Sport

Kam za sportem

Koupaliště: otevřeno po - ne 8.30 - 20.30 hodin

Házená: v pá 25. 8. (od 17 hod.) a v so 26. 8. (od 9 hod.) turnaj ’O pohár Tatry’. Systémem každý s každým se utkají Kopřivnice, Ostrava, Zlín a Třeboň

Fotbal: so 12. 8. v 10 hod. (OP dorostu): FC Kopřivnice B - Veřovice; ve 14 hod. (KP dorostu) FC Kopřivnice A - Tichá; v 16.30 hod. (OP mužů): FC Kopřivnice - Zbyslavice; so 19. 8. FC Kopřivnice - Baník Ostrava - 9 hod. st. žactvo, 10.45 hod. ml. žactvo (župní přebor)

Atletika: st 16. 8. I. ročník běžeckého závodu Slévárenská trojka (Lašská liga + liga žáků); prezentace na parkovišti u slévárny od 15:30 hod.

KČT Kopřivnice: út 15. - ne 20. 8. zájezd do Českosaského Švýcarska. Inf. podá: Poruba, tel. 89/30 64 (9 - 9.30 h.) nebo Blahutová, tel. 81 26 06 (8 - 15 hod.)

Minigolf: otevřen po - pá 14 - 18 hod., so a ne 10 - 18 hod.

Malá kopaná: Schůzka vedoucích mužstev a předsedy STK KMK Kopřivnice (odevzdání soupisek) se uskuteční v pondělí 21. 8. v 15 hodin na stadionu házené

Výsledky

Házená: Výsledky přípravných utkání KH Tatra Kopřivnice: 18. 7. KH Tatra - HC Zubří 22:30 (11:15); 20. 7. KH Tatra - SKP Frýdek-Místek 26:31 (13:17); 25. 7. SKP Frýdek-Místek - KH Tatra 29:15 (14:4); 26. 7. KH Tatra - P. Bystrica 23:23 (11:12); 1. 8. HC Zubří - KH Tatra 27:20 (15:12); 3. 8. KH Kopřivnice - Stockerau (Rakousko) 28:27 (12:14)


Některé špičkové týmy si zvolily k letní přípravě Kopřivnici

K o p ř i v n i c e (jk) - Sportovní zázemí, kterým disponuje Kopřivnice, skýtá relativně příjemné prostředí k tréninkové přípravě. Stejně jako v minulých letech, tak i letos našlo zdejší poměrně výhodné seskupení sportovišť na nevelkém prostoru své zájmce. A bez nadsázky se dá říci, že ne lecjaké.

Již v červnu sem zavítala plavecká juniorská reprezentace, v červenci pak člověk mohl v posilovně či na tenisových kurtech narazit na hokejisty extraligového Třince a již tradičně si zvolili Kopřivnici za místo k tvrdému tréninku házenkářské týmy, tentokrát Frýdku-Místku a Zubří.

Hokejový trenér Vladimír Vůjtek do Kopřivnice s týmem Vítkovic zavítal už před dvěma lety, 10. července letošního roku se zde, ovšem už s třineckým mužstvem, objevil znovu. „Rozhodli jsme se pro pětidenní soustředění na poslední chvíli, takže výběr místa nebyl otázkou nijak dlouhého váhání, rozhodlo to, že jsem to tu znal,“ říká Vůjtek a pozoruje přitom své svěřence při fotbálku ve Vlčovicích. Kromě kopané si hokejisté užili tenisu, basketbalu, kola, ale i posilovny a tělocvičny. „Nejméně oblíbené? Určitě běhy, ale to už mají za sebou. Tady je to kolo. Dost se přitom hecují. Oblíbené jsou pochopitelně všechny hry,“ upřesnil náplň přípravy Vůjtek. V oblibě je hlavně tenis, ale ani při něm nikdo nikomu, stejně jako na ledě, nic nedaruje. Už tradičně do Kopřivnice jezdí házenkáři Zubří. „Všechno je tu poblíž, jak haly, další sportoviště, tak regenerace. Navíc je s kým hrát přípravné zápasy,“ vypočítává důvody výběru místa pětidenního soustředění asistent trenéra Jiří Mika. Interligové mužstvo v Kopřivnici od 17. července navázalo na červnovou přípravu, kterou ještě vedl Jiří Kekrt, a zároveň zde nový trenér Papiernik měl šanci poznat celý kolektiv. „Co se týče tréninku, zaměřili jsme se na rychlostní vytrvalost, rychlost a obnovení švihové síly,“ upřesnil Mika a dodal, že účel pobyt splnil a spokojenost je tedy na místě.

