Člen systému BillBoard.cz -reklama na Internetu zdarma

Kopřivnické noviny č. 1/99 ze dne 7. ledna 1999

Titulní strana

Společnost Halina zkrachovala, azylový dům Malina funguje dál
Výtržnosti a požáry provázely silvestrovskou noc
Rada zrušila tendr na MIC a zřídila dvě staronové komise
Nejtěžší rally světa je prý letos o něco pomalejší než loni
Tatra poslala do Dakaru jen jeden kamion, přesto věří ve vítězství

Zprávy z města a okolí

Novoroční slovo starosty Jiřího Tichánka ke všem obyvatelům města Kopřivnice
Minulý rok se v Kopřivnici nesl v duchu oslav výročí města a dvojích voleb

Čtenářský servis

Kulturní servis
Dr(o)bečky z knihovny

Sport

Kam za sportem
Výsledky
Závodníci obou plaveckých klubů lovili kapry
Druholigový Megas neprohrál ani v Ostravě
Kopřivnická futsalová liga mládeže
Horák dovezl z mistrovství stříbro
Pětiboj byl úspěšnou tečkou
VS. OIL. Agro Kopřivnice zvítězilo v turnaji
Karatisté jsou nadále výborní
První půli soutěže zakončili vítězně
Předvánoční body si odvezlo domů Zubří
Hokejisté v lize uhráli čtvrtou remízu
Mužstva Nového Jičína vévodí první i druhé okresní futsalové lize

Titulní strana

Společnost Halina zkrachovala, azylový dům Malina funguje dál

Foto 1

K o p ř i v n i c e (dam) - Společnost Halina, která od roku 1996 distribuovala státem dotované stravenky na nákup potravin a stravování v restauracích, neunesla tlak silné konkurence a v posledních týdnech před koncem roku zkrachovala. Kromě toho, že řada lidí přišla o své peníze, neboť mezi lidmi se stále ještě pohybují stravenky za 10 milionů korun, byl ohrožen i provoz tří azylových domů pro matky a děti v tísni, z nichž jeden je i v Kopřivnici.

Přestože provoz všech tří azylových domů byl plně hrazen z prostředků obecně prospěšné společnosti Halina, jejich uzavření a likvidace ani po krachu společnosti nehrozí.

„Likvidace společnosti šla hrozně rychle, azylové domy nebyly zabezpečeny a hrozilo, že by se mohly také zavřít, což jsme samozřejmě nemohli připustit, a proto jsme objevili Rodinnou záložnu, která je ochotna nést finanční náklady provozu těchto domů po dobu, než se podaří překlenout tu kritickou situaci,“ řekl pediatr Jiří Dunovský, který se stal jakýmsi prozatímním mluvčím azylových domů.

Lidé, kteří stáli u vzniku společnosti, mezi nimiž je kromě profesora Dunovského zakladatele S.O.S. dětských vesniček třeba i známá spisovatelka Halina Pawlowská, se snaží co nejdříve zajistit normalizaci situace okolo azylových domů.

„Počítáme s tím, že založíme nějaké sdružení nebo asociaci azylových dětských domovů, která bude tyto věci řídit. To znamená, že domovy a jejich účel a prospěšnost, která je nesporná, zůstanou zachovány,“ uvedl jednu z možností řešení Dunovský.

Předpokládaná asociace by měla vzniknout co nejdříve, to znamená v prvních dnech příštího roku. „Je totiž nutné vytvořit nový právní subjekt, neboť když nyní někdo přispěje nějakými penězi na azylové domy, tak budou zablokovány v konkurzním řízení,“ vysvětlil Dunovský.

Dobu mezi krachem Haliny a začátkem fungování nové asociace by měla finančně pokrýt již zmíněná Rodinná záložna, která bude finančně přispívat i asociaci a přislíbila pomoc při hledání dalších sponzorů.

Přes problémy, které společnost Halina měla s nedostatkem strávníků v době největšího rozkvětu, jejich služeb využívalo v celé republice asi 15 tisíc lidí, se podařilo rozběhnout tři domovy. Tyto azylové domy na rozdíl od podobných zařízení, které poskytují pouze přechodné ubytování, mohou nabídnout metodickou i poradenskou činnost a podobně.

Vůbec první byl otevřen v dubnu roku 1997 v Praze - Bohnicích, o půl roku později, tedy v říjnu, byl uveden do provozu azylový dům v Kopřivnici a poslední azylový dům byl otevřen v Havířově na začátku roku 1998. Při jejich vzniku podle slov Jiřího Dunovského výrazně pomohly kopřivnický i havířovský městský úřad a příslušné okresní úřady, velkou roli prý také sehráli místní sponzoři.

Díky metodické činnosti je kopřivnický azylový dům Malina jediný v okrese. Existuje sice ještě jedno zařízení podobného rázu, ale to poskytuje pouze ubytování. Malina se také aktivně zapojuje do prevence kriminality ve městě a její působnost byla rozšířena ještě o pracoviště krizové intervence. O tom, že má své opodstatnění v tomto regionu podle svého ředitele, etopeda Jaromíra Navrátila, podává důkaz azylový dům tím, že jeho omezené kapacity jsou neustále zcela využívány.


Výtržnosti a požáry provázely silvestrovskou noc

K o p ř i v n i c e (dam) - Podstatně rušnější než v uplynulých letech byly tentokrát oslavy příchodu nového roku. Již od rána byl problém bezpečně projít městem, neboť každou chvíli člověku kolem hlavy prolétla světlice nebo dělobuch. Intenzita pyrotechnických atrakcí se pak stupňovala s houstnoucí tmou.

Proto i kopřivničtí hasiči, kteří loňský silvestr prožili celkem v klidu a vyjeli jen jednou k planému poplachu, měli letos podstatně více práce. Ve večerních hodinách zasahovali při požáru v rodinném domku v Lubině.

„Další hlášení přišlo až po půlnoci 1. ledna. První výjezd byl na ulici Francouzskou, kde hořel strom poblíž lékárny. Podruhé jsme vyjeli do Štramberka, kde hořel travní porost pod Trúbou,“ řekl velitel kopřivnických hasičů Miroslav Hlinka. Podle domněnek vyšetřovatelů byly oba tyto požáry způsobeny právě používáním zábavné pyrotechniky. Naposledy pak o silvestrovské noci hasiči vyrazili do herny v budově kasáren, kde také došlo k menšímu požáru.

To, že většina lidí poslední den v roce oslavuje alkoholem, zase nejvíce pocítili policisté. Zatímco podle státních policistů k ničemu tak zvláštnímu zase nedošlo, městští strážníci měli plné ruce práce. „Letošní silvestr byl podstatně horší než ten loňský. Loni jsme zasahovali asi jen dvakrát u menších potyček, ale letos bylo rvaček podstatně více,“ řekl velitel městské policie Jan Müller.

Kromě mnoha rvaček, které si nejednou vyžádaly i lékařské ošetření, neboť došlo ke zraněním, výtržníci také rozbili výlohu v prodejně oděvů OP Prostějov naproti pošty a zboží rozházeli mimo výklad. Podle Jana Müllera všechny spory vznikly na soukromých oslavách a větší akce byly bez incidentů.


Rada zrušila tendr na MIC a zřídila dvě staronové komise

K o p ř i v n i c e (hod) - Městská rada na svém mimořádném zasedání v pondělí 14. prosince zrušila veřejnou soutěž na činnost Turistického informačního centra v Kopřivnici. Jak řekl místostarosta Alois Janek městské informační centrum bude i nadále patřit pod příspěvkovou organizaci Kulturní dům Kopřivnice. Jeho činnost by se měla rozšiřovat i o poskytování turistických služeb a jeho prostory by se měly zkulturnit.

S účinností od 1. prosince zřídila rada komisi prevence kriminality a letopiseckou. Obě tyto komise již v minulosti na kopřivnické radnici působily, ale postupně byly zrušeny. Předsedkyní první z nich byla zvolena manažerka prevence kriminality Blanka Mikundová a do čela letopisecké komise se postaví Ladislav Kostelník, který je dlouholetý spolupracovník muzea.


Nejtěžší rally světa je prý letos o něco pomalejší než loni

K o p ř i v n i c e , D a k a r (dam) - Poněkud volnějším tempem než v minulých ročnících se prý zatím jede Rally Granada - Dakar. S odvoláním na zprávy od tatrováckého týmu z Afriky to uvedla tisková mluvčí automobilky Eva Kijonková. Lopraisův tým se prý drží své taktiky a několik prvních etap závodu jede poněkud pomaleji. I přesto se jim povedlo ve třetím dni rally dojet na prvním místě.

Celá posádka je prý v pořádku a v duševní pohodě i přesto, že na startu je čekalo nemilé překvapení v podobě nečekaně silné konkurence. Ani na kamionu zatím nedošlo k žádným závadám.


Tatra poslala do Dakaru jen jeden kamion, přesto věří ve vítězství

Foto 2

K o p ř i v n i c e (dam) - Ani přes velké finanční problémy, které má kopřivnická automobilka, letos Tatra nevynechá svou účast na nejtěžší rally světa Granada - Dakar.

„Kdybych byl skeptik, musel bych o naší letošní účasti na rally říci, že plně odpovídá finančním problémům, které Tatru od pololetí provázejí. Ale i přesto všechno jsme letošní ročník připravovali s plnou parádou se třemi vozy. Měli jsme řádného smluvního partnera, který zajišťoval i loňský ročník, ale protože se této firmě nepodařilo bezproblémově zajistit podmínky smlouvy, byla tato smlouva před velice krátkou dobou vypovězena a operativně jsme zajišťovali náhradní formu účasti Tatra marathon teamu,“ řekl generální ředitel Tatry Zdeněk Podolský.

Jako nový partner byla vybrána firma Duo Frenštát, kterou vlastní bratr továrního jezdce Milan Loprais. Jelikož však bylo už jen velmi málo času a nebylo možné zajistit dostatek financí, bylo nutné přistoupit na úspornou variantu. To znamená, že narozdíl od minulých ročníků se na start rally postaví pouze jeden ostrý vůz.

Kromě Lopraisovy Tatry však na startu bude stát ještě jeden Čech s kamionem téže značky. Bude jím Tomáš Tomeček, který byl v loňském roce navigátorem vozu Bedřicha Sklenovského a účastnil se také několika předchozích ročníků rally. Letos se rozhodl absolvovat závod samostatně, aby si jej vyzkoušel také za volantem.

„Nechtěl bych předbíhat strategii, ale myslím si, že tyto dva tatrovácké vozy si sice budou jednak konkurenty, ale zároveň budou i partnery a budou se na cestě podporovat. A pokud dojedou do cíle dvě tatrovky za sebou, bude to perfektní,“ uvedl Podolský.

Čtyřnásobný vítěz rally Karel Loprais se na start postaví s vozidlem nazvaným Pum, ve kterém vítězně dojel loňský ročník. Jde o kamion 4 x 4 s motorem deutz a převodovkou tatra.

„Toto vozidlo prošlo pouze repasí. V minulém roce na něm nebyly žádné větší technické problémy, které by se musely zásadním způsobem řešit. Pouze na motoru bylo umístěno nové turbo a byl zvýšen jeho výkon. Jinak je vozidlo beze změn, ale určitě je jeho šance na vítězství velmi reálná zejména, vezmeme-li v úvahu poměr výkonu a hmotnosti kamionu,“ řekl technický ředitel Tatry Petr Pustka.

Právě váha vozu však bude zároveň největším handicapem tatrovácké posádky. Na rozdíl od jiných týmů, které jezdí systémem, kdy všechno sázejí na první rychlý vůz, které s sebou vezou naprosté minimum zásob a zcela spoléhají na další vozy, které vezou zásoby, náhradní díly a podobně. Loprais za sebou další kamion mít nebude a vše potřebné si poveze sám ve svém speciálu. „Odhaduji, že budeme vážit asi 11 a půl tuny, což znamená, že povezeme asi 1,5 až dvě tuny náhradních dílů, zařízení a podobně,“ řekl druhý řidič Radomír Stachura.

Podle odhadu posádky mohou vzhledem k terénu být největším problémem na trati pneumatiky. „Začátek závodu se jede v Maroku, přibližně tam, kde jsme jeli v devadesátém čtvrtém roce, kde jsme na jedné etapě zrušili hned čtyři pneumatiky,“ zdůvodnil obavy Loprais. Proto si letos vezou čtyři pneumatiky, dalších šest je posláno do místa odpočinku a pokud by i přesto nějaké chyběly, dal by se prý tento problém řešit odkoupením od jiných týmů, které jich budou mít dostatečné množství. Ani nezvyklá zátěž však Lopraisovi nedělá obavy. „Zatíženi sice bude určitě znát, změní se trochu těžiště, takže předpokládám, že začátek bude opatrnější, ale až se dostaneme do dun, předpokládám, že už všechno půjde dobře,“ řekl.

