Sport

Kopřivnici čeká v příštím roce okresní přebor

K o p ř i v n i c e (jk) - Zatímco Vlčovice, loni plující v poklidných vodách středu tabulky, se letos vyšvihly na piedestal nejvyšší, Kopřivnice, jež měla loni postupové choutky, si poslední příčkou vysloužila pád do okresního přeboru. Dvanácté místo na podzim sice optimismus nebudilo, nicméně tak katastrofický jarní scénář čekal zřejmě málokdo.

Mužstvo po podzimu převzal po Jaroslavu Rečkovi Dušan Hostinský. „Kopřivnický fotbal mi nebyl lhostejný, proto jsem na nabídku trénovat áčko kývl. Měl jsem určitou představu zimní přípravy, s pěti šesti hráči, kteří chodili na tréninky se toho ovšem moc udělat nedalo. Prioritou byl pro většinu futsal a podle toho také vypadal zimní turnaj, který Kopřivnice jako přípravu na jaro pořádala. Mančaft se nesehrál a před vstupem do soutěže jsem z toho všeho neměl dobrý pocit,“ vzpomíná Hostinský, jenž několikrát během sezony přiznal, že lituje odchodu od mládeže.

Tradičního rivala z Vlčovic sice Kopřivnice v přípravě přehrála 3:0, klepec 6:0 při prvním mistráku ve Vlčovicích byl ovšem výmluvný. Vítězství nad Štramberkem sice o týden později vylepšilo v klubu náladu, radost však neměla dlouhého trvání. „Po tomto zápasu jsem si říkal, že to půjde, ale s přibývajícími porážkami ubývalo na bojovnosti, chtěli jen někteří. Už v Metylovicích jsme poznali, že rozhodčí nám nedají nic zadarmo,“ říká Hostinský. A mužstvo se vezlo... Téměř se nedokázalo zmoci na branku ze hry, již tak oproti loňsku velmi oslabenému týmu se zranil gólman Slezák, takže vše zůstalo na dorostenci Polomském, později přišel k úrazu Boruczinski, nebylo možno počítat se Zehem, k tomu všemu se přidaly tresty za červené karty... Pomohli sice dorostenci, prioritou však pro ně zůstával boj o postup.

„Je celá mozaika důvodů, z nichž lze současnou situaci vyvodit, kromě jmenovaných příčin bych řekl, že nám chybělo sebevědomí a někdy i trochu sportovního štěstí,“ míní prezident klubu Vladimír Machciník. V mužstvu však podle něj nepanuje nijak poraženecká nálada. „Fotbal tady určitě nekončí, život jde dál,“ dodal Machciník. Hostinský však u mužstva s určitostí končí a zřejmě převezme starší žactvo, kdo jej nahradí ale zatím jisté není.

Kopřivnice: Slezák, Polomský - Petráš, Paciorek, Zeh, Šenkeřík, Kladiva, Šmelko, Duhoň, Maslák, Boruczinski, Feilhauer, Dražkovič, Machciník, Daněk, Ferst, Šťastný, Hanuš, J. Kubiš, Brunclík, P. Bezděk, V. Růža


Vlčovice-Mniší míří po sedmi letech znovu do I. A třídy

K o p ř i v n i c e (jk) - Celek Vlčovic, který by před sezonou bral všemi deseti umístění do páté příčky, se i přes komplikace v závěru soutěže stal vítězem I. B třídy skupiny D. Po dlouhých sedmi letech se tak stěhuje zpět do I. A. „Cílem postup určitě nebyl. Loni jsme byli sedmí a chtěli jsme jen o nějaký ten stupínek výš. Za úspěch bych považoval i pátou příčku,“ říká trenér a hráč vlčovického týmu Milan Svoboda, jenž mužstvo vedl prvním rokem.

Už podzim ale naznačil, že lze pomýšlet výše. Pětibodový náskok Tísku byl pro druhé Vlčovice nezávaznou výzvou. Do čela se pak Vlčáci překvapivě vyhoupli už po pěti jarních mistrácích, ovšem místo aby potvrdili, že s jídlem roste chuť, svázal jim nohy hlas našeptávající, že teď musí.