„Zdejší prostředí i podmínky jsou pro naše účely vyhovující,“ vyjádřil se k výběru Kopřivnice coby místa pro kondiční i herní přípravu manažer frýdecko-místeckého celku Jiří Bednárek. Šest nových hráčů se zde mělo možnost sžít s ostatními, třífázový trénink splnil svůj účel, stejně jako přípravné zápasy s domácím týmem, Zubřím a Hranicemi. Pestřejší a hlavně diametrálně odlišnou část přípravy od běžné dřiny už měl tým za sebou. Program soustředění, které se uskutečnilo bezprostředně po sezoně ve Vítkově, čítal třeba horolozecké aktivity, jízdu na lodích či koních. „Jestli lze soustředění v Kopřivnici něco vytknout? Snad ani ne. Jen areál učiliště, který jsme využívali, mi připadá, že rok od roku chátrá. Jinak jsou podmínky stabilní, lepší ale určitě ne,“ zakončil zpověď Bednárek.


Plavci jedou pro formu až na jadranské pobřeží

K o p ř i v n i c e (jk) - Z kopřivnických sportovních klubů se v rámci letní přípravy nejdále podívají plavci. Klub vodních sportů Skokan pořádá společně s KPS Ostrava a SK Zlín pro své závodníky pobytový kemp v Itálii. Od 1. do 10. září bude moci podmínek na jadranském pobřeží v San Benedetto del Tronto využívat 12 místních plavců. „Máme s Itálií velmi dobré zkušenosti už z loňska. Těm, kteří tam nebyli, poměrně dlouho trvalo, než se na ně v tréninku dotáhli,“ chválí si kvalitu tamní přípravy trenér Vlastimír Perna. K dispozici budou jeho svěřenci mít otevřený 50 m a krytý 25 m bazén, tenisové kurty i atletický stadion. Ještě před pobytem u moře je však čeká honba za fyzičkou doma a od 19. do 26. srpna také na Horní Bečvě, kde absolvují cykloturistické soustředění.

Gymnastky jedou již popáté, dá se říci, za humna, ale právě Veřovice, kam se 18. srpna na 10 dní chystají, jim podle trenérky Aleny Macíčkové v přípravě naprosto vyhovují. „Budeme tam spolu s dalšími čtyřmi kluby, což je hodně přínosné. Náplní bude běhání, kruhové posilování i cvičební technika. Je to levné a je to tam moc fajn,“ nenechá na zvolené místo dopustit Macíčková.

Třetí týden v srpnu si dají do těla badmintonisté. Sedm dní pořádné zabíračky je čeká v Břeclavi. „Je to herní soustředění pro všechny kategorie kopřivnického badmintonového klubu, tedy od žáků až po dospělé, kondiční přípravu už máme za sebou,“ upřesnila náplň soustředění kopřivnická hráčka Zuzana Kovářová.

Ta je navíc nyní spolu s oddílovými kolegy Bajerovou, Hanzelkou a Raškovou na reprezentačním soustředění v Hustopečích. „Jde také o herní soustředění. Jeho výhodou je, že se máme možnost utkat s těmi nejlepšími už před sezonu,“ dodala Kovářová.


Trénink doma také tréninkem

K o p ř i v n i c e (jk) - Některé kluby míří za přípravou pryč z důvěrně známého prostředí. Dávají tak vale celoročnímu stereotypu a uchylují se, byť jen o pár kilometrů dál, do míst, která jim poskytnou podmínky pro kvalitní přípravu. Podle vyjádření mnohých koučů nejde ani tak o lepší podmínky k tréninku, jako především o úplné odproštění se od jiných povinností, možnost soustředit se hlavně na trénink a o motivaci k další práci. Mnohým ale, především z ekonomických důvodů, nezbývá než vzít za vděk domácím prostředím a soustředění realizovat v něm.

