Člen systému BillBoard.cz -reklama na Internetu zdarma
Kopřivnické noviny č. 7/98 ze dne 19. února 1998
Firmy chtějí seznam aktivit, které by měly sponzorovat

K o p ř i v n i c e (tom) - Sportovní kluby mohou počítat s tím, že jim kopřivnická radnice pomůže sehnat další finanční prostředky pro jejich činnost. Peníze by měly pocházet od významných firem, které ve městě působí. Uvedla to vedoucí kanceláře starosty Městského úřadu v Kopřivnici Milada Podolská. Řekla, že to vyplynulo z jednání mezi představiteli města a firem, které se konalo minulý týden v úterý.

Jednání na radnici se zúčastnili představitelé Tatry, P Beam, zdejší pobočky Komerční banky, Foto Morava, Svar technik a majitel firmy Šerý. „S výjimkou Komerční banky již všechny tyto firmy nějakým způsobem sport ve městě podporují,“ řekla Podolská.

Podle ní se však jednalo o první, víceméně informativní schůzku, na které se nehovořilo konkrétně o tom, která firma a co by podporovala. „Konkrétní závěr v tom smyslu, že by se všichni domluvili, že teď začnou společnými silami něco sponzorovat, zde nebyl. Představitelé firem, kteří se jednání zúčastnili, projevili zájem získat jakýsi přehled o tom, jaké aktivity by si radní představovali, že by firmy měly podpořit,“ uvedla Podolská. Dodala, že seznam aktivit, na jehož vyhotovení radnice začne brzy pracovat, by měl kromě aktivit sportovních zahrnovat také oblast kultury.

„Očekáváme přitom, že na přípravě seznamu aktivit, které potřebují sponzorství, se bude podílet také vznikající občanské sdružení Kopřivnický sport. Radnice zřejmě vyhotoví přehled toho, co sama financuje ze svého rozpočtu a seznam požadavků na finanční příspěvky, které eviduje, ale nemůže je uspokojit. Na základě tohoto přehledu se zřejmě budou sponzoři rozhodovat, kam své peníze dají,“ doplnila Podolská.

Zdůraznila však, že „radnice se nehodlá stát distributorem sponzorských příspěvků a rozdělovat je, ale sehraje zde spíše roli vyjednávače mezi kluby a sponzory“.

Starosta Kopřivnice Josef Jalůvka, který se jednání také zúčastnil, řekl, že „nebylo ani tak důležité, kolik zástupců firem se schůzky zúčastnilo, spíš šlo o to, pozvat představitele různých typů firem a zjistit jejich postoj ke sponzorování sportu a kultury“. „Kromě toho, že firmy sponzorují přímo některé akce na komerčním principu prostřednictvím reklamy, jsme se dohodli také na tom, že by například pomohly s financováním provozu sportovišť tak, že zakoupí pro své zaměstnance permanentky,“ uvedl starosta.

„Po schválení rozpočtu, kdy bude jasné na co město má a na co ne,“ řekl Jalůvka, „vyzveme také další firmy a dáme jim nabídku, kam mohou, pokud budou mít zájem, směrovat peníze“.

© Kopřivnické noviny

Poslední aktualizace: 05.01.2004 10:20