„Rozhodně nám více vyhovovala role útočícího z druhé příčky, než pozice lídra, v níž jsme každý týden museli obhajovat vedení. To není vůbec lehké a každý se s psychickým tlakem vyrovnával jinak,“ poodhalil Svoboda příčiny herní krize, která mužstvo postihla v poslední čtvrtině soutěže. Tým vzpamatovala až ztráta vedení dvě kola před koncem a v závěru vítězstvím nad Žilinou a v Ostravici přece jen postup vyválčil. „Postup je vrcholná spokojenost, jak pro mužstvo, tak pro vedení a sponzora,“ uvedl Svoboda a jinak snad ani sezonu zhodnotit nemohl.

Vítězný celek těžil z výborné fyzické připravenosti, ve většině utkání i z bojovnosti, vycházely mu standardní situace. „V mužstvu navíc nebyly žádné rozpory, táhli jsme za jeden provaz. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, tak to určitě budou Tomáš Kudělka a Radim Juřena, kteří dohromady nastříleli 28 branek. V obraně byl výborný Kahánek a oporou byl i gólman Koňařík,“ podotkl k přednostem mančaftu Svoboda.

Oslavy byly bouřlivé - se šampaňským a doutníky, ale co dál? „Rozdíl mezi I. A a I. B zas tak velký není. Myslím, že bychom měli hrát střed tabulky,“ míní Svoboda. To, zda to bude on, kdo mužstvo povede ve vyšší soutěži, ale ještě není jasné. Jisté také není setrvání záložníka Kudělky, který zvažuje odchod, pěti hráčům končí hostování. „Vše, od rozdělaných přestupů až po přípravná utkání, bude teď po sezoně vyřizovat a řešit výbor klubu,“ nedokázal prozatím říci něco konkrétního Svoboda.

Vlčovice-Mniší: Koňařík, Špaček, Koliba - Kabát, Svoboda, Pítr, M. Strnka, Havlík, Kahánek, Rek, Kudělka, Fojtík, D. Strnka, Harabiš, Pavelka, Jalůvka, R. Juřena, M. Juřena, Kuběna


Štramberk s druhým místem na výsost spokojen

Š t r a m b e r k (jk) - Lepší fotbal, více bodů, posun v tabulce - co víc si přát? Celek Štramberka těchto met v právě uplynulé sezoně dosáhl a přece zůstal kousek od vrcholu. Skončil v I. B třídě skupiny D druhý.

„Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě je to nad očekávání. Vítězství a postup byl spíše zbožným přáním některých lidí,“ říká trenér mužstva Antonín Pustějovský, ale nakonec připouští, že v některých fázích sezony v postup tak trochu doufal i on. Ovšem osm kol před koncem ztrácel Štramberk, který byl po podzimu třetí, na vedoucí Vlčovice deset bodů, a tak lze konečné manko ve výši jediného bodu považovat za malý zázrak.

„Tak vydařená sezona ve Štramberku za posledních 10 - 15 let určitě nebyla,“ míní Pustějovský, jenž u týmu působí druhým rokem. Mužstvo se před jeho příchodem málem poroučelo z I. B třídy do okresního přeboru, o rok později pak skončilo osmé a letos v téměř nezměněné sestavě dosáhlo super vysoko. Navíc zvítězilo v okresním poháru a v župním kole této soutěže skončilo druhé. Předností Štramberka je široký a vyrovnaný kádr. V posledních utkáních například rozhodovali náhradníci. Tento fakt by mělo být devizou i pro příští rok stejně jako slušná obrana, Štramberští se totiž mohou chlubit nejmenším počtem obdržených branek.

„Nemám důvod v čemkoliv hodnotit sezonu špatně. Ostatně 48 bodů hovoří za vše. Znovu opakuji, co už jsem řekl, naším cílem je hrát solidní fotbal,“ vyzdvihl prioritu Pustějovský. Tento cíl určitě zůstane, navíc však Štramberk bude muset chtě nechtě přijmout roli favorita.

„Myslím, že tým na postup má, jestli to ale budu já, kdo ho k němu dovede a jestli to bude příští rok, to opravdu nevím. Každopádně by se příští rok měla uhrát alespoň bedna,“ dává mužstvu za cíl umístění do třetího místa kouč. To, jestli u jedenáctky setrvá coby trenér, zatím neví.