Formu příměstského tábora zvolil pro letní přípravu hokejový klub. Žákovská družstva i dorost už mají za sebou tvrdou červnovou přípravu na suchu. Od 7. srpna, kdy zimní stadion zahájil provoz ledové plochy, čeká postupně každou kategorii týdenní intenzivní práce. „Všechny třídy mají v plánu týdenní dvoufázový trénink, z toho absolvují jednu fázi na ledě a druhou na suchu. Zahrnuta je i příprava dorostu. O víkendech jsou na programu přátelská utkání a měli bychom tak být na sezonu, která začíná 9. září, připraveni lépe než loni,“ pochvaluje si vstřícnost SpSK, která si letos s ledem pospíšila, viceprezident klubu Jaroslav Hrubý.

Toho, že ledová plocha bude k dispozici již počátkem srpna, využijí i krasobruslaři. „Nemusíme tak nikam pryč a domácí příprava bude probíhat víceméně jako soustředění,“ říká trenér krasobruslařů Evžen Milčinský. Jeho svěřence čeká příprava na ledě kombinovaná s tréninky v tělocvičně a atletickými dávkami.

Doma zůstávají také házenkáři. „Byl bych rád alespoň za 3 - 4 dny jinde, kde se lze plně věnovat jen tréninku, ale ekonomická situace nám velí zůstat tady,“ povzdychl si trenér Miroslav Bartoň. Rád by do svých svěřenců třífázovými tréninky od 8. do 13. srpna dostal fyzičku, s kterou by vystačili v první části sezony. „Navážeme na hrubou přípravu z května. Zaměřit se chceme především na rychlostní vytrvalost, rychlost s míčem a na odhodovou sílu,“ upřesnil Bartoň.

Ani volejbalisté se nepodívají dále než na místní sportoviště. V prvním srpnovém týdnu načli fyzickou přípravu a na míč si tak ještě měsíc počkají. „Prozatím nemáme kouče, fyzickou přípravu ale máme napsanou od zkušeného trenéra a doufáme, že to bude klapat. První prověrka nás čeká 12. srpna na turnaji ve Valašském Meziříčí, další turnaj pak zřejmě absolvujeme v září,“ uvedl člen mužstva Libor Bartoň.


Fialky odjely makat, Megas je zatím doma

K o p ř i v n i c e (jk) - Do Brumova včera odcestovali futsalisté Jistebníku. Trenér Petr Huděc má s tímto místem zkušenosti ještě z doby působení u juniorské fotbalové reprezentace. „S kompletním vybavením je to místo pro soustředění jak dělané. Čeká nás tam hrubá fyzická příprava a navíc dvě přátelská utkání s Dubnicí a Trenčínem,“ uvedl Huděc, jehož svěřenci začali doma polykat tréninkové dávky 28. července.

Až koncem srpna čeká soustředění futsalový Megas. Půjde však spíše o regenerační pobyt po tvrdé přípravě, která začala 2. srpna. „V neděli 27. srpna jedeme do slovenského Čalova, kde chceme hojně využít termálního koupaliště, vířivek a masáží. Bude tam samozřejmě nějaké běhání, fotbálek a volejbal, ale hlavně rehabilitace. Chci, aby kluci měli v září chuť do hry,“ zdůvodnil místo pobytu trenér Radomír Vávra.

Oba celky čeká první mistrovské utkání již první zářijový víkend. Megas se coby nováček nejvyšší soutěže střetne v sobotu 2. září doma s Bohemians Praha, v loňské sezoně třetí Jistebník přivítá rovněž v sobotu Prostor Ostrava.


Jedno vítězství kontra čtyři porážky pro házenkáře Tatry

Daniel Prepsl, jenž se v přípravném zápase
s Povážskou Bystricí právě probíjí obranou,
možná Kopřivnici posílí i v lize
.
Foto: David Machá
ček

K o p ř i v n i c e (jk) - Z šesti v červenci a srpnu odehraných přípravných utkání na nadcházející sezonu vyhráli házenkáři prvoligové Kopřivnice jediné. Poradit si dokázali pouze s celkem II. rakouské ligy - Stockerau, trénované extrenérem Zubří Jiřím Kekrtem. Ke kladům lze počítat i remízu s interligovou Povážskou Bystricí, další týmy této, od září nově se rozjíždějící soutěže, však byly nad jejich síly. Výkony svých svěřenců není trenér Miroslav Bartoň zatím nijak nadšen. „Přijatelný byl jen zápas se Slováky a rakouským celkem,“ říká, podotýká však, že k zápasům mužstvo nastupovalo z hrubé přípravy a příležitost v nich až na výjimky dostali hráči širšího kádru. Na trénink herních variant a souhry kolektivu by mělo dojít při soustředění, které probíhá v tomto týdnu. Během něj mimo jiné Kopřivnici prověří Karviná, Topoľčany a P. Bystrica. Později družstvo čeká ještě turnaj v Třeboni a měření sil na domácí půdě ’O pohár Tatry.’