Po loňském ročníku, který pro posádku Tatry Bedřicha Sklenovského skončil jejich přepadením ozbrojenými bandity a ztrátou jednoho vozu, není zanedbatelné ani bezpečnostní zajištění celého závodu. Ve všech vozech budou namontována zařízení, pomoci kterých budou pořadatelé schopni určit, kde se ten, který vůz nachází. Zařízení bude ukryto a bude neustále vysílat kódovaný signál, podle kterého nebude problém přesně určit polohu ztraceného vozu.

„Není v silách pořadatelů zajistit ochranu každého účastníka zvlášť a každý, kdo do Dakaru jede, si rizika s tím spojená uvědomuje. Lidé se nás také často ptají, jsme-li ozbrojeni. Mohu říci, že jsme nikdy nebyli a ani letos nebudeme. Podle mého názoru by nám zbraně, vzhledem k přesile, která by se dala předpokládat, mohly jen uškodit,“ řekl Loprais a podotkl, že pořadatelé celou trasu posunuli dál od alžírských hranic, kde vloni k incidentu došlo.

„Když se to vezme s humorem, tak máme již rok jeden vůz ve zkouškách v Alžíru, bohužel jen nemáme k dispozici jejich výsledky,“ vtipkoval generální ředitel Podolský.

Budeme rozhodně bojovat o vítězství. Jednak na to má ten kamion, neboť jsme s ním vyhráli již v minulém ročníku a pokud se nic vážného nestane, tak budeme bojovat o první místo. Přesto přeze všechno posádka věří ve svůj úspěch.

„Šance jsou otevřeny pro všechny, zatím je přihlášeno asi čtyřicet kamionů, mezi nimiž budou i některé nám známé. Rozhodně, ale budeme bojovat o to, abychom dojeli co nejlépe a pokud možno vyhráli,“ uzavřel Karel Loprais.


Zprávy z města a okolí

Novoroční slovo starosty Jiřího Tichánka ke všem obyvatelům města Kopřivnice

Foto 3

Vážení spoluobčané,

další rok je za námi. Uběhl rychleji než jsme se stačili ohlédnout. Není divu. Byl nabitý událostmi, politickými změnami, předčasnými parlamentními volbami jako vyústění těchto změn. Senátní a hlavně komunální volby v závěru minulého roku pak přinesly nemálo překvapení a dost výrazně zamíchaly řadami starostů měst a obcí, Kopřivnici nevyjímaje. Jedním z prvořadých úkolů, kterých nás čeká celá řada, je především nastolení stabilizovaného a klidného politického klimatu, který je podmínkou, aby mohli radní a celé městské zastupitelstvo plnohodnotně pracovat.

Současné složení městské rady a městského zastupitelstva je jen logickým výsledkem voleb, které jsou v demokratickém státě zcela běžné. Je zřejmě skutečností, že jsme dosud tyto možnosti ještě plně nezažili. Vždy jsme byli zvyklí, že u onoho pomyslného kormidla stála svým většinovým zastoupením vždy jedna politická strana. Nyní se však ukázalo, že tomu může být i jinak. Proč? Jde pouze a jen o výsledek politických jednání - jednání rovnocenných politických partnerů, kdy šance na převzetí vedení města měli všichni stejné.

Dnes již není potřeba zabývat se otázkou, proč jednotlivé strany jednaly tak a ne jinak. Výsledek, který se projevil v současném složení radnice je jen vyústěním těchto jednání a odráží, ať si to chceme či nechceme připustit, přání většiny našich spoluobčanů. Je dobře, že mocenské snahy již nemají v našem demokratickém státě místo. Na rozdíl od ’pseudodemokracií banánových republik’ je tak dána šance zdravé opozici, která má možnost zasahovat v pravý čas a poukazovat na případné chyby a nedostatky.

Zůstává pouze a jen lidský faktor - totiž na kolik je schopen člověk, politická strana se s novou situací ’ztráty moci’ vypořádat sám, či sama se sebou. V případě, že to nedokáže, je zde samozřejmě možnost celý ten volební kolotoč opět zopakovat.

Domnívám se, že vzdá-li se někdo svého mandátu, neměl by mít morální nárok znovu kandidovat do městského zastupitelstva.

Je tedy jen na opozici, jak dalece myslí svá slova o obecném blahu vážně, když případným bojem o moc vyhodí dalších bezmála půl milionu korun za nové volby. Je pak na každém občanu našeho města, aby si uvědomil tuto skutečnost ve všech důsledcích a v případných nových volbách dobře zvážil, komu svůj hlas dá.

Dne 11. ledna se uskuteční druhá schůzka zástupců všech politických stran, kteří budou společně hledat řešení, jak onoho půl milionu nevyhodit oknem. Jsem přesvědčen, že současná opozice pochopila, že strategie mít vše (většinu v městské radě) je v demokracii zcela chybná. Pevně věřím, že zástupci těchto stran budou mít na zřeteli, že nové volby představují jen zbytečně vyhozené peníze. Peníze, které jsou pro tak značně zadlužené město, jakým je Kopřivnice, alfou a omegou pro možnost postupného naplňování volebních programů a předvolebních slibů.

Vstoupili jsme do předposledního roku v tomto tisíciletí. Přeji Vám, aby rok 1999 byl rokem šťastným, úspěšným a rokem splněných přání. Aby zvítězil zdravý rozum nad všemi hádkami směřujícími jen k osobním prospěchům, k mocenským snahám jednotlivců, preferováním vyvolených a ve svých důsledcích k poškození zájmů města a jeho občanů. Aby byl zároveň rokem, který přinese mnoho dobrého do našich životů, mnoho úsměvů na našich tvářích a spokojenost z dobře vykonané práce.


Minulý rok se v Kopřivnici nesl v duchu oslav výročí města a dvojích voleb

Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7

SPORT 1. LEDEN

Na postu trenéra kopřivnického extraligového celku házenkářů vystřídal Jiřího Mayera bývalý ligový trenér Ostravy a Frýdku-Místku Jaroslav Podrygala.

SPORT 3. LEDEN

Hráči mužstva 1. celostátní ligy ve futsalu SK Cigi Caga Jistebník se stali vítězi V. ročníku kopřivnického halového turnaje v malé kopané Superior Cup ’98.

MĚSTO 5. LEDEN

Po zdlouhavé rekonstrukci byla do zkušebního provozu uvedena staronová čerpací stanice na ulici Obránců míru.

TATRA 7. LEDEN

Automobilka na základě zákona o historickém majetku oficiálně předala městu budovu Šustalovy nebo také Lašské vily. Město v tomto objektu chtělo zřídit muzeum slavných rodáků.

SPORT 17. LEDEN

Absolutním vítězem čtvrtého ročníku Lašské běžecké ligy se stal Alexandr Neuwirth z Maraton klubu Kopřivnice před Vincentem Šimkem a Karlem Piskořem z téhož klubu.

TATRA 18. LEDEN

Již po čtvrté dojela kopřivnická posádka Tatry v čele s Karlem Lopraisem a radovala se z vítězství v Rally Paříž - Dakar. Kamion řízený Milanem Kořeným dojel na třetím místě.

SPORT 20. LEDEN

Ani čtvrté setkání kopřivnických sportovních subjektů se zástupci města nepřineslo zásadní postup při řešení otázky komunikace mezi sportovními organizacemi a radnicí. Byl pouze vytvořen návrh stanov Sdružení kopřivnický sport.

ŠKOLSTVÍ 22. LEDEN

Na velmi emotivní schůzce s rodiči oznámila tehdejší ředitelka místní církevní školy sv. Zdislavy Markéta Michnová svou rezignaci na funkci mimo jiné kvůli zásahům místního faráře, farní rady a kopřivnické organizace KDU-ČSL do vedení školy.

SPORT 27. LEDEN

Kopřivnický Tenisový klub se stal vítězem veřejné soutěže na pronájem tenisového areálu v Kopřivnici.

MĚSTO 28. LEDEN

Starosta Kopřivnice Josef Jalůvka vyzval místní podnikatele a představitele velkých firem k tomu, aby zvážili svou podporu některým kulturním či sportovním aktivitám ve městě.

SPORT 31. LEDEN

V utkání 24. kola II. hokejové ligy, ve kterém se Adelard utkal s Karvinou, koučovala kopřivnické mužstvo nová trenérská dvojice. Trenér Vladimír Kadlec po dohodě s vedením HC od celku odešel, na jeho místo nastoupil Ladislav Růža s Jaroslavem Fleischmannem.

K tomu v lednu ještě...

Posádka závodního kamionu Tatra s řidičem Bedřichem Sklenovským přišla o svůj vůz, když jim byl v poušti ukraden ozbrojenými domorodci. Lidé z vedení radnice zveřejnili výši svých příjmů. Proběhlo výjezdní zasedání Rotary klubu, na kterém mimo jiné jeho členové nabídli členství i starostovi Josefu Jalůvkovi.

KRIMINALITA ÚNOR

Podle statistických údajů zveřejněných Policií ČR, se v Kopřivnici stejně jako ve většině měst v republice zvyšuje kriminalita páchaná mladistvými. Také proto policisté přivítali zapojení města do projektu prevence kriminality.

MĚSTO 6. ÚNOR

Asi čtyři sta tisíc korun rozdělila z rozpočtu města příslušná komise na realizaci různých projektů v oblasti kultury sportu a podobně. Drtivá většina těch, kteří o grant požádali, však získala pouze zlomek částky, o kterou žádali.

KULTURA 6. ÚNOR

Ve zcela zaplněném rockovém klubu Nora vystoupila přední česká klubová kapela Znouzectnost, která kromě již známých písní představila svým posluchačům i některé nové z připravovaného alba.

SPORT 8. ÚNOR

Kopřivnický krasobruslař Radek Dresler získal na mistrovství ČR v kategorii mladšího žactva bronzovou medaili.

SPORT 21. ÚNOR

Jan Schäfer z kopřivnického Plaveckého klubu vybojoval na dorosteneckém mistrovství ČR bronzovou medaili.

Vítězem kopřivnické ligy ledního hokeje Moravasport cup se stala Zavadilka.

MĚSTO 22. ÚNOR

Stejně jako zbytek republiky i Kopřivnici zachvátila euforie, způsobená zlatým úspěchem hokejového týmu na olympijských hrách. Fanoušci se scházeli nejen v restauracích, ale také v kulturním domě, kde probíhaly velkoplošné projekce zápasů. Po vítězném utkání s hokejisty Ruska se lidé vyhrnuli do ulic, kde zisk medaile hlučně oslavovali.

MĚSTO 24. ÚNOR

Zastupitelé schválili rozpočet města na rok 1998. Již několik dnů po schválení bylo jasné, že nezůstane beze změn a bude nutné schvalovat rozpočtové změny. Objevily se totiž další peníze, se kterými se při tvorbě rozpočtu nepočítalo. Zastupitelé zároveň rozhodli o tom, že město se bude postupně zbavovat některých svých akcií, konkrétně šlo o podíly v Severomoravské energetice a Severomoravské plynárenské, a. s.

KULTURA 26. ÚNOR

Ojedinělé spojení dvou zcela odlišných kultur nabídl Kopřivničanům koncert jazzového klavíristy Borise Urbánka a Jiřího Dohnala - interpreta, kterému učarovala staroindická hudební tradice. Jejich vystoupení neslo název hudební křižovatky.

MĚSTO 27. ÚNOR

Zaměstnanec firmy Slumeko, která prováděla kácení stromů v MŠ na ulici Obránců míru, se při pádu z výšky, který si pravděpodobně zavinil sám, vážně zranil a lékaři mu museli odebrat jednu ledvinu.

SPORT 28. ÚNOR

Další zápas dokázal, že hokejisté s definitivní platností udrží II. ligu.

K tomu v únoru ještě...

Radní uvažovali o zakoupení radaru na měření rychlosti. Slumeko začalo užívat k posypu také drcený kámen. Na ples ODS přišlo po skandálech se sponzoringem této strany jen několik málo osob. 14. února poprvé v novojičínském okrese uspořádala setkání s občany nově vzniklá Unie svobody. Policisté při předem plánované akci v jednom z kopřivnických podniků zjistili, že nezletilí si mohou bez problémů objednat alkohol a zahrát na výherních automatech.