„Je spousta důvodů, proč zůstat a proč skončit. Dal jsem celku tvář a dosáhnout s ním postupu by bylo super, svou budoucnost však vidím spíše jako rozhodcovskou,“ váhá Pustějovský. Podle všeho však bude i příští rok dělit svůj čas mezi obojí.

Mužstvo Štramberka: Komačka, Melčák, Laga, Bjaček - Dostál, Chalupa, Socha, Schwarz, Kvasnička, Kučera, Sýkora, Žerdík, Kocurek, Adámek, Hajník, Kvita, Hykel, Galia, Jurák, Macháček, Balhárek, Chovaneček.


Dorostu se konečně po třech letech splnil postupový sen

TJ Sokol Kateřinice - FC Kopřivnice 1:2 (1:1), branky: Brunclík a Hanus
FC Kopřivnice - TJ Sokol Kateřinice 3:0 (2:0), branky: Čeladník 2 a Macek

K a t e ř i n i c e , K o p ř i v n i c e (jk) - Sen, který pronásledoval kopřivnický fotbalový dorost po tři roky, se stal skutečností. V neděli 25. června rozhodli svěřenci Viléma Navrátila ml. o svém postupu do župní soutěže. V kvalifikaci se mužstvu, jež o vyšší soutěž usilovalo potřetí za sebou, podařilo dvakrát zdolat Kateřinice a konečně se tak vymanilo z objetí okresního přeboru.

V pátečním prvním kole na horké půdě Kateřinic nastolili domácí velice tvrdou a bojovnou hru, Kopřivnice se však s tímto trendem perfektně vyrovnala a po zásluze zvítězila. Výhra, za níž byl opravdu kvalitní výkon celého týmu, znamenala výhodnější výchozí pozici pro odvetu, nicméně v neděli se očekával stejně tuhý boj jako v pátek. „Doma jsme výkon hodlali i přes oslabení potvrdit,“ nemohl ani jinak smýšlet trenér Navrátil, jenž pro odvetu nemohl počítat se zraněným Růžou (zlomený nos) a Chuchmou (zlomená klíční kost). Před opravdu nebývale početným obecenstvem nedala Kopřivnice svému soupeři doma šanci a po výborné hře zaslouženě zvítězila i podruhé.

„Naším cílem před sezonou byl jednoznačně postup, jiný výsledek by byl zklamáním,“ přiznal po triumfu v baráži Navrátil, jenž na podzim mužstvo převzal po Oldřichu Neckářovi. Jeho představy naplnili jak tahouni mužstva - Brunclík, Bezděk a Růža, tak loňští žáci, kteří do mužstva perfektně zapadli.

„Myslím, že jsme v okresním přeboru měli nejkvalitnější mančaft ze všech. Vynikali jsme hlavně fyzičkou a technickou hrou,“ ocenil kvality celku Navrátil. Podle něj by v župní soutěži měl dorost mít minimálně na střed tabulky. „Pokud se nám podaří nahradit Brunclíka, který v podstatě tvořil hru a nyní odchází mezi dospělé, mohli bychom možná pomýšlet i výše,“ míní Navrátil. Kopřivnice: Polomský - Růža, Bezděk, Bartoš, Tomek, Hykel, Brunclík, Huške, Kubiš, Pláček, Macek, Čeladník, Chuchma, Hanus, Navrátil, Horák, Kalich


Žáci vybojovali solidní osmou příčku

K o p ř i v n i c e (jk) - Minimálně osmou příčku a zisk třiceti bodů si vytýčili za cíl starší žáci. Obojí se podařilo splnit, přičemž od 6. místa dělil svěřence trenéra Mikolandy jen jediný bod.

V podzimní části se kádr stabilizoval a dostatečným počtem bodů si vytvořil dobrou pozici pro jaro. Mužstvo si přitom vytvořilo útočnější herní projev, čemuž odpovídá i vyšší počet obdržených branek. „Na jaře nás pak trochu opustilo štěstí, když spousta vyložených šancí zůstala nevyužita. Celkové umístění však plně odpovídá možnostem mužstva. Za zodpovědný přístup během celého ročníku patří všem dík,“ uvedl Vlastimil Mikolanda.

Nejlepší střelec: Marian Janiak (12 branek).