Konečná podoba týmu ještě není zcela jasná. „Celek by se měl opírat o zkušené hráče, kteří zde loni působili, a těm, jak doufám, pomohou mladí Gřes s Hanzelkou,“ počítá Bartoň. Mužstvo početně podpořil bývalý dorost, který má však výkonnostně zatím co dohánět. Otazník visí nad zkušeným Hrnčárkem i nad odchovancem Prepslem (Ostrava). „Toho bych tady strašně rád viděl, záleží ovšem na dohodě klubu,“ podotkl Bartoň. Trénovat zde začal zlínský Mičola.

V podstatě jasný je odchod Sklenáka do Frýdku, který mu prý nabídl profesionální smlouvu a klub jej tak bude muset uvolnit. O přestup do Hranic zažádal Machačík, souhlas mu však dán nebyl. „Legislativa v házené je v tomto směru velmi nevýhodná a kluby v podstatě nemají odchodu jak bránit. Machačíkovi můžeme sice zastavit na půl roku činnost, potom jej však stejně musíme za směšnou částku pustit,“ říká manažer klubu Rudolf Jaroň. Výsledky zápasů viz výsl. servis


Skokan se stal sportovním centrem mládeže

K o p ř i v n i c e - S prvním srpnovým dnem se kopřivnický Klub vodních sportů Skokan stal jedním z několika desítek sportovních center mládeže v naší republice. O relativně velké pravděpodobnosti zařazení bylo vedení klubu informováno v polovině července, 1. srpna pak bylo místním plavcům SCM přiklepnuto definitivně.

Dotaci klubu ministerstvo školství schválilo v plné výši a podle prezidenta klubu René Lakomého by se její výše měla pohybovat mezi jednou až dvěmi stovkami tisíc korun. Přidělená částka by se měla pozitivně odrazit na kvalitě přípravy plavců. Použita může být v podstatě na vše s ní související, tedy od financování soustředění, trenérů, metodické práce, servisního zařízení, tréninkového vybavení až po úhradu nájemného tréninkových prostorů. To vše pro závodníky ve věku od 11 do 18 let.

Co prozatím klubu chybí k ještě větší spokojenosti, je získání oficiálního statutu plaveckých sportovních tříd při Základní škole - náměstí.

„Zúčastnili jsme se sice v uplynulém školním roce soutěže sportovních tříd, ale jen mimo soutěž. V konečném pořadí bychom přeskočili dva kluby, které mají statut přidělen, a to i přes ztráty v dorostenecké kategorii, kterou máme obsazenou minimálně,“ říká Lakomý.

Dostat se mezi patnáctku vyvolených klubů, jež statut v současnosti mají, nepřipadá pro následující školní rok v úvahu, neboť stávající podoba je relativně nová a ČSTV ji hodlá ještě alespoň rok zachovat. Změny by tedy mohly nastat ve školním roce 2001/02. S rozšířením stávajícího počtu se sice nekalkuluje, ale na základě vykazovaných výsledků má Skokan naději, že zaujme místo někoho jiného. „Vypadá to, že by z projektu mohl vypadnout Přerov,“ dodává Lakomý.

Klub Skokan již delší dobu usiluje o provozování sportovišť, která využívá. Nad novou verzí města o zrušení Správy sportovišť města Kopřivnice a převzetí záštity nad sportovními stánky firmou Slumeko panovaly po oznámení záměru města rozpaky. S odstupem času a především po dalších jednáních však Lakomý připouští, že navržený způsob péče o sportoviště by nemusel být špatný.

„Musí se ovšem zvážit všechny případné problémy a nejasnosti, které by mohly při novém systému vyvstat. Naší snahou bylo, je a bude provozování sportovního zařízení, na druhou stranu přístup Slumeka se mi zdá být profesionální, takže nevidím důvod návrh nepodpořit,“ zakončil Lakomý.