SPORT 1. BŘEZEN

Házenkáři nevybojovali play off a budou usilovat spolu s celky Zlína, Lovosic a Třeboně o udržení v nejvyšší soutěži.

KULTURA BŘEZEN

Ve výstavní síni muzea Fojtství byla zahájena výstava Keltové na Moravě. Výstava byla první ze série akcí pořádaných v rámci oslav padesátého výročí založení města.

POLITIKA BŘEZEN

Místostarosta Zdeněk Kunčar byl prvním a jak se později ukázalo i jediným členem místní ODS, který v termínu nezaplatil členské příspěvky své strany a jehož členství v ní zaniklo.

MĚSTO 6. BŘEZEN

Kopřivničtí radní navrhli výrazné zvýšení poplatků za provozování výherních automatů. Provozovatelé měli za každý zaplatit dvojnásobek, místo třiceti, šedesát tisíc korun.

KULTURA 10. BŘEZEN

Zastupitelé značně snížili částky, kterými je dotován provoz kulturního domu a klubu Nora. Šéfové obou zařízení shodně prohlásili, že se to zákonitě projeví na kvalitě pořádaných kulturních akcí.

SEMINÁŘ 13. BŘEZEN

Již podruhé mohli lidé v kopřivnickém kulturním domě besedovat o demokracii s vrcholnými představiteli naší politické scény a veřejného života na semináři nazvaném Myšlenky T. G. M. a současnost. Pozvání pořadatelů přijali J. Ruml, I. Langer, J. Šafařík a další.

KULTURA 13. BŘEZEN

Žáci Základní školy na ulici Alšově vystavovali své výtvarné práce vzniklé v rámci projektu 'Já'. Tato výstava byla také zařazena do celostátní výtvarné soutěže, kterou již tato škola dvakrát vyhrála.

POLITIKA BŘEZEN

Zastupitel Richard Váně, který byl zvolen jako nezávislý, vstoupil do ODS a v souvislosti s tím rezignoval na svou funkci v městské radě.

KULTURA 27. a 28. BŘEZEN

Padesát šest snímků z dílny mnoha malých televizních studií bylo možné zhlédnout v kopřivnickém kině Puls nebo na obrazovkách KTK v rámci druhého ročníku přehlídky Kafka.

SPORT 29. BŘEZEN

Kopřivnický Boris Krais získal na mistrovství České republiky v badmintonu třetí místo. Hostující hráčka Kopřivnice Regina Rašková si z Ústí n. L. přivezla stříbro a bronz.

DRAFTEX 31. BŘEZEN

Po více než rok trvajících jednáních o prodeji obecních pozemků firmě Draftex, která na nich měla vystavět podnik na výrobu plastových těsnění byla podepsána kupní smlouva.

A k tomu v březnu ještě...

Romové založili taneční kroužek, aby zabavili děti, které se toulaly. Začaly se množit případy, kdy lidé ujížděli od benzinových čerpadel bez placení. Fronty na Cameronův velkofilm Titanic a chybějící předprodej přiváděly návštěvníky kina k šílenství. Radní nepodpořili Tibet vyvěšením vlajky, protože nechtěli vyvolat konflikt s Tatrou. Zastupitel Kuboš rozhořčil svými výroky v KTK provozovatele kultury v Kopřivnici. Zastupitelé odmítli změnit zásady pro přidělování bytů. Milovníci piva soutěžili v rychlosti pití zlatého moku.

TATRA 1. DUBEN

Mluvčí společnosti Tatra Ivo Čelechovský oznámil, že Tatra byla v uplynulém roce zisková nejen jako automobilka, ale také v rámci celého holdingu. Výsledek zahrnující, jak mateřskou, tak i devět dceřiných společností, dosáhl výše 65,2 milionu korun. Přesto Tatru nepřestávají tížit obrovské dluhy.

SPORT 4. DUBEN

Kopřivnický Stanislav Modráček vybojoval třetí místo na mistrovství České republiky v karate, které pořádal místní klub. Michal Strakoš skončil čtvrtý, Lukáš Vlček vypadl ve druhém kole.

SPORT 5. DUBEN

Házenkáři si vítězstvím ve skupině o záchranu zachovali extraligovou příslušnost.

UZÁVĚRA 6. DUBEN

Z důvodů rekonstrukce poškozeného mostu byla uzavřena silnice I/58 spojující Příbor a Kopřivnici. Objížďky museli řidiči využívat až do konce června, kdy byla stavba dokončena.

NOVÝ JIČÍN 6. DUBEN

V okresním městě bylo otevřeno nově zřízené kontaktní centrum pro děti v nouzi. Již při jeho otevření však odborníci neskrývali své pochybnosti o jeho funkci, neboť jde spíš o kanceláře než nízkoprahové zařízení.

KRIMINALITA 6. DUBEN

Díky napojení budovy místní průmyslovky na pult centrální ochrany, byl ve spolupráci městské a státní policie na místě zadržen zloděj i s výpočetní technikou, kterou si chtěl odnést.

SPORT 12. DUBEN

Kopřivnická gymnastka Jana Macíčková obsadila vynikající třetí místo na Memoriálu Evy Bosákové v Praze.

Krasobruslaři místního FSC Radek Dresler a Pavlína Klowersová se vrátili z Jesenice, kde se konalo neoficiální mistrovství světa mládežnických kategorií, se čtvrtým a třiadvacátým místem. Obě umístění považuje jejich trenér Evžen Milčinský za ohromný úspěch.

TATRA 17. DUBEN

Poslední Tatra Liwa opustila automobilku. 1 127 vozů, které Tatra vyrobila pro armádu Spojených arabských emirátů, tvořily největší zakázku v porevoluční historii podniku.

KULTURA 17. - 18. DUBEN

Proběhl již dvanáctý ročník přehlídky netradičního divadla Kopřiva. Během dvou dní mohli diváci zhlédnout deset představení. Poprvé byla přehlídka rozdělena na dvě scény.

Svou přehlídku měli v tutéž dobu také loutkoherci. Ti se sešli v loutkovém divadle na přehlídce Kopřivěnka.

KULTURA 24. DUBEN

V rockovém klubu Nora koncertovala kapela Jolly Joker and The Plastic Beatles of The Universe.

ŠKOLSTVÍ DUBEN

Klesající zájem o studium na střední škole se potvrdil i v Kopřivnici. Na první kolo přijímacího řízení přišlo podstatně méně studentů než v minulých letech. Tento fakt nahrává místnímu strojírenskému učilišti, které se v minulosti naopak setkávalo s malým zájmem dětí a rodičů.

KULTURA 26. DUBEN

ZUŠ Zdeňka Buriana pořádala Jarní taneční koncert. V kulturním domě, kde se téměř tříhodinový taneční maraton uskutečnil, jej zhlédl úctyhodný počet diváků.

DRAFTEX 29. DUBEN

Na veřejné schůzce vedení města a podniku, který hodlal na pomezí Lubiny a Kopřivnice stavět továrnu, se poprvé zvedla vlna odporu některých občanů proti stavbě závodu na výrobu těsnění.

A k tomu v dubnu ještě...

Student Robert Berka přednášel svým spolužákům a profesorům. Místní ekologové ze sdružení Blud mystifikovali své spoluobčany přemrštěným výpočtem objemu černých skládek v okolí Kopřivnice, který uváděli na minivýstavce u příležitosti oslav Dne Země.

MĚSTO 1. KVĚTEN

O možnostech spolupráce s italským městem Castiglione del Lago, jednala delegace složená ze zástupců města, místních škol a podnikatelů. Dohodnuta byla například spolupráce mezi školami a v turistickém ruchu. Italové také projevili zájem o navázání obchodních vztahů s místními firmami.

TATRA 4. KVĚTEN

Vedení kopřivnické automobilky Tatra oznámilo, že do začátku října hodlá propustit více než devět stovek svých zaměstnanců.

SPORT 5. KVĚTEN

Kopřivničtí hokejisté neuspěli u města s žádostí o prominutí více než čtyři sta tisícového dluhu za pronájem ledu v minulé a předminulé sezoně.

KOPŘIVNICKÉ NOVINY 6. KVĚTEN

Týdeník Kopřivnické noviny se poprvé objevil i na internetu. Na adrese www.koprivnice.cz. se kompletní text i fotografie objevují již o dva dny dříve než na stáncích.

KULTURA 8. a 9. KVĚTEN

Druhý ročník soutěžního setkání modelářů hostil místní kulturní dům. Stovky nejrůznějších modelů si během dvou dní prohlédly tisíce návštěvníků.

SPORT 8. KVĚTEN

Správa sportovišť města Kopřivnice otevřela v areálu letního stadionu nový tenisový kurt. Vyznavači bílého sportu by výhledově měli mít možnost využít ke hře také plochu zimního stadionu.

Druhé místo, před dotírající Plzní, uhájili kopřivničtí plochodrážníci, kteří na letním stadioně pořádali premiérový závod letošní sezony - 2. kolo I. ligy družstev.

MĚSTO 10. KVĚTEN

Z kopřivnické radnice unikl materiál s osobními údaji několika občanů, které měly podle zákona zůstat utajené. Tyto materiály sloužily radním k přidělování obecních bytů mimo pořadník a jako podklad k článku jej využili redaktoři okresního týdeníku Region.

EKOLOGIE 14. KVĚTEN

Ve vestibulu kina Puls byla zahájena výstava snímků beskydské a karvinské krajiny. Jejich srovnání mělo posloužit jako varování před uvažovanou těžbou uhlí v Beskydech.

DRAFTEX 15. KVĚTEN

Odpor několika desítek lidí, kteří bydlí v okolí pozemku, na kterém měla vyrůst tovární hala Draftexu, vedl ke vzniku občanského sdružení natolik zesílil, že investor zastavil práce na projektech továrny.

SPORT 16. KVĚTEN

Vzpěrač Rostislav Smolík vybojoval výkonem 145 kg ve dvojboji, v kategorii dorostenců do 69 kg, zlatou medaili na mistrovství České republiky. Svým výkonem vytvořil nové rekordy ČR. V téže kategorii získal stříbro výkonem 135 kg další kopřivnický závodník Petr Palavec.

Kopřivnickému badmintonovému ’B’ družstvu, které vyhrálo oblastní přebor, se podařilo v kvalifikaci o II. ligu postoupit pro sezonu 1998/99 do východní skupiny této vyšší soutěže.

SPORT 20. KVĚTEN

Velkého úspěchu dosáhli v uličním fotbale chlapci ze Základní školy Emila Zátopka, když zvítězili v regionálním finále turnaje Puma Street Soccer Cup ’98 a vybojovali si tak právo účasti v celostátním finále.

KULTURA 22. KVĚTEN

Kulturní dům uspořádal přehlídku studentských divadel. O jejich vystoupení byl větší zájem než v loňském roce.

KULTURA 23. KVĚTEN

Na kopřivnické sjezdovce proběhl další ročník folkového festivalu kopřivnická Želva. Přesto, že kvalita některých interpretů byla mizivá, pár desítek diváků se dobře bavilo i ve špatném počasí.

VÝSTAVA 28. KVĚTEN

Návrhy a modely nejlepších českých automobilových designérů, včetně automobilu se solárním pohonem, bylo možné vidět v kulturním domě. Současně zde také probíhaly odborné přednášky a semináře na toto téma.

KULTURA 28. KVĚTEN

Komornější, akustická odnož známé kapely s názvem Malé lesní jablkoň vystoupilo v malém hudebním salonku v místním kulturním domě.

SPORT 30. KVĚTEN

Konal se již dvanáctý ročník mezinárodně obsazeného cyklistického závodu žen Gracia ČEZ - EDĚ, jehož druhá etapa, která se jela jako časovka jednotlivců, vedla Kopřivnicí a Štramberkem.

Kopřivničtí volejbalisté jsou již dvě kola před koncem krajské soutěže jejími jistými vítězi a postupují tak do II. ligy.

KULTURA 30. KVĚTEN

Plochu zimního stadionu obsadili fanoušci světoznámé kapely Tarans Global Underground. Koncert této kapely patřil bezesporu mezi největší a nejzajímavější kulturní akce pořádané v Kopřivnici.

A k tomu v květnu ještě...

Děti si vyzdobily stěnu klubu Kamarád vlastními malbami. Maturanti oslavili poslední zvonění a zahájili svatý týden. Myslivci si stěžují, že chovatelé psů s nimi v lesích štvou zvěř. Z průzkumu znalostí - Sondy maturant nejlépe vyšli strojaři z místní průmyslovky. Problémy s prodejem lístků na Titanic se první repríze filmu vyhnuly.