Také mladším žákům se podařilo splnit danou metu - tedy umístění ve středu tabulky. „Podstatné je, že se nám podařilo vychovat naděje pro starší žactvo, a vyzdvihl bych i skutečnost, že se nám z individualit podařilo vytvořit kolektiv,“ vyzdvihl důležité trenér a zároveň sponzor mladších žáků Zdeněk Kurečka a dodal, že jen trochu postrádá větší vstřícnost rodičů a města.

Nejlepší střelec: Luděk Filip (14 branek)


Benjamínci získali primát

Benjamínci si po roční pauze
opět vydobyli okresní primát.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Výkonností A mužstva se FC Kopřivnice opravdu honosit nemůže, ještě že jméno klubu alespoň částečně zachraňují mládežnické celky. Vynikající byli opět benjamínci, kteří v celé sezoně prohráli pouhá dvě utkání a zaslouženě si tak vydobyli v okresním přeboru primát.

„Cíl jsme si vlastně ani nestačili stanovit, protože jsme družstvo přebírali po Dušanu Hostinském týden před zahájením soutěže,“ říká trenér malých nadějí Mojmír Pala, který se spolu s vedoucím družstva Luďkem Lieskovským benjamínků ujal. Celek se dokázal prosadit i přesto, že dva talenty - Martin Eliáš a Karel Prchal odešli na jaře podpořit celek mladších žáků. Výraznou osobností byl ovšem i Jan Špaček, jenž nastřílel 38 branek.

„Co nám vyneslo vítězství? Určitě nejlepší obrana v soutěži,“ nezaváhal Mojmír Pala, dodal však, že mužstvo má na svém kontě i největší počet vstřelených branek.

Hráči přecházejí pro následující sezonu téměř kompletně mezi mladší žáky. „Příští rok to bude zase úplně jiné mužstvo. Těm odcházejícím bych určitě chtěl jménem mým i vedoucího družstva poděkovat a popřát co nejlepší fotbalovou budoucnost,“ doplnil Pala. Družstvo: Martinovský, T. a J. Koliba, J. Pokluda, M. Peroutka, Jakub Solanský, M. a V. Pala, L. Burýšek, L. Jiříček, J. Závodný, J. Špaček (43 branek), T. Havran, T. Kalinec, J. Tandler, P. Šindler, K. Prchal, M. Eliáš

Tabulka I. B třídy skupiny D

1.

Vl./Mniší

26

15

4

7

58:34

49

2.

Štramberk

26

15

3

8

39:28

48

3.

Tísek

26

12

10

4

42:32

46

4.

Kozlovice

26

13

6

7

47:32

45

5.

Hukvaldy

26

11

6

9

40:33

39

6.

Odry

26

12

2

12

46:42

38

7.

Kateřinice

26

11

3

12

48:35

36

8.

Ostravice

26

10

6

10

35:34

36

9.

V-M B

26

10

5

11

44:46

35

10.

Hut./Solanec

26

9

7

10

33:52

34

11.

Žilina

26

9

4

13

36:44

31

12.

Metylovice

26

8

6

12

32:37

30

13.

Suchdol

26

7

3

16

28:41

24

14.

Kopřivnice

26

6

3

17

23:61

21

Okr. přebor dorostu sk. A

1.

Kopřivnice

19

1

2

101:20

58

2.

Štramberk

16

2

4

71:38

50

3.

Tichá

14

3

5

64:27

45

4.

Hostašovice

13

0

9

61:35

39

5.

Trojan./B.

12

2

8

66:40

38

6.

Mořkov

11

3

8

56:40

36

7.

Libhošť

7

6

9

41:45

27

8.

Lubina

8

1

13

38:57

25

9.

Rybí

5

5

12

51:57

20

10.

Lichnov

4

3

15

36:87

15

11.

Veřovice

3

5

14

29:87

14

12.

Trojanovice I

4

1

17

23:86

13

II. liga - st. žáci

1.

NH Ostrava A

24

1

1

105:14

73

2.

F-M A

21

3

2

76:14

66

3.

B. Ostrava B

18

4

4

88:28

58

4.

FK Krnov

13

3

10

66:48

42

5.

B. Havířov A

12

3

11

42:46

39

6.

Opava B

9

7

10

47:51

34

7.

Vítkovice B

10

4

12

34:51

34

8.