Jana Kapounová


Kopřivnice přivítá českou plochodrážní špičku

Příznivci ploché dráhy si přijdou
na své v neděli 13. srpna,
kdy budou na kopřivnickém letním stadionu
k vidění boje české špičky.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Letošní dosavadní absenci plochodrážních bojů na kopřivnickém ovále snad většině příznivců vynahradí neděle 13. srpna, kdy se na sever Moravy sjede kompletní česká špička. Původně se místní plochodrážní klub ucházel o pořadatelství prvního kola mistrovství České republiky jednotlivců, jež bylo naplánováno na 5. července. Vše tehdy zhatila termínová kolize s festivalem Šlahouny, nakonec se ale po dohodě s Olympem Praha odehrálo první dějství vrcholného závodu na pražské Markétě a druhé, tedy finálové kolo připadlo Kopřivnici.

Již počátek srpna nasvědčoval tomu, že je pro nevšední podívanou vše připraveno. „Ovál je přichystán, už dotahujeme jen nějaké věci okolo, jako vstupenky a podobně,“ avizoval deset dní před spuštěním akce předseda Autoklubu ploché dráhy Kopřivnice Lumír Morys a lovil přitom v paměti, zda se závod takového formátu v Kopřivnici jel. „Tuším, že finále i s vyhlášením mistra republiky jsme tady ještě neměli,“ dodal.

V roli favorita bude do finálového kola vstupovat Bohumil Brhel, jenž má z Markéty pět bodů k dobru na Antonína Švába. „Způsob bodování vcelku hodně zvýhodňuje vítěze prvního kola a další to při útoku na vedoucí pozici budou mít velmi těžké. Stát se ale může cokoliv,“ míní Morys. Celkem se ve finále utká 20 jezdců ve 24 jízdách. O nejvyšší mety by se kromě dvou výše jmenovaných měli poprat ještě Pavel Ondrašík, Marian Jirout a do bojů doufejme úspěšně zasáhne také odchovance pořádajícího oddílu Adrian Rymel.

Závod bude zahájen v 15.50 hodin slavnostním nástupem, v 16 hodin se pak postaví na startovní čáru první čtveřice jezdců. Mistr republiky bude znám přibližně v 18 hodin.


Štramberský Viagra Team urval stříbro v Čučicích

Č u č i c e (jk) - Dát o sobě výrazněji vědět mezi 81 fotbalovými týmy - za tím už nějaké to umění musí být. Štramberskému Viagra Teamu, který má na svém kontě mimo jiné třetí příčku z kopřivnické I. ligy, se to podařilo na turnaji Rio de Čučo Cup 2000 v Čučicích nedaleko Brna, odkud si přivezl parádní stříbrnou příčku.

„Loni jsme tam byli poprvé a skončili na 30. místě. Letos bychom za úspěch považovali dostat se mezi posledních 16 týmů, nakonec to vyšlo ještě mnohem lépe. Na rozdíl od loňska nám tentokrát přálo i štěstí,“ byl s výsledkem navýsost spokojen vedoucí štramberského družstva Přemysl Hajník.

Poslední červencový víkend se osm desítek mužstev z celé republiky střetlo na fotbalovém hřišti rozděleném na čtyři plácky pro malou kopanou. Ze skupin po pěti si zajistily postup vždy tři týmy, dále pak už jen vítězové a posledních 16 mužstev se utkalo K.O. systémem. Paradoxem je, že v semifinále se Viagra potkala se soupeřem z novojičínského okresu Laposem Tichá a ve finále pak s týmem z téže obce Litrpůlem Tichá. Ten své vyřazené sousedy vítězstvím 4:1 dokonale pomstil a odvezl si domů cenné vítězství.

Viagra přijela na jižní Moravu ve velkém počtu, poskládala tedy dva týmy. Viagra modrá ovšem selhala už ve skupině, slavnější odnoží se tedy stala ta červená, která hrála ve složení Radek Rohan - Jiří Zátopek, Tomáš Dostál, Lukáš Hajník - Petr Kvita, Michal Galia, Pavel Beneš.


