Kopřivnické noviny č. 2/2000 ze dne 13. ledna 2000

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů

Dr(o)bečky z knihovny


Čtenářský servis

Kulturní servis

Kino Puls Kopřivnice

Čt 13. - po 17. ledna v 17.30 hodin akční komedie Modrý blesk. Miles Logan je původním povoláním lupič, ale když zjistí, že si nedopatřením ulil 20 mil. ve větrací šachtě na policejní stanici, změní profesi a stane se falešným policajtem znajícím všechny finty podsvětí. Do 12 let nevhodný

Čt 13. - po 17. ledna ve 20 hodin akční sci-fi thriller Univerzální voják: Zpět v akci. Vražedné stroje se vymkly kontrole a pod vedením superpočítače S. E. T. H. zaútočily na lidstvo...

Út 18. ledna v 19.30 hodin příběh Španělska, Portugalska a Francie 1996 Tajemství srdce. Příběh je situovaný na španělský venkov 60. let. Desetiletý Javi se pokouší orientovat ve světě dospělých, pochopit skryté mechanismy vztahů mezi mužem a ženou (filmový klub)

Čt 20. a pá 21. ledna v 17.30 hodin fantastická komedie Wild, Wild, West. Ocelová tarantule útočí z Pavoučího kaňonu, vládní agenti Will Smith a Kevin Kline bojují s šíleným paraplegikem Branaghem - aneb, když se sejdou Old Shatterhand, James Bond a Jules Verne na Divokém západě. Do 12 let nevhodný

So 22. a ne 23. ledna v 17.30 hodin romantická hudební komedie Fontána pro Zuzanu 3. Eva Vejmělková a Alessandro Coari v romantické komedii Dušana Rapoše „O lásce, Africe a čokoládových andělích“

Kino Vláček

Ne 23. ledna v 15 hodin Ať žijí duchové - český film pro děti

Kulturní dům Kopřivnice

Út 18. ledna v 19.30 hodin D. Wasserman: Kde kukačka hnízdo má, v podání Slezského divadla Opava. Světově úspěšný přepis slavného románu Kena Kesseye. Dramatický souboj mezi rváčem a výtržníkem, který se před hrozbou vězení uchýlí raději do psychiatrické léčebny. Představení se odehraje ve velkém sále KD (platí divadelní předplatné)

St 19. ledna v 19.30 hodin Jiří Dohnal - citar, Boris Urbánek - klavír. Netradiční výlet s hudbou Jiřího Dohnala (hostujícího dnes po celé Evropě a studujícího v Indii) a Borise Urbánka, jazzového klavíristy a skladatele (kino Puls)

St 19. ledna v 18 hodin přednáška na téma: Dech je život. Náš dech skrývá tajemství života. Umět dýchat znamená umět žít. V dechu je vitalita a zdraví, dech nás vede k vnitřnímu míru a sebepoznání. Přednáší Ludvík Zanáška (hudební sál)

Út 25. ledna v 19.30 hodin České klarinetové kvarteto - Vojtěch Nýdl, Petr Valášek, Luděk Boura, Jindřich Pavliš. České klarinetové kvarteto nabízí skladby novověké hudby od renesance až po XX. století včetně jazzové a populární hudby. Patron koncertu MDO Kopřivnice. (kino Puls - platí předplatné KPH)

Dětské divadelní předplatné v Kulturním domě

Ne 16. ledna v 16 hodin Královna Koloběžka - Loutkové divadlo Radost - Brno. Dramatizace pohádky z proslulé Werichovy knížky Fimfárum


Dopisy čtenářů

Prohlášení člena ODS

Na sněmu místní ODS jsem byl a na rozdíl od informace v Kopřivnických novinách tvrdím, že místní sdružení ODS nepožadovalo po celostátním kongresu zrušení opoziční smlouvy.

Nyní také mohu a musím prohlásit, že naopak, než napsal p. Chromečka v čísle 9 Kopřivnických novin ze 4. března, hlasováním na schůzi bylo už předtím doporučeno, aby dva zastupitelé za ODS v městské radě zůstali.

Jan Váňa

Vzpomínka na Vánoce

Vánoce jsou jedny z největších křesťanských svátků v roce, mají své místo i v životě ZŠ sv. Zdislavy v Kopřivnici.

Žáci sedmé třídy si připravili pro své vánoční pásmo staré zvyky a tradice. Dětem některých mateřských škol přednesli prosincové pranostiky, zvyky obchůzek sv. Mikuláše, čertů a andělů, sv. Barborek, sv. Lucek a Tří králů. Celou předvánoční atmosféru umocnily koledy a písně, které jsme si společně zazpívali. Nejvíce nás však potěšily děti Mateřské a Základní školy Oční léčebny ve Štramberku. Děti nám předvedly, že při svém ozdravném pobytu vůbec nezahálí. Jejich pásmo zdramatizovaných písní - Pásli ovce valaši, Čert a Káča a Perníková chaloupka bylo velmi působivé a vtipné.

Poselství Vánoc jsme také mohli předat starým lidem v Pečovatelském domě v Kopřivnici. Žáci 4. ročníku a školní pěvecký sbor zde předvedli příběh o narození Ježíše, pásmo koled a vánočních písní.

žáci ZŠ sv. Zdislavy Kopřivnice


Dr(o)bečky z knihovny

Dnes vám nejprve nabídneme knihu pro nejmenší čtenáře - Ošklivé káčátko. Je to klasická pohádka, určena pro nejmenší. Jednoduchý text s barevnými ilustracemi a hádankami povzbudí vaše děti ke čtení a pomůže rozvíjet jejich vnímavost a představivost.

Další kniha od známé spisovatelky knih pro děti Enid Blytonové s názvem Nejprotivnější holka je vedoucí je již třetí z řady „Kamarádky“. Děj nás zavádí na anglickou internátní školu. Ústřední postavou je Elizabeth Allenová. Když je zvolena za vedoucí třídy, snaží se novou funkci zastávat, jak nejlépe umí, ale občas se něco zvrtne.

Pro ženy nabízíme knihu Nory Robertsové Temná dáma - romantický příběh ze světa výtvarného umění. Hlavní hrdinka je přepadena neznámým mužem, který jí odcizí tašku a zmizí. Jediným spojencem v kolotoči nastalých problémů se pro ni paradoxně stane svůdný zloděj výtvarných děl.

Zájemcům o entomologii můžeme nabídnout drobnou knížku Brouci. Je to praktický průvodce na toulky přírodou. Najdeme v něm naše nejběžnější druhy, různé pozoruhodnosti, škůdce domácností i skladišť a pod. Kniha je doplněna dokonalými barevnými fotografiemi.


© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:34