Kopřivnice

11

1

14

41:62

34

9.

FC Karviná B

10

3

13

43:52

33

10.

D. Benešov

10

2

14

34:55

32

11.

Rožnov p. R.

8

5

13

30:53

29

12.

N. Jičín

8

2

16

32:60

26

13.

Vratimov

5

3

18

33:70

18

14.

Kravaře

1

3

22

8:75

6

II. liga - ml. žáci

1.

NH Ostrava A

25

0

1

133:9

75

2.

VP F-M A

22

1

3

105:36

67

3.

Rožnov p. R.

16

3

7

83:36

51

4.

SFC Opava B

15

5

6

88:35

50

5.

FC Karviná B

13

3

10

37:53

42

6.

B. Ostrava B

12

3

11

62:44

39

7.

Krnov

10

6

10

58:56

36

8.

D. Benešov

10

3

13

60:62

33

9.

Kopřivnice

10

3

13

47:49

33

10.

Vítkovice B

9

5

12

38:50

32

11.

Kravaře

7

3

16

26:78

24

12.

N. Jičín

5

2

19

23:99

17

13.

Vratimov

5

0

21

34:115

15

14.

B. Havířov

3

3

20

31:107

12

Okr. přebor benjamínků

1.

Kopřivnice

17

3

2

79:16

54

2.

Mořkov

14

1

7

41:24

43

3.

Jakubčovice

13

4

5

60:27

43

4.

Fulnek

12

3

7

48:23

39

5.

Bílovec

12

2

8

68:55

38

6.

Frenštát

12

2

8

70:35

38

7.

Odry

9

3

10

35:33

30

8.

Studénka

7

4

11

28:33

25

9.

Suchdol

7

4

11

28:53

25

10.

Veřovice

4

4

14

21:56

16

11.

Nový Jičín

5

1

16

19:72

16

12.

Bartošovice

3

3

16

20:90

12


První velké zlato pro Petru Klosovou

P a r d u b i c e (jk) - Kopřivnická plavkyně Petra Klosová vůbec poprvé okusila, jaké to je vystoupit při mistrovství republiky na nejvyšší stupeň. Premiérové zlaté medaile dosáhla při 30. letním mistrovství ČR staršího žactva, jež se o minulém víkendu konalo v Pardubicích.

Na motýlkové stovce porazila čtrnáctiletá Kopřivničanka favorizovanou Gabrielu Odlasovou z Berouna o více než půl vteřiny. „Je to fantastický osobák, navíc v padesátimetrovém bazénu,“ byl výkonem Klosové nadšen trenér Mojmír Axman. Klosová se na ’bednu’ prosadila jako jediná ze svěřenců trenérské dvojice Axman - Perna. Do své medailové sbírky přidala ještě stříbro z kraulařské stovky a dva bronzy - z padesátimetrového sprintu a dvoustovky polohově. „Škoda taktické chyby v závěru závodu na 400 metrů polohově, mohl být ještě jeden bronz navíc,“ podotkl Axman.

Kulaté mistrovství si nenechalo ujít 64 klubů z celé země, na startovní bloky se přitom postavilo na 300 závodníků. Vůbec prvním republikovým šampionátem byl ten pardubický pro Alenu Petříčkovou. Talentovaná žákyně v něm potvrdila své letošní zlepšení, přičemž šesté místo ze závodu na 100 m prsa je opravdu milým překvapením. Chlapci zůstali spíše za očekáváním. Lukáši Němcovi chybělo velice málo k medailové pozici na tratích 200 m motýlek a 200 m polohově, ale stejně jako Klosová na 400 m pol. nezvládl závěr závodu. „Spokojenost? Jen s výkony i umístěním děvčat, kluci měli podle tréninků na víc,“ doplnil Axman.

Výsledky viz Výsledky


Mladší žactvo prožilo stříbrný víkend

Z l í n (jk) - Stříbrný víkend, jemuž k pozlacení chybělo jen velmi málo, prožilo mladší žactvo KVS Skokan Kopřivnice. Z letního mistrovství České republiky v plavání této kategorie, které hostil 24. - 25. června padesátimetrový bazén ve Zlíně, dovezli svěřenci trenéra René Lakomého parádní sbírku šesti stříbrných medailí. Počítají se samozřejmě i tři bronzy a dvě bramborové medaile.