Tenisové mistrovství bez překvapení

F r ý d l a n t n . O . (jk) - Už v prvním kole tenisového mistrovství ČR staršího žactva zakončil své účinkování kopřivnický hráč Lukáš Mach. Jen samotná účast na šampionátu, který hostil 1. - 6. srpna severomoravský Frýdlant, však byla pro svěřence trenéra Karla Fojtíka, který figuruje na 128. místě republikového žebříčku, solidním úspěchem.

Po vyrovnaném boji jej vyřadil brněnský Petr Krákora. V prvním setu Mach svého soupeře rozdrtil 6/1, druhý a nakonec i tiebreakový třetí set však pro sebe rozhodl jeho sok (6/4 a 6/1). „Ještě druhý set byl vcelku dobrý, ale třetí už nezvládl psychicky,“ poznamenal k vystoupení svého syna Libor Mach, jenž se částečně podílí na jeho tréninku.

Více se podařilo Machovi vyniknout ve čtyřhře, kde ve dvojici s přerovským Petrem Navrátilem vůbec poprvé porazili výborné duo Siwy - Kučerka (Třinec, Frýdlant) 2/6, 6/4, 6/1 a dostali se mezi šestnáctku nejlepších. Tam už svůj úspěch nepotvrdili a podlehli dvojici Pavlíček - Vavřík 5/7, 1/6.


Kopřivničtí učitelé se nedali

S l o u p (jk) - Učitelskými mistry v malé kopané se počátkem července stalo kopřivnické družstvo vyučujících. Fotbalový turnaj byl součástí pedagogiády, kterou 3. - 6. července hostila obec Sloup poblíž Blanska.

Cesta místního týmu k vítězství vedla přes postup ze skupiny, čtvrtfinále, náročné semifinále až do finále, kde kopřivnický tým odsoudil vítězstvím 3:0 ke stříbru hodonínské mužstvo.

Složení družstva: Jan Mužík, Břetislav Holub, Karel Kočiš, Petr Šustala, Radek Hendrych, Dušan Strnad.

Vítězové touto cestou děkují firmě Klowersa za vstřícnost při narychlo požadovaném poskytnutí dopravy (placená inzerce).


Lichnovský maraton už zítra

L i c h n o v (jk) - Už zítra v 17 hodin se cyklističtí nadšenci opět po roce postaví na startovní čáru unikátního čtyřiadvacetihodinového maratonu v Lichnově. Závod dvojic ’Lichnov 24 hodin’ napíše v pátek a dokončí v sobotu již svou XV. kapitolu. Už jen samotné absolvování martyria je obdivuhodným výkonem, v sázce jsou však i rekordy, a to jak stávající traťový, jenž má hodnotu 911,66 km, tak registrovaný světový, který činí 874,2 km.


Remíza dorostu slibuje slušnou formu

FC Kopřivnice - TJ Nový Jičín 1:1 (1:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Více než zdatným soupeřem byl v přípravném utkání dorost Kopřivnice novojičínskému ligovému celku (ČMFL) stejně starých fotbalistů. Ve vyrovnaném utkání velmi dobré úrovně, jež bylo poslední prověrkou před vstupem do mistrovských utkání krajského přeboru, domácí dokonce vedli, hostům se však po zásluze podařilo v 65. minutě vyrovnat. Další šance na obou stranách už zůstaly nevyužity.

„Příležitost dostali všichni hráči kádru. Chyběli jen Bartoš a Chuchma. Pokud budou kluci hrát tak jako dneska, mohlo by to být v soutěži slibné,“ byl s utkáním spokojen trenér Vilém Navrátil, jemuž se mužstvo v loňském roce konečně podařilo dovést k vytouženému postupu do oblastní soutěže. Sestava: Bartoň (46. Polomský) - Horák, Huške, Březina (46. Svoboda), Tomek, Navrátil (46. Kalich), Kubiš, Hykel (70. Bolom), Pláček, Macek (46. Čeladník), Hanus (46. Nenutil). Branka: Pláček


Petra Klosová jmenována do reprezentace starších juniorů

K o p ř i v n i c e (jk) - Výjimečnými výsledky, mezi nimiž má čestné místo zlato z letošního letního mistrovství České republiky na 100 m motýlek, si kopřivnická plavkyně Petra Klosová řekla o vstupenku do reprezentace starších juniorů. „Dostali jsme jmenovací dopis od trenérky Jaroslavy Passerové, která má uvedenou kategorii na starosti,“ potvrdil milou skutečnost trenér Vlastimír Perna a dodal, že v rámci kopřivnického plavání jde o vůbec první úspěch tohoto formátu.

