Člen systému BillBoard.cz -reklama na Internetu zdarma

Kopřivnické noviny č. 43/98 ze dne 3. prosince 1998

Titulní strana

Starostou zvolen Tichánek, v radě usedne i komunista
Informace o smogu zatím televize nevysílá
Výměny bytů organizované nájemníky asi skončí
Čekají Kopřivnici nové komunální volby?
Přehlídka Motýlek se tentokrát těšila velkému zájmu lidí
Můj koníček - historie, musí čtyři roky počkat, říká starosta

Kultura

Dalším divadelním představením je Lakomec
Koncert meditační hudby ozvláštní též úpravy koled
V kostele sv. Bartoloměje vystoupí varhaník Kohout
Nový filmový týden zahájí Město andělů
Další vánoční koncert potěší především fanoušky folku
Dr(o)bečky z knihovny

Čtenářský servis

Kulturní servis

Sport

Kam za sportem
Výsledky
Volejbalisté porazili Olomouc pouze jedenkrát
Úspěšná série Megasu Bordovice pokračuje
Házenkáři - dorostenci se drží na špici
1. FC Tornádo vede druhou ligu futsalu
Hokejisté na domácím ledě podlehli nečekaně vysoko
Městská hokejová liga má za sebou sedmnáct zápasů
Hala zasáhl do soutěže Gól České televize
Jersey a Fleret jsou i po druhé sadě zápasů I. ligy stále bez porážky
Šestý ročník dnes již tradičního Superior Cupu klepe na dveře

Titulní strana

Starostou zvolen Tichánek, v radě usedne i komunista

Foto 1

K o p ř i v n i c e (tom) - Sociální demokracie, lidovci a komunista budou v příštích čtyřech letech zasedat v městské radě. Rozhodlo o tom pondělní zasedání zastupitelstva. Novým starostou města se stal dosavadní šéf muzea Fojtství Jiří Tichánek (ČSSD), jeho zástupci byli zvoleni Zdeněk Krajčír (ČSSD) a Alois Janek (KDU-ČSL).

V sedmičlenné městské radě je doplní Josef Pavelka (KSČM), Jaromír Maroň (bezpartijní, na kandidátce KDU-ČSL), Petr Černoch (ČSSD) a Pavel Altrichter (bezpartijní, na kandidátce KDU-ČSL).

Osm zastupitelů ODS odchází do opozice.

Volební lídři ČSSD Zdeněk Krajčír a KDU-ČSL Alois Janek uvedli, že ODS původně nabízela místa v radě KDU-ČSL a ČSSD, ale po dvou dnech ODS trojkoalici odmítla. „Pro nás bylo nepřijatelné, aby byl Josef Jalůvka (ODS) nadále starostou, a to proto, že je zároveň poslancem Parlamentu ČR. Bylo pro nás také neslučitelné, aby kterákoliv strana měla v městské radě nadpoloviční většinu. My jsme nabízeli rozložení sil - ODS si navrhne starostu města, dva členy městské rady, ČSSD a KDU-ČSL po dvou členech rady,“ řekl místostarosta Janek.

ODS naopak navrhovala koalici dvou stran, přičemž v městské radě žádala čtyři křesla. „Na základě rozhodnutí voličů jsme věnovali mimořádné úsilí tomu, aby vznikla středopravá koalice. Neměli jsme žádné personální podmínky, byli jsme připraveni poskytnout KDU-ČSL takové pozice ve dvoučlenné koalici s ODS, které by byly vyšší, než je jejich mandát získaný ve volbách. Nenarazili jsme zde však na vstřícný postoj, proto jsme podobná jednání vedli s ČSSD, také tyto pokusy však selhaly. V městské radě musí být podle našeho názoru, kvůli funkčnosti, zachována dostatečně široká názorová shoda a tedy užší politický profil,“ uvedl člen zastupitelstva a předseda místní organizace ODS Jaroslav Ponec.


Informace o smogu zatím televize nevysílá

K o p ř i v n i c e (dam) - První inverzní situace nastávající zimy začínají působit problémy s koncentracemi škodlivin v ovzduší. Podle meteorologů se minulý týden držel smog i nad Kopřivnicí. Jak výrazné znečištění ovzduší však bylo, se zatím občané nedozvěděli.

Údaje o znečištění se na odbor životního prostředí kopřivnické radnice dostávají až s měsíčním zpožděním. „Aktuální situace by měla být k dispozici ve vysílání místní kabelové televize po celý rok. V létě by to mělo být méně často, ale v topné sezoně by se údaje o znečištění měly objevovat častěji,“ řekla Taťána Letáčková, které péče o ovzduší spadá.

Ředitel Kabelové televize Kopřivnice Jan Bittner však tvrdí, že „přes léto se informace o znečištění nevysílají, protože téměř žádné není a v současnosti čekáme, až nás odbor životního prostředí požádá o znovuobnovení vysílání,“ řekl. Informace o znečištění by si po jejich spuštění mohli Kopřivničané přečíst nepřetržitě na monitoru u anexu městského úřadu nebo každou celou a každou půlhodinu v místním vysílání KTK. Informace o znečištění lze získat i u Hydrometeorologického ústavu v Ostravě, který je zjišťuje na měřící stanici v Lubině.


Výměny bytů organizované nájemníky asi skončí

K o p ř i v n i c e (dam) - Konec výměnám bytů mezi nájemníky se očekává od návrhu úprav zásad pro hospodaření s bytovým fondem.

Chystané změny mají pozastavit výměny větších bytů za menší. Veškeré výměny mezi nájemníky se mají nadále provádět už jen prostřednictvím města. Výměny má organizovat bytové oddělení radnice, které by evidovalo požadavky nájemníků na velikost bytů a podle toho by mohlo docházet k výměnám podle jejich zájmů. „Nechceme, aby se dělo to, co doposud, kdy si lidé mezi sebou měnili byty sami a inkasovali za to peníze. To je v rozporu s občanským zákoníkem a je to postihnutelné. Pokud se však o výměně nedovíme, nemůžeme jim žádným způsobem zabránit. Hlavním důvodem pro návrh nových pravidel je, že v posledních třech letech nebyl uvolněn žádný byt velikosti 3+1. Ne, že by se z nich nikdo nestěhoval, ale každý jej raději vyměnil a pak vrátil menší byt,“ řekl vedoucí bytového oddělení kopřivnické radnice Igor Kocurek.

Toto opatření by mělo městu umožnit přidělovat i větší byty. Z toho by mohlo město profitovat, neboť v zásadách hospodaření je stanoveno, že u větších bytů se bude dražit nájem. Ten, kdo za metr čtvereční bude ochoten zaplatit více, může byt obývat. Otázkou ovšem je, zda tato zásada bude platit i v dalších letech.

