Kopřivnické noviny č. 10/2000 ze dne 9. března 2000

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


Čtenářský servis

Kulturní servis

Kino Puls

Čt 9. - po 13. března v 17.30 hodin nová komedie ČR Početí mého mladšího bratra. Zestárlý vyprávěč vzpomíná na dvorku pavlačového domu, co všechno se stalo během jednoho letního dne r. 1949, kdy se v domě konala svatba dcery pana domácího. Hl. role: D. Vávrová, J. Bartoška, J. Brejchová, J. Ježková atd.

Čt 9. března v 19.30 hodin Sud prachu (Projekt 100)

Pá 10. března v 19.30 hodin Pod sluncem satanovým (Projekt 100)

So 11. - po 13. března ve 20 hodin psychologicko-romantický film USA Náhodné setkání. Když zjistili, že jsou nejen pozůstalí, ale že byli i podváděni, hodně je to sblížilo. Detektiv Harrison Ford a senátorka Kristin Scott Thomasová ztrácejí i nacházejí v romantickém thrilleru na pozadí letecké katastrofy

Čt 16., so 18. - po 20. března v 17.30 hodin drama USA Téměř bez šance. Původně rozverný pomaturitní výlet dvou mladých Američanek do Thajska se mění v noční můru poté, co jsou dívky obviněny z pašování drog a odsouzeny ke 33 letům vězení... Pomůže jim bývalý právník Bill Pullman?

Čt 16. března v 19.30 hodin Klíč (Projekt 100)

Pá 17. března v 17.30 hodin Sen noci svatojánské (Projekt 100)

Pá 17. března v 19.30 hodin Muž, který spadl na zem. (Projekt 100)

So 18. - po 20. března ve 20 hodin psychothriller USA Klub rváčů. Podle filmových odborníků jde o nejtvrdší film roku, v němž dominují adrenalin, akce a anarchie. Hl. role: Brad Pitt. Do 18 let nepřístupný

Kino Vláček

Ne 12. března v 15.30 hodin Nápady opičky Žofky - animovaná pohádka o příhodách chytré opičky

Ne 19. března v 15.30 hodin Lotrando a Zubejda - jedna z nejoblíbenějších českých filmových pohádek

Kulturní dům Kopřivnice

Pá 10. března v 16.30 hodin Beseda - T. G. M. IV. ročník setkání občanů s osobnostmi společenského života

St 15. března v 19.30 hodin Panochovo kvarteto - koncert dnes již světově proslulého souboru. V programu skladby J. Haydna, B. Martinů, A. Dvořáka. Patron koncertu: ZUŠ Zd. Buriana (platí předplatné KPH - koncert se uskuteční v kině Puls)

Po 20. března v 19.30 hodin Spirituál kvintet. Stálice na naší hudební scéně opět v Kopřivnici

Út 21. března v 19.30 hodin Božena Němcová: Divá Bára v podání Moravského divadla Olomouc. Velmi zajímavé a poutavé představení mladého slovenského režiséra M. Olhy na námět povídky B. Němcové, které nastoluje téma: jak se postavit k tomu, kdo se vymyká a vyčnívá z davu...

Městská knihovna

St 15. března ve 14.30 hodin Kopřivnice na internetu. Na této akci vám představíme některé z webových stránek kopřivnických organizací a firem

Nora Café

Pá 10. března ve 20 hodin Den Tibetu - videoprojekce, poslechovka, uvádí: Čakra

So 11. března ve 21 hodin Divadelní projekt Prkno. Seriózní divadelní společnost Ladama Běloškovaře uvede hru Láska Dona Perlimplína & vášnivost Belisisina

Pá 17. března ve 20 hodin Grooves & Fresh House - D. J.’s Loutka (Boxt Dust - East Base Praha), Sandoz (Wagoon)...

