Kopřivnické noviny č. 21/2000 ze dne 25. května 2000

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


Čtenářský servis

Kulturní servis

Kino Puls

Čt 25. - po 29. května v 17.30 hodin premiéra animované komedie USA South Park - Peklo na Zemi. Čtveřice nejsprostěji hovořících animovaných postaviček z horského maloměsta v prvním celovečerním příběhu, ve kterém je možné vše... A kdo se stydí, ať raději zůstane doma!

Čt 25. - po 29. května ve 20 hodin premiéra kriminálního thrilleru USA Sběratel kostí. Masový vrah řádí a jedině ochrnutý detektivní génius Lincoln Rhyme a jeho „parťák“ Amélie, dokáží rozluštit jeho varovné kryptogramy. V hl. rolích: Denzel Washington a Angelin Jolieová. Do 15 let nepřístupný

Kino Vláček

Ne 28. května v 15.30 hodin Křesadlo - animované pohádkové pásmo pro nejmenší

Ne 4. června v 15.30 hodin nový film pro celou rodinu o opičím království - Hanuman

Kulturní dům Kopřivnice

Pá 26. května v 16.30 hodin Přehlídka studentského divadla - DS Klika při ZUŠ Rožnov p. R. - Vandr do světa, Lípa Slezská - Bráškové, M.A.S.H. - Jak se co dělá. Host večera: Miako Kuratoni - Půlměsíc (představení japonské loutkoherečky a tanečnice). Představení se uskuteční v hudebním sále

Pá 26. května v 19.30 hodin Taneční swingový salon - hraje Swing Band (bar Pomněnka)

St 31. května v 19.30 hodin Divadelní společnost Josefa Dvořáka: Pepino - komedie a la Moliére

Čt 8. června v 19.30 hodin Honza Nedvěd se skupinou Poklad. Hrají a zpívají Jan a Vojta Nedvěd, Hana Šebestová, J. Oršulík

Nora café

Pá 26. května ve 21 hodin Technical Support Sound System (CO kryt pod KDK)

So 27. května ve 21 hodin The Vánoce Band - večer ve stylu Carlose Santany apod.

Kino Štramberk

Ne 28. května v 17 a 19.30 hodin komedie Austin Powers

Kulturní dům Mniší

Ne 4. června ve 14 hodin kulturní odpoledne s vystoupením krojované dechové hudby z Dolních Bojanovic Šohajka (vystoupení se koná před KD, za nepříznivého počasí v KD)

Kino Úsměv Příbor

Pá 26. května v 18 a 20 hodin tragikomedie Jana a její přátelé. Do 15 let nepřístupný

Po 29. května v 17.30 a 20 hodin černá komedie Klub rváčů. Do 18 let nepřístupný

Pá 2. června v 18 a 20 hodin film USA Příběh Alvina Straighta. Do 12 let nepřístupný


Dopisy čtenářů

Za rytířskými ostruhami

Ve dnech 8. až 13. května se uskutečnil ozdravný týden na horách pro děti 1. - 5. třídy ZŠ sv. Zdislavy v Kopřivnici.

V krásném a tichém prostředí Velkých Karlovicích - Leskové děti prožily „středověký“ týden plný dobrodružství. Přijížděly jako pážata do neznámé země a zpět se vracely jako rytířové, pasováni Excaliburem z rukou samotného krále.

Nechyběl základní výcvik (dřevěnými) meči, ukázka opravdového šermu, skutečné královské fanfáry, jízda na koních, ochočení divokých koní, stavba středověkého hradu na nepřístupném místě, cesta do svaté země, středověké kostýmy, ušité šikovnými maminkami, babičkami a tetami... a další zkoušky vytrvalosti, síly a odvahy - tolik odlišné od těch školních. Domů děti přijížděly plné dojmů a zážitků.

Chceme touto cestou poděkovat všem firmám a rodičům, kteří pomohli při zajišťování této akce. Nebýt jejich pomoci, nebyl by onen týden tak kouzelný a bohatý.

za kolektiv učitelů ZŠ sv. Zdislavy Helena Obadalová

Zámecké slavnosti

Ve čtvrtek 18. května se velký sál Katolického domu v Kopřivnici přenesl do dob dávno minulých, kdy překrásné a namyšlené princezny odmlouvaly svým starým královským otcům a kdy popravy neposlušných poddaných byly na denním pořádku.

Hned v úvodu proběhlo pasování žáků na rytíře a mohlo se začít. Děti 1. stupně hrály převážně pohádky, tančily, zpívaly a samy se doprovázely na hudební nástroje. V průběhu odpoledne nám zahrálo smyčcové kvarteto a zazpíval malý a velký sbor školy. Největšího ohlasu z hlediště se ale dočkala šestice žáků z 9. třídy: K. Tomaštíková, M. Holubová, D. Petrášová, T. Sarténa, M. Leško a H. Slováček, kteří předvedli mistrovské gymnastické kousky pod vedením učitelky Jolany Krygelové.

Za zmínku by určitě stálo vystoupení 8. třídy, ve kterém se povedlo spojit moderní hudbu s hudbou renesanční. Úspěch přinesly i pohádkové hry 6. a 7. třídy. Velký dík patří žačce 8. třídy Radce Černochové za průvodní slovo, všem žákům, ale hlavně učitelům, kteří se na této další vydařené akci naší školy podíleli.

Hanka Blahutová, 8. Třída ZŠ sv. Zdislavy Kopřivnice


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:38