Radnice díky výměnám bytů mezi nájemníky nemá možnost přidělovat větší byty, o které je zájem a lidé na ně v pořadníku čekají celá léta.

„Chceme, aby byly výměny bytů průhlednější. Není to samozřejmě ještě dotaženo do konce. Bude nutné vyjádření právníků, zda je možné, abychom někomu bránili ve výměně bytu s člověkem, se kterým se domluví,“ uzavřel Kocurek.


Čekají Kopřivnici nové komunální volby?

K o p ř i v n i c e (tom) - Kopřivnici zřejmě dříve či později čekají nové komunální volby. Osm zastupitelů ODS dalo najevo, že je připraveno vzdát se svých mandátů. Zastupitelé za ODS také demonstrativně opustili ihned po volbě starosty ustavující zasedání zastupitelstva. „My teď budeme sledovat, co nově vzniklá koalice vymyslí. Pokud to nepovede ke zdárnému cíli, máme možnost vyvolat nové volby. Zatím ale budeme vyčkávat,“ řekl volební lídr ODS a odcházející starosta Josef Jalůvka.

„Zjevně se zde vytvořil blok KSČM, KDU-ČSL a ČSSD. Předpokládám, že voliči tuto skutečnost dobře vnímají,“ uvedl Jaroslav Ponec (zastupitel ODS).


Přehlídka Motýlek se tentokrát těšila velkému zájmu lidí

Foto 2

K o p ř i v n i c e (dam) - Plný sál kopřivnického domu kultury tleskal o víkendu vystoupením handicapovaných dětí. Zatímco při první přehlídce Motýlek diváci obsadili sotva tři řady, minulou sobotu velký sál KDK téměř praskal ve švech.

„Já si myslím, že zvýšení zájmu diváků je způsobeno hlavně tím, že jsme se celý rok prezentovali s dětmi z kopřivnického dětského centra a ukázali jsme, co dokáží. To podle mě lidi podnítilo k tomu, aby se přišli podívat i na tvorbu dětí z dalších zařízení. Samozřejmě také reklamy bylo letos více než loni,“ řekla dramaturgyně Motýlku Xenie Šustalová.

Na jevišti vyzdobeném papírovými motýly se nakonec představilo osmnáct zařízení z původně předpokládaných třiadvaceti, i tak vystupovalo v programu 239 dětí s nejrůznějším typem fyzického a mentálního postižení. Ty postupně předvedly své nadšení v tanci, dramatické tvorbě a hudebním bloku, který odpoledne uzavřel.

„Fantastické, super, bezvadné, jsem velmi spokojena, nečekala jsem takový úspěch a návštěvnost,“ zhodnotila akci bezprostředně po jejím skončení Šustalová. Stejné nadšení sdíleli prý i samotní účinkující.


Můj koníček - historie, musí čtyři roky počkat, říká starosta

K o p ř i v n i c e (dam) - „Dej Bože, aby skutkové naši z huby do rukou nám vejíti ráčili,“ citoval hned ve svém prvním projevu ve funkci starosty Jiří Tichánek Jana Ámose Komenského a nepopřel tak svou největší zálibu - historii.

Té se ovšem bude muset nyní v náročné funkci starosty vzdát stejně jako ředitelování v muzeu Fojtství.

„To, jestli se své práce vzdám či nikoliv, bylo největší dilema, které jsem řešil. Protože práce mi skutečně byla koníčkem. V muzeu Fojtství jsem pracoval od jeho založení, to je od roku 1990 a ještě dvacet let předtím jsem byl v historii vždycky aktivní. Je jasné, že dneska už na tuhle práci mít moc času nebudu,“ řekl Tichánek bezprostředně po jednání zastupitelstva, na kterém byl zvolen.

„Již od doby, kdy jsem se nechal napsat na kandidátku, jsem uvažoval, jestli jsem ochoten svou vášeň obětovat, a to přesto, že jsem s funkcí starosty nepočítal. Já jsem původně uvažoval jen o funkci člena rady s tím, že bych se mohl věnovat své práci a mohl přitom určité věci ovlivňovat. Tento koníček musí čtyři roky počkat,“ doplnil.

Také relativně bohatá Tichánkova publikační činnost bude nyní utlumena. „Mám teď před dokončením dvě knihy, kterým chybí už jen kosmetické úpravy. Jedna by měla být o zaniklých středověkých hrádcích a tvrzích a druhá by měla být z oblasti heraldiky. Ale mám spoluautora, který to snad za mě dotáhne,“ uvedl nový starosta, který si prý už našel i vhodného nástupce na Fojtství.


Kultura

Dalším divadelním představením je Lakomec

Foto 3

K o p ř i v n i c e (dam) - Dalším v pořadí již třetím představením z cyklu divadelního předplatného Kulturního domu v Kopřivnici je opět klasická hra. Po Ibsenově Noře a Gazdiné robě Gabriely Preissové se na pódiu objeví další notoricky známý kus a to Moliérův Lakomec. Ten se bude hrát ve velkém sále již dnes večer.

S představením, které je vůbec první komedií letošního předplatného, přijede Severomoravské divadlo Šumperk, jež jezdí a hraje po celé republice, neboť jeho domovská scéna před několika lety vyhořela. Tento soubor minulou sezonu v Kopřivnici hrál Cyrana. Režie představení byla svěřena Jaromíru Janečkovi a pod jeho vedením se na jevišti objeví Stanislav Waniek jako Harpagon, Pavel Hromádka v roli Kleanta, Lucie Štorková jako Eliška, David Hák coby Valér a další. Vše nasvědčuje tomu, že tvůrci pojali hru stejně jako mnozí před nimi, žádné zvláštní inovace nepřinesou ani kostýmy a scénografie hostující Kristiny Novotné.

Je pravděpodobně zbytečné připomínat děj hry, o které se učí každé dítě ve škole a většina lidí Harpagonův strach o peníze zná, když ne z divadla, tak alespoň z některého z filmových zpracování. Moliére, vlastním jménem Jean Baptiste Poquelin, byl synem bohatého čalounického mistra. Vášeň k divadlu, kterou choval od dětství, se v něm otec snažil tlumit, avšak bezúspěšně. Když se Moliére po studiích vrátil do Paříže, byl mezi herce uveden svými spolužáky, mezi kterými byl i Cyrano de Bergerac. Moliére však nebyl pouze dramatikem. Prošel snad všemi divadelními profesemi. Působil jako režisér, dramaturg, herec, divadelní ředitel a podobně. Za svůj život napsal bezpočet her, z nich mnohé se hrají dodnes. Mezi ty nejznámější, kromě Lakomce, patří Gorgibus v pytli, Zdravý nemocný či Don Juan.