Pro čtrnáctiletou závodnici znamená zařazení do reprezentace kromě příležitosti k mezinárodním startům i povinnost absolvovat spolu s dalšími reprezentačními kolegy dvě soustředění. Pokud trenérku zaujme mimořádně, má šanci protlačit se i na výběrový kemp. „Je to pro mě velký úspěch a hlavně šance bojovat o nominaci na mistrovství Evropy juniorů. To, že se budu mít možnost připravovat se špičkou, by mi mělo dodat sebedůvěru. Uvidím přípravu ostatních, něco i okoukám a určitě už z nich nebudu mít takový respekt,“ míní budoucí žákyně 9. třídy.

Společná soustředění ji čekají poslední týden v září, kdy se reprezentace sejde v Plzni, a další setkání se má uskutečnit v polovině února v Nymburku. Velký podíl na dosaženém úspěchu plavkyně připisuje trenéru Pernovi. „Dokázal mi, že na to mám. Ale ani bez rodičů, kteří mě maximálně podporují, bych nebyla tam, kde jsem,“ dodává Klosová. To, že po dokončení základní školy půjde studovat mimo město a přijme nabídku některého z velkoklubů, je téměř jisté a pro další sportovní růst zřejmě nezbytné. „Asi půjdu na sportovní gymnázium do Ostravy. Čekají mě velké změny, ze kterých mám trochu strach, ale budu to muset zvládnout.“


Fotbalisté zahájili sezonu remízou v Životicích

TJ Niva Hladké Životice - FC Kopřivnice 3:3 (1:0)

H l a d k é Ž i v o t i c e (jk) - Ještě markantnější omlazení, nový kouč a remíza na úvod okresního přeboru - to jsou nejčerstvější novinky z kopřivnického fotbalového klubu. Plichtu si svěřenci dříve libhošťského trenéra Roberta Kvity odvezli v neděli 6. srpna z Hladkých Životic.

Ty si doma dělaly laskominy na tři body a je třeba říci, že oprávněně. Loni dlouho na druhém místě soutěže hrající celek začal lépe a již ve třetí minutě se radoval z gólu, který si do vlastní sítě nešťastně srazili hosté. Převahu si domácí dokázali udržet i nadále, nebezpeční byli především v hlavičkových soubojích, ale i střelami ze střední vzdálenosti. Kopřivničtí o sobě dali více vědět až v závěru poločasu, ovšem bez efektu. „Dostali jsme nešťastnou branku, ale je třeba přiznat, že soupeř byl v první půli lepší,“ poznamenal k úvodnímu dějství trenér hostí.

Vše si vynahradili v úvodu toho druhého, které skvěle načli rychlým přechodem do útoku Řezníček s Dražkovičem. Vyrovnání z této akce zařídil druhý jmenovaný, nadšení autora gólu a spoluhráčů však netrvalo dlouho. O dvě minuty později zařídil Paprskář z přímého kopu těsné vedení a na 3:1 pak v 62. minutě zvýšil, opět po standardní situaci, Melichařík. Následovala ještě další neproměněná šance vedoucího celku a po ní věru šťastné střídaní hostí. V 67. minutě vyběhl na hřiště Machciník a už tři minuty poté se radoval ze snižovací branky. O dvě minuty později úspěšně zakončil brejkovou akci. Zrychlená hra pak ještě přinesla další šance, zůstalo však jen u nich.

„Ve druhé půli už jsme se dokázali herně více prosadit, přičemž šťastným tahem se ukázalo být střídání. Prohrávali jsme už 3:1, navíc venku, takže s výsledkem určitě spokojenost,“ uvedl po utkání Kvita. „Očekával jsem vítězství, vlastní nedisciplinovaností jsme o něj ale přišli,“ byl trochu zklamán trenér domácího celku Jan Stibůrek.

Kopřivnice: Slezák - Šmelko, Ferst, Duhoň (67. Machciník), Růža - Bezděk, Maslák, Brunclík (25. Chalupek), Dražkovič (85. Šťastný) - Řezníček, Šenkeřík. Branky: 3. Trávníček, 53. Paprskář, 62. Melichařík - 51. Dražkovič , 70. a 72. Machciník


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:39