Kulturní dům Štramberk

Út 21. března v 19.30 hodin vás Kulturní komise města Štramberka zve na zábavný pořad Není nutno, aby bylo přímo veselo - Zdeněk Svěrák + Jaroslav Uhlíř osobně vzpomínají na 25 let spolupráce (vzájemné) a zpívají své písničky. Předprodej vstupenek od 14. 3. v MIC Štramberk

Kino Štramberk

Ne 12. března v 17 hodin Tarzan. Legendární král džungle v animovaném filmu studia Walta Disneye. Písně nazpíval Petr Muk

St 15. března v 17 hodin česká pohádka Jezerní královna

Ne 19. března v 17 a 19.30 hodin kriminální komedie Jeden svět nestačí. James Bond po 19. agentem 007

Kino Úsměv Příbor

Pá 10. března v 18 a 20 hodin komedie ČR Ene Bene

Po 13. března v 18 a 20 hodin film USA Zámek hrůzy. Do 12 let nepřístupný


Dopisy čtenářů

Setkání v ZŠ - náměstí

Na 29. ledna t. r. jsem dostala pozvání ze „své“ školy, ze které jsem před 7 lety odešla do důchodu po třicetitříletém působení. Těšila jsem se. Skutečnost předčila očekávání. Setkání bylo slavnostní a přátelské. U prostřených stolů se sešla nejen většina současného učitelského sboru a všichni ostatní zaměstnanci, ale i třináctičlenná skupina nás - důchodců.

Přivítala nás paní ředitelka se svou zástupkyní, předala nám pěkný dáreček z keramické dílničky, který vyrobili žáci pro tuto příležitost. Také nás provedla školou, která je nyní zaměřená na sport. Svěřila se se starostí o to, jak opravit hřiště u školy, které bylo poškozeno nákladními auty, odvážejícími zeminu z výkopu pro přípojku plynu ze zimního stadionu. Prohlédli jsme si učebnu s počítači a též třídu pro výuku cizích jazyků s novým nábytkem. To jsou nejnovější změny na této škole. Na chodbách školy se mi líbily krásné, nápadité práce žáků, zhotovené v hodinách výtvarné výchovy pod vedením paní učitelky J. Filipové.

Přesto jsme poznali život školy jen zčásti, chybělo tam něco, kvůli čemu jsem do školy chodila ráda - totiž děti - a to děti rodičů, které jsem učívala.

Jan Werich řekl: „Dělej co dělej, svět jde dál.“

Pro vzpomínku na toto setkání dostaneme ještě skupinovou fotografii. Chci touto formou poděkovat za pěkné odpoledne, protože jsem se ve známém prostředí cítila zase jako třeba před 10 lety.

Milena Gloriková


Pohádka dětem

Dne 15. února žáci 5. A třídy ZŠ - náměstí Kopřivnice zahráli nejmenším dětem školy pohádku Zvířátka a loupežníci v rámci dramatické výchovy.

Představení bylo obohaceno několika dalšími výstupy žáků. Jednalo se o samostatné kouzelnické číslo a netradiční vystoupení taneční skupiny Lunetic. Všichni účinkující spolupracovali i s roztleskaným publikem.

Je třeba vyzvednout aktivní a samostatnou připravenost žáků. Jednak při nácviku a scénáři pohádky, tvorbě nápaditých kostýmů a kulis. Celý hodinový program zpestřovala dívčí hudební skupina 5. A třídy. Prvňáčkům se vystoupení velmi líbilo.

tř. učitelka 1. ročníku


Jarní prázdniny s DDM

Jako každoročně o jarních prázdninách připravili pracovníci Domu dětí v Kopřivnici pro děti a mládež atraktivní program jak v Kopřivnici, tak na Kletné. V klubu Klokan to byl maškarní rej pod názvem Maškaráda a pro předškoláky soutěž v recitaci Petrklíč. Pro pohybuchtivé bylo Středeční šplouchání, které tentokrát proběhlo na suchu, na atraktivitě to však akci vůbec neubralo. Ti, kteří příliš pohybu neholdují se vyžívali na novém internetu a své síly měřili v počítačových hrách. Aktivní byl i náš divadelní soubor Bílá ponožka, který měl o prázdninách odborné soustředění.

Základna na Kletné ožila v prvním prázdninovém víkendu mládeží. Na akci S tebou mě baví svět byla možnost vidět účastníky s dětskou panenkou velikosti miminka. Toto dítě nesměli odložit celých 46 hodin. Největší akcí však byl tábor Nebojte se Grizzlyho, rovněž na Kletné. Zde všech 40 badatelů pátralo celý týden po posledním exempláři medvěda Grizzlyho v Evropě. A že se jim medvěda podařilo nejen vypátrat, ale také si jej pohladit, to vám můžou potvrdit účastníci expedice.

za DDM Kopřivnice Eva Müllerová


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:36