„Ve zlato jsem ve skrytu duše doufal a pravda, nechybělo k němu mnoho, ať už Hance Staroňové v nejkratším sprintu nebo Radomíru Poláškovi na 100 m volný způsob,“ trochu litoval minimálního odstupu, který dělil Kopřivnické od zlata, Lakomý. I tak je medailová žeň bohatší než například v zimě, kdy plavecká omladina vybojovala tři druhá místa, či na loňském letním mistrovství v Hradci Králové, kde vyšla na prázdno.

Z kopřivnického Skokanu si na jubilejním třicátém šampionátu vybojovalo účast dvanáct závodníků, čímž se klub mezi 67 výpravami řadil k těm nejpočetnějším. Vysoké ambice potvrdila Hana Staroňová, ne však jak se čekalo v prsařských, nýbrž v kraulařských disciplínách. „Prsařské tratě následovaly hned po kraulařských, proto byly zřejmě trochu slabší, každopádně ale kraulařské zlepšení hodně potěšilo,“ přiznal Lakomý.

Tři desetiny, které dělily Radomíra Poláška na volnostylařské stovce od zlata, kopřivnický talent oplakal, i stříbro, k němuž přidal dvě další, a jeden bronz však mají nesporný punc kvality. Radost trenéru Lakomému udělala i Michaela Müllerová, která i přes hrozivý tréninkový výpadek dohmátla druhá na čtyřstovce. Historickým úspěchem je druhá příčka dívčí štafety.

Výsledky viz Výsledky


Korida už popáté

K o p ř i v n i c e (jk) - Již popáté čeká na registrované a neregistrované běžce Kopřivnická korida, která je součástí Lašské běžecké ligy. Letos se na asfaltové okruhy vedoucími ulicemi Sadová a Pionýrská vydají závodníci v sobotu 1. července. Muži si již tradičně odkrouží desetikilometrovou trať, ženy a veterány čeká tentokrát místo klasické desítky jen pětikilometrový závod. Do programu jsou, stejně jako v minulých letech, zařazeny závody žactva, které se letos nově počítají do Žákovské ligy, klání na in-line bruslích a štafetové vyvrcholení.

Časový pořad: 9.30 ženy, veteráni a příchozí (5 km), 10.00 nejmladší žáci a žákyně (560 m), 10.05 mladší žáci a žákyně (560 m), 10.10 starší žákyně (560 m), 10.15 starší žáci (1 120 m), 10.30 muži (10 km), 11.20 in-line závod, 11.30 štafety - smíšená a žákovská družstva.

Prezentace nejpozději 20 minut před startem každé kategorie.


Mladí futsalisté se prosadili na mistrovství ČR

K o p ř i v n i c e (jk) - Mladí kopřivničtí futsalisté se v sobotu 10. června stali majiteli sbírky čítající stříbro a dva bronzy. Získané kovy přitom mají mistrovský punc, mladší i starší žáci, hrající v Kopřivnici mládežnickou ligu, je totiž získali při mistrovství České republiky žactva.

Nejvýše z kopřivnických celků dosáhl tým Realu, který v turnaji hraném na palubovce místního SOUs získal druhou příčku za ZŠ Mikulova Praha. Třetí skončil mistr kopřivnické ligy starších žáků Kotouč Štramberk. Za účasti šesti družstev se ve stejný den odehrával v hale ZŠ E. Zátopka turnaj mladších hochů. Dominovala opět Praha, patřilo jí totiž finále, v něm Gymnázium Nad Kavalírkou porazilo po penaltovém rozstřelu ZŠ Mikulova. Souboj o třetí příčku, který svedl dohromady dva kopřivnické týmy - Kosatky a Junior, vyzněl celkem jasně pro mistra kopřivnické ligy, tedy Kosatky.