ŠKOLSTVÍ ČERVEN

Zdejší vyšší odborná škola se zařadila mezi deset nejlepších v republice a získala tak mezinárodně uznávaný certifikát kvality Evos.

SPORT 1. ČERVEN

Novým členem FSC Kopřivnice se stal dvojnásobný mistr České republiky v krasobruslení Radek Horák.

DRAFTEX 4. ČERVEN

Je definitivně rozhodnuto o tom, že Draftex v Lubině stavět nebude. Přestože jeho ředitel Zdeněk Piškytl jako důvod uvedl změnu záměrů firmy, je pravděpodobné, že své udělal i odpor občanského sdružení, které proti stavbě vystupovalo.

MĚSTO 6. ČERVEN

Více než třináct tun nebezpečných odpadů od lidí v Kopřivnici vybrali pracovníci Slumeka. Odpad byl odborně zneškodněn a pojízdná sběrna bude tato místa objíždět pravidelně.

SPORT 6. ČERVEN

Ve druhém ročníku European Karate Cup Open, které je považováno za neoficiální ME, byli úspěšní kopřivničtí karatisté. Čestmír Váňa získal stříbro, Soňa Hejduková bronz.

SPORT 16. ČERVEN

Celkem 31 sportovců, družstev, trenérů a cvičitelů ze 16 kopřivnických sportovních klubů bylo u příležitosti otevření expozice manželů Zátopkových oceněno za vynikající výsledky roku 1997 či za celoživotní práci na sportovním poli.

KULTURA 16. ČERVEN

Za účasti obou slavných sportovců byla otevřena expozice mapující život Emila a Dany Zátopkových.

SPORT 17. ČERVEN

Za přítomnosti olympioniků Dany a Emila Zátopkových se na letním stadioně uskutečnil sedmý ročník Běhu Kopřivnických novin, druhý ročník Zátopkovy desítky a premiérový závod v hodu oštěpem.

VOLBY 19. ČERVEN

V Kopřivnici výrazným vítězstvím ČSSD skončily předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Zemanově straně dalo svůj hlas 37,9 procent voličů, což je o asi o deset procent více než ODS.

Kopřivnický starosta Josef Jalůvka se nečekaně stal také poslancem dolní komory parlamentu.

KULTURA ČERVEN

První ucelená kniha, věnující se historii Kopřivnice, s názvem Kopřivnice v dokumentech a fotografiích se dostala na knihkupecké pulty. Jejím autorem je Jiří Tichánek, který na knize pracoval více než dva roky.

SPORT 21. ČERVEN

Fotbalisté skončili v mistrovské soutěži I. B třídy na nelichotivé osmé příčce.

Vítězem Superpoháru kopřivnického klubu malé kopané se stal ligový mistr VS. OIL. Agro.

MĚSTO 27. ČERVEN

Akce nazvaná Den D, která byla v podstatě slavnostním otevřením již delší dobu fungujícího skateboardového hřiště v areálu klubu Kamarád, přilákala hodně dětí a rodičů. Kromě připraveného programu k tomu jistě přispělo i to, že hostem akce byl i člen olympijského hokejového týmu snů Jiří Dopita.

SPORT 28. ČERVEN

Vrhač Marek Žáček získal třetí místo na juniorském mistrovství ČR v atletice.

A k tomu v červnu ještě...

Tatrováci jsou nervózní, neboť nevědí, kdo přijde o místo. Novojičínský Romafest se obešel bez sebemenších problémů. Nejstarší občanka Kopřivnice Marie Danilewiczová oslavila své sté narozeniny. Na ZŠ Alšově se konaly Olympijské hry malotřídních škol. Politici se na svých mítincích snažili přesvědčit voliče, že oni jsou ti praví.

TATRA ČERVENEC

Došlo k výrazným personálním změnám ve vrcholném managementu kopřivnické automobilky. Na místo generálního ředitele byl jmenován Zdeněk Podolský, který vystřídal Vladislava Boháče. Své kanceláře museli opustit také výkonný ředitel, personální ředitelka, ředitel odboru vnějších vztahů a ředitel odborů podniku.

MĚSTO 1. ČERVENEC

Nájem v obecních bytech se zvýšil o sedmnáct celých a osmnáct setin procenta. Městská rada tak rozhodla kvůli zvyšující se inflaci. Radní však nesáhli po možné horní hranici zvýšení a zdražili o něco méně než jim umožňoval zákon.

SPORT 11. ČERVENEC

Čtrnáctý ročník turnaje v malé kopané O putovní pohár Radegastu vyhrála Diadiora Kopřivnice

SPORT 12. ČERVENEC

Kopřivnická atletka Renáta Kvitová získala na jabloneckém mistrovství České republiky v běhu na deset kilometrů stříbrnou medaili.

KULTURA 11. ČERVENEC

Na kopřivnickém koupališti proběhl již pátý ročník rockového festivalu Letní rockové šlahouny. Zhruba třem tisícovkám návštěvníků zahrálo všech jedenáct předem avizovaných kapel.

A k tomu ještě v červenci...

Na rockových šlahounech padl rekord v počtu vypitých piv. Účastníci festivalu vypili celých 120 sudů zlatého moku.

SPORT 1. SRPEN

Začíná sportovní akce s názvem ’Kopřivnice 50’, jejíž náplní jsou regionální turistické a cykloturistické výlety.

SPORT 7. SRPEN

Konal se cyklistický maraton dvojic ’Lichnov 24 hodin’.

SPORT 8. SRPEN

Na kopřivnickém polygonu se jely dvě rychlostní zkoušky XXVIII. Barum rally. Jejím celkovým vítězem se stal opět Ital Enrico Bertone.

Kopřivnický CykloArt Bike klub uspořádal největší, ryze amatérský maraton na horských kolech v České republice.

SPORT 9. SRPEN

U kopřivnického fotbalového mužstva, které v tento den odehrálo první mistrovské utkání nové sezony, usedl na trenérskou lavici Jaroslav Reček, později mu začal sekundovat Pavel Weber. Vystřídali tak Radomíra Kalicha, který se trenérského žezla vzdal zanedlouho po skončení sezony předcházející.

KULTURA 21. SRPEN

Městský dechový orchestr svým návratem z desetidenního uměleckého zájezdu ve Španělské Valencii ukončil jedno ze svých nejúspěšnějších zahraničních vystoupení. Kromě zájezdu do Španělska, absolvoval orchestr ještě dva do sousedního Polska.

KULTURA 27. SRPEN

Poprvé byly provizorně otevřeny prostory Nora Café, ta nahradí rockový klub Nora. Ten byl po osmi letech provozu z finančních důvodů uzavřen.

SPORT 28. SRPEN

Na kopřivnickém krytém bazéně pořádala správa sportovišť ve spolupráci s oběma plaveckými kluby u příležitosti oslav 50. výročí povýšení Kopřivnice na město sportovní hry pro družstva družebních měst.

KULTURA 28. SRPEN

Byla slavnostně otevřena nová městská knihovna. Ta se nakonec přece jen přestěhovala do nově upravených prostor ve druhém patře kulturního domu a v budoucnu by měla občanům poskytovat komplexnější a kvalitnější služby.

MĚSTO 29. SRPEN

Město Kopřivnice slavilo padesát let od svého povýšení. Oslav, které byly nabity uměleckými vystoupeními a mnoha dalšími aktivitami, se kromě Kopřivničanů zúčastnily i delegace ze všech družebních a spřátelených měst.

MĚSTO 29. SRPEN

Starostové Kopřivnice a anglického města Congleton podepsali smlouvu o partnerství a spolupráci.

A k tomu v srpnu ještě...

Václav Varaďa, odchovanec kopřivnického hokeje, se prosadil do týmu NHL Buffala Sabres, kde si zahrál po boku Dominika Haška a Richarda Šmehlíka. Český rozhlas vysílal pořad, ve kterém představil Kopřivnici. Ministr Grégr přislíbil Tatře pomoc od státu. V hotelích platí dvojí ceny diskriminující cizince. Deskový oltář ze šestnáctého století se po odborném zrestaurování vrátil zpět do kopřivnického kostela. Tatra předvedla americkým hasičům nový vůz Wildfire, určený k hašení ve velmi obtížných podmínkách.

ŠKOLSTVÍ 1. ZÁŘÍ

Do nových prostor se přestěhovala Základní škola sv. Zdislavy. Původně na dvě části rozdělená církevní škola se spojila a zaplnila budovu, kterou využívala Soukromá střední škola podnikání a managementu, která má zaniknout.

MĚSTO 1. ZÁŘÍ

Poplatky za provozování herních automatů musely být znovu sníženy. Začala platit novela zákona, která stanovovala maximální výši poplatků podstatně níže než doposud.

KULTURA 5. ZÁŘÍ

Asi dvacet tisíc návštěvníků zhlédlo již pátý ročník novojičínských městských slavností, které v tomto městě svým rozsahem suplují chybějící pouť.

SPORT 5. ZÁŘÍ

V kopřivnických ulicích se za účasti stovek lidí konal Běh Terryho Foxe.

POLITIKA 9. ZÁŘÍ

Politické strany, ucházející se o přízeň voličů v komunálních volbách, podaly své kandidátky. Do zastupitelstva bude kandidovat 106 občanů.

TATRA ZÁŘÍ

O tom, zda bude několik měsíců připravovaný prodej automobilky americké firmě SDC International, není jasné. Zlom v jednáních však přišel po té, co premiér Zeman označil SDC za neznámou firmu s kapitálem 3 tisíc dolarů.

SPORT 12. ZÁŘÍ

Hokejisté kopřivnického klubu podlehli v prvním druholigovém mistrovském zápase nové sezony Porubě 2:4.

Sezona začala také hokejbalistům.

SPORT 13. ZÁŘÍ

V premiérovém zápase sezony 98/99 prohráli kopřivničtí házenkáři s Hranicemi 19:25.

KULTURA 14. ZÁŘÍ

Zatím poslední hrou autorské dvojice Svěrák - Smoljak Švestka, otevřelo oblíbené divadlo Járy Cimrmana další divadelní sezonu.

SPORT 19. ZÁŘÍ

Rozběhl se program ligového poháru Klubu malé kopané.

KULTURA 23. ZÁŘÍ

Koncertem kopřivnického trumpetisty Pavla Hromádky, klavíristky Taťány Lomako a flétnisty Marcela Liptáka byl zahájen již třiatřicátý ročník předplatného Kruhu přátel hudby v Kopřivnici.

SPORT 30. ZÁŘÍ

Vítězem sedmého ročníku soutěže, nazvané ’O pohár Emila Zátopka’, se stala ZŠ Emila Zátopka, jejichž 43 členů absolvovalo trať maratonu za dvě hodiny a třicet čtyři minut.

A k tomu ještě v září...

Městští strážníci s psovodem zadrželi pachatele vloupání do školky. Autopal daroval městu padesát tisíc korun. Budoucí arboretum ve Štramberku bylo dokončeno a uzavřeno, aby vysázené rostliny mohly vzrůst. Pro veřejnost se jeho brány otevřou nejdříve za dva roky. Klíněnka kaštanová začala škodit i v Kopřivnici. Tatra se rozhodla prodat svou dceřinou společnost na výrobu nadstaveb pro nákladní vozy v Novém Jičíně.

KULTURA 2. ŘÍJEN

Velký počet lidí projevil zájem o astronomii na přednášce známého populizátora tohoto vědního oboru Jiřího Grygara. Grygar ve své přednášce hovořil o nově objevených planetkách a o možnostech srážky Země s jiným vesmírným tělesem.

SPORT 4. ŘÍJEN

Alexandr Neuwirth vybojoval v košickém Mezinárodním maratonu míru vítězství v kategorii mužů do 49 let.

POLITIKA 5. ŘÍJEN

Kopřivnický starosta a zároveň poslanec parlamentu Josef Jalůvka otevřel svou poslaneckou kancelář.

MĚSTO 8. ŘÍJEN

Poslední jednání zastupitelstva, které skončilo těsně před půlnocí a na kterém se zastupitelé loučili se svým funkčním obdobím, muselo být ukončeno hlasováním. V bodě různém totiž dlouze vystupovala Marie Pešlová a ostatní zastupitelé se rozhodli její vystoupení přerušit.

MĚSTO 8. ŘÍJEN

Zastupitelé zavrhli prodej akcií Severomoravských vodovodů a kanalizací.

Zastupitelé definitivně zavrhli vybudování vysílače s rozhlednou na vrcholku Bílé hory. Na konec tam bude stát pouze vysílač pro pokrytí signálem mobilních telefonů a zařízení na šíření kabelové televize vzduchem.

MĚSTO 9. ŘÍJEN

V rámci projektů prevence kriminality byly do provozu uvedeny tři kamery. Pomocí tohoto kamerového sytému mohou městští policisté sledovat dění v nejrušnějších částech města. V budoucnu se nevylučuje další rozšiřování systému.

SPORT 10. ŘÍJEN

Firma Foto Morava a Mykoni pořádali akci Everest ’98. Jediným sólolezcem, kterému se 39krát podařilo zdolat Červený kámen, byl patnáctiletý Petr Beránek z Kopřivnice.

KRIMINALITA 12. ŘÍJEN

Jen několik dnů po spuštění kamerového systému se s jeho pomocí podařilo dopadnout dva pachatele vloupání do obchodu v centru města.

KOPŘIVNICKÉ NOVINY ŘÍJEN

Součástí sociologické studie o občanech Kopřivnice byl i průzkum o zdrojích informací o městě. Dominují Kopřivnické noviny, které čte 74 procent obyvatel, a ty jsou následovány kabelovou televizí s dvaašedesáti procenty.

SPORT 17. ŘÍJEN

Házenkáři si v extralize připsali první body. Porazili 30:23 Kostelec na Hané.

SPORT 18. ŘÍJEN

Vítězem podzimní části Kopřivnické ligy malé kopané se potřetí za sebou stalo VS. OIL. Agro.

KULTURA 19. ŘÍJEN

V kulturním domě koncertoval známý folkový zpěvák a textař Jaromír Nohavica. Kromě svých písní, známých z jeho desek zahrál také popěvek, ke kterému jej inspirovalo nově dostavěné muzeum.

KULTURA 24. ŘÍJEN

Proběhla jedna z největších akcí pořádaných v katolickém domě. Na druhém ročníku hudebního setkání Srdce zahrály čtyři křesťanské hudební skupiny.

KULTURA 25. ŘÍJEN

Bývalý hudební salonek v přízemí kulturního domu se změnil ve víceúčelový prostor a první zkušební akci, která v něm probíhala, byla výstava nazvaná Pohled umělců na svůj region.

MĚSTO 28. ŘÍJEN

Podstatně více lidí než v minulých letech se zúčastnilo oslav 28. října. Důvodem bylo, kromě kulatého osmdesátého výročí, také uspořádání lampionového průvodu, ohňostroje a kulturních programů v kulturním domě.

SPORT 31. ŘÍJEN

Kopřivničtí fotbalisté jsou po podzimu se ziskem 29 bodů na výhledově výborném třetím místě.

A k tomu v říjnu ještě...

Ve sklepech kulturního domu se objevily dvě tuny anglických knih určených místní knihovně, nikdo však pořádně nevěděl jak. Podle sociologického průzkumu Marketingové laboratoře Ostrava velký počet Kopřivničanů uvažuje o přestěhování jinam. Mnozí tatrováci mají sice zaměstnání, ale nemají práci. Známý hudební publicista Jiří Černý hrál desky rockových hvězd, jejich život ukončily drogy a touto formou upozorňoval na nebezpečí drogových závislostí. Dětem pomáhají s přípravou do školy pedagogové v malé učebně v klubu Kamarád.

SPORT 1. LISTOPAD

Druholigoví hokejisté neodjeli k utkání 13. kola se Žďárem n. Sázavou a později dostali finanční pokutu. Po polovině soutěže jsou předposlední.

SPORT 4. LISTOPAD

Začal se hrát další ročník městské ligy v ledním hokeji.

TATRA 6. LISTOPAD

Vedení Tatry jednalo z dalším z možných strategických partnerů, tentokrát to byla francouzská automobilka Renault.

SPORT 8. LISTOPAD

Krasobruslař Radek Horák zvítězil na druhém ročníku Velké ceny Superior, kterou pořádal kopřivnický klub. Z domácích závodníků získala ještě bronzovou medaili Michaela Žídková.

KULTURA 8. LISTOPAD

Samotní tanečníci neměli o třicátý druhý ročník taneční soutěže Tatra nijak pronikavý zájem. Ovšem diváků přišlo jako každým rokem tradičně velmi mnoho.

KULTURA 11. LISTOPAD

Zhruba sedm stovek posluchačů přitáhl do kulturního domu koncert legendy české rockové hudby Olympicu.

VOLBY 13. a 14. LISTOPAD

Komunální volby v Kopřivnici skončily vítězstvím ODS, ta získala v novém zastupitelstvu osm mandátů. Na druhém místě s pěti zastupiteli skončila ČSSD, která získala dva mandáty navíc. A shodně pak skončili komunisté a lidovci, kteří získali po čtyřech křeslech.

V prvním kole získal nejvíce sympatií voličů lidovec Jaroslav Šula a Milan Šturm z ODS, žádný však neměl takovou převahu, aby zvítězil hned v prvním kole a vše rozhodne až druhé hlasování.

KULTURA 14. LISTOPAD

Svým slavnostním koncertem ukončil jednu z nejnabitějších sezon ve své historii Městský dechový orchestr. Tento koncert byl rovněž nahráván a v podobě cédéček a magnetofonových kazet bude sloužit k propagaci orchestru.

SPORT 14. LISTOPAD

Házenkáři jsou po polovině soutěže na předposledním místě.

Ve sportovní hale SOU Kopřivnice byl zahájen další ročník okresní ligy ve futsalu. Nejlépe odstartovalo New Jersey.

TATRA LISTOPAD

Vedení Tatry sáhlo k velmi neobvyklému kroku, strhlo totiž dvacet procent z čistých příjmů svých zaměstnanců. Říjnová výplata tak byla pro tatrováky zkrácena.

SPORT 16. LISTOPAD

Napadl sníh a lyžařům by letos údajně nemělo nic bránit ve využívání sjezdovky na Červeném kameni.

SPORT 17. LISTOPAD

Trochu netradiční formu dalo oslavám Dne studentstva vedení VOŠ a SPŠ OA v Kopřivnici, které v tento den nahradilo klasické vyučování sportovním a kulturním programem.

KULTURA 20. LISTOPAD

Nově zřízená Nora Café poprvé otevřela v trvalém provozu.

VOLBY 20. - 21. LISTOPAD

Ve druhém kole senátních voleb zvítězil kandidát KDU-ČSL Jaroslav Šula, účast voličů ve druhém kole byla však zcela mizivá.

SPORT 21. LISTOPAD

Ve Štramberku se konal desátý ročník volejbalového turnaje smíšených čtveřic.

KULTURA 28. LISTOPAD

Plný velký sál kulturního domu přihlížel přehlídce umělecké tvorby dětí s nejrůznějšími formami tělesných a mentálních postižení na druhém ročníku festivalu Motýlek. Této akce se zúčastnilo 239 dětí z výchovných zařízení z celé republiky.

SPORT 29. LISTOPAD

Plavkyně kopřivnického klubu Skokan Hana Staroňová získala zlato na mistrovství ČR desetiletého žactva.

KULTURA 30. LISTOPAD

Svůj tradiční vánoční koncert se svým orchestrem odehrál v kulturním domě kapelník a aranžér Václav Hybš.

MĚSTO 30. LISTOPAD

Ustavující zasedání městského zastupitelstva rozhodlo o markantních změnách na kopřivnické radnici. Po odchodu zastupitelů za ODS byl starostou zvolen Jiří Tichánek z ČSSD a jeho zástupci se stali Zdeněk Krajčír z téže strany a Alois Janek z KDU-ČSL. V městské radě usedli tři zástupci ČSSD, tři radní za lidovce a jeden komunista.

A k tomu v listopadu ještě...

Kandidáti politických stran se před komunálními volbami na svém mítinku setkali s velmi malým zájmem občanů. V Tatře se v rámci zkulturňování prostředí omezují květiny. Starosta Jalůvka na setkání s prezidentem Havlem mu předal Tichánkovu knihu o historii města. Na Fojtství proběhla výstava mapující vývoj krajiny Kopřivnicka. Havel vyznamenal rodáka ze Závišic žijícího v USA řádem Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy. Lidé do uren vhazovali vzkazy, volající po zrušení horní komory parlamentu - Senátu. Čtyři známí autoři sci-fi a fantasy podepisovali své knihy v knihkupectví Králík. Soud nařídil vystěhování řady dlužníků z obecních bytů. Svou činnost ukončila kopřivnická kapela Devětsil.

SPORT 1. PROSINEC

Z trenérského postu u kopřivnického hokejového mužstva mužů byl odvolán Ladislav Růža. Na jeho místo nastoupil Ferdinand Kubinec, pravou rukou mu budou Aleš Poles a Vladimír Slovák.

KULTURA 4. PROSINEC

Tradiční příjezd Mikuláše do Kopřivnice letos očekávalo tolik dětí, že čerti s Mikulášem se jimi jen tak tak prodrali, aby poprvé rozsvítili vánoční strom a výzdobu v centru města.

SPORT 5. PROSINEC

Až na jednu výjimku, kterou je po podzimu čtvrté mužstvo první ligy malé kopané R. U. M., postoupili z kvalifikace do hlavního turnaje v malé kopané Superior Cup všichni favorité.

SPORT 6. PROSINEC

Kopřivničtí karatisté byli úspěšní na Světovém poháru mládeže v Miszkolci. Jaroslav Mičulek získal bronz, Milan Burget čtvrté místo a Čestmír Váňa skončil desátý.

TATRA PROSINEC

Zaměstnanci automobilky dostali v prosincové výplatě zpět dvacet procent platu, který si Tatra půjčila za říjen a srazila jim dalších dvacet procent za listopad.

MĚSTO 10. PROSINEC

Starosta Kopřivnice Jiří Tichánek v rozhovoru pro Kopřivnické noviny ujistil občany města, že se nemusí obávat žádných výrazných změn.

POLITIKA PROSINEC

Bývalý zastupitel, šéf místních komunistů a jejich volební lídr opustil politiku. Nesložil zastupitelský slib a rozhodl se dokonce opustit řady KSČM. Důvodem těchto kroků byl prý diktát podmínek pro spolupráci v zastupitelstvu ze strany KDU-ČSL.

KULTURA 11. PROSINEC

Avizovaný koncert kapely Sto Zvířat v Nora Café se kvůli onemocnění účinkujících nekonal.

ŠKOLSTVÍ PROSINEC

Nová rada schválila nové spádové oblasti pro místní školy. Změna se týká hlavně školy náměstí, která nyní může zapsat žáky z celého města. Důvodem bylo její zaměření na sport.

SPORT 13. PROSINEC

Tomasz Mendrek vyhrál na Velké ceně Kopřivnice v badmintonu dvouhru i čtyřhru. Nejúspěšnější účastnicí turnaje se stala Markéta Koudelková z pražského Meteoru.

Petra Klosová z kopřivnického Plaveckého klubu získala dvě bronzové medaile na mistrovství ČR mladšího žactva.

KULTURA 21. PROSINEC

V netradičních prostorách, Technického muzea v Kopřivnici se uskutečnil předvánoční koncert Swing bandu a jazzového orchestru školy MIS music.

SPORT 22. PROSINEC

Na krytém bazéně pořádal Plavecký klub již tradiční výlov kapra. Při té příležitosti byli vyhlášeni nejúspěšnější plavci klubu. Letošní jedničkou se stala Petra Klosová.

SPORT 23. PROSINEC

Také Skokan pořádal pro své členy večer plný zábavy. Kromě kaprů se rovněž dostalo na nejlepší plavce. Mezi děvčaty se jím stala Hana Staroňová, mezi chlapci Radek Polášek.

A k tomu v prosinci ještě...

Strážníci před Vánocemi hlídali stromky v lesích. Knihovna vydala almanach dětských literárních prací a výtvarných návrhů na logo knihovny. Obchodníci si stěžují na nízké tržby. Do kopřivnických škol byly umístěny schránky důvěry, prostřednictvím kterých by měly děti získat odpovědi na své otázky. Dotace na revitalizaci Kopřivničky přišla pozdě.

Přehled událostí připravil: David Macháček, sportovní: Jana Kapounová


Čternářský servis

Kulturní servis

Čtvrtek 7. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin komedii USA Něco na té Mary je. Navzdory svým rovnátkům, atrofické konstituci a choulostivému úrazu v pubertě, vždycky miloval mary... Cameron Diazová a Ben Stiller v komedii, která neuznává žádná tabu. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede kriminální film USA Jackie Brownová. Letuška Jackie spolu se svým přítelem Maxem ve složitém podvodu a s minimálními prostředky napálí nelítostné gangstery i tvrdou ruku zákona. Do 15 let nepřístupný

Pátek 8. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin komedii Něco na té Mary je. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede kriminální film Jackie Brownová. Do 15 let nepřístupný

Nora Café vás zve ve 20 hodin na Nový Zéland + After párty D. J. Forest. Akce k zahájení výstavy fotografií Robila Kit Jofa

Sobota 9. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin komedii USA Něco na té Mary je. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede kriminální film USA Jackie Brownová. Do 15 let nepřístupný

Neděle 10. ledna

Kino Vláček zve děti v 15 hodin do kina Puls na pohádku Princezna se zlatou hvězdou. V 17.30 hodin uvede komedii USA Něco na té Mary je. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede kriminální film USA Jackie Brownová. Do 15 let nepřístupný

Kino Štramberk uvede v 17 a 19.30 hodin drama Jak ta je úžasná!. Sean Penn a John Travolta jako dva vrcholy milostného trojúhelníku

Pondělí 11. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin komedii USA Něco na té Mary je. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede kriminální film USA Jackie Brownová. Do 15 let nepřístupný

Středa 13. ledna

Kulturní dům Kopřivnice vás zve v 18.30 hodin na besedu Nový Zéland a francouzská Polynésie. Beseda s diaprojekcí Tomáše Harabiše z agentury Namaste

Kino Štramberk uvede v 17 a 19.30 hodin akční film Smrtonosná zbraň 4. Asijské supergangy řádí v Los Angeles. Je nejvyšší čas tu udělat pořádek. V hl. roli Mel Gibson

Čtvrtek 14. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin satirickou komedii USA Vrtěti psem. Než-li zkompromitovat prezidenta, je lepší vymyslet novou světovou válku. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede thriller USA Hadí oči. Zkorumpovaný detektiv na stopě vrahů ministra obrany. Do 12 let nepřístupný

Pátek 15. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin satirickou komedii USA Vrtěti psem. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede thriller USA Hadí oči. Do 12 let nepřístupný

Sobota 16. ledna

Kino Puls uvede v 17.30 hodin satirickou komedii USA Vrtěti psem. Do 12 let nepřístupný. Ve 20 hodin uvede thriller USA Hadí oči. Do 12 let nepřístupný


Drobečky z knihovny

Přehled poplatků v městské knihovně v r.1999:

Čtenářské poplatky:

dospělí 60,- Kč ročně

mládež a studenti 40,- Kč ročně

Upomínky: 5, 10, 15, 30,- Kč

Meziměstská výpůjční služba: 30,- Kč

Ztráta čtenářského průkazu: 5,- Kč

Zámluvní služba: 5,- Kč

Internet:

dospělí: 40,- Kč za hodinu (mají-li zaplacen čtenářský poplatek)

mládež a studenti: 20,- Kč za hodinu (mají-li zaplacen čt. poplatek)

dospělí: 60,- Kč za hodinu (nemají-li zaplacen čt. poplatek)

mládež a studenti: 40,- Kč za hodinu (nemají-li zaplacen čt. poplatek)

Použití počítače (psaní textů, programy na CD apod.):

20,- Kč za hodinu (je-li zaplacen čtenářský poplatek)

40,- Kč za hodinu (není-li zaplacen čtenářský poplatek)


Sport

Kam za sportem

Bazén: čt 7. 1. 17.30 - 21, pá 8. 1. 6 - 9, 13 - 15, 17.30 - 22, so 9. 1. 12 - 22, ne 10. 1. 9 - 19, po 11. 1. zavřeno, út 12. 1. 18 - 21, st 13. 1. 18 - 21, čt 14. 1. 17.30 - 21 hodin

Sauna: změna od ledna! ženy: st 15 - 21, pá 15 - 22; muži: út a čt 15 - 21 hod., společná: so 14 - 22, spol. - pouze pro rodiny a páry: ne 14 - 19 hodin

Hokej: čt 7. 1. ve 21.15 hod. Superior - Rivals (měst. liga - I. liga), pá 8. 1. ve 20.15 hod. Swampers - Krysy (měst. liga - II. liga sk. A), so 9. 1. ve 21.15 hod. Petřvald - Hájov (měst. liga - I. liga), ne 10. 1. v 9 hod. HC Kopřivnice - Sosnowiec (8. tř.) a ve 21 hod. S. K. P. - Paso Team (měst. liga, sk. B)

Bruslení veřejnosti: čt 7. 1. 17 - 18.15, so 9. 1. 14 - 15.15, 16 - 17.15, ne 10. 1. 14 - 15.30 hodin

1. okresní liga futsalu: ne 10. 1. se odehrají ve sportovní hale ZŠ E. Zátopka Kopřivnice (házenkářská hala) utkání v těchto časových termínech: 8.30 New Jersey N. Jičín - Fleret Frenštát, 9.25 R. U. M. Kopřivnice - New Jersey N. Jičín, 10.20 Fleret Frenštát - R. U. M. Kopřivnice, 11.15 FC Lupres Team F-M - Victory F-M, 12.10 FC Lavina Kopřivnice - FC Lupres Team F-M, 13.05 Victory F-M - FC Lavina Kopřivnice, 14.00 Megas Bordovice B - V. Ú. K. Chaos Kopřivnice, 14.55 V. Ú. K. Chaos Kopřivnice - Chyba Team Libhošť, 15.50 Chyba Team Libhošť - Megas Bordovice B

2. okresní liga futsalu: ne 10. 1. se odehrají ve sportovní hale SOU Kopřivnice utkání v těchto časových termínech: 13.00 Dynamo N. Jičín - Kuna Team F-M, 13.50 FC Sharks F-M - Twins N. Jičín, 14.40 1. FC Tornádo N. Jičín - Dynamo N. Jičín, 15.30 Kuna Team F-M - FC Sharks F-M, 16.20 Twins N. Jičín - 1. FC Tornádo N. Jičín

Rekreační turistika: út 12. 1. v 8.10 hod. autobus. zastávka kolonie - Kopř. - Závišice u mostu - osmičkou - přes Závišice za vodou - zase k mostu a do Kopř., odj. 10.18 hod., příjezd na zastávku kolonie v 10.22 hod.; so 16. 1. v 6.12 hod. ČD Kopř. - Veřovice - žl. + č. Malý Javorník - kolem Malého Javorníku - na mod. zpět na mod. M. Javorník - do Veřovic ČD - odj. ve 12.18 hod., návrat ve 12.37 hod.

Rozlosování mistrovských utkání mužů v LH II. ligy ČR sk. B - druhá část o 9. - 14. místo:

9. 1. Přerov - Kopřivnice 13. 2. Kopřivnice - Přerov
16. 1. Kopřivnice - Orlová 20. 2. Orlová - Kopřivnice
23. 1. F-M - Kopřivnice 27. 2. Kopřivnice - F-M
30. 1. Kopřivnice - Uničov 6. 3. Uničov - Kopřivnice
6. 2. Žďár n. S. - Kopřivnice 13. 3. Kopřivnice - Žďár n. S.


Výsledky

Nejlepší plavci Plaveckého klubu Kopřivnice za rok 1998: 1. P. Klosová, 2. J. Schäfer, 3. J. Zátopek, 4. K. Schäferová, 5. J. Staník, 6. - 7. L. Zátopková a M. Axman ml., 8. L. Němec, 9. N. Obrdlíková, 10. P. Dvořák, 11. - 12. E. Lípová a J. Vjaclovský, 13. - 14. K. Oczadlá a J. Novotná, 15. - 17. M. Makový, J. Jadrníček a L. Axman, 18. J. Botoš, 19. M. Oczadlý, 20. - 21. H. Dvořáková a Š. Žižková

Nejlepší plavci KVS Skokan: 3. tř.: 1. R. Babinec a D. Polesová, 2. M. Blažek a M. Skurková, 3. J. Lučan a H. Hanzlíková, 4. M. Pála a M. Vajdová, 5. J. Štula a L. Žáčková; 4. a 5. tř.: 1. R. Polášek a H. Staroňová, 2. D. Kaluža a M. Müllerová, 3. J. Ikl a Z. Bohumínská, 4. J. Matuš a P. Bittnerová, 5. D. Spál a L. Sentková, 6. P. Gajdušek a J. machovská, 7. N. Zorinácz a A. Kalužová, 8. P. Hejda a N. Quesadová, 9. J. Podhajský a P. Bezděková, 10. M. Bobovič a P. Navrátilová

Atletika: Silvestrovský běh (30. 12. 1998 pořádal Maratonklub Kopřivnice): žáci (kros 2 km): 1. Ferenc Lukács 8:44, 2. Miroslav Görski 8:45, 3. Denis Szabo 9:28 (všichni ZŠ 17. listopadu), muži (kros 5 km): kat. do 39 let: 1. Robert Šádek 16:29, kat. do 49 let: 1. Alexandr Neuwirth 16:58, 2. Alois Kolařík 17:22, 3. Miroslav Přívětivý 17:58, kat. nad 50 let: 1. Pavel Fogaš 20:22 (všichni MK Kopřivnice)

Hokejový turnaj 8. tříd (26. a 27. 12 1998): HC Kopřivnice - HC Ytong Brno 1:3 (Heryán), Superior Kopřivnice - Skalica 8:2 (Fleischmann 2, Lukačovič 2, Pohl, Josef Fojtík, Jakub Fojtík, J. David), Brno - Písek 1:5, HC Kopřivnice - Skalica 2:9 (Heryán, Jeřábek), Písek - Superior 3:7 (J. Fojtík 3, Schuma 2, Fleischmann, Chalupa), Skalica - Brno 6:1, HC Kopřivnice - Písek 0:5, Brno - Superior Kopřivnice 2:9 (Fleischmann a Pohl 2, Josef Fojtík, T. Fojtík, Jakub Fojtík, Tichavský, David), Písek - Skalica 4:4, HC Kopřivnice - Superior Kopřivnice 6:10 (Zatloukal, Opačitý 2, Seidler, Jeřábek - Fleischmann, David, Pohl, Jakub Fojtík 2, Chalupa, Josef Fojtík. Nejlepší střelci: T. Fleischmann 17 b., 2. Josef Fojtík 10 b. (oba Superior), 3. T. Vaško 10 b., 4. J. Ritomský 7 b. (oba Skalica). Sponzoři turnaje: Superior, Union banka, Josef Šimon, Pavol Kašík, Daniel Opačitý. Po odhlášení z turnaje družstva Třebíče, bylo sestaveno mužstvo pod hlavičkou fa Superior, složené z hráčů HC Kopřivnice, hostujících v této sezoně v ligových klubech (Vítkovice, Vsetín, Zlín). Celkové pořadí: 1. Superior, 2. Skalica, 3. Písek, 4. Brno, 5. Kopřivnice

Florbal: vánoční turnaj na ZŠ E. Zátopka: 1. Montastok Kopř., 2. ZŠ E. Zátopka, 3. Bike, 4. BK Kopř., 5. Tenis klub Kopř., 6. CykloArt


Závodníci obou plaveckých klubů lovili kapry

Foto 8

K o p ř i v n i c e (jk) - Bazén, ve kterém v průběhu roku plavci polykají tréninkové dávky, hostil v předvánočním čase kromě závodníků obou plaveckých klubů tvory ještě vodomilnější. Již tradičně zde totiž na závěr roku byly pořádány výlovy kaprů, spojené s řadou soutěží i vyhlášením nejúspěšnějších závodníků uplynulého roku.

Plavecký klub

Plavecký klub Kopřivnice si dal dostaveníčko 22. prosince. Na rozdíl od klasických závodů, kde rozhoduje především technika, rychlost či vytrvalost, byla dětem dobrá i šikovnost a obratnost, neboť fantazie trenérů režírujících soutěže pro své svěřence byla obdivuhodná. Rodiče dětí nejenže přihlíželi, ale dostali rovněž příležitost k realizaci, a to v krátkém plaveckém závodě se svými ratolestmi. To, že se vítězi rodinné soutěže stali Petra Klosová a její otec, bylo téměř symbolické, neboť tatáž plavkyně si po skončení soutěžní části večera přišla pro cenu pro nejlepšího plavce Plaveckého klubu Kopřivnice za rok 1998 a vystřídala na pomyslném trůnu Jiřího Zátopka, který letos obsadil třetí příčku. Primát to byl jistě zasloužený, vždyť stačí připomenout její nedávný triumf na krajském přeboru, kde získala sedm titulů či dvě bronzové medaile z následujícího mistrovství České republiky. Teprve v úplném závěru na plavce v bazénu čekali kapři. Ani jeden neunikl a většinu zřejmě za dva dny čekal stejně nevyhnutelný osud.

KVS skokan

V předvečer Štědrého dne se na bazéně sešly děti Klubu vodních sportů Skokan, aby rovněž prožily večer plný veselí a dobré nálady a zároveň zbilancovaly uplynulý rok. Benjamínci, tedy první třídy, předvedli, co se během roku naučili a stejně jako starší děti dostali v dalším programu příležitost v soutěžích. Vyhlášení nejlepších plavců Skokanu bylo diferencováno podle tříd, takže odměny za své výkony v bazénu, ale i za výsledky ve škole, jak podotýkal trenér plaveckých nadějí a moderátor večera René Lakomý, si tak odnesli všichni prvňáčci, pět nejlepších třeťáků a deset chlapců a stejný počet dívek čtvrtého až pátého ročníku ZŠ - náměstí, jejímiž žáky plavci jsou a která se Skokanem úzce spolupracuje. Vyhodnocených nej... plavců sice bylo více, ale etiketu nejúspěšnějšího plavce by si zcela určitě zasloužila Hana Staroňová, která je kromě řady jiných úspěchů i přebornicí České republiky desetiletého žactva. S výlovem kaprů v závěru večera neměli, až na prvňáčky, kterým přispěchali na pomoc rodiče, plavci problémy, takže i tito šupináči se zřejmě stali pochoutkou u štědrovečerního stolu.

Klub Skokan děkuje všem sponzorům, kteří se na Vánočním plavání klubu podíleli: Foto Morava, Fa Pavel Mohapl, MÚ Kopřivnice, p. Řiháková, p. Podhajský, ZŠ - náměstí, p. Bubíková a p. Králík, p. Gajdůšek, KVS Skokan Kopřivnice.


Druholigový Megas neprohrál ani v Ostravě

O s t r a v a (luk) - K posledním dvěma utkáním první poloviny 2. celostátní ligy futsalu zajížděl tým IFTC/Megas 13. prosince do Ostravy, kde se utkal s dvojicí šumperských mužstev Deltou a DBV.

Deltu Šumperk porazil Megas bez větších problémů 10:5 (Malý 3, Sobota, R. Kovařík 2, Špaček, Maruchnič, Žídek). V brance chytal D. Horák, první čtyřka nastoupila ve složení P. Sobota (odvedl svůj dosavadní nejlepší výkon v dresu Megasu), M. Adamec, O. Malý a I. Maruchnič. V druhé čtyřce hráli R. Špaček, P. Šablatura (L. Vávra), R. Kovařík a K. Žídek.

V druhém utkání nastoupil Megas proti velice silnému celku DBV Šumperk, který nastupuje v poslední době posílen o bývalé hráče Rýznaru Zábřeh, kteří odešli z týmu, jenž se v loňském roce neslavně proslavil úplatkářskou causou Rýznar Zábřeh - Dekora Hlinsko. Trenér R. Vávra postavil v druhém utkání do branky T. Pallu a A. Kovařík nahradil v první čtverce M. Adamce. Hráči Megasu v utkání dvakrát prohrávali, ale vždy se jim podařilo vyrovnat. Velký zápas sehrál R. Špaček, jenž vstřelil první gól a na druhý přihrával O. Malému tři minuty před koncem tohoto velice kvalitního utkání.

Po první polovině soutěže je Megas se ziskem 25 bodů na výborném šestém místě. V příštím dvojkole (9. ledna) odcestují hráči Megasu do Chocně, kde se utkají s vedoucí Gillotinou Choceň a třetím Torfem Pardubice. Přáním všech je porazit lídra soutěže Gillotinu Choceň a prodloužit tak osmizápasovou sérii Megasu bez prohry.


Kopřivnická futsalová liga mládeže

Starší žáci - výsledky 3. kola: SK Slavie - C. W. C. 1:9 (Fojtík - Ruml, Medek 3, Sarténa 2, Chuchma); SK Real - Inter 6:3 (Hanus, Čevela 2, Skřivánek, Jalůvka - Kutáč, Kvita, Svoboda); AFC - FC Lebkouni 5:0 kont.

1. C. W. C. 3 3 0 0 21:6 9
2. AFC 3 2 0 1 13:7 6
3. FC Lebkouni 3 2 0 1 5:6 6
4. FC Pamela 2 1 0 1 5:4 3
5. SK Real 3 1 0 2 9:13 3
6. Inter 2 0 0 2 4:10 0
7. SK Slavie 2 0 0 2 4:15 0

Nejlepší střelci: 8 - D. Medek, 4 - J. Chuchma, J. Sarténa (všichni C. W. C.), A. Hanus (Real) a J. Odrobiňák (AFC), 3. J. Ruml (C. W. C.), S. Honč (Pamela), J. Fojtík (Slavie)

Mladší žáci - výsledky 4. kola: FC Select - AC Sparta 11:0 (Hanzelka 7, König 3, Mička); Bílý balet - Gremlins 16:0 (Šimek 5, janiak, Kühnert 4, Zapletal 3); Kosatky - FC Adidas 10:1 (Galia 6, Jahn 3, Domitra - Matušek); FC Lions - Pepsi 0:8 (Seidl 4, Choleva 2, Novák, Michálek)

1. Bílý balet 4 4 0 0 62:0 12
2. Kosatky 3 3 0 0 22:2 9
3. FC Select 4 3 0 1 24:8 9
4. Pepsi 4 3 0 1 21:6 9
5. AC Sparta 3 1 0 2 8:20 3
6. Gremlins 4 1 0 3 12:29 3
7. FC Adidas 3 1 0 2 4:42 3
8. Lokeren 3 0 0 3 1:23 0
9. FC Lions 4 0 0 4 3:27 0

Nejlepší střelci: 17 - L. Kühnert, 13 - M. Janiak, 12 - R. Šimek (všichni Bílý balet)


Horák dovezl z mistrovství stříbro

K a r v i n á (jk) - Radek Horák z kopřivnického FSC Superior, který na mistrovství České republiky v Karviné konaném 19. - 20. prosince obhajoval titul mistra republiky z loňského roku, získal ’jen’ stříbrnou medaili.

Zaskočil ho loňský junior Lukáš Rakowski z LR Cosmetic Ostrava, kterého ke zlatu katapultovala především skvělá volná jízda. Horák pokazil krátký program, ve kterém předvedl pouze jeden čistý skok, svou roli podle něj hrála i nervozita. Druhé místo ho vyřadilo z účasti na lednovém mistrovství Evropy v Praze, kde mají zajištěnou účast jen vítězové.


Pětiboj byl úspěšnou tečkou

V s e t í n (jk) - Dvě vítězství zásluhou Petry Klosové a Jiřího Zátopka dovezli plavci kopřivnického Plaveckého klubu ze Silvestrovské ceny v plaveckém pětiboji, která se konala v posledních dnech loňského roku ve Vsetíně a byla jakousi tečkou za rokem 1998. Všem se sčítaly body za časy dosažené na tratích 100 m motýl, 100 m znak, 100 m prsa, 100 m kraul a 200 m respektive 400 m polohový závod, což závodům určitě přidalo na dramatičnosti.

Petra Klosová byla v kategorii mladších žaček suverénkou, když ve třech disciplínách zvítězila, jednou byla druhá a jednou třetí a celkovým počtem 2 662 bodů předstihla i svou největší soupeřku Hanu Holešicovou z Karviné. Mezi staršími žáky kraloval Jiří Zátopek, kterému vítězství zaručil zisk 2 248 bodů. Ve stejné kategorii obsadil osmou příčku s 1 759 body Jan Staník.

Na prvních velkých závodech určitě nezklamala Eva Pernová, která v nejmladších žačkách obsadila 10. místo s 1 196 body. V dorostenecké kategorii patřilo za výkon 2 736 bodů čtvrté místo Kristině Schäferové, sedmé místo brala s 2 532 body Libuše Zátopková. Mezi chlapci obsadil s 2 785 body páté místo Jan Schäfer a osmé místo s 2 395 body Mojmír Axman.

Všichni si zaplavali několik kvalitních osobních rekordů, které jsou příslibem do roku 1999.


VS. OIL. Agro Kopřivnice zvítězilo v turnaji

Foto 9

K o p ř i v n i c e - Prvním sportovním bonbonkem pro příznivce malé kopané v novém roce byl bezesporu VI. ročník halového turnaje Superior Cup ’99, který se uskutečnil v sobotu 2. ledna ve sportovní hale ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici.

Tohoto finálového turnaje se zúčastnilo celkem osm mužstev a to ta, která nejlépe uspěla v prosincové kvalifikaci. Ve dvou skupinách bojovaly tyto týmy nejen o postup do vyřazovacích utkání, ale hlavně o účast ve finále. Tu nakonec obstaraly kolektivy, které, jak se později ukázalo, patřily k nejlepším sobotního dne. Prvním finalistou se stali hráči mužstva Megasu Bordovice, kteří si ze skupiny A zajistili přímou účast v semifinále, kde porazili Radegast 84. Jejich finálovým soupeřem se stal kopřivnický mistr VS. OIL. Agro, který po vítězném tažení ve skupině B zdolal bez problémů Tr. Devills.

Tajenku celkového vítěze brzy rozluštil nejlepší střelec turnaje a hráč týmu VS. OIL. Agro Michal Buček, který hned v první minutě finálového zápasu rozvlnil síť branky Megasu poprvé a ani další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Dvojnásobný mistr kopřivnické ligy malé kopané si tak bez větších potíží poradil s účastníkem 2. celostátní ligy ve futsalu a odnesl si vítězství v VI. ročníku halového turnaje malé kopané Superior Cup ’99.

Ceny nejlepším mužstvům turnaje předal obchodní zástupce pojišťovny Victoria, a. s., pan Rostislav Žáček.

Z výsledků: sk. A: Megas - Tr. Devills 4:2, - Ámos 0:0, - Elán 5:0; Tr. Devills - Ámos 5:0, - Elán 2:0; Ámos - Elán 1:0

1. Megas Bordovice 2 1 0 9:2 7
2. FC Tr. Devills Kopř. 2 0 1 9:4 6
3. Ámos Kopřivnice 1 1 1 1:5 4
4. Elán Kopřivnice 0 0 3 0:8 0

Sk. B: Agro - Radegast 84 3:0, - SD 1:1, - Prosek 5:0; Radegast 84 - SD 6:0, - Prosek 3:0; SD - Prosek 1:0

1. VS. OIL. Agro Kopř. 2 1 0 9:1 7
2. Radegast 84 Kopř. 2 0 1 9:3 6
3. SD Kopřivnice 1 1 1 2:7 4
4. 1. FC Prosek Štram. 0 0 3 0:9 0

Malé čtvrtfinále: Radegast 84 Kopřivnice - Ámos Kopřivnice 1:1 (6:5 pokut. kopy), Tr. Devills Kopřivnice - SD Kopřivnice 4:0. Semifinále: Megas Bordovice - Radegast 84 Kopřivnice 2:1, VS. OIL. Agro Kopřivnice - Tr. Devills Kopřivnice 5:0. Utkání o 3. místo: Radegast 84 Kopř. - Tr. Devills Kopř. 4:3 na PK. Finále: Megas Bordovice - VS. OIL. Agro Kopřivnice 2:6. Nejlepší střelec: M. Buček (VS. OIL. Agro) - 11 branek.

Vlastimil Kočí


Karatisté jsou nadále výborní

M l a d á B o l e s l a v , K o p ř i v n i c e (jk) - Karatista Milan Burget se z trojlístku kopřivnických karatistů nejvýrazněji prosadil na V. ročníku Velké vánoční ceny, konaném 13. prosince v Mladé Boleslavi, když ve vynikající konkurenci obhájil v kategorii kumite své loňské vítězství. Dařilo se také Čestmíru Váňovi, který si v náročném systému náhlé smrti vybojoval v soutěži kata finále. Nakonec mu se stejně vysokými známkami, jakých dosáhl třetí závodník, patřilo čtvrté místo. Jen Soňa Hejduková závod příliš nezvládla takticky a vypadla v prvním kole.

Krajský přebor, jehož vítězové mají jistou účast na lednovém mistrovství České republiky, čekal na karatisty o následujícím víkendu v Kopřivnici. Výborně si v soutěži kata vedl Čestmír Váňa, který bez problémů již po čtvrté získal titul. Jaroslav Mičulek prohrál sice až ve finále a patřilo mu druhé místo, jeho účast na M ČR však jistá není.

Soňa Hejduková sice opět vypadla v prvním kole, ale mistrovství republiky by jí nemělo díky bodům z národních pohárů utéct, stejně jako Milanu Burgetovi, který v krajském přeboru pro nemoc nestartoval.


První půli soutěže zakončili vítězně

Šternberk - VK Tatra Kopřivnice 0:3, 0:3

Š t e r n b e r k (jk) - Úspěšně zakončili loňský rok kopřivničtí volejbalisté, kteří v posledním zápase první poloviny soutěže, hraném 19. prosince, přehráli venku bez ztráty setu Šternberk.

I přesto, že jednotlivé sety prvního zápasu přinesly rozluštění převážně v koncovkách, měli Kopřivničtí utkání pod kontrolou. Druhý set byl již jejich jednoznačnou záležitostí a nedali v něm domácím absolutně žádnou šanci.

„Nehráli jsme nijak excelentně, spíš jen to, co jsme potřebovali. Byli jsme však zdravě vyhecovaní článkem, uvedeným v jedněch novinách, který vyzdvihoval kvality na dně tabulky se pohybujícího soupeře a pasoval jej do role favorita tohoto utkání,“ komentoval utkání kopřivnický hráč Jiří Kylhof.

První utkání v novém roce sehrají volejbalisté 16. ledna ve Vyškově.

Sestava: Kylhof, Miroslav Bajer, Martin Bajer, Měrka, Chalupa, Holáň, Bartoň.


Předvánoční body si odvezlo domů Zubří

KH Tatra Kopřivnice - HC Zubří 22:28 (12:14)

K o p ř i v n i c e (jk) - Kopřivnice, která šla do zápasu s odhodláním Zubří doma porazit, již tradičně dokázala se soupeřem udržet krok pouze v prvním poločase a svůj poslední extraligový zápas roku 1998, hraný 23. prosince, tak celkem jednoznačně prohrála.

První půle byla vyrovnanou záležitostí až téměř do svého závěru. Teprve v posledních minutách se podařilo Valachům odskočit o tři body, Michalčík však ještě stačil zkorigovat na 12:14. Domácí přitom v průběhu poločasu promarnili řadu příležitostí, a i takto přijatelné skóre mohlo být ještě příznivější. Určitě je mrzely dvě neproměněné sedmičky, nevyužité přesilovky a také několik zmařených breaků. Vedení klubu se navíc nevyjádřilo zrovna pochvalně o výkonu rozhodčích v tomto poločase a rozhodlo se podat stížnost ligové komisi. „Bylo to poněkolikáté, již tři roky jsme nikoho nevetovali, ale to, co zde bylo předvedeno dnes, je příliš,“ reagoval po zápase na výkon sudích místopředseda klubu Rudolf Jaroň. „Já jsem pocit jednostrannosti rozhodčích neměl, naopak si myslím, že utkání mělo dobrý náboj a také výpady fanoušků přičítám rivalitě tohoto derby,“ podotkl k této kritice trenér hostí Jiří Kekrt.

Po přestávce převzali taktovku hosté a pomalu svůj náskok zvyšovali. Domácí dělali zbytečné chyby, příliš se jim nedařila střelba a také brankáři neměli s pouhou dvacetiprocentní úspěšností zřejmě svůj den. Brankový rozdíl, který hosté vytáhli až na devět, se sice Kopřivnickým podařilo v závěru snížit na šest, to už však svěřenci trenéra reprezentace měli své dva body jisté.

Na straně domácích příliš dobrá nálada nepanovala. „Šli jsme do toho s tím, že chceme zvítězit, bohužel jsme nedokázali více využít šancí v prvním poločase. Ve druhém nás soupeř již jasně převyšoval,“ uvedl k zápasu asistent trenéra Libor Raška. Trenér Kekrt měl naopak důvod k radosti. „Myslím, že to bylo zasloužené vítězství. Nechtěli jsme zápas podcenit, což se nám povedlo a pochvalu zaslouží celé mužstvo,“ uvedl. Sestava: Laníček, Kutáč - Krčmář, Veselý, Hrnčárek, Dořičák, Štěpán, Michalčík, Poljak, R. Šustala, M. Šustala, Kelnar. Nejvíce branek: Michalčík 6/1 - Kiriljuk 6/3. Rozhodčí: Fajman, Tvrdoň.


Hokejisté v lize uhráli čtvrtou remízu

HC Papíroví draci Šumperk - HC Kopřivnice 12:0 (5:0, 2:0, 5:0)

Š u m p e r k (sh) - Na půdu jednoho z nejlepších mužstev soutěže odjeli hokejisté bez několika hráčů základního kádru, když sestavu doplnili junioři. Kopřivnice neměla co ztratit a hráči šli do utkání s cílem co nejvíc ztížit domácímu favoritu jeho úlohu. Jenže již první třetina ukázala, že jediným pánem na kluzišti budou Papíroví draci. Raška poprvé kapituloval na konci 3. minuty a po páté brance v 18. minutě přenechal místo Kijonkovi. Tomu se vedlo o poznání lépe, ovšem skóre zvláště ve třetí třetině nadále narůstalo. Přes několik málo šancí hostí si brankář Miklenda, který se loučil se šumperským dresem, uchoval čisté konto.

Sestava: Raška (18. Kijonka) - Kofroň, Kaluža, Navrátil, Libiger, T. Kašpárek, Kovář - Hejč, Michna, Dobečka, O. Kašpárek, Mikšovský, R. Michálek, Škrobák, Mička.

HC Kopřivnice - HC Žďas Žďár n. S. 1:1 (0:0, 0:0, 1:1)

K o p ř i v n i c e (sh) - Čtvrtý nerozhodný výsledek v letošní soutěži uhráli hokejisté v závěrečném utkání základní části II. ligy v sobotu 19. prosince 1998. K vítězství přitom chybělo jen 28 vteřin - hosté vyrovnali v čase 59.32.

V kopřivnické brance nastoupil opět po letech odchovanec Michal Hlinka s extraligovými zkušenostmi z Třince, čímž naše mužstvo získalo výraznou oporu. Kopřivnice dlouho držela s družstvem z 11. místa v tabulce bezbrankový stav a tak na první gól čekali diváci až do 45. minuty. Obránce Quitt vysunul dopředu Wankeho, který svou tvrdou ránu umístil k pravé tyči žďárské branky. Jednogólové vedení našich trvalo do závěrečné minuty, neboť Hlinka puky mířící na domácí klec spolehlivě likvidoval. Poslední šancí soupeře k vyrovnání byla hra bez brankáře. Po pěti vteřinách hry 6/5 střelu od modré tečoval Trejbal a kotouč prošel mezi Hlinkovými betony do sítě.

Branka za HC: 45. Wanke.

Sestava: Hlinka - Navrátil, Libiger, Kofroň, Kaluža, T. Kašpárek, Quitt - Pavlát, Mikšovský, Dobečka - Kriegiel, Michna, Hejč - O. Kašpárek, Wanke, R. Michálek

HC Ytong Brno - HC Kopřivnice 5:0 kontumačně

Druhé nesehrané utkání kopřivnických hokejistů, ke kterému se nedostavili pro nemocnost hráčů, skončilo kontumačním vítězstvím brněnského mužstva.


Mužstva Nového Jičína vévodí první i druhé okresní futsalové lize

K o p ř i v n i c e (luk) - V dalším pokračování 1. okresní ligy futsalu získalo plný počet bodů opět New Jersey Nový Jičín a zvýšilo svůj náskok v čele tabulky už na pět bodů, poněvadž druhý Fleret Frenštát obě svá utkání prohrál a propadl se na pátou pozici.

Dvě vítězství si připsal i R. U. M. Kopřivnice a je už třetí, hořkost porážky neokusili ani Megas Bordovice B a FC Lavina Kopřivnice. Oba tyto celky nejdříve porazily právě Fleret a poté ve vzájemném utkání remizovaly 3:3, když Lavina nedokázala využít dvojnásobného vyloučení hráčů Megasu a připravila se po vedení 3:1 o téměř jisté tři body. Nečekaně vysokého vítězství dosáhl Chyba Team Libhošť, jenž rozstřílel FC Lupres Team Frýdek-Místek 16:3! Střelecky se zaskvěla dvojice Chyby M. Řehák a P. Kletenský, která nastřílela soupeři 11 gólů. Do čela soutěže střelců se propracoval druhý nejstarší hráč 1. ligy (nejstarším je A. Kovařík z Megasu), téměř čtyřicetiletý L. Čevela z R. U. M. Kopřivnice.

Druhá okresní liga už má za sebou první polovinu soutěže. Na vedoucí pozici se nachází Tornádo Nový Jičín, které v posledních čtyřech utkáních zvítězilo a jde nezadržitelně za svým cílem, kterým je postup do 1. ligy.

Bodový zisk ostatních mužstev naznačuje, že o druhé postupové místo si to rozdají zbývající dva novojičínské celky Dynamo a Twins. Na všech frýdecko-místeckých týmech (v 1. i v 2. lize) je vidět, že jsou nováčky na futsalové scéně, a v prvém roce své existence sbírají především cenné futsalové zkušenosti, které teprve v budoucnu určitě zúročí ve svůj prospěch.

1. okresní liga futsalu - po 6. kole: výsledky 5. a 6. kola (12. 12. ’98): V. Ú. K. Chaos Kopř. - R. U. M. Kopř. 4:5 (1:2), střelci: Macháň 2, Bartoň, K. Hruškovský - Hajník, Zátopek 2, Čevela; R. U. M. Kopř. - Victory F-M 7:0 (3:0), střelci: Čevela 3, Hajník 2, Zátopek; Victory F-M - V. Ú. K. Chaos Kopř. 0:4 (0:0), střelci: Bartoň, Holub, Macháč; Chyba Team Libhošť - New Jersey N. J. 1:7 (0:4), střelci: Šustek - Macíček 3, Kovář, Szarowský, Rýc, Fryšara; New Jersey N. J. - FC Lupres Team F-M 8:1 (5:1), střelci: Dvořák, Fryšara, Macháň 2, Szarowský, Macíček - Dušek; FC Lupres Team F-M - Chyba Team Libhošť 3:16 (1:8), střelci: Zrubek 2, Dušek - M. Řehák 6, P. Kletenský 5, Šustek 3, D. Řehák, J. Kletenský; FC Lavina Kopřivnice - Fleret Frenštát 8:1 (4:0), střelci: Hala, Kudělka, Paciorek 2, Strnka, Špaček - T. Šivic; Fleret Frenštát - Megas Bordovice B 2:5 (1:2), střelci: Vašek, Šmajstrla - Horák 2, R. Kovařík, Malý, L. Vávra; Megas Bordovice B - FC Lavina Kopř. 3:3 (1:1), střelci: Sobota, Špaček, Malý - Hala 2, Strnka.

2. okresní liga futsalu - po 6. kole: výsledky 5. a 6. kola (13. 12. ’98): 1. FC Tornádo N. J. - Twins N. J. 5:2 (2:0), střelci: Polónyi 3, R. Kreml 2 - Holub 2; FC Sharks F-M - Kuna Team F-M 3:2 (1:1), střelci: Morys 2, Otýpka - Kopec, Musil; Dynamo N. J. - 1. FC Tornádo N. J. 2:8 (1:4), střelci: Chrustawczuk 2 - Polónyi 4, R. Kreml, M. Kreml 2; Twins N. J. - FC Sharks F-M 5:2 (2:1), střelci: Vaněk, Holub, Zůbek, Kalíšek, Briš - Morys, Grufík; Kuna Team F-M - Dynamo N. J. 4:8 (0:6), střelci: Musil 3, Horák - Mondek, Chrustawczuk 4. Výsledky 7. a 8. kola (20. 12. ’98): Kuna Team F-M - 1. FC Tornádo N. J. 0:10 (0:3), střelci: Černoch 4, Polónyi 3, M. Kreml, F. Hrachovec, Čapka; FC Sharks F-M - Dynamo N. J. 3:8 (3:4), střelci: Novobilský 2, Grufík - Chrustawczuk 3, Vybíral, Kováč 2, Mondek; Twins N. J. - Kuna Team F-M 5:0 (2:0), střelci: Kelnar 3, Holub, Kalíšek; 1. FC Tornádo N. J. - FC Sharks F-M 11:1 (8:0), střelci: F. Hrachovec 3, M. Kreml, Čapka 2, R. Kreml, Polónyi, Černoch, Pagáč - Novobilský; Dynamo N. J. - Twins N. J. 2:2 (1:0), střelci, Mondek, Chrustawczuk - kalíšek, Holub.

© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:26