Koncert meditační hudby ozvláštní též úpravy koled

K o p ř i v n i c e (dam) - Již druhý koncert experimentální akustické hudby manželů Ireny a Vojtěcha Havlových se uskuteční v neděli 13. prosince v 17 hodin v Katolickém domě v Kopřivnici. Havlovi již více než deset let vystupují se zvláštními skladbami experimentální meditativní hudby. Za tuto dobu si našli příznivce u nás i v mnoha zemích Evropy, ale vystupovali i v Japonsku, Jižní Africe, Americe a Indii. Na koncertě je možné se setkat s originálním způsobem rozeznívaní klasických nástrojů, piána, violoncella i méně známou barokní violu da gamba. Široké spektrum barev tónů doplňují tibetské mísy, zvonky a zpěv. Koncert bude laděn předvánočně a proto zazní netradiční úpravy českých vánočních písní a koled.


V kostele sv. Bartoloměje vystoupí varhaník Kohout

K o p ř i v n i c e (dam) - Je tradicí, že předvánoční koncerty kruhu přátel hudby se dramaturg tohoto cyklu snaží uspořádat v kostele. Ani letošní prosincový koncert nebude výjimkou a ode- hraje se v těchto atraktivních prostorách.

Letos bude využit potenciál kopřivnického chrámu sv. Bartoloměje téměř dokonale, neboť půjde o vystoupení varhaníka Pavla Kohouta.

Tento muzikant pochází z Chlumce nad Cidlinou a již od svých pěti let hraje na klavír. Nejprve navštěvoval LŠU a od deseti let soukromě studuje klavír u Anny Máchové na HAMU v Praze. Na Pražské konzervatoři se věnuje varhanám u Mgr. Jana Kalfuse a varhanní improvizaci ve třídě Jaroslava Tůmy. Během svého studia obdržel několik uznání na varhanních soutěžích. V roce 1995 obdržel II. cenu na Mezinárodní varhanní soutěži v Ljubljaně. Zúčastnil se mistrovských interpretačních kurzů pod vedením Petra van Dijcka, Krizstofa Ostowského, Martina Rosta a dalších.

Aktivně se také věnuje koncertování jak na domácích i zahraničních pódiích. Na vystoupení v Kopřivnici zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, Cesara Francka či Maxe Regera.


Nový filmový týden zahájí Město andělů

K o p ř i v n i c e (dam) - Romantickým koprodukčním filmem Město andělů, který je v podstatě remakem německého snímku z roku 1987 Nebe nad Berlínem, začne další filmový týden v kině Puls.

Andělé jsou sice většině lidí kromě dětí neviditelní, ale přesto je jich Země plná. Jejich úkolem je usnadňovat lidem jejich život a hlavně umírání. Neustále chodí v dlouhých černých pláštích a občas se spolu setkají na pláži, kde poslouchají hudbu sfér. Jeden z andělů jménem Seth (Nicolas Cage) se však zamiluje do lékařky Maggie Riceové (Mag Ryanové). A neobvyklá love story se může rozběhnout.

Mladý režisér Brad Silberling, který si nadpřirozené síly vybral už pro svůj debut komedii Casper a podařilo se mu toto téma dobře zpracovat i ve Městě andělů. Dobrý výkon podali i představitelé hlavních rolí. Nicolas Cage si mohl odpočinout od rolí v akčních filmech nebo alkoholem nasáklých zpustlíků a jeho nesmělý anděl je jistě příjemnou změnou. Také Ryanová se vrátila do typu rolí, které ji proslavily.

Zcela jiného ražení je žánr filmu, který se bude hrát od osmi hodin večer. Česko-polsko-slovensko-francouzský koprodukční film Je třeba zabít Sekala je totiž drama. Děj snímku, jehož tvůrci si s penězi nemuseli příliš lámat hlavu, neboť jeho natočení bylo dotováno hned několika granty, je zasazen do malé hanácké vesničky v době protektorátu. Válka otřásající celou Evropou však tady příliš poznat není. Titulní postava Sekala (Boguslaw Linda), který je plodem znásilnění děvečky sedlákem a celý svůj život díky tomu musel trpět urážky a ponížení, se před časem po několika letech vrátil do rodné vsi, aby zde rozpoutal peklo pomsty. Stal se člověkem, ze kterého mají všichni strach, neboť už díky udavačství získal dva grunty, jejichž majitele poslal do koncentráku a pokračuje bezohledně dál. Proto se sedláci dohodnou na tom, že je třeba Sekala zavraždit. Najmou proto valašského kováře Juru Barana (Olaf Lubaszenko), který se v tomto kraji objevil před nedávnem, aby zde našel klid a zapomnění, aby za ně udělal špinavou práci.

Ačkoliv v režii jsou patrné značné rezervy, je film zajímavý nejen svou vynikající kamerou a hudbou, ale také hereckými výkony nejen v hlavních rolích. Zazářili třeba i Jiří Bartoška v pro něj naprosto netypické roli venkovského kněze či prvorepubliková hvězda stříbrného plátna Gustav Nezval.


Další vánoční koncert potěší především fanoušky folku

K o p ř i v n i c e (dam) - Po vystoupení orchestru Václava Hybše je připraven další vánoční koncert, tentokrát určen spíše fanouškům folku. V úterý 8. prosince totiž bude v kulturním domě koncertovat Spirituál kvintet.

Program koncertu, se kterým známý vokální soubor objíždí sály po celé republice pravidelně již mnoho let, je známý i v zahraničí. Ještě před týdnem podnikl Spirituál kvintet koncertní šňůru po Německu. Stejně jako v minulosti i letos bude hlavní část programu koncertu věnována českým a světovým vánočním spirituálům nebo spirituálním úpravám jiných vánočních melodií.


Dr(o)bečky z knihovny

V září letošního roku vyhlásila naše KNIHOVNA pro žáky základních a středních škol literární a výtvarnou soutěž. Zájem, který obě soutěže u dětí vyvolaly, byl pro nás příjemným překvapením. Do literární soutěže na téma "Život v našem městě" jsme od žáků a studentů obdrželi 79 prací. Ve výtvarné soutěži "O nejzajímavější návrh loga knihovny" se sešlo neuvěřitelných 167 návrhů. Úroveň literárních i výtvarných prací je v drtivé většině vysoká. Dětská fantazie se zde projevuje v celé své šíři, u výtvarných prací umocněná i dokonalým provedením. Zamyslíme-li se hlouběji nad jednotlivými grafickými návrhy, musíme ocenit nápady, které se v hlavičkách soutěžících zrodily. Je zajímavé sledovat, s čím vším si děti knihovnu spojují a jak ji vidí. U literárních prací mnohdy mladí autoři odhalují své dušičky až do jejich samé nahoty. Příběhy o lásce, kamarádství, zvířátkách, průšvizích apod. jsou nevšedním zpestřením našeho, mnohdy "upachtěného" života, příjemným pohlazením po duši. Všem mladým autorům i pedagogům, kteří nám pomohli, za jejich čas, nápady a práci děkujeme.