Mistrovství ČR žactva ve futsalu (Kopřivnice 10. 6.): ml. žactvo: skupina A: Junior Kopřivnice - Rudolfov (okr. ČB) 2:2, Rudolfov - ZŠ Mikulova Praha 1:6, Junior Kopřivnice - ZŠ Mikulova Praha 2:4; skup. B: Kosatky Kopřivnice - Újezd nad Lesy 7:1, Újezd n. L. - G. Nad Kavalírkou Praha 2:6; Kosatky Kopřivnice - G. Nad Kavalírkou Praha 1:1; baráž o semifinále: Junior - Újezd 6:1, Nad Kavalírkou - Rudolfov 11:0; semifinále: ZŠ Mikulova - Junior 4:1, Nad Kavalírkou - Kosatky 4:2; o 3. místo: Kosatky - Junior 4:1; finále: Nad Kavalírkou - ZŠ Mikulova 2:2 (na pen. 3:1); starší žactvo (hráno systémem každý s každým): Real Kopřivnice - ZŠ Mikulova Praha 5:9, Kotouč Štramberk - 1. FC Lehovec Praha 6:3, ZŠ Mikulova - Kotouč 9:3, Lehovec - Real 1:12, ZŠ Mikulova - Lehovec 10:0, Real - Kotouč 8:3; celkové pořadí: 1. ZŠ Mikulova Praha, 2. Real Kopřivnice, 3. Kotouč Štramberk, 4. 1. FC Lehovec; Sestava Kosatek: P. Martinovský, M. Mička, Z. Melčák, T. Kostelník, R. Galia, T. Jahn, O. Kocián, L. Klozík, T. Novák, trenér M. Galia; nejlepší střelec: R. Galia 9 branek. Sestava Realu: M. Janiak, M. Kapsa, V. Formánek, J. Skřivánek, J. Lebeda, P. Zapletal, L. Kühnert, I. Drahoš


Kiss liga tentokrát ve znamení deště

P ř í b o r (jk) - Ačkoliv plážový volejbal mají v představách vesměs všichni spojený s teplými slunečními paprsky, v sobotu 24. června tomu bylo trochu jinak. Poháru Foto Moravy v beachvolejbalu neregistrovaných, jenž se jako součást Kiss ligy konal na příborském koupališti, se i přes modlitby pořadatelů vysloveně letní počasí vyhnulo.

Kvalitu a bojovnost mačů však počasí určitě neohrozilo, jen diváků přišlo o poznání méně. Snad příště... Na své si fanoušci mohou přijít již při Night Cupu Diana, který je na programu 22. - 23. července.

Z výsledků O pohár Foto Moravy: 1. Fishbone (Ostrava), 2. Jumpers (Ostrava), 3. Druhý dech (Kopřivnice, N. Jičín), 4. Medvědi (Ostrava), 5. Příbor Predators (Příbor)


Podruhé už se Poláškovi v Brně tolik nedařilo

B r n o (jk) - Na Masarykově okruhu v Brně si Lubomír Polášek z Lubiny vyjel třetí a šestou příčku mezi fordy, přesto nebyl příliš spokojen.

„Mohlo to být určitě lepší, jsem spíše zklamaný,“ neskrýval rozladění třetím dvojzávodem České Pojišťovny Open Divize 3, který se jel 23. - 25. června, Polášek. V rámci divize mu zde patřilo páté, respektive jedenácté místo. Po všechny tři dny skrápěl autodrom déšť, podmínky byly tedy o poznání jiné než při prvním letošním brněnském závodě.

„Sobotní závod se mi celkem povedl, ten druhý byl podstatně horší, řekl bych přímo děsný. Pro lepší umístění šlo určitě udělat víc. Zjistím to, až se podívám na auto, myslím, že na slabším výsledku má tak padesátiprocentní podíl,“ míní Polášek. V celé sérii by Poláškovi mělo patřit třetí místo mezi fordy a zřejmě i třetí místo v divizi.


Branný závod letos poprvé

Součástí Branného závodu základních škol
byl i ’souboj’ s lanem.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Šplh po laně, střelba ze vzduchovky, hod krikeťákem na cíl, zdravověda, dopravní znalosti a samozřejmě běh - všechny tyto dovednosti prověřil první ročník Branného závodu základních škol.

Ten v areálu lyžařské chaty pořádal ve čtvrtek 22. června sociální odbor města Kopřivnice ve spolupráci s klubem Kamarád, městskou policií a firmou Foto Morava, jež pro klání poskytla vhodné prostory. Síly mezi sebou změřily čtyři kopřivnické školy.

