF’ se uskuteční o den později tamtéž. „Vrcholné zápasy se očekávají kolem 18. hodiny, slavnostní vyhlášení za přítomnosti vzácného hosta je naplánováno na půl osmou,“ upřesnil data týkající se vyvrcholení letní soutěže její organizátor Tomáš Rak.

Kiss liga se letos potýká se značnými problémy, které jí přinesla nepřízeň počasí. Dva turnaje Night Cup Diana a Cyklo Art Cup musely být kvůli dešti zrušeny úplně a do konečného pořadí se tak budou započítávat pouhé tři klání 12 družstev. Pro neshody s provozovatelem příborského koupaliště se poslední turnaj i finále ligy uskuteční v Novém Jičíně.


Házenkáři dovezli bronz z třeboňského turnaje

KH Tatra Kopřivnice - Sparta Zabrze 31:26

K o p ř i v n i c e (jk) - Přátelské utkání s polským dorosteneckým týmem ze Zabrze bylo v přípravě na nadcházející sezonu pro házenkáře Kopřivnice již sedmým v pořadí. Sehráli je 8. srpna doma v rámci intenzivního soustředění.

Zkušení hráči loňské základní sestavy v modelovaném dvacetiminutovém střetnutí svého soupeře jasně převýšili (14:4), naopak, nepříliš přesvědčivý výkon podali ve zbývajících 40. minutách utkání hráči, které trenéři zatím zkoušejí. Utekl jim úvod zápasu a v jeho závěru pak i přes snahu nedokázali dát výsledku přijatelnější podobu (17:22). „Nad nikým samozřejmě nelámeme hůl, ale jasně se ukázalo, na koho budeme příští sezonu znovu spoléhat,“ poznamenal po utkání trenér mužstva Miroslav Bartoň.

Povážská Bystrica - KH Tatra Kopřivnice 20:19 (7:10), nejvíce branek: Gřes 6, Vala 4

Topoľčany - KH Tatra Kopřivnice 25:27 (14:10), nejvíce branek: Krčmář 9, Gřes, Pavlica, Hanzelka 3

V obou přípravných zápasech, hraných 11. srpna v Povážské Bystrici, sice mužstvo postrádalo čtyři hráče základní sestavy, přesto dokázalo se slovenskými interligovými týmy sehrát vyrovnané partie. Hostiteli, s nímž Kopřivnice doma remizovala, se tentokrát podařilo minimálním rozdílem vyhrát. Rovněž velmi těsným vítězstvím, ovšem už ve prospěch Tatry, pak skončilo střetnutí s Topoľčany. „Hráči mě svým výkonem mile překvapili,“ vyjádřil spokojenost s výsledky zápasů trenér Bartoň.

Z třeboňského Turnaje o putovní pětilistou růži, jehož se 19. srpna zúčastnilo sedm týmů, dovezli házenkáři Tatry třetí místo. Ve své skupině porazili Sezimovou Ústí 18:10 a Louny 20:17, naopak podlehli pozdějšímu vítězi, prvoligovému rakouskému celku HC Erdgas Linz, 15:20. Soupeře ze Strakonic sice v souboji o třetí místo zpočátku podcenili, bronz však nakonec přece jen získali (19:16).

„Až na Prepsla jsme hráli v sestavě, v jaké bychom měli nastupovat v novém soutěžním ročníku. S výkonem jsem, s výjimkou první půle zápasu o třetí místo, spokojen,“ zhodnotil utkání Bartoň

Nejvíce branek: Veselý 16, Krčmář 12


Malou kopanou čeká jen ’Podzim 2000’ místo nové sezony

K o p ř i v n i c e (kmk) - Ačkoliv Klub malé kopané Kopřivnice z důvodu přeorganizování soutěže na systém jaro - podzim rozjede novou sezonu až v příštím roce, mužstva ani příznivci malé kopané o letošním podzimu o nic nepřijdou.

