od Mirka » pon úno 13, 2012 12:12
Obávám se, že právě tento příspěvek je zavádějící pro nebohé neinformované čtenáře. Jako zakládající členka a vedoucí taneční skupiny THARA Kopřivnice mohu konstatovat, že paní Viktorie Mikulková kvůli vzdálenému místu bydliště není, ani nikdy nebyla naší členkou, natož vedoucí. Je pouze naší příznivkyní, kterých máme dle došlých reakcí vícero. Paní Viktorie mi dne 17.1. zaslala email, ve kterém se mi omluvila a vysvětlila, co způsobila svou chybou, že v jejím příspěvku chyběla část textu. Dle její informace zaslala svou omluvu i Kopřivnickým novinám spolu s prosbou o její uveřejnění.
Chápu její důvody, vždyť již ve svém listopadovém článku dala jasně najevo, že nevyznává orient. Je věcí názoru, kdo má rád jaký tanec a nás těší, že máme příznivce i mimo Kopřivnici a blízké okolí. V našem tanečním sdružení orient není stěžejní, chápeme jej jen jako průpravu na latinu a flamenko, pro pokročilejší zájemce. Pokud snad nevíte ani to, zabýváme se i jinými druhy tanců (irské tance, americký step) a snad právě proto máme i jiné příznivce. Za uplynulá léta jsem učila různé formy tance v Kopřivnici i na jiných místech republiky, kde byly účastnice ze Slovenska, ba i z Polska a setkala jsem se i s tanečnicemi, které přímo opovrhují orientálními tanci pro jejich jednoduchost, podbízivost a hraný flirt, který dle jejich názoru nepatří na veřejnost, což samozřejmě respektuji.
Těžko říct kde se vlastně stala větší chyba? U toho kdo díky nevědomosti šíří „svou pravdu“ mezi kopřivnickou veřejností, nebo u toho kdo se přizná k chybě a má snahu vše vysvětlit a veřejně se omluvit?
Miroslava Břusková, vedoucí TS RELAX Kopřivnice.