Výsledky viz Výsledky








Výsledky

Házená: Mistrovské utkání mladších žáků B (21. 6. 2000): KH Kopřivnice - HCB Ostrava 13:20 (8:9), branky: Hála 8, Valentík 2, Polášek, Skurka a Bondra po 1

Tenis: z mistrovských utkání: dospělí A: TK Kopřivnice - Český Těšín 0:9; dorost: Vratimov - TK Kopřivnice 2:7

Branný závod škol: kategorie I. (2. - 5. třída): 1. ZŠ M. Horákové, 2.ZŠ - náměstí, 3. ZŠ 17. listopadu; kategorie II. (6. - 9. třída): 1. ZŠ 17. listopadu, 2. ZŠ sv. Zdislavy, 3. ZŠ M. Horákové, 4. ZŠ - náměstí

Plavání: Mistrovství ČR mladšího žactva (Zlín 24. - 25. 6.): M. Skurková: 9. 50 v. zp. 34,3; H. Staroňová: 2. 50 m v. zp. 30,69; 3. 100 m v. zp. 1:07,36 (os. rekord) a 200 m prsa 3:02,32; 7. 100 m prsa 1:25,50; 10. 100 m znak 1:21,77; R. Polášek: 2. 50 m v. zp. 31,59; 100 m v. zp. 1:08,52 a 200 m v. zp. 2:27,50; 3. 400 m v. zp. 5:12,18; 5. 1500 m v. zp. 20:41,63; M. Müllerová: 2. 400 m v. zp. 5:09,96 (o. r.); 5. 200 m v. zp. 2:28,25; 7. 400 m pol. z. 6:03,42; Z. Bohumínská: 4. 200 m znak 2:59,35; 6. 100 m znak 1:23,06; E. Pernová: 4. 100 m prsa 1:31,87; 6. 200 m prsa 3:20,05; 9. 400 m pol. z. 6:40,06; D. Kaluža: 12. 200 m v. zp. 2:32,96; 13. 1 500 m v. zp. 21:01,42; A. Kalužová: 13. 400 m pol. z. 6:56,16; 14. 200 m znak 3:12,27; štafeta 4 x 50 m v. zp. dívky: 2. KVS Kopřivnice (Staroňová, Machovská, Müllerová, Skurková) 2:10,86; štafeta 4 x 50 m pol. z. dívky: 4. KVS Kopřivnice (Bohumínská, Staroňová, Müllerová, Skurková) 2:30,82. Mistrovství ČR staršího žactva (Pardubice 24. - 25. 6.): A. Petříčková: 6. 100 m prsa 1:24,10; 19. 50 m v. zp. 31,95; P. Klosová: 1. 100 m motýlek 1:07,65 (O. R.); 2. 100 m v. zp. 1:02,04; 3. 50 m v. zp. 28,50 a 200 m pol. z. 2:32,13; 4. 400 m pol. z. 5:24,62; 6. 200 m prsa 2:56,13; L. Němec: 4. 200 m pol. z. 2:38,01; 5. 400 m pol. z. 5:36,59; 6. 200 m znak 2:37,49 a 200 m motýlek 2:45,24; 12. 1 500 m v. zp. 19:44,95; 15. 100 m motýlek 1:14,25; J. Botoš: 11. 200 m motýlek 2:45,31; 400 m pol. z. 5:35,89 a 1 500 m v. zp. 19:12,51; 12. 400 m v. zp. 4:52,31; 13. 100 m motýlek 1:11,71; P. Dvořák: 8. 200 m motýlek 2:47,49; 9. 100 m motýlek 1:12,45; D. Spál: 16. 400 m v. zp. 5:06,29


Kam za sportem

Krytý bazén: 30. 6. 12 - 15, 18 - 21 hod., so 1. a ne 2. 7. od 9 do 15 hodin. V případě příznivého počasí bude otevřeno koupaliště a bazén uzavřen

Koupaliště: otevřeno po - ne 8.30 - 20.30 hodin

Fotbal: turnaj u příležitosti oslav 80. výročí FC Kopřivnice. Od 9.30 hod. ml. žáci FC Kopřivnice - Frenštát, 11.00 hod. st. žáci FC Kopřivnice - Frenštát, 15.30 hod. FC Kopřivnice - výběr klubu malé kopané, 17.30 hod. páni nad 35 let FC Kopřivnice - Štramberk


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:39