Celkem 36 mužstev tvoří ligu malé kopané nazvanou ’Podzim 2000’. Je to jakýsi mezičlánek či vsuvka před nastávající sezonou roku 2001. Budou ji tvořit týmy ve třech ligách o dvanácti mužstvech, které se střetnou jednokolově každý s každým. Nikdo nepostoupí a nikdo ani nesestoupí. Bude se hrát podle kritérií schválených valnou hromadou s tím, že nejlepší mužstva i jednotlivci budou finančně ohodnoceni.

Na odměnách se bude stejně jako v minulých letech podílet firma Superior, s. r. o., Jaroslava Výborného a nově pak sponzor klubu firma Alphaville plus, s. r. o., Ostrava pana Ivo Foltýna zabývající se obchodní činností. Díky jeho finanční injekci se bude moci zřejmě bez problémů rozjet také liga malé kopané mládeže, již si KMK Kopřivnice vzal pod svá křídla.

Podzim nezůstane nic dlužen ani turnajovým mužstvům. V polovině října (14. - 15. 10. 2000) se na kopřivnickém stadionu házené uskuteční kvalifikace halového turnaje v malé kopané ’Superior Cup 2001’. Nejlepší týmy postoupí do finálového turnaje, který je naplánován tradičně brzy po Novém roce (6. 1. 2001) do sportovní haly ZŠ E. Zátopka v Kopřivnici.

Zájemci se mohou hlásit na adrese: Vlastimil Kočí, Osvoboditelů 1215, Kopřivnice, PSČ 742 21; tel. TAKO 89/43 55, 27 88.

Mužstva přihlášená do ligy malé kopané pro ’Podzim 2000’:

I. liga: R.U.M. Kopřivnice, Viagra Team Štramberk, VS. OIL. Agro Kopřivnice, FC Squadra Kopřivnice, FC Olivet Štramberk, FC Jelita Kopřivnice, Dalas 54 Kopřivnice, SD Kopřivnice, FC Trappes Devills Kopřivnice, Everton Závišice, Elán Kopřivnice, Křen Frenštát p. R.;

II. liga: AC Ruda Pivrnec, Real Kopřivnice, Bum Šankar Kopřivnice, TC - 90 Kopřivnice, FC Citrus Bordovice, FC Lubina, Perun Kopřivnice, Tango Kopřivnice, T. B. Kopřivnice, FC Baník Štramberk, FC Inter Kopřivnice, Rolling Beers Kopřivnice;

III. liga: Seliko Kopřivnice, Fox Kopřivnice, Hošo Nošo Frenštát p. R., AC Lemon Kopřivnice, Catastrofic Team Kopřivnice, Moravia Kopřivnice, Dynamo Závišice, D. T. Kopřivnice, Orel Štramberk, Pitbull Kopřivnice, Ganjabus Štramberk, Heimat Juniors Kopřivnice

Rozpis termínů ligy KMK Kopřivnice
Podzim 2000

so 2. září

1. turnaj - 1. liga (1 asfalt)

8 - 19 hodin

ne 3. září

1. turnaj - 2. liga (1 asfalt)

8 - 19 hodin

so 9. září

1. turnaj - 3. liga (1 asfalt)

8 - 19 hodin

ne 10. září

2. turnaj - 1. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 16. září

2. turnaj - 2. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 17. září

2. turnaj - 3. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 23. září

3. turnaj - 1. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 24. září

3. turnaj - 2. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 30. září

3. turnaj - 3. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 1. říjen

4. turnaj - 1. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 7. říjen

4. turnaj - 2. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 8. říjen

4. turnaj - 3. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 14. říjen

Superior Cup – kvalifikace

 

ne 15. říjen

Superior Cup – kvalifikace

 

so 21. říjen

5. turnaj - 1. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 22. říjen

5. turnaj - 2. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

so 28. říjen

5. turnaj - 3. liga (1 asfalt)

8 - 15 hodin

ne 29. říjen

rezerva

 


Kopřivnická plochá dráha zažila svůj vrchol

Kopřivnický ovál zažil 13. srpna
jeden z nejlepších plochodrážních podniků
své historie. Na letním stadioně
se jelo finále mistrovství republiky.