Všechny práce, které jsme obdrželi, zpracovává a hodnotí porota, která určí vítěze daných kategorií i práce, které budou vydány v připravovaném almanachu. Jak jsme při vyhlašování soutěží slíbili, jsou výtvarné práce od minulého týdne vystavené pro veřejnost v dětském oddělení knihovny. Zde také probíhá hlasování veřejnosti o divácky nejzajímavější logo.


Čternářský servis

Kulturní servis

Čtvrtek 3. prosince

Kino Puls uvede v 17.30 hodin romantický film USA - SRN Město andělů. Anděl Seth má fušku na operačním sále, místo toho, aby pomohl umírajícímu na onen svět, se zamiluje do kardioložky Maggie a chce se vzdát své andělské nesmrtelnosti. A ve 20 hodin uvede drama ČR - Polsko - SR - Francie Je třeba zabít sekala. V zapadlé moravské vesničce Lakotice se hodlá ukrýt kovář Jara Baran, který má v patách gestapo. A právě na něho padne volba, aby zabil muže, který terorizuje místní statkáře

Kulturní dům Kopřivnice vás zve v 19.30 hodin na divadelní představení Moliére - Lakomec: Severomoravské divadlo Šumperk (platí divadelní předplatné)

Pátek 4. prosince

Kino Puls uvede v 17.30 hodin romantický film USA - SRN Město andělů. A ve 20 hodin uvede drama ČR - Polsko - SR - Francie Je třeba zabít sekala

V Katolickém domě Kopřivnice vystoupí v 18 hodin soubor Gaudeamus s hrou Divadlo světa

Sobota 5. prosince

Kino Vláček zve děti v 15 hodin na pohádkový příběh 101 dalmatinů. V 17.30 hodin uvede kino Puls romantický film USA - SRN Město andělů. A ve 20 hodin uvede drama ČR - Polsko - SR - Francie Je třeba zabít sekala

Do kulturního domu Štramberk vás zve divadelní soubor Divadlo Pod věží, kde sehraje v 15.30 hodin pohádku pro děti Kašpárkova dobrodružství. Po představení Mikulášská nadílka

Neděle 6. prosince

Kino Vláček zve děti v 15 hodin na pohádkový příběh 101 dalmatinů. V 17.30 hodin uvede kino Puls romantický film USA - SRN Město andělů. A ve 20 hodin uvede drama ČR - Polsko - SR - Francie Je třeba zabít sekala

Kino Štramberk uvede v 17 a 19.30 hodin filmové drama Je třeba zabít Sekala

Pondělí 7. prosince

Kino Puls uvede v 17.30 hodin romantický film USA - SRN Město andělů. A ve 20 hodin uvede drama ČR - Polsko - SR - Francie Je třeba zabít sekala

Úterý 8. prosince

Kulturní dům Kopřivnice vás zve v 19.30 hodin na Spirituál kvintet - Vánoční koncert

Středa 9. prosince

V kostele sv. Bartoloměje Kopřivnice vystoupí v 19 hodin Pavel Kohout - varhany. Koncert duchovní hudby (platí předplatné KPH)

Čtvrtek 10. prosince

Kino Puls uvede v 17.30 hodin kriminální drama USA Dokonalá vražda. Steve Taylor sedí na svých milionech a usiluje o lásku své ženy. Větší šance v tomto směru má ale vstřícný umělec David. Do 12 let nepřístupný. A ve 20 hodin uvede satirickou komedii USA Truman show. Truman Burbank netuší, že od narození žije v obřích ateliérech a je 24 hodin denně sledován soustavou skrytých kamer... Do 12 let nepřístupný

Pátek 11. prosince

Kino Puls uvede v 17.30 hodin kriminální drama USA Dokonalá vražda. Do 12 let nepřístupný. A ve 20 hodin uvede satirickou komedii USA Truman show. Do 12 let nepřístupný

Do kulturního domu Štramberk vás zve v 18.30 hodin chrámový sbor Štramberk na Vánoční koncert z děl českých autorů a Rybovu mši Hej mistře

Sobota 12. prosince

Kino Vláček zve děti v 15 hodin na pohádkový příběh Stvoření světa. V 17.30 hodin uvede KINO PULS kriminální drama USA Dokonalá vražda. Do 12 let nepřístupný. A ve 20 hodin uvede satirickou komedii USA Truman show. Do 12 let nepřístupný

Neděle 13. prosince

Kino Vláček zve děti v 15 hodin na pohádkový příběh Stvoření světa. V 17.30 hodin uvede KINO PULS kriminální drama USA Dokonalá vražda. Do 12 let nepřístupný. A ve 20 hodin uvede satirickou komedii USA Truman show. Do 12 let nepřístupný

Kino Štramberk uvede v 17 a 19.30 hodin katastrofický film Povodeň. V hl. roli Morgan Freeman. Do 12 let nepřístupný


Sport

Kam za sportem

Bazén: čt 3. 12. 17.30 - 21, pá 4. 12. 6 - 9, 13 - 15, 17 - 22, so 5. 12. 12 - 22, ne 6. 12. 9 - 19, po 7. 12. zavřeno, út 8. 12. 18 - 21, st 9. 12. 18 - 21, čt 10. 12. 17.30 - 21 hodin

Sauna: ženy: út a čt 15 - 21 hod., muži: st 15 - 21 hod. a pá 15 - 22 hod., společná: so 14 - 22 hod., společná - pouze pro rodiny a páry: ne 14 - 19 hod.

Hokej:4. 12. ve 21.15 Lahvators - Chlupatí (městská liga - II. liga Sk. A); so 5. 12. v 8 hod. HC Kopřivnice - HCS Ostrava (4. tř.), 10.15 - HCS Ostrava (5. tř.), ve 12.30 hod. - Orlová-Havířov (turnaj 3. tř.), 17 hod. - Uherské Hradiště (II. liga muži) a ve 21.15 hod. Petřvald - HC Rivals (městská liga - I. liga); ne 6. 12. v 9 hod. HC Kopřivnice - Orlová (6. tř.), 11.15 hod. - Orlová (7. tř.), 13.30 - Šumperk (dorost), 16 hod. - Poruba (junioři) a ve 21 hod. Paso team - Termiti (městská liga - II. liga sk. B)

Bruslení veřejnosti: čt 3. 12. 17 - 18.15 hodin; ne 6. 12. 19 - 20.30 hodin

Házená: ne 6. 12. v 10 hod. se uskuteční ve sportovní hale ZŠ E. Zátopka Kopřivnice utkání Extraligy házené mužů s SKP Frýdek-Místek

1. okresní liga futsalu 98/99: so 12. 12. se odehrají ve sportovní hale SOU Kopřivnice utkání v těchto časových termínech: 8.30 V. Ú. K. Chaos Kopřivnice - R. U. M. Kopřivnice, 9.25 R. U. M. Kopřivnice - Victory F-M, 10.20 Victory F-M - V. Ú. K. Chaos Kopřivnice, 11.15 Chyba Team Libhošť - New Jersey N. Jičín, 12.10 New Jersey N. Jičín - FC Lupres Team F-M, 13.05 hod. FC Lupres team F-M - Chyba Team Libhošť, 14.00 FC Lavina Kopřivnice - Fleret Frenštát, 14.55 Fleret Frenštát - Megas Bordovice B, 15.50 Megas Bordovice B - FC Lavina Kopřivnice

2. okresní liga futsalu 98/99: ne 6. 12. se odehrají ve sportovní hale SOU Kopřivnice utkání v těchto časových termínech: 13.00 Twins N. J. - Dynamo N. J., 13.50 FC Sharks F-M - 1. FC Tornádo N. J., 14.40 Kuna Team F-M - Twins N. J., 15.30 Dynamo N. J. - FC Sharks F-M, 16.20 1. FC Tornádo N. J. - Kuna Team F-M. V ne 13. 12. budou odehrány tyto zápasy: 13.00 Tornádo N. J. - Twins N. J., 13.50 FC Sharks F-M - Kuna Team F-M, 14.40 Dynamo N. J. - 1. FC Tornádo N. J., 15.30 Twins N. J. - FC Sharks F-M, 16.20 Kuna Team F-M - Dynamo N. J.

Volejbal: so 12. 12. v 10 hod. v tělocvičně na ZS Kopřivnice VK Kopřivnice - VŠB Ostrava (národní liga)

Rekreační turistika: so 5. 12. v 9 hod. ZS Kopřivnice - šachová klubovna - Mikulášské posezení - povídání, co kdo zažil na dovolené + malé občerstvení, ukončení akce ve 13 hod.; út 8. 12. v 6.12 hod. ČD Kopřivnice - Rožnov ČD - Valašská dědina - Vánoce na dědině - Valašské zvyky a obyčeje - odj. ČD 11.55, návrat ve 13.42 hod.; so 12. 12. v 6.12 hod. ČD Kopřivnice - Rožnov ČD - dřevěné městečko - Vánoční jarmark - obyčeje a zvyky odj. v 11.55 hod., návrat ve 13.42 hod.


Výsledky

Hokej: RP juniorů: Orlová - HC Kopřivnice 8:9; RP dorostu: Orlová - HC Kopřivnice 1:6 (1:1, 0:4, 0:1), branky: Merta 3, Šerý, Novotný; 6. tř.: Val. Mez. - HC Kopřivnice 4:5, branky: Štech, Ostrý, Slovák, Sýkora, Sopuch; HC Kopřivnice - Petřvald 15:1, branky: Hrubý a Slovák 4, Klos 3, Sopuch 2, Sýkora, Ostrý; 5. tř.: HC Kopřivnice - Rožnov p. R. 9:0, branky: Kuchař a Seidl 2, Galda, Randýsek, Koďousek, Bílek, Šimon; 4. tř.: HC Kopřivnice - Rožnov p. R. 4:2, branky: Klemeš, Freisler, Kubec, Mičulka; Opava - HC Kopřivnice 6:4, branky: Freisler 2, Vrdlovec, Mičulka; 3. tř.: HC Kopřivnice - Havířov 2:7, branky: Šottník, Reček; Frýdek-Místek - HC Kopřivnice 2:2, branky: Malcho 2; Studénka - HC Kopřivnice 1:10, branky: Hrubý, Reček a Šottník 2, Kubátko, Hanzelka, Malcho, Tichavský; HC Kopřivnice - Havířov 2:2, branky: Malcho, Hrubý


Volejbalisté porazili Olomouc pouze jedenkrát

Foto 4

VK Tatra Kopřivnice - UP Q-foto Olomouc 3:1 (17:15, 12:15, 15:6, 15:9), 1:3 (8:15, 4:15, 15:12, 15:17)

K o p ř i v n i c e (jk) - Vyrovnanou partii ve vynikající atmosféře domácího prostředí sehráli v sobotu 27. listopadu kopřivničtí volejbalisté s celkem olomoucké university, která byla podle tabulky národní ligy, v níž figuruje o dva stupínky výše než domácí, mírným favoritem. Vývoj obou zápasů předeslal již první set, který skončil jen těsným rozdílem ve prospěch domácích. Ve druhé sadě Kopřivnickým na chvíli odešel příjem, čehož soupeř využil ke srovnání skóre na 1:1, další dva sety však již patřily domácímu celku.

Do druhého zápasu nastoupili Olomoučtí pořádně nažhaveni a celkem jednoznačně pro sebe rozhodli první dva sety. Ve třetí sadě se svěřenci trenéra Skyby vzchopili a dokázali i přesto, že soupeř již se značným náskokem vedl, vývoj setu otočit ve svůj prospěch.

Opravdovým dramatem plným zvratů pak byla závěrečná sada, ve které sice kopřivničtí hráči na počátku vedli 4:0, hosté však náskok dotáhli a začali postupně zvyšovat své sebevědomí dalšími body. Jejich vedení ale nebylo definitivní, domácí se vzepjali k velkému výkonu a zdálo se, že to budou oni, kdo se bude radovat a vynutí si tiebreak. Vedení 14:12 naplňovalo optimismem, realita však byla jiná a vítězný taneček nakonec předvedli hosté.

„V prvním zápase jsme soupeře slušně odblokovali, v jeho druhém setu nám sice na chvíli zbytečně odešel příjem, další dvě sady už nám ale zase vycházely.

V prvních dvou setech druhého zápasu jsme opět doplatili na špatný příjem a moc se nám nedařilo ani na bloku. Olomoučtí totiž přečetli naši hru, která je trochu stereotypní a tím pádem nás jednodušeji odblokovali. Navíc postavili zkušenější hráče, tedy vlastně jinou sestavu, hodně riskovali na útoku a měli přitom i notnou dávku štěstí, dařil se jim příjem a nahrávka. Celkově bych utkání zhodnotil jako dobré a velmi vyrovnané, lépe nám vyšel první zápas, ve druhém je jistě škoda koncovky čtvrtého setu,“ zhodnotil zápas trenér domácího celku Bohuslav Skyba.

Trenér hostí Michal Lenert považoval hru obou týmů za velmi kvalitní. „Hlavně druhé utkání mělo dobrou úroveň z obou stran. Kopřivnice vynikala tvrdým útokem a dobře organizovanou obranou, my jsme hráli, řekl bych vyrovnaněji, ve všech činnostech. Trochu jsme se poučili z prvního utkání a na tom potom stavěli ve druhém. Pozměnili jsme sestavu - posílili jsme výškově blok, na post smečaře přišel Galík a rovněž zařazení universála Koubka bylo ku prospěchu věci.“

Sestava Kopřivnice: Tandler, Holáň, Miroslav Bajer, Martin Bajer, Kylhof, Chalupa, Sykala, Adamec, Bartoň, Měrka.


Úspěšná série Megasu Bordovice pokračuje

K o p ř i v n i c e - Další čtyři utkání ve východní skupině druhé celostátní ligy futsalu má za sebou celek IFTC (Megas Ostrava B) Megas Bordovice.

V tom prvém zdolal Megas na domácí půdě v Kopřivnici „béčko“ Dina Brna 6:4. Tři góly v tomto utkání dal nejlepší střelec loňského ročníku první okresní ligy René Kovařík, dva přidal opět ve velkém stylu hrající Oldřich Malý a poslední gól vstřelil starší z dvojice Kovaříků Alois (Reného otec!), jenž je ve svých čtyřiceti letech stále velice platným hráčem základního kádru druholigového Megasu.

V druhém kopřivnickém utkání přehrál Megas mistra ČR ve futsalu z roku 1993 Ajax Novestu Zlín 8:3 (Malý 3, Maruchnič 2, Sobota, Špaček, R. Kovařík).

V následujícím dvojkole v Hlučíně u Opavy se utkal Megas s posledním týmem tabulky Tostou Petrov, který rozstřílel vysoko 19:6 (R. Kovařík 6, Malý 4, Maruchnič 3, Špaček, Adamec, A. Kovařík, Jurka). O toto vysoké vítězství se zasloužili všichni hráči, které měl trenér Radomír Vávra k dispozici. Nová posila Megasu Radim Špaček proměnil v závěru prvního poločasu dva po sobě jdoucí dvanáctimetrové kopy, což se málokdy vidí.

V posledním dosavadním utkání získal Megas další tři důležité body, když porazil domácí Ferram Opavu 8:3 (Malý 3, L. Vávra, Maruchnič, Špaček, R. Kovařík, Sobota).

Všichni hráči zahráli opět výborně, vyzdvihnout je však třeba výkon brankáře Tomáš Pally, jenž v brance Megasu doslova čaroval a v mnoha případech pochytal i nemožné.

Po třináctém kole je Megas se ziskem 21 bodů na sedmém místě. Závěrečné dva zápasy první poloviny soutěže odehraje Megas 13. prosince v Ostravě, kde nastoupí proti Deltě Šumperk a DBV Šumperk.

Lubomír Kapsa


Házenkáři - dorostenci se drží na špici

K o p ř i v n i c e (jk) - S nadějnou vyhlídkou budou vstupovat do jarní části soutěže dorostenecká družstva kopřivnického klubu házené, neboť jak mladší, tak starší dorost se podzimu pohybuje na špici tabulky.

Mužstvo staršího dorostu, vedené trenérem Jiřím Mayerem a vedoucím Tomášem Čankym, vévodí s šestibodovým náskokem před druhými Maloměřicemi II. lize této věkové kategorie. Celek je po podzimu bez porážky, přičemž 8x zvítězil a 1x remizoval, což jsou výsledky, které jej právem pasují do role podzimního vítěze soutěže.

„Postavení i náskok nad soupeři by měl být dobrým odrazovým můstkem do jarní části soutěže, ve které doufáme první místo udržíme a splníme tak cíl, který jsme si dali, tedy postup do nejvyšší dorostenecké soutěže - I. ligy,“ uvedl trenér mužstva Jiří Mayer.

Mužstvo staršího dorostu a počet branek jednotlivých hráčů: Roman Mrkvica, Lukáš Fajárek (brankáři) - Jiří Štěpán (69), David Machačík (48), Jiří Gřes (38), Karel Hanzelka (21), Lukáš Vala (15), Tomáš Marek a Jakub Ocásek (oba 14), Ondřej Bílek (9), Záhorský (5), Jalůvka a Holinka (oba 3), Mrkvica (1).

Družstvo mladšího dorostu, které hraje nejvyšší soutěž, je po podzimní části se ztrátou jediného bodu na Karvinou na druhém místě. „Družstvo plní svůj cíl, tedy dostat se na přebory České republiky, kam postupují první dva a tam potom uspět co nejlépe,“ chválí své svěřence trenér Petr Pilch.

Mužstvo mladšího dorostu a počet branek jednotlivých hráčů: Vladimír Vištejn, Radim Hýža (brankáři) - Martin Winkler (58), Martin Veřmiřovský (52), David Machačík (45), Jiří Malinovský (29), David Smutek (18), Lukáš Bílek (14), Michal Kučerka, Martin Venclík, Tomáš Veřmiřovský (všichni 10), Martin Fojtík 3.


1. FC Tornádo vede druhou ligu futsalu

K o p ř i v n i c e (luk) - V neděli 22. listopadu byla zahájena ve sportovní hale Středního odborného učiliště v Kopřivnici rovněž druhá okresní liga futsalu.

O dvě postupová místa do první ligy se střetne čtyřikrát každý s každým z pětice mužstev z Nového Jičína a Frýdku-Místku.

Vstup do soutěže se nejlépe vydařil novojičínskému Tornádu, které nastoupilo doslova v hvězdné sestavě (nejvyšší soutěž velkého fotbalu hraje Martin Černoch za Vítkovice) a v obou utkáních své soupeře jasně přehrálo. Na druhém místě je prozatím Kuna Team Frýdek-Místek, který se s Tornádem utká v příštím dvojkole.

2. okresní liga futsalu - výsledky: Dynamo N. Jičín - Kuna Team F-M 5:3 (3:0), branky: Chrustawczuk 3, Zubek, Vybíral - Klimeš, Musil. FC Sharks F-M - Twins N. Jičín 1:7 (0:5), branky: Novobilský - Vlček 2, Briš, kalíšek, palla, Kelnar. 1. FC Tornádo N. Jičín - Dynamo N. Jičín 13:2 (5:1), branky: Černoch 4, Polónyi, Urbanovský, Pagáč, Hrachovec, Čapka, M. Kreml - Kováč, Vybíral. Kuna Team F-M - FC Sharks F-M 3:1 (1:1), branky: Šupica 2, Klimeš - Žvak. Twins N. Jičín - 1. FC Tornádo N. Jičín 5:14 (2:9), branky: Kelnar 2, Kalíšek, Palla - Černoch 5, Polónyi 4, Hrachovec 2, M. Kreml, Pagáč, Čapka.

2. okresní liga futsalu - pořadí po 2. kole

1. 1. FC Tornádo N. J. 2 2 0 0 27:7  6

2. Kuna Team F-M         2 1 0 1 5:6         3

3. Twins Nový Jičín         2 1 0 1 12:15         3

4. Dynamo Nový Jičín   2 1 0 1 7:15  3

5. FC Sharks F-M      2 0 0 2 2:10   0

Nejlepší střelci: 9 - M. Černoch (Tornádo); 8 - L. Polónyi (Tornádo); 3 - F. Hrachovec (Tornádo), T. Kelnar (Twins), L. Kalíšek (Twins), D. Chrustawczuk (Dynamo)


Hokejisté na domácím ledě podlehli nečekaně vysoko

Foto 5

Hc Přerov - HC Kopřivnice 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

P ř e r o v (sh) - K utkání 19. kola II. ligy zajížděli hokejisté ve čtvrtek do Přerova, se kterým na domácím ledě remizovali. Z určené sestavy nakonec vypadl pro zranění obránce Navrátil a příležitost dostal junior Daniel Stryk. Přerovským hráčům stačilo v 7. minutě 10 vteřin přesilové hry ke vstřelení vedoucí branky a v 15. min. Koláček po ideální příhře Sýkory dal druhý gól. Čtyřbrankové vedení si domácí vybojovali během druhé dvacetiminutovky, kdy Sýkora při hře 4/4 překonal Kijonku potřetí a půl minuty před koncem třetiny týž hráč skóroval v přesilovce.

Poslední část hry hráli hosté na dvě pětky, kdy pro zranění odstoupili Fojtík, Demel, Quitt. V úvodu Dobečka sice snížil, v závěrečných minutách však Přerov zvýraznil své vedení a tak Hejč z přihrávky Nevrkly jen snížil na konečných 5:2, když obě branky padly z přesilovek. I přes prohru podala Kopřivnice vcelku dobrý výkon. Branky za HC: 41. Dobečka, 59. Hejč

HC Kopřivnice - HC Uničov 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

K o p ř i v n i c e (sh) - Zápas proti Uničovu, nad kterým na jeho hřišti vybojovali kopřivničtí hokejisté zatím jediné vítězství v lize, však přinesl všeobecně velké rozčarování. Soupeř nás dostal pod tlak a v 10. min. Kozlík za přispění domácího obránce dal první gól. Ve 13. min. po akci Petříka dorážel na 0:2 Lakomý a v 17. min. znovu tento hráč vypálil z dálky a Kijonka kapituloval. Domácí sice na počátku 2. třetiny snížili Dobečkou (Pavlát) na 1:3, dále se ovšem prosazoval už jen Uničov. Ve 28. min. Lugr 1:4 a chvíli poté Kriegielova rána orazítkovala tyčku. Kopřivnice pak měla výhodu početní převahy (23 vteřin 5/3), ale přesilovka byla zcela bezzubá. V závěru prostřední části utkání uničovský Petřík přidal pátý gól hostí. V posledním dějství narostlo kopřivnické pasívum, když ve 42. min. dvojice Petřík - lakomý zařídila 6. branku Uničova. Neúspěch našich hráčů v tomto střetnutí vrcholil v 56. min., ve které si nechali během vlastní přesilovky po chybách vpálit Petříkem sedmý gól. Kopřivničtí zklamali, hokejově vyzrálejší hosté si zaslouženě odvezli vysokou výhru.

Branka za HC: 23. Dobečka


Městská hokejová liga má za sebou sedmnáct zápasů

K o p ř i v n i c e (jk) - Městská hokejová liga, jejíž letošní ročník se začal hrát 4. listopadu má za sebou 17 zápasů. Po dvou odehraných utkáních mají týmy první ligy, vesměs po jednom celky ligy druhé.

Výsledky zápasů: I. liga: HC Rivals - HC Hájov 34:2, Petřvald - JSK Pyraňa 6:2, HC Hájov - Pyraňa 2:10, B. A. H. - Superior 5:1, Superior - Petřvald 3:6, HC Rivals - B. A. H. 2:0, HC Hájov - Superior 1:9,

II. liga skupina A: Butchers - Tichá 2:8, Jestřábi Mošnov - HC NTI Swampers 21:2, Chlupatí - HC Krysy 6:4, Kotouč Štramberk - HC Renegades Lahvators 2:4, Butchers - AHC Palkovice 3:5, Tichá - HC Krysy 4:8, II. liga skupina B: Drnholec - SKP 7:4, Netopýři z Qatra - Slivovice 7:5, HC Termiti - Bartošovice 8:2, Vidlators - Paso Team 1:8.


Hala zasáhl do soutěže Gól České televize

V soutěži Gól České televize byla v minulém týdnu pod číslem 5 zveřejněna ukázková branka kopřivnického fotbalisty Petra Haly, který prezentovanou dalekonosnou střelu umístil do sítě v utkání proti Lokomotivě Suchdol n. O., sehraném 26. září v Kopřivnici. Hlas tomuto gólu můžete na korespondenčním lístku zasílat na adresu: Česká televize, redakce sportu, Kavčí hory, Praha 4, PSČ 140 70.


Jersey a Fleret jsou i po druhé sadě zápasů I. ligy stále bez porážky

K o p ř i v n i c e (luk) - Šlágrem druhého dvojkola 1. okresní ligy futsalu bylo utkání, ve kterém nastoupila třetí lavina Kopřivnice proti vedoucímu týmu soutěže New Jersey Nový Jičín.

V nadprůměrném utkání se Lavina nejdříve ujala vedení gólem svého nejlepšího střelce Romana Paciorka. Jersey však poté šňůrou čtyř gólů strhlo vedení na svou stranu. Třikrát se trefil výborně hrající Petr Vybíral a jednou Milan Dvořák. V závěru prvního poločasu vstřelil z přímého kopu druhý gól Laviny Petr Hala.

Hned v úvodu druhé půle ale zvýšil náskok New Jersey na 5:2 Libor Macháň a zdálo se být rozhodnuto. Opak však byl pravdou. lavina v následujících minutách přitlačila Jersey na jeho polovinu a dvěma góly, které vstřelili Daniel Strnka a Roman Paciorek snížila stav utkání na 4:5. Poslední slovo však měl hráč Jersey Martin Rýc, který byl autorem posledního gólu tohoto vyrovnaného duelu, jenž rozhodl o vítězství novojičínského celku v poměru 6:4.

Svou dosavadní neporazitelnost si udrželo Jersey i ve svém dalším utkání, ve kterém porazilo další kopřivnický tým V. Ú. K. Chaos 5:2. Šest bodů za dvě vítězství získali i Fleret Frenštát a Megas Bordovice B. Fleret doposud rovněž neprohrál a je druhý, Megas B postoupil na třetí příčku.

Lavina Kopřivnice tentokrát neuspěla ani ve svém druhém utkání, v němž podlehla překvapivě Chaosu 4:5 a je až šestá. rené Fryšara z Jersey vede i nadále v soutěži o nejlepšího střelce, stejného počtu deseti gólů však dosáhli i Ladislav Čevela z R. U. M. a Roman Paciorek z laviny.

Výsledky 3. a 4. kola I. ligy futsalu (28. 11.): Victory F-M - Chyba Team Libhošť 1:3 (1:2), branky: Kaňok - Krahulík, Šustek, D. Řehák; Chyba Team Libhošť - Fleret Frenštát 0:1 (0:1), branky: Sobotík; Fleret Frenštát - Victory F-M 9:3 (5:1), branky: Matůš 2, M. Šivic, T. Šivic, Kulišťák, Šmajstrla, Vašenda, Vašek, Sobotík - Žiška, Kaduch, P. Poledník; New Jersey Nový Jičín - FC Lavina Kopřivnice 6:4 (4:2), branky: Vybíral 3, Dvořák, Macháň, Rýc - Paciorek 2, Hala, Strnka; FC Lavina Kopřivnice - V. Ú. K. Chaos Kopřivnice 4:5 (1:1), branky: Kudělka, Paciorek 2 - Pluta, L. Polášek 2, Holub; V. Ú. K. Chaos Kopřivnice - New Jersey Nový Jičín 2:5 (2:2), branky: L. Polášek, K. Hruškovský - Fryšara 2, Macháň, Fiala, Dvořák; Megas Bordovice B - FC Lupres Team F-M 10:3 (5:1), branky: Sobota, Maruchnič, Špaček 2, Horák, R. Kovařík, Jurka, A. Kovařík - Zrubek 2, Puda; R. U. M. Kopřivnice - Megas Bordovice B 5:6 (1:3), branky: Hajník 2, Hasser, Kvasnička, Čevela - Maruchnič, Adamec, Špaček, Jurka, A. Kovařík, R. Kovařík; FC Lupres Team F-M - R. U. M. Kopřivnice 2:8 (1:3), branky: Pěchník 2 - Čevela 3, Schäfer 2, Kvasnička, Hanus, Hajník


Šestý ročník dnes již tradičního Superior Cupu klepe na dveře

K o p ř i v n i c e (vk) - Před šesti lety jsem seděl po podzimní části kopřivnické ligy malé kopané na tribuně stadionu házené s Jaroslavem Výborným, v tehdejší době hráčem mužstva AC-TON, v současnosti týmu Elán, který v letošní sezoně patří mezi překvapení podzimní ligy. V průběhu rozpravy, při které se hovořilo o všem možném, došlo i na otázku dlouhé pauzy mezi podzimní a jarní částí.

„Chtělo by to nějaký kvalitní zimní turnaj, který by měl tradici jako některé turnaje tady na házeňáku. Muselo by to být lákadlo, na které by se mužstva těšila a byla na ně patřičně nažhavena,“ uvažoval Jaroslav Výborný, současný ředitel a prezident firmy Superior, jehož podnik, sídlící v nedalekém Frenštátě, patří mezi tři největší výrobce horských a trekingových kol v České republice.

Slovo dalo slovo a od roku 1994 probíhá v kopřivnických halách jeden z nejoblíbenějších zimních turnajů v malé kopané, jenž nese název Superior-Cup a právě Jaroslav Výborný je jeho garantem. Rok co rok se toto dostaveníčko fotbalových nadšenců pod střechou zkvalitňovalo a zároveň rostl i počet zájemců, takže se z něj postupně stal turnaj s kvalifikací. Loňský pátý ročník byl vlastně jakýmsi dosavadním vyvrcholením, neboť se zde představila celá řada mužstev vysokých kvalit včetně vicemistra ČR ve futsalu Cigi Caga Jistebník, který si nakonec vítězství z tohoto malého jubilejního ročníku odnesl.

V šestém díle, tedy letošní zimu, vyšli pořadatelé opět vstříc především týmům z Klubu malé kopané Kopřivnice, i když převážně kolektivům první ligy. Lákavou nabídku přijal nejen mistr podzimu VS. OIL. Agro, ale také většina jeho pronásledovatelů, včetně turnajových specialistů FC Tr. Devills, kteří však zatím výrazný úspěch z palubovky nezaznamenali. „Letos ale chceme vyhrát,“ podotkl k nadcházejícím bojům kouč tohoto týmu Josef Palider. Poprvé se zde představí R. U. M. a samozřejmě nebude chybět již výše zmíněný Elán. I když vedení Dallasu ’54’ pozvánku odmítlo, účast potvrdil jak dvojnásobný vítěz Ámos, tak vítěz prvního ročníku a dvojnásobný finalista Radegast ’84. Dále se představí SD a oba štramberští rivalové 1. FC Prosek a Olivet. Druholigové týmy bude zastupovat FC Jelita a štěstí mezi elitou bude pokoušet i Tango. Nejen s velkým otazníkem, ale i zájmem bude sledován 1. Výběr KMK pod vedením Jiřího Krejčího. Z hostů bude přítomen bývalý člen KMK Megas Bordovice, tedy mužstvo dnes hrající druhou celostátní ligu ve futsalu. Kvalifikace VI. ročníku halového turnaje v malé kopané se uskuteční v sobotu 5. prosince 1998 ve sportovní hale SOUs Tatra, a. s., Kopřivnice a věříme, že stejně jako v minulých letech tak i letos si příznivci fotbálku pod střechou najdou chvilku ke zhlédnutí zajímavých a kvalitních bojů. Nejlepší dvě mužstva z každé skupiny postupují do finále, které se uskuteční 2. ledna 1999 v hale ZŠ E. Zátopka.

Rozlosování a časový harmonogram jednotlivých skupin

Skupina A (8 - 11 hod.):

FC Tr. Devills Kopřivnice
R. U. M. Kopřivnice
1. FC Prosek Štramberk
FC Olivet Štramberk

Skupina B (11 - 14 hod.):

Megas Bordovice
SD Kopřivnice
Heimat Juniors Kopřivnice
Výběr KMK Kopřivnice

Skupina C (14 - 17 hod.):

VS. OIL. Agro Kopřivnice
Ámos Kopřivnice
FC Squadra Kopřivnice
FC jelita Kopřivnice

Skupina D (17 - 20 hod.):

Elán Kopřivnice
Radegast 84 Kopřivnice
FC Camel Kopřivnice
Tango Kopřivnice

© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:26