Foto: David Machá
ček

K o p ř i v n i c e (jk) - Bezesporu velkým svátkem a mimořádnou podívanou byla pro kopřivnické fandy motoristického sportu neděle 13. srpna, kdy místní letní stadion hostil mistrovství České republiky jednotlivců na ploché dráze. Na oválu se před zraky nejen početného, ale zároveň na místní vrcholnou ’moto’ událost nažhaveného obecenstva odehrávaly boje mezi dvacítkou jezdců české špičky.

Našinci dlouho očekávané teplo bylo sice v tento den až příliš velké, obavy pořadatelů z masového odlivu fanoušků k vodě se však nevyplnily. „Čekali jsme o něco více lidí, ale i 1 200 platících diváků dokázalo udělat atmosféru a zajistilo výdělečnost akce,“ byl se zájmem vcelku spokojen ředitel závodu Lumír Morys. Časové zpoždění z úvodu a dvě kolize sice program protáhly, dramatické rozuzlení a vyhlášení mistra ČR však byly dostatečnou kompenzací.

Svou suverenitu z pražské Markéty, kde se v červenci konalo první kolo šampionátu, potvrdil v kopřivnickém finálovém závodě Bohumil Brhel z Olympu Praha. Stejně jako v prvním dějství také tentokrát nezaváhal ani v jedné ze čtyř jízd, které absolvoval, a vyjel si tak již čtvrtý titul mistra republiky.

Kromě parádního umění snižoval naděje soupeřů na jeho skalp i pětibodový náskok z prvního kola, nicméně, stačil by propad v jedné z jízd a vše mohlo být jinak. Tak jako u Antonína Švába, který při bodovém zisku za druhé místo na Markétě pomýšlel v Kopřivnici určitě hodně vysoko. Ve druhé, celkově šestnácté jízdě, však doplatil na zkoušku nového stroje, dojel až čtvrtý, a ztratil tak naději bojovat o mety nejvyšší. Aktuální třináctá příčka nakonec znamenala konečné páté místo.

Úřadující mistr republiky, Pardubičák Michal Makovský, si z Markéty přivezl jen devátou příčku. V Kopřivnici se mu dařilo více, nejdůležitější - finálová jízda mu však nevyšla. Pád v ní znamenal její přerušení a ani protesty jezdce neodvrátily jeho diskvalifikaci. Opakované finále rozjel stejně dobře jako to první Brhel a své vedení si před dotírajícím Pavlem Ondrašíkem udržel až do cíle. Třetí dokroužil Marian Jirout. Pořadí v mistrovství republiky je, co se týče vavřínových umístění, naprosto shodné s umístěním ve finálové jízdě kopřivnického závodu.

Největší podpoře obecenstva se těší odchovanec místní plošiny, Adrian Rymel, své příznivce rozhodně nezklamal. Po kolizi v semifinálové jízdě sice ztratil naději bojovat ve finále, souboj o 5. - 8. příčku však vyhrál a díky výpadku Švába skončil celkově čtvrtý.


Před prvním kolem v Praze jsem byl klidnější, říká Brhel

Zdaleka ne všechna dramata plochodrážního finále
mistrovství republiky jednotlivců se odehrála
na dráze, rušno bylo také v depu,
kde závodníci ladili formu a své stroje.

Foto: David Machá
ček

K o p ř i v n i c e (jk) - Fantastický pocit ze zisku titulu mistra republiky zažil Bohumil Brhel již počtvrté. Tentokrát se z něj radoval v Kopřivnici, kde podle vlastních slov už sice startoval, ale nějaký ten pátek (údajně 10 let) už tomu bude. „Vždycky je to super pocit, když se vyhraje, takže i tentokrát bude nálada po cestě domů vynikající,“ vyjádřil svou spokojenost s vítězstvím pětatřicetiletý závodník.

Kraloval jak v prvním kole na Markétě, tak ve finále v Kopřivnici. Neprohrál jedinou jízdu. „Nervozita? Je pravda, že před pražským prvním kolem jsem byl klidnější,“ přiznává psychický tlak, který cítil před finálovým závodem, a dodává, že právě na psychice a zároveň na technice tento sport stojí. Kvality jezdce ještě podtrhává rozdílnost obou oválů. „Jsou naprosto odlišné, ale sedí mi oba. Svědčí o tom i to, že jsem ani jednou neprohrál,“ dodává. Pětibodový náskok vítěze prvního kola je při dvoukolovém systému všeobecně považován za příliš výrazný, Brhel však neponechal nic náhodě. „Je pravda, že náskok jsem měl vcelku velký, takže mi při vývoji událostí dneska stačilo dojet ve finále na druhém místě. Stačí ale zaváhání v průběhu závodu a všechno může být jinak.“

Vítězství pro něj znamená především nominaci na mistrovství světa, kam pravděpodobně pojede šest nejlepších z letošního mistrovství.


M ČR jednotlivců na ploché dráze (výsledky):

Kopřivnice (finále mistrovství ČR na ploché dráze): 1. Bohumil Brhel (PSK Olymp Praha); 2. Pavel Ondrašík (PSK Olymp Praha); 3. Marian Jirout (AMK ZP Pardubice); 4. Michal Makovský (AMK ZP Pardubice); 5. Adrian Rymel (PSK Olymp Praha); 6. Richard Wolff (AK Markéta Praha). Konečné pořadí v mistrovství ČR: 1. Bohumil Brhel; 2. Pavel Ondrašík; 3. Marian Jirout; 4. Adrian Rymel; 5. Antonín Šváb (PSK Olymp Praha); 6. Makovský (AMK ZP Pardubice)


Nejprve kolize, potom radost

K o p ř i v n i c e (jk) - Vítězná první jízda a dvě druhá místa v dalších dvou startech vynesly Adriana Rymela do semifinále mistrovství republiky na ploché dráze. Moc rád by jel finále, a tuto touhu ještě umocňují diváci, kteří jej jako odchovance kopřivnické plošiny podporují s maximálním úsilím. Nasazení Adriana je však až příliš velké. Osudným se mu stal druhý okruh a snaha podjet Pavla Ondrašíka při vjezdu do zatáčky. Způsobuje kolizi a následně pád obou aktérů. Konec všech nadějí na finále. „Jednoznačně moje chyba, strašně jsem chtěl jet finále a šel jsem do toho až moc fest,“ přiznává čtyřiadvacetiletý jezdec.

Ke změti motorek a těl přibíhají první pořadatelé a zvědavci, přijíždí záchranka. Ondrašík odchází po svých, Rymela sanita nakládá a odváží, ovšem jen do depa. Semifinálová jízda se opakuje bez něj. Podle horkých zpráv má pochroumaný kotník. Konec? Během souboje jezdců o 9. - 12. místo následuje okolo Adriana shon. „Když mě dovezli do depa, nechtěl jsem vůbec diskutovat o tom, že bych pokračoval. Nakonec mě trenéři a všichni okolo přesvědčili, abych to zkusil. Záleželo na startu, kdyby mi nevyšel, vypustil bych to,“ vybavuje si právě prožité okamžiky Rymel. Ale ono to vyšlo. Nechává za sebou Wolffa, Batelku i France a jásá nad pátým místem.

Po dekorování těch nejlepších sedí a prohlíží si obrovský otok na kotníku. „Pojedeme na rentgen do nemocnice, možná je to i zlomené. Určitě to půjde do sádry,“ uvažuje, ve tváři mu však hraje šťastný úsměv. „Je to perfektní pocit, super, nádhera,“ září nad pátým místem v závodě a po pádu Makovského ve finále nad konečnou čtvrtou příčkou, která mu zajišťuje start na mistrovství světa v příštím roce. „To je to hlavní,“ upřesňuje, co pro něj bramborová medaile znamená.


Dorost po dvou kolech se šesti body

FC Kopřivnice - Sokol Tichá 5:0 (3:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Svému věčnému rivalovi z okresního přeboru, jenž koupil župní soutěž, dal dorost Kopřivnice v prvním mistrovském utkání pořádně na frak. Vynikající hrou si v sobotu 12. srpna mladíci na vítězství zadělali již v první půli, ve druhé už hráli jen to, co potřebovali. „Utkání hodnotím jako velmi dobré. Vítězství to bylo pohodové, a to i přesto, že jsme hráli bez několika kluků ze základu,“ hodnotil utkání trenér Vilém Navrátil.

Kopř.: Bartoň - Kalich, Huške, Horák, Tomek, Navrátil, Kubiš, Hykel, Pláček, Macek (70. Peroutka), Hanus. Branky: Hanus 2, Hykel, Macek a Navrátil

TJ Vagonka Studénka - FC Kopřivnice 1:3 (0:2)

S t u d é n k a (jk) - Kvalitním výkonem ve Studénce si kopřivnický dorost 20. srpna vysloužil další tři mistrovské body. Tým hrající pohlednou kombinační hru, vycházející ze zajištěné obrany, byl opět výborný především v první půli, ve druhé pak jen jistil náskok. „Bylo to zasloužené a vcelku hladké vítězství,“ pochválil svěřence trenér Vilém Navrátil. Při stejných výkonech by tým určitě mohl pomýšlet výše než na klidné vody tabulkového středu, jež trenér před sezonou považoval ze reálné. „Hra v župě je fotbalovější, což nám sedí,“ připustil možnost výraznějšího prosazení Navrátil.

Kopř.: Polomský - Horák, Huške, Bartoš, Tomek - Kubiš (70. Kalich), Navrátil, Hykel, Pláček - Macek, Hanus


Mat Lubiny pro Kopřivnici i Štramberk

Lubina - FC Kopřivnice 3:1 (1:0)

L u b i n a (jk) - Již první kolo Poháru ČMFS bylo pro fotbalisty Kopřivnice konečnou stanicí. Ve středu 9. srpna si nedokázali poradit se soupeřem z nejnižší soutěže. „Hráli jsme prakticky bez útoku, navíc jen s Vrbou v bráně,“ vyjádřil se stroze k utkání trenér Robert Kvita a dodal jen, že jeho svěřence čeká ještě opravdu hodně fotbalové práce.

Lubina - Kotouč Štramberk 2:2 (1:0); p. k. 4:2

L u b i n a (jk) - O týden později dala Lubina pohárový mat i Štramberku. Vedení 2:0 ve prospěch outsidera, který hraje III. třídu, sice stačili hosté v závěrečných 15 minutách stáhnout, v penaltovém rozstřelu už si ale Lubina vítězství vzít nedala. Domácí spoléhali především na umění brankáře Jurániho a útočníka Kuchaře, naopak Štramberk řadu tradičních opor postrádal.


Místní fotbalisté se trápí hodně i v okresním přeboru

FC Kopřivnice - Zbyslavice 0:1 (0:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Slova proroků, že to fotbalová Kopřivnice nebude mít v okresním přeboru vůbec jednoduché, se naplnila 12. srpna. Ve druhém mistrovském utkání hráči Zbyslavic ze své jednoduché hry branku vytěžili, domácí i přes pět vyložených šancí v první půli skórovat nedokázali.

„Dnes mohu vyzdvihnout jen výkon Slezáka, i když pustil branku, nebyla to jeho chyba,“ poznamenal k utkání trenér celku Robert Kvita. „Sedí nám spíše kombinační hra, jak je ovšem vidět, budeme se muset přizpůsobit jednoduché nakopávané. Jinak nemáme šanci.“ Kopř.: Slezák - Petráš, Ferst, Duhoň, Růža (30. Chalupek) - Dražkovič, Šenkeřík, Maslák, Šmelko - Řezníček, Brunclík (46. Machciník). Branka: 45. P. Vaněk

TJ Vagonka Studénka - FC Kopřivnice 3:0 (1:0)

S t u d é n k a (jk) - Ani třetí mistrovské utkání nepřineslo do kopřivnické fotbalové pokladnice klenoty v podobě bodů. V neděli 20. srpna je favoritovi s přehledem vyfoukla Studénka.

Kopřivnice se prala jak s vedrem, tak s vlastní nemohoucností. Branku sice inkasovala až těsně před hvizdem ukončujícím poločas, domácí ovšem měli v průběhu první půle na kopačkách minimálně další tři tutovky. Gól ze standardní situace hned v úvodu druhého poločasu nastartoval domácí ještě více. Kopřivnice se pak prakticky nedostala za půlku a Slezák se v bráně, na rozdíl od svého opalujícího se kolegy na protější straně hřiště, musel hodně snažit. Branka v závěrečné minutě jen upravila milosrdný výsledek. „Chybí nám útok a také osobnost, která by si to na hřišti dirigovala,“ vystihl podstatu kopřivnického trápení trenér Kvita. „Posílení výbor klubu přislíbil, takže uvidíme.“

Kopř.: Slezák - Růža, Petráš, Duhoň, Šmelko - Dražkovič, Maslák, Šenkeřík - Řezníček, Ferst, Sváček. Branky: 41. a 48. J. Bajer, 90. Sauer


Doma vítězství, v Odrách výprask

TJ Kotouč Štramberk - Sokol Hukvaldy 3:1 (1:0)

Š t r a m b e r k (jk) - Vstup do soutěže se na rozdíl od přípravných utkání Štramberku (I. B třída) vydařil. Překonat brankáře bojovného soupeře dokázal již ve vyrovnané první půli, v druhé si pak vítězství dalšími dvěma góly pojistil.

„I když jsem měl po porážkách v přípravě z utkání trochu strach, výhra to byla zasloužená, takže určitě spokojenost,“ kladně hodnotil utkání, hrané v sobotu 12. srpna, trenér Antonín Pustějovský.

Branky: 12. a 75. Macháček, 65. Balhárek (penalta)

TJ Optimit Odry - TJ Kotouč Štramberk 4:0 (3:0)

O d r y (jk) - O týden později se pro Štramberk karta zcela obrátila. S naprostým přehledem jej ve druhém mistrovském utkání převálcovaly Odry.

V první půli jasně lepší Oderští byli fotbalovějším týmem a jejich kombinační hra na nakopávanou Štramberka platila. Náskok, s nímž domácí odcházeli do šaten, byl uklidňující, a i když druhý poločas byl vyrovnanější, hosté se nezmohli ani na čestný úspěch. Zatápěl jim především Hendrych, jenž figuroval u všech vsítěných branek.


Zubří porazili, na Žukov nestačili

FC Vlčovice - Mniší - Zubří 1:0 (0:0)

V l č o v i c e (jk) - Nováček I. A třídy urval body hned v prvním kole mistrovské soutěže, v němž hostil v neděli 12. srpna Zubří. Po tahanici mezi oběma šestnáctkami, která byla k vidění v první půli, patřil úvod té druhé loni ještě župní přebor hrajícím hostům. Domácí dvakrát odvraceli gól až hlavičkou z brankové čáry, nakonec to však byli oni, kdo skóroval. Po brejku se o vítěznou branku postaral Radim Juřena. „Herně byli lepší, vyhráli jsme jen díky nasazení a bojovnosti,“ poznamenal s třemi body spokojený trenér Milan Svoboda. Branka: 60. R. Juřena

Horní Žukov - FC Vlčovice-Mniší 5:2 (4:1)

H o r n í  Ž u k o v (jk) - Mnohem černější nálada panovala po druhém kole, v němž ’Vlčáci’ vysoko podlehli Žukovu. Úvodní slovo sice patřilo jim, respektive Rekovi, jenž se v 5. minutě postaral o vedení, nicméně hosté vzápětí nejen vyrovnali, ale během 25 minut zcela otočili zápas. Hned třetí minuta druhé půle znamenala pátý gól Žukova a jeho určitě polevení, to však Vlčovice dokázaly ztrestat jen jedním gólem. Branky Vlčovic: 5. Rek, 52. M